Masalah VPN Avast dan cara menyelesaikannya


Semua yang glitters ain’t emas, sebagai penyanyi akhir, Putera, meletakkannya dengan betul. Pepatah lama ini terbukti benar dalam hal ini juga: itu’s agak mungkin anda’akan mencari Avast SecureLine VPN anda tidak berfungsi dengan cara yang satu atau lain-lain.

Sebagai contoh, kami’dan mendapati Avast tidak menyambung ke pelayan tertentu sesekali. Apa’s lebih, anda juga boleh mengalami masalah dengan membuat sambungan jika anda mempunyai perisian yang bercanggah yang dipasang pada peranti anda.

Tidak dapat menyambung ke pelayan VPN dan menjatuhkan sambungan mungkin merupakan dua masalah yang paling menjengkelkan yang perlu anda hadapi.

Di samping itu, anda mungkin menghadapi perkara berikut, antara lain masalah Avast:

  • Pelanggan Avast anda tidak bertindak balas
  • Sambungan Avast anda gagal
  • Masalah kelajuan
  • Isu-isu di China
  • Sokongan bermasalah
  • Tiada kaedah pembayaran tanpa nama
  • Isu keselamatan dan privasi yang mungkin

Biarkan’s meneroka ini dengan lebih terperinci, cari sebab-sebab untuk Avast VPN anda tidak berfungsi, dan lihat bagaimana menyelesaikannya.

# 1 Perisian konflik

Ia mungkin tidak jelas, tetapi jika anda mempunyai program antivirus atau aplikasi VPN yang lain, anda mungkin mempunyai konflik perisian. Ia juga mungkin bahawa anda mempunyai Avast Premier termasuk Antivirus Percuma dipasang dan bukannya perisian VPN SecureLine yang mandiri dan ini menyebabkan konflik dengan aplikasi antivirus pihak ketiga. Dalam erti kata lain, anda mungkin berakhir dengan Avast SecureLine VPN tidak berfungsi apabila aplikasi keselamatan siber lain dipasang.

Terdapat dua perkara yang boleh anda lakukan dalam kes ini:

  1. Sertakan perisian antivirus anda di Senarai pengecualian daripada perisian Avast Premier / Antivirus anda. Anda mungkin mengalami konflik jika anda mempunyai versi premium antivirus pihak ketiga, seperti Malwarebytes Premium. Buka antaramuka Avast Antivirus anda dan pilih Pilihan komponen disebelah kiri. Kemudian, klik Peribadikan untuk Perisai Fail di dalam Seksyen keselamatan.

Masalah VPN Avast

Sekarang, pilih Pengecualian di sebelah kiri dan klik melayari butang untuk mencari perisian antivirus yang ingin anda kecualikan.

Avast VPN tidak menyambungkan

Sebaik sahaja anda telah menandakan kotak pilihan yang dikehendaki (es), klik okey dan kemudian, klik Tambah untuk menambah fail atau folder ke senarai pengecualian.

bait malware

avast vpn tidak berfungsi - penyelesaian

Sebaik sahaja anda selesai dengan duit syiling ini, jangan lupa tentang tidak termasuk produk Avast anda dari program antivirus pihak ketiga yang lain. Sebagai contoh, inilah yang perlu anda lakukan jika anda mempunyai Premium Malwarebytes:

Malwarebytes

Nyahpasang sebarang antivirus dan perisian VPN pihak ketiga yang lain melalui Control Panel (jika anda menggunakan Windows). Sebagai contoh, VPN Avast SecureLine tidak dapat berfungsi dengan betul jika anda mempunyai VPN yang lain dipasang.

# 2 Pelayan yang dibebankan

masalah avast vpn - Pelayan yang dilebih-lebihkan

Anda mungkin mengalami masalah dengan SecureLine VPN yang tidak disambungkan apabila pelayan VPN yang dipilih oleh anda terlalu padat. Oleh kerana penyedia ini hanya mempunyai 54 pelayan untuk berjuta-juta pengguna, ia adalah mungkin untuk berakhir dengan “Sambungan telah gagal” kesilapan.

Jangan sekali-kali melihat lagi pelayan yang terlalu sibuk.

Gunakan VPN yang cepat dan selamat dengan armada pelayan 5.200+.

Lawati ExpressVPN ▸

Oleh kerana ini mungkin disebabkan oleh terlalu banyak lalu lintas dan masa yang salah, anda hanya boleh cuba memilih lokasi lain. Malangnya, anda mungkin perlu mencuba beberapa kali sehingga akhirnya anda dapat menyambung ke pelayan.

