Kesalahan VPN yang paling biasa

VPN adalah cara terbaik untuk kekal tanpa nama dan dilindungi semasa melayari web. Untuk melakukan ini, VPN membuat terowong selamat dari pelanggan melalui ke pelayan, semua melalui Internet. Terdapat banyak penyedia VPN yang berbeza yang boleh anda gunakan dengan menawarkan pelbagai fungsi yang berbeza dan dengan kos yang berbeza. Bagaimanapun, hampir semua mereka akan pada satu masa atau yang lain, mengalami masalah. Apabila kesilapan timbul, penting untuk tidak diketuk olehnya untuk sebahagian besar, anda’Anda akan dapat memperbaiki ini dengan mengikuti proses mudah yang akan kita gariskan di sebelah setiap kesilapan.


Kami faham bahawa sistem VPN ini sukar untuk disusun hanya kerana teknologi yang terlibat. Itu’s mengapa ia boleh menjadi sangat menyedihkan untuk mencari isu atau menghadapi kod ralat. Jangan takut, kami’kembali ke sini untuk membantu anda melaluinya.

Biasanya, apabila VPN gagal, program klien akan melaporkan mesej ralat, kebanyakan masa dengan mesej ralat dalam bentuk kod. Terdapat beratus-ratus mesej kod ralat VPN yang berlainan yang wujud, tetapi terdapat nombor yang akan muncul secara tetap, dan ini adalah yang akan kita tutupi dalam artikel ini.

Untuk sebahagian besar, kesilapan VPN ini hanya memerlukan prosedur penyelesaian masalah piawai untuk memastikan semuanya berfungsi lancar sekali lagi. Selalunya, resolusi ini memerlukan sesuatu yang semudah memastikan bahawa komputer menggunakan klien VPN ketika sedang melekat pada Internet. Ia juga penting untuk memeriksa bahawa VPN mempunyai tetapan rangkaian yang betul di tempat supaya ia dapat berfungsi dengan pelayan VPN. Jika ini gagal, pilihan lama untuk mengubah keadaan dan seterusnya, cenderung untuk melakukan keajaiban. Hanya mematikan rangkaian’firewall s boleh membantu anda untuk mengetahui apa yang menyebabkan gangguan dalam VPN. Walau bagaimanapun, sesetengah VPN memerlukan lebih banyak penyelesaian penyelesaian masalah jika mereka kembali bekerja dengan jayanya.

Sebahagian daripada anda mungkin telah menghabiskan masa menetapkan VPN dan tidak benar-benar tahu apa yang harus dilakukan jika ada masalah. Resolusi di atas hanya asas, jadi di bahagian artikel kami akan berusaha untuk menampung sejumlah kesalahan tertentu, memberikan anda cara untuk mengenal pasti sebarang isu.

Kod ralat VPN 800 dijelaskan

Kesalahan yang menyambung ke VPN, ralat sambungan 800 adalah isu yang paling biasa berlaku apabila anda berurusan dengan VPN. Kod ralat ini hanya bermaksud bahawa sambungan jauh baru tidak dapat dibuat dan sering disenaraikan sebagai “Sambungan VPN gagal dengan ralat 800”. Ini biasanya bermaksud bahawa pelayan VPN sebenarnya tidak dapat dicapai, yang akan menjadi sebab mengapa mesej yang dihantar oleh klien (anda) tidak mencapai pelayan.

Terdapat banyak sebab mengapa mesej-mesej ini gagal dihantar ke pelayan dan biasanya ini berkaitan dengan VPN yang mempunyai nama tidak sah, atau alamat pelayan VPN yang diperlukan. Dalam keadaan lain terdapat firewall rangkaian yang sebenarnya menghalang VPN daripada mengaksesnya dengan cara ini, yang juga menyebabkan terowong VPN gagal ralat 800 mesej.

Satu lagi sebab untuk anda mempunyai kesilapan runtuhan 800 VPN terowong kod adalah jika pelanggan (iaitu anda), telah kehilangan perkhidmatan anda semasa masa sambungan ke rangkaian setempat. Alasan terakhir untuk kesilapan 800 tidak dapat disambungkan ke mesej pop timbul VPN adalah jika perundingan IPSec ke terowong L2TP / IPSec yang pelanggan gunakan mempunyai konfigurasi yang lemah dalam protokol keselamatannya.

