Är Betternet säkert?

VPN-tjänster blir alltmer populära, eftersom fler och fler användare i hemmet och företaget förstår fördelarna med att göra deras surfning privat. Detta har inneburit att det finns ett stort antal VPN-leverantörer tillgängliga och att försöka hitta ett säkert kan vara ett utmanande förslag. Betternet är ett sådant verktyg - det lovar att leverera en full VPN-tjänst utan att debitera dig ett cent. Detta är ett attraktivt erbjudande, men är en anständig VPN-tjänst av hög kvalitet och är Betternet-säker?


Dödsbrytaren

Innan vi går vidare med denna översyn av Betternet, måste vi titta på två viktiga frågor. För det första är kill switch det ganska dramatiska klingande namnet för en av de viktigaste säkerhetsfunktionerna inbyggda i VPN-system. Killomkopplare är utformade för att säkerställa att din identitet inte gör det’t läcka om din VPN-anslutning tappar.

Därför är kill-switchar viktiga, eftersom de stänger av Internet-anslutningar omedelbart när VPN misslyckas, vilket säkerställer att inget otrevligt kan hända utan användaren’s kunskap. Tyvärr, medan många samvetsgranna VPN-leverantörer levererar ett kill switch-system, misslyckas Betternet inte. Det beror kanske på VPN: s fria natur, men det’s verkligen en dålig start på att ta itu med frågan om säkerhet.

DNS-läckor

Ett annat område där Betternet verkligen faller är DNS-läckor. Dessa inträffar när internetleverantörer kan spåra rörelser på Internet, oavsett om du’använder en VPN-tjänst. Alla DNS-förfrågningar bör dirigeras via VPN-tunneln snarare än att använda din ISP, men Windows använder ibland standardinställningarna oavsett din VPN-anslutning om inte VPN har verktyg mot detta.

Tyvärr får Betternet mycket dåligt i detta område och läcker inte bara DNS-frågor utan också dina IPv4 / IPv6. Är Betternet säkert? Inte på detta bevis!

Problem med skadlig programvara

Okej, så det’är en mycket dålig start för Betternet. Så medan vi’jag är på det, vi’d bättre gå över några av de andra problemen som är associerade med detta system. För det första har vissa av programmen som är associerade med programvaran visat sig innehålla skadlig programvara. Detta är inte ovanligt för freeware-program och tyvärr verkar det som om Betternet vill återlämna en del av sina intäkter via orättvisa programtillägg.

Dessutom har andra applikationer associerade med Betternet noterats innehålla tredjeparts spårningsbibliotek, vilket innebär att integriteten förknippad med detta system är ännu sämre än vi kanske redan har föreställt oss. Betternet gör det också möjligt för tredje part att komma åt vissa aspekter av användardata, vilket innebär att din information aldrig är 100% säker. Nu är du’undrar förmodligen varför någon registrerar sig för Betternet-systemet alls!

Men det’det är inte slutet på dina problem. Betternet hävdar att det inte finns några loggar över användarposter, men loggar faktiskt vissa användardata. Detta är särskilt fördömande med tanke på att tredje parter också kan få tillgång till denna information, vilket äventyrar användarnas säkerhet och integritet. Hastigheten på åtkomst som levereras av Betternet är sämre än med prenumerationssystem, och vi fann Betternets tillförlitlighet vara särskilt dålig, med ofta tappade anslutningar.

Integritetspolicy

Vi’Vi har redan beskrivit många av de integritetsproblem som är förknippade med Betternet, men den kryptering som används kan också vara ett betydande problem. Företagets integritetspolicy tyder inte på att 256-bitars kryptering används, vilket i allmänhet anses vara industristandarden. 128-bitars kryptering hänvisas istället till i sekretesspolicyn, medan någon annanstans ett blogginlägg på företaget’webbplats säger att de erbjuder AES-256-kryptering.

Så den här inkonsekvensen gör det inte igen’t ger exakt intrycket av ett pålitligt företag. När det gäller VPN-protokoll erbjuder Betternet OpenVPN och L2TP / IPsec, vilket är ett anständigt urval, men det är kanske en besvikelse att de som IKEv2 och SSTP inte erbjuds.

Slutsats

Sammanfattningsvis är det tyvärr omöjligt för oss att rekommendera Betternet VPN. Det finns helt enkelt för många säkerhetsslingor och överblick, medan den blandade meddelanden som företaget har levererat när det gäller dess kryptering också är oroande.

Tjänstens hastighet är extremt dålig och det skulle vara särskilt oroande när du använder Betternet för att strömma eller med en streamingtjänst.

Detta känns i slutändan som det fria systemet som det är, och även om premium Betternet kan leverera en bättre service, måste företaget öka sitt spel om det har någon anspråk på att allvarligt konkurrera med marknadsledarna.

Är Betternet säkert? Absolut inte.

Rekommenderade läsningar:

Betternet granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 5