Avast VPN-problemer og hvordan du løser dem


Alt som glitrer ikke’t gull, som den avdøde sangeren, Prince, sa det riktig. Dette gamle ordtaket viser seg å være sant også i dette tilfellet: det’det er ganske mulig du’Jeg finner at Avast SecureLine VPN ikke fungerer på en eller annen måte.

For eksempel, vi’har funnet at Avast ikke koblet til visse servere av og til. Hva’mer, kan du også oppleve problemer med å opprette forbindelse hvis du har installert motstridende programvare på enheten.

Å ikke kunne koble seg til VPN-servere og slippe forbindelser er sannsynligvis de to mest irriterende problemene du måtte ha å gjøre med.

I tillegg kan du støte på følgende, blant andre Avast-problemer:

  • Avast-klienten din svarer ikke
  • Avast-tilkoblingen din mislyktes
  • Hastighetsproblemer
  • Utgaver i Kina
  • Problematisk støtte
  • Ingen anonym betalingsmåte
  • Mulige sikkerhets- og personvernproblemer

La’s utforske disse mer detaljert, finn ut årsakene til at Avast VPN ikke fungerer, og se hvordan du løser dem.

# 1 Programvarekonflikter

Det er kanskje ikke åpenbart, men hvis du har et antivirusprogram eller andre VPN-apper installert, kan det hende du har programvarekonflikter. Det er også mulig at du har Avast Premier inkludert Free Antivirus installert i stedet for den frittstående SecureLine VPN-programvaren, og dette forårsaker konflikten med et tredjeparts antivirusprogram. Med andre ord kan du ende opp med at Avast SecureLine VPN ikke fungerer når andre nettbaserte sikkerhetsapper er installert.

Det er to ting du kan gjøre i dette tilfellet:

  1. Inkluder antivirusprogramvaren din i Utelukkelsesliste av Avast Premier / Antivirus-programvaren. Det er mulig at du bare vil oppleve konflikter hvis du har premiumversjonen av et tredjeparts antivirus, for eksempel Malwarebytes Premium. Åpne Avast Antivirus-grensesnittet og velg Komponentalternativ til venstre. Klikk deretter Tilpass for File Shield i Sikkerhetsseksjon.

Avast VPN-problemer

Nå, velg utelukkelser til venstre og klikk på bla gjennom-knappen for å finne antivirusprogramvaren du ønsker å ekskludere.

Avast VPN kobler ikke til

Når du har merket av i ønsket avkrysningsrute, klikker du på OK og klikk deretter Legg til for å legge til filen eller mappen i ekskluderingslisten.

malware bytes

avast vpn fungerer ikke - løsning

Når du er ferdig med denne siden av mynten, må du ikke glemme å ekskludere Avast-produktet fra det andre antivirusprogrammet fra tredjepart. Dette er for eksempel hva du trenger å gjøre hvis du har Malwarebytes Premium:

Malwarebytes

Avinstaller all annen tredjepart antivirus- og VPN-programvare via Kontrollpanel (hvis du bruker Windows). Avast SecureLine VPN kan for eksempel ikke fungere ordentlig hvis du har andre VPN-er installert.

# 2 Overbelastede servere

avast vpn problem - Overbelastede servere

Du kan oppleve problemer med at SecureLine VPN ikke kobler til når den valgte Avast VPN-serveren er overfylt. På grunn av det faktum at denne leverandøren bare har 54 servere for millioner av brukere, er det fullt mulig å ende opp med “Tilkoblingen mislyktes” feil.

Se aldri en annen overbelastet server igjen.

Bruk en rask og sikker VPN med en 5.200+ serverflåte.

Besøk ExpressVPN ▸

Siden dette kan være forårsaket av for mye trafikk og feil timing, kan du ganske enkelt prøve å velge et annet sted. Dessverre kan det hende du må prøve et par ganger til du endelig kan koble til en server.