# 3 Masalah pada akhir anda

Ada kemungkinan bahawa anda mempunyai masalah sambungan internet pada akhir anda. Anda mungkin terlupa untuk membayar yuran internet bulanan anda dan ISP (Internet Service Provider) anda telah membunuh sambungan anda. Anda mungkin menghadapi masalah perkakasan seperti WiFi atau penghala anda dimatikan. Semudah itu. Perlu semak dengan segera jika anda boleh’t nampaknya menjalin hubungan dengan beberapa pelayan VPN Avast berturut-turut. Sebagai icing pada kek, anda juga boleh cuba untuk memulakan semula komputer anda.

# 4 Konfigurasi firewall

Jika firewall anda dikonfigurasikan dengan salah, anda juga mungkin mendapati diri anda tidak dapat menyambung ke pelayan VPN. Pastikan ia ditetapkan dengan betul. Semak manual firewall anda untuk membantu anda dengan perubahan yang mungkin.

# 5 Tidak sah langganan

Akhirnya, satu lagi sebab untuk Avast SecureLine VPN anda tidak dapat berfungsi ialah langganan anda mungkin telah tamat tempoh atau dibatalkan untuk penyalahgunaan. Yang terakhir mungkin berlaku apabila anda menggunakan VPN anda dengan cara yang tidak sesuai seperti yang dinyatakan oleh Dasar Privasi dan dasar penggunaan Boleh Diterima. Perlu semestinya Tetapan langganan dalam apl anda untuk melihat sama ada ia dipaparkan sah. Oleh kerana dalam kes seperti ini biasanya anda akan menerima e-mel memberitahu, anda juga boleh menyemak surat anda.

Masalah kelajuan

Avast SecureLine VPN tidak menyambung - masalah kelajuan

Kelajuan sambungan VPN bukan sains yang tepat seperti yang kita telah menekankan beberapa kali sebelum ini. Namun, terdapat beberapa faktor yang boleh menyumbang kepada prestasi yang lemah. Salah satu daripada ini adalah bilangan pelayan yang rendah. Avast VPN mempunyai 54 pelayan di 34 negara, yang, berbanding penyedia VPN premium’ beribu-ribu pelayan di 50 hingga 100 negara, agak miskin.

Apabila anda menambah berpuluh-puluh juta pengguna ke dalam gambar yang mungkin menggunakan perkhidmatan VPN ini pada masa yang sama seperti anda, ini dapat menjadi punca penyebaran pelayan di seluruh tempat. Namun, anda mungkin bertuah di rantau anda dan menyambung ke pelayan yang dipilih tanpa sebarang masalah sama sekali dan mencapai kelajuan yang agak baik untuk keperluan anda..

Jika anda mengalami kelajuan yang rendah dari saat anda menyambung ke pelayan, kemungkinan anda terlalu jauh dari segi fizikal dari lokasi pelayan VPN Avast. Sebagai contoh, jika anda berada di New Zealand dan cuba menyambung ke pelayan Belanda, sambungan anda mungkin bukan yang paling cepat tersedia.

Masalah kelajuan VPN Avast ini boleh dielakkan jika anda cuba menyambung ke pelayan lain yang mungkin lebih dekat ke lokasi anda atau di mana perbezaan waktu itu bermakna cara yang lebih sedikit orang menggunakan jaring.

Sokongan masalah

Ia mungkin tidak begitu jelas mengapa masalah sokongan Avast VPN adalah masalah besar yang perlu kita sebutkan di sini. Walau bagaimanapun, kami mesti segera menambah bahawa perkhidmatan VPN tanpa sokongan sembang 24 jam secara langsung dan mesra adalah sama baiknya dengan pemain pianis tanpa jari.

Biarkan’s mengatakan anda sedang mengalami masalah sambungan VPN Avast dan boleh’nampaknya mencari penyelesaian. Apa yang akan kamu lakukan? Perkara pertama dan terbaik untuk dilakukan, selepas anda memastikan bahawa masalah itu tidak berakhir, adalah untuk menghubungi pasukan sokongan melalui sembang langsung. Sekurang-kurangnya, itu biasanya cara terpantas untuk menyelesaikan isu teknikal anda.

Avast VPN tidak mempunyai sokongan sembang secara langsung.

Ini adalah kelemahan sebenar; tidak hairan mengapa ramai pengguna mengadu tentang tidak mencari atau mendapatkan bantuan yang sewajarnya dengan isu mereka.

Jadi apa yang boleh anda lakukan jika anda menghadapi masalah VPN Avast? Di mana anda boleh menghidupkan?

Pertama sekali, anda boleh melayari Halaman sokongan, yang mempunyai bidang carian serta topik yang dikategorikan (Pengaktifan Produk, Penjualan & Pengebilan, dan Permintaan Pengembalian) untuk membantu anda dengan soalan yang sering ditanyakan.

Kedua, anda boleh melawat Forum Avast untuk mencari penyelesaian kepada isu anda.