Terdapat sebab utama untuk ini, yang sering berlaku apabila terowong VPN ditetapkan sebagai satu automatik. Ini bermakna bahawa dengan kesilapan 800 sambungan jauh tidak dibuat kerana terowong VPN yang cuba gagal, maka masalah itu.

Bagaimana untuk menyelesaikan ralat VPN 800

Terdapat beberapa pilihan yang berbeza yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan perkara yang berlaku sekali lagi, terutamanya jika ralat berlaku pada mesin berasaskan Microsoft Windows. Sama ada Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 atau Vista, terdapat cara yang boleh anda selesaikan sendiri. Langkah pertama adalah untuk menyeberangi hubungan dengan nama pengguna, kata laluan dan alamat pelayan VPN semuanya betul. Selepas itu, adalah satu perkara yang mudah untuk memastikan tetapan untuk kedua-dua router dan firewall akan membolehkan PPTP atau VPN benar-benar melalui TCP Port 1723. Dalam kes ini, Protokol GRE 47 juga perlu diwujudkan untuk membolehkan sambungan PPTP VPN ini.

Pengguna Windows yang mendapat kesilapan Windows VPN 800 dapat mencari semua ini dalam sifat VPN. Mengklik pada tab keselamatan akan membolehkan anda mengubah jenis VPN ke Point to Point Protocol Tunneling (PPTP) sehingga memberi anda akses sekali lagi.

Kod ralat VPN 691 dijelaskan

Jika anda pernah mendapat kod ralat VPN 691, ia mungkin agak mengelirukan untuk mengetahui dengan tepat apa maksudnya dan seterusnya, bagaimana untuk menyelesaikannya. Malangnya, dari kesemua kesilapan VPN yang muncul kesilapan sambungan VPN 691 sebenarnya merupakan salah satu yang paling mudah untuk diselesaikan dan satu yang disebabkan oleh masalah yang paling kurang menyinggung.

Untuk sebahagian besar, kesilapan 691 yang menyambung ke mesej VPN berlaku apabila sambungan gagal kerana gabungan nama pengguna dan kata laluan yang diberikan oleh anda, pelanggan, tidak dikenali oleh pelayan. Ia juga mungkin bahawa protokol pengesahan tidak dibenarkan pada pelayan akses jauh itu. Ini bermakna walaupun menggunakan VPN berprofil tinggi seperti VPN Murni, ralat 691 masih boleh berlaku.

Pada asasnya, kesilapan sambungan VPN 691 berlaku apabila bahagian pengesahan sambungan gagal kerana maklumat atau kelayakan yang salah diberikan kepada pelayan.

Bagaimana untuk membaiki ralat VPN 691

Menyediakan VPN boleh rumit pada permulaan, tetapi banyak kesilapan ini sebenarnya boleh dibetulkan oleh diri sendiri tanpa memerlukan bantuan luaran. Jika kesilapan VPN 691 berlaku Windows XP, Windows 77, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 atau Vista Windows VPN 691, terdapat beberapa langkah yang boleh anda ambil untuk menyelesaikannya dan kembali bekerja tanpa nama.

Langkah utama ke sini dalam menyelesaikan sambungan gagal dengan kesilapan masalah VPN 691 adalah terlebih dahulu untuk memastikan nama pengguna dan kata laluan yang sah dimasukkan ke dalam VPN. Untuk memastikan kata laluan betul dan tidak ada pengulangan ralat 691 pada VPN, kami mencadangkan supaya Caps Caps tidak aktif apabila anda menaip. Ia’s juga penting untuk memastikan bahawa protokol untuk pengesahan anda’yang dipilih untuk pelayan sebenarnya dibenarkan oleh pelayan itu.

Kod ralat VPN 720 dijelaskan

Apabila menggunakan VPN, ia agak biasa bagi sesuatu jenis untuk muncul semasa penggunaannya. Kesalahan VPN 720, sambungan ke komputer jauh gagal, adalah salah satu perkara yang paling biasa. Ini hanya ketidakupayaan komputer atau peranti untuk mencapai pelayan sebenar. Ini kerana alamat IP tidak berfungsi dengan betul dan bermakna bahawa anda’anda perlu benar-benar menubuhkan alamat IP pelayan yang sah untuk terus melayari Internet dengan cara yang tidak dikenali. Walaupun anda’semula menggunakan kesilapan Windows VPN 720 boleh dan akan berlaku jika perkara-perkara itu berlaku’t cukup berfungsi dengan betul.