# 3 Problem på slutten

Det er mulig at du har et Internett-tilkoblingsproblem på slutten. Du har kanskje glemt å betale det månedlige internettgebyret ditt, og Internett-leverandøren din (Internet Service Provider) har drept forbindelsen din. Du kan ha maskinvareproblemer som at WiFi eller ruteren er slått av. Så enkelt som det. Verdt å sjekke med en gang hvis du kan’Det ser ut til å etablere forbindelse til flere Avast VPN-servere på rad. Som glasur på kaken kan du også prøve å starte datamaskinen på nytt.

# 4 Brannmurkonfigurasjon

Hvis brannmuren din er konfigurert feil, kan det hende du ikke klarer å koble til VPN-servere. Forsikre deg om at den er riktig konfigurert. Sjekk manualen til brannmuren for å hjelpe deg med mulige endringer.

# 5 Ugyldig abonnement

Endelig kan nok en årsak til at Avast SecureLine VPN ikke fungerer være at abonnementet ditt kunne ha gått ut eller blitt kansellert for misbruk. Det siste kan skje når du bruker VPN-en din på en upassende måte, som uttalt av Personvern og retningslinjene for akseptabel bruk. Det er verdt å sjekke Abonnementsinnstillinger i appen din for å se om den viser seg å være gyldig. Siden du i et slikt tilfelle normalt vil motta en varslende e-post, kan det være lurt å sjekke postene dine.

Hastighetsproblemer

Avast SecureLine VPN kobler ikke til - hastighetsproblemer

VPN-tilkoblingshastigheter er ikke en eksakt vitenskap, som vi har lagt vekt på flere ganger tidligere. Likevel er det visse faktorer som kan bidra til dårlig ytelse. En av disse er det lave antallet servere. Avast VPN har 54 servere i 34 land, som sammenlignet med premium VPN-leverandører’ tusenvis av servere i 50 til 100 land, er ganske dårlig.

Når du legger til titalls millioner brukere i bildet som kan bruke denne VPN-tjenesten samtidig som du, kan dette lett være årsaken til overbelastede servere overalt. Likevel kan du være heldig i din region og koble deg til en valgt server uten problemer i det hele tatt, samt nå relativt gode hastigheter for dine behov.

Hvis du opplever lave hastigheter fra det øyeblikket du kobler til en server, er sjansen stor for at du er for langt fysisk fra Avast VPN-serveren. Hvis du for eksempel ligger i New Zealand og prøver å koble til den nederlandske serveren, er det ikke sikkert at tilkoblingen din blir den raskeste som er tilgjengelig.

Dette Avast VPN-hastighetsproblemet kan unngås hvis du prøver å koble til en annen server som kan være nærmere din beliggenhet eller en der tidsforskjellen vil bety på den måten at færre bruker nettet.

Støtteproblemer

Det er kanskje ikke så åpenbart hvorfor Avast VPN-støtteproblemer er en så stor sak at vi trenger å nevne dem her. Vi må imidlertid legge til med en gang at en VPN-tjeneste uten en anstendig og vennlig support 24/7 live chat er like bra som en pianist uten fingre.

La’sier at du har problemer med Avast VPN-tilkoblingen og kan’Det ser ut til å finne en løsning. Hva ville du gjort? Det første og beste du må gjøre, etter at du har sørget for at problemet ikke er mot slutten, er å kontakte supportteamet via live chat. I det minste er det vanligvis den raskeste måten å sortere ut mulige tekniske problemer.

Avast VPN har ingen live chat-støtte.

Dette er en reell ulempe; ikke rart hvorfor mange brukere klager over å ikke finne eller få ordentlig hjelp med problemene sine.

Så hva kan du gjøre hvis du har problemer med Avast VPN? Hvor kan du snu?

Først av alt kan du bla gjennom Support side, som har et søkefelt samt kategoriserte emner (Produktaktivering, Salg & Fakturering og refusjon forespørsel) for å hjelpe deg med ofte stilte spørsmål.

For det andre kan du besøke Avast-fora å finne løsninger på problemene dine.

For det tredje, hvis du trenger spesifikk hjelp, trykk på Kontakt oss-knappen nederst på en FAQ-side. Slik gjør du det’Jeg vil kunne sende inn en supportbillett til supportteamet etter å ha gått gjennom en rekke spørsmål og gitt de forespurte dataene.