Ketiga, jika anda memerlukan bantuan tertentu, tekan Hubungi kami di bahagian bawah halaman FAQ. Inilah caranya’anda akan dapat menghantar tiket sokongan kepada pasukan sokongan selepas melalui beberapa soalan dan menyediakan data yang diminta.

Akhirnya, terdapat a nombor telefon bebas tol untuk memanggil 24/7 “dapatkan bantuan untuk semua masalah peranti anda.” Nampaknya ini adalah satu-satunya dan cara terpantas untuk anda bercakap dengan ejen sokongan manusia.

Untuk menjadi jujur, ketika datang untuk menyokong, Avast VPN mungkin bukan yang paling efektif. Anda akan mendapati banyak aduan di forum dan mengulas ulasan dari pengguna Avast yang tidak boleh’t membantu isu teknikal mereka walaupun selepas menghubungi pasukan sokongan.

Masalah China

Kebenaran mudah di sini adalah bahawa Avast VPN tidak berfungsi di China. Oleh itu, jika anda seorang pengembara yang berada di belakang Great Firewall atau terletak di China, VPN ini tidak akan membantu.

Satu-satunya penyelesaian untuk masalah ini adalah melakukan penyelidikan dengan betul jika anda memerlukan VPN terbaik untuk China. Sekarang, tidak ada cara untuk menggunakan Avast SecureLine VPN di China.

Masalah pembayaran

Avast SecureLine VPN tidak berfungsi - masalah pembayaran

Apabila membeli VPN SecureLine anda, anda ditawarkan pada dasarnya dua kaedah pembayaran: Kad Kredit / Debit atau PayPal. Walaupun ini adalah cara paling biasa dan paling sering digunakan oleh semua perkhidmatan VPN lain, kami mempunyai kebimbangan privasi. Kenapa?

Masalah bayaran VPN kami adalah berdasarkan kepada fakta bahawa tiada kaedah pembayaran tanpa nama yang tersedia. Dengan kata lain, anda tidak boleh membayar langganan anda dengan kriptografi seperti Bitcoin, Dash, atau Ethereum, atau kad hadiah. Ini bermakna anda boleh dikaitkan dengan akaun VPN secara peribadi, yang bukan amalan terbaik apabila anda ingin kekal sebagai tanpa nama secara online sekiranya mungkin.

Sekiranya anda memerlukan privasi yang lengkap, mungkin lebih baik untuk mencari VPN lain yang menawarkan kaedah pembayaran tanpa nama. Masalah VPN Avast ini tidak boleh diselesaikan dengan cara lain.

Keselamatan & isu privasi

Sekiranya penyelesaian VPN mempunyai masalah dengan keselamatan dan privasinya, ia harus dilupakan dengan segera apabila keterlibatan anda penting bagi anda. Biarkan’lihat apa jenis masalah keselamatan dan privasi yang boleh anda hadapi jika anda menggunakan Avast VPN.

Pertama sekali, penyelesaian VPN ini tidak mempunyai ciri keselamatan dan privasi dalam talian yang mengagumkan. Secara praktikal, semua yang ditawarkan adalah sangat asas: IPsec dan OpenVPN pada UDP serta penyulitan AES-256 (gred bank). Walaupun protokol ini dianggap yang terbaik dan paling cepat pada umumnya, perkhidmatan VPN lain mempunyai pelbagai yang lebih luas.

Apa yang lebih membimbangkan, Avast VPN mendakwa tidak mempunyai log sambungan dan penggunaan internet, namun, Laporan Ketelusan mereka sendiri di laman web rasmi menunjukkan beberapa statistik yang menyusahkan. Menurut laporan ini, terdapat 28 kes tahun lalu apabila pihak berkuasa dari negara-negara yang berbeza memerlukan pendedahan data dan dalam satu kes, Avast menyediakan data yang dapat mengenali secara personal.

Bercakap tentang perkongsian data, kami mendapati penting untuk juga bercakap tentang perkhidmatan VPN lain dari Avast yang dipanggil HMA! atau HideMyAss! Sehubungan dengan perkhidmatan ini, terdapat 102 permintaan data pada 2017 dan Avast menyediakan maklumat berharga seperti alamat IP sebenar, alamat e-mel, dan maklumat bil dalam 40 kes.

Oleh itu, persoalan terbesar tetap sebagai penjerat:

Adakah anda atau anda tidak selamat dan tanpa nama semasa menggunakan Avast VPN?

Walaupun pembekal ini telus mengenai pendedahan data, kami tidak’t berfikir bahawa keselamatan dan privasi dalam talian anda berada dalam tangan terbaik. Satu-satunya penyelesaian untuk masalah privasi seperti mengenai pembalakan dan data perkongsian adalah melakukan penyelidikan anda untuk mencari perkhidmatan VPN dasar yang lebih dipercayai dan ketat.

Bacaan yang disyorkan

Kajian VPN Avast Secureline

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2