Bagaimana untuk menyelesaikan ralat VPN ralat 720

Kesalahan VPN 720 Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 semua akan mengalami masalah. Untuk membetulkannya, anda perlu membuka Pusat Rangkaian dan Perkongsian dan menuju ke Tetapan Tukar Penyesuai.

Sekali di sini, cari Sambungan Masuk di mana anda boleh klik kanan untuk memukul hartanah. Melalui ini, anda’akan mencari Tab Rangkaian dan cari Internet Protocol Version 4 atau IPV4. Klik dua kali pada ini akan melihatnya terbuka dalam sifat di mana anda kemudian boleh memilihnya sebagai alamat IP yang anda ingin gunakan apabila menyambung ke pelayan melalui VPN.

Kaedah ini harus berfungsi untuk sistem operasi yang disebutkan di atas dan melihat anda dengan baik dalam perjalanan untuk berfungsi dengan baik sekali lagi.

Kod ralat VPN 789 dijelaskan

Jika awak’menggunakan sistem pengendalian Windows, pada satu ketika, anda akan menghadapi kesilapan sambungan VPN 789 L2TP yang gagal. Tidak kira jika anda menggunakan VPN Meraki Client, ralat 789 masih boleh berlaku. Seperti yang kita katakan, ini adalah kegagalan dalam sambungan L2TP dan cenderung berlaku kerana lapisan keselamatan telah bertemu dengan ralat pemprosesan semasa sambungan antara klien (anda) dan pelayan. Mujurlah, ini adalah ralat yang lebih umum berlaku apabila menggunakan VPN dan, jika anda tahu apa yang perlu dilakukan, mudah diperbaiki.

Bagaimana untuk membaiki ralat VPN 789

Tidak kira apa sistem operasi yang anda gunakan, ada’s kemungkinan kesilapan Windows VPN 789 Windows 7, Windows 8, Windows 10, Windows XP semua terdedah kepada acara ini. Terutama melalui Windows 7 L2TP IPSEC VPN error 789 boleh berlaku. Untuk mengelakkan ini berlaku lagi, anda boleh memastikan bahawa sijil yang betul sedang digunakan pada kedua-dua belah pihak, milik anda dan pelayan’s. Dalam sesetengah keadaan, boleh ada Pra Shard Key atau PSK yang digunakan supaya anda pasti menggunakan PSK yang dikonfigurasi pada kedua-dua hujung anda dan pelayan VPN untuk kerja-kerja dengan lancar.

Kod ralat VPN 807 dijelaskan

Ralat 807 adalah isu VPN biasa di mana sambungan rangkaian antara komputer klien dan pelayan VPN terganggu. Malah, isu ini lebih banyak mengenai pelayan berbanding peranti sebenar yang anda gunakan. Sering kali, mesej ini akan muncul pada pelbagai sistem operasi termasuk kesilapan Microsoft VPN 807 Windows 10, Windows 8.1.

Biasanya masalah ini disebabkan oleh masalah dalam VPN yang menyebarkan ke pelayan lain. Hasilnya adalah dari latensi atau bahkan pelayan VPN anda berada di kapasiti. Ia juga boleh disebabkan oleh kesesakan di dalam pelayan, penyumbatan firewall, sambungan Internet yang rosak atau cache sistem yang terlalu banyak. Dalam keadaan ini, anda tidak’t perlu panik, kerana ada perkara yang boleh anda lakukan untuk menyambung semula dan pastikan anda boleh melayari tanpa nama secara online.

Sebagian besar, ini hanya melibatkan menyambung semula ke pelayan VPN tetapi jika masalah menjadi satu yang berterusan, kami akan mencadangkan anda menghubungi pentadbir untuk melihat apakah kualiti rangkaian itu sebenarnya seperti.

Bagaimana untuk membetulkan ralat VPN ralat 807

Pada satu ketika, anda mungkin mengalami isu rangkaian ini. Sekiranya anda mempunyai ralat Windows VPN 807, ia mudah untuk dibaiki, kerana masalah ini berterusan sebagai ralat 807 VPN Windows 7 dan Windows 8.1.

Langkah pertama ialah untuk melumpuhkan sementara antivirus yang ada di tempat anda, dan juga firewall. Anda juga perlu mengkonfigurasi VPN di semua peranti anda. Menghairankan, ini sering merupakan sebab yang paling biasa bahawa kesilapan 807 berlaku dan ini hanya kerana firewall menghalang permintaan anda untuk menyambung.

