Alternatif Dropbox: Penyedia Penyimpanan Penyimpan Awan Terbaik untuk 2020


Dropbox adalah dunia’pembekal storan awan paling popular. Pelayan berasaskan awan membolehkan jutaan perniagaan dan individu menyimpan fail atau dokumen mereka dalam memori maya, menjadikan mereka boleh diakses di mana sahaja di dunia.

Walau bagaimanapun, Dropbox tidak’t satu-satunya permainan penyimpanan awan di bandar. Microsoft’OneDrive dan Google Drive s adalah alternatif yang terkenal, sementara aplikasi storan awan yang lebih kecil telah muncul dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Blog ini akan membincangkan sama ada Dropbox selamat, sambil mencadangkan 10 pilihan utama jika anda memerlukan alternatif Dropbox. Dengan cara itu, anda harus mencari pilihan penyimpanan awan yang menyimpan dokumen penting anda selamat dan boleh diakses oleh sesiapa yang memerlukannya.

Kekal dalam kawalan keselamatan andaSelepas lalu lintas web anda dari mata-mata penggodam, syarikat, dan kerajaan dengan VPN teratas. Lawati NordVPN

Kenapa anda perlu menggunakan alternatif kepada Dropbox?

Keselamatan adalah motivasi utama yang mendorong orang untuk mencari alternatif Dropbox.

Tetapi kita’semula tidak bercakap tentang kelemahan kepada alamat IP “mengendus” di sini. Dropbox telah dilaksanakan Penyulitan AES 256-bit untuk semua data yang disimpan di pelayan mereka. Mereka juga menggunakan TLS / SSL dan 1Penyulitan AES 28-bit untuk penghantaran data ke dan dari pelayan mereka. Itu’tahap keselamatan yang baik.

Masalahnya lebih berkaitan dengan akses Dropbox kepada data anda.

Pada tahun 2013, penyelidik mendapati bahawa perkhidmatan storan telah membuka banyak fail .doc selepas ia dimuat naik.

Syarikat itu juga telah melaksanakan dasar-dasar yang secara aktif menghalang perkongsian bahan berhak cipta - untuk mencapai ini, mereka mesti mempunyai sistem invasif untuk mengimbas fail.

Lebih-lebih lagi, pemberi maklumat Edward Snowden menandakan syarikat simpanan sebagai tidak selamat pada tahun 2014, menasihati pengguna untuk “menyingkirkan Dropbox”. Bagi beliau, kemungkinan kerjasama dengan agensi kerajaan adalah alasan yang mendesak untuk mencari alternatif Dropbox selamat.

10 alternatif terbaik Dropbox terbaik pada tahun 2020

Setelah menjalankan beberapa kriteria untuk dipertimbangkan ketika mencari alternatif kepada Dropbox, apakah penyedia terbaik pada tahun 2020? Di sini’s pilihan pemilihan stail awan teratas kami:

logo pcloud

1. pCloud

pCloud mungkin alternatif Dropbox terbaik di sekeliling. Berdasarkan privasi-gila Switzerland, mereka membiarkan anda “gulung semula” untuk memulihkan dokumen yang hilang, membolehkan penyegerakan, dan dioptimumkan untuk kerjasama. Jika anda membayar sedikit tambahan untuk perkhidmatan pCloud Crypto, anda’juga akan mendapat keselamatan industri yang terkemuka. Walau bagaimanapun, akaun percuma tidak termasuk penyulitan AES 256-bit, meninggalkan data yang tidak dilindungi.

Logo SugarSync

2. SugarSync

SugarSync’versi fail s dan sistem penyegerakan yang sangat baik menjadikannya sesuai untuk projek perniagaan yang kompleks. Pendaftaran menerima 5GB storan percuma semasa percubaan percuma 90 hari, sementara perkhidmatan beroperasi “pengetahuan sifar” dasar, memastikan kakitangan memenangi’t melihat ke dalam dokumen. Kelemahannya? Di sana’s tidak ada editor dokumen, dan harga mungkin sedikit curam untuk beberapa.

Logo SpiderOak

3. SpiderOak

Didorong oleh Edward Snowden’s endorsement, SpiderOak adalah antara pilihan penyimpanan awan elit. Anda boleh menyegerakkan sandaran dengan mudah dari cakera keras dan folder tertentu, sementara enkripsi akhir-ke-akhir menjamin tahap keselamatan yang kukuh. Ia’s juga pengetahuan sifar - jadi ia’s Alternatif Dropbox yang hebat untuk sesiapa yang bimbang tentang privasi.

logo kotak

4. Kotak

Ditubuhkan pada tahun 2005, Box telah lama menjadi alternatif yang tulen untuk Dropbox, yang menyediakan lebih separuh daripada Fortune 500 syarikat. Terima kasih kepada baru-baru ini “Kemahiran Box” kemas kini, ia’s sekarang sangat disesuaikan untuk menguruskan pelbagai jenis fail. Keselamatan adalah titik jualan yang lain, dengan penyulitan penuh dan pembungkusan kunci - menambah lapisan keselamatan untuk data dalam transit.