Endelig er det en gratis telefonnummer å ringe 24/7 til “få hjelp til alle enhetens problemer.” Det ser ut til at dette er den eneste og raskeste måten for deg å snakke med en human support agent.

For å være ærlig, er det ikke sikkert at Avast VPN er den mest effektive når det kommer til støtte. Du vil finne mange klager i forum og lese kommentarer fra Avast-brukere som ikke kunne’t hjelpe deres tekniske problemer selv etter at du har kontaktet supportteamet.

Kina-problemet

Den enkle sannheten her er at Avast VPN ikke fungerer i Kina. Så hvis du er en reisende som går bak Great Firewall eller ligger i Kina, vil ikke denne VPN være til hjelp.

Den eneste løsningen på dette problemet er å gjøre forskningen ordentlig hvis du trenger den beste VPN-en for Kina. Akkurat nå er det ingen måte for deg å bruke Avast SecureLine VPN i Kina.

Betalingsproblem

Avast SecureLine VPN fungerer ikke - betalingsproblem

Når du kjøper din SecureLine VPN, blir du i utgangspunktet tilbudt to betalingsmetoder: Kreditt- / debetkort eller PayPal. Selv om dette er de mest vanlige og mest brukte måtene av alle andre VPN-tjenester, har vi personvernhensyn. Hvorfor?

Avast VPN-betalingsproblemet vårt er basert på det faktum at det ikke er noen anonym betalingsmetode tilgjengelig. Med andre ord kan du ikke betale for abonnementet ditt med cryptocurrencies som Bitcoin, Dash eller Ethereum, eller gavekort. Dette betyr at du kan bli koblet til en VPN-konto personlig, noe som ikke er den beste fremgangsmåten når du ønsker å være så anonym online som mulig.

Hvis du trenger fullstendig personvern, kan det være best å se etter en annen VPN som tilbyr anonyme betalingsmetoder. Dette Avast VPN-problemet kan ikke virkelig løses på noen annen måte.

Sikkerhet & privatlivs problemer

Hvis en VPN-løsning har problemer med sikkerhet og personvern, bør den glemmes med en gang når din anonymitet er viktig for deg. La’se hva slags sikkerhets- og personvernproblemer du kan møte hvis du bruker Avast VPN.

For det første har ikke denne VPN-løsningen en imponerende linje med sikkerhets- og personvernfunksjoner på nettet. Rent praktisk er alt det som er veldig grunnleggende: IPsec og OpenVPN på UDP samt AES-256 (bank-grade) kryptering. Selv om disse protokollene anses som de beste og raskeste generelt, har andre VPN-tjenester et bredere utvalg.

Det som er enda mer bekymringsfullt, hevder Avast VPN å ikke ha noen logger om tilkoblinger og internettbruk, men deres egen åpenhetsrapport på det offisielle nettstedet avslører likevel noen plagsomme statistikker. I følge denne rapporten var det 28 tilfeller i fjor da myndigheter fra forskjellige land krevde offentliggjøring av data, og i ett tilfelle ga Avast personlig identifiserbare data.

Når vi snakker om datadeling, synes vi det er viktig å også snakke om en annen VPN-tjeneste fra Avast som heter HMA! eller HideMyAss! I forbindelse med denne tjenesten var det 102 dataforespørsler i 2017 og Avast ga verdifull informasjon som ekte IP-adresser, e-postadresser og faktureringsinformasjon i 40 tilfeller.

Så det største spørsmålet gjenstår som en klippehenger:

Er du eller er du ikke trygg og anonym når du bruker Avast VPN?

Selv om denne leverandøren er gjennomsiktig når det gjelder datautlevering, gjør vi det ikke’t tror at din online sikkerhet og personvern er i de beste hender. Den eneste løsningen for slike personvernproblemer angående logging og deling av data er å gjøre forskningen din for å finne en mer pålitelig og strengt tatt ingen loggpolicy VPN-tjeneste.

Anbefalte leser

Avast Secureline VPN-anmeldelse

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 1 = 3