Kemudian anda perlu membersihkan sejarah dan kuki anda. Ini boleh dilakukan melalui Pejabat Pendaftaran anda atau secara alternatif anda boleh memuat turun CCleaner dan membiarkannya berjalan untuk mengosongkan semuanya.

Langkah ketiga menghendaki anda menyemak alamat IP VPN, kata laluan dan nama pengguna untuk memastikan bahawa semuanya betul. Akhir sekali, anda perlu memeriksa bahagian VPN Properties dalam Tab Keselamatan dan pastikan jenis sambungan ditetapkan ke Protokol Terowong Point-to-Point yang juga dikenali sebagai PPTP. Memilih alamat IP VPN dan menyemak sambungan akan melihat anda kembali dalam perniagaan.

Kaedah lain yang mudah untuk menyelesaikan masalah ini adalah dengan memeriksa sambungan Internet. Jika Internet tidak berfungsi dengan betul, adalah penting bagi anda untuk mencabut dan memulakan semula penghala. Sebagai alternatif anda perlu mencabut LAN dan kemudian menyalinnya semula.

Sebaik sahaja anda telah menyelesaikan satu atau semua langkah-langkah ini, anda perlu mencari segala-galanya berfungsi dengan lancar. Sekiranya ralat ini terus berlaku, ia mungkin masanya untuk menghubungi kakitangan sokongan VPN tertentu yang anda gunakan.

Kod ralat VPN 812 dijelaskan

Isu masalah VPN 812 yang berlaku adalah apabila sambungan dihalang kerana dasar yang dikonfigurasikan oleh pelayan RAS atau VPN.

Biasanya, ralat 812 mesej yang timbul akan menjelaskan isu ini dengan menggunakan kaedah pengesahan yang digunakan melalui pelayan dan bahawa nama pengguna dan kata laluan tidak’t nampak sesuai dengan yang telah dikonfigurasikan melalui profil sambungan pada peringkat persediaan awal. Seringkali, mesej itu akan pergi lebih jauh untuk mengatakan bahawa anda juga perlu menghubungi pentadbir pelayan untuk memberitahu mereka tentang ralat yang muncul.

Kadang-kadang, ini menjadi masalah kerana pelayan boleh gelung, bermula dan berhenti secara teratur. Nasib baik, terdapat masalah untuk ralat 812 VPN server 2012. Berikut ialah cara untuk menyelesaikan kesilapan RAS VPN server 812.

Bagaimana untuk menyelesaikan kesilapan ralat VPN 812

Jika awak’lagi bimbang dengan masalah sambungan 812 VPN kesilapan, di sini’s fix. Ia melibatkan perubahan kepada DNS utama. Anda perlu menukar ini kepada Pengawal Domain.

Selepas anda mencapai ini, anda perlu menyediakan DNS sekunder dan menjadikannya Server Luar. Kita perlu kembali ke DNS Utama pada titik ini dan tetapkannya kepada 8.8.8.8 kerana ini adalah Google Utama.

Sebaik sahaja tetapan telah digunakan, anda boleh menyemak sambungan VPN. Ini harus menyelesaikan masalah, kerana ia adalah isu sambungan pelayan RAS. Penyelesaian ini tidak menyelesaikan kesilapan VPN 812 Windows 7, Windows 8 dan Windows 10.

Ini hanya beberapa isu yang boleh menjejaskan anda semasa anda menggunakan VPN. Isu-isu ini cenderung untuk menjejaskan pengguna Windows dengan beberapa isu yang lebih lazim dalam beberapa sistem operasi berbanding yang lain.

Sebagai peraturan umum, semua sistem Microsoft boleh dipengaruhi oleh salah satu atau lain-lain ralat ini. Windows 7, 8, 8.1, 10, XP dan Vista semuanya boleh terjejas, tetapi penyelesaian yang disenaraikan di atas akan membawa anda melalui isu-isu ini. Untuk masalah kod ralat yang lebih lanjut, semak laman web kami yang lain.

Mudah-mudahan, semua maklumat ini akan membantu anda bersama pengalaman VPN yang bahagia dan stres, mengekalkan melayari Internet tanpa nama dan selamat anda.

Bacaan yang disyorkan

Protokol VPN yang paling selamat

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 36