Pasukan Pemacu logo

5. Pasukan Drive

Pasukan Drive mungkin alternatif Dropbox terbaik untuk orang yang mempunyai anggaran. Pendaftaran menerima 2GB storan percuma tetapi boleh menaik taraf kepada 10GB dengan mengesyorkan rakan-rakan kepada perkhidmatan ini, dan ini boleh diperluas kepada 1TB yang agak murah. Tidak ada alat pengeditan, tetapi jika anda memerlukan perkhidmatan storan awan yang dilucutkan, ia berfungsi dengan baik.

Awan saya logo

6. CloudMe

Terutamanya digunakan sebagai sandaran untuk fail perniagaan, CloudMe memenuhi fungsi tersebut dengan baik. Berasaskan Sweden yang berhati-hati dengan privasi, rancangan percuma mereka mempunyai 3GB penyimpanan - tetapi di sana’tiada penyulitan, jadi anda’anda perlu menyulitkan fail sendiri sebelum menyimpannya.

logo pemacu awan amazon

7. Amazon CloudDrive

Amazon’Alternatif Dropbox s adalah tempat yang baik untuk menyimpan fail multimedia, dan pengenalan penyegerakan baru-baru ini menjadikannya lebih baik untuk pelajar dan pengguna perniagaan. Anda’Akan bermula dengan penyimpanan percuma 5GB (dan storan tanpa had untuk foto), dan UI sangat mudah digunakan. Tetapi di sana’s tidak menyembunyikan enkripsi, jadi mungkin tidak ada alternatif Dropbox yang paling selamat yang ada.

Logo MediaFire

8. MediaFire

Lebih mendasar daripada Dropbox, MediaFire tidak’t membenarkan penyegerakan dengan desktop tempatan, dan dasar keselamatannya agak jelas. Tetapi dengan penyimpanan percuma 10GB di depan, dan harga yang rendah untuk menambah ruang tambahan, ia’pilihan storan awan bajet yang popular.

logo microsoft OneDrive

9. Microsoft OneDrive

OneDrive menawarkan integrasi Microsoft Office yang sangat baik (seperti anda’d mengharapkan), dan ia’s sangat baik untuk menyimpan semua jenis fail - termasuk filem, foto dan dokumen. Di sana’s bahkan tambahan Kodi yang menjadikan filem bermain dari OneDrive mudah. Tetapi waspadalah: Microsoft mengimbas bahan hak cipta. Lebih buruk lagi, mereka menawarkan penyulitan sifar untuk pelanggan biasa. Jadi keselamatan adalah kegagalan besar.

Logo pemanduan Google

10. Google Drive

Dengan kombinasi pemprosesan perkataan, spreadsheet dan alat persembahan, Google’sistem storan awan penuh dengan ciri-ciri perniagaan yang berguna. Di sana’ruang simpanan 15GB percuma, dan ciri perbualan secara langsung hebat untuk kerjasama masa nyata. Penyulitan AES-256 adalah standard, dan dua faktor pengesahan boleh digunakan juga. Walau bagaimanapun, Google menyahsulit dan mengimbas dokumen sebelum disimpan, yang mungkin menimbulkan beberapa loceng penggera keselamatan. Dan mereka juga mempunyai akses penuh ke kandungan dokumen yang disimpan.

Bagaimana untuk mencari alternatif Dropbox yang terbaik

Masalah-masalah ini ada’t unik untuk Dropbox, dan mencari alternatif Dropbox yang lebih peribadi dan boleh dipercayai’t mudah. Apabila mencari alternatif Dropbox selamat, terdapat beberapa perkara yang perlu anda cari.

Pertama, penyulitan adalah penting. Seperti kita’Anda lihat, Dropbox sendiri menjaringkan cukup tinggi di sini, dan sebarang alternatif kepada Dropbox sekurang-kurangnya sepadan dengan penyulitan 256-bit dan penggunaan TSL / SSL.

Dua faktor prosedur pengesahan juga penting, untuk memastikan bahawa penyerang tidak dapat mengakses akaun Cloud. Dan ia’mempercepatkan untuk melihat syarikat penyimpanan awan yang terbuka mengenai kod yang mereka gunakan. Lebih banyak maklumat, lebih baik adalah pepatah yang baik untuk diingat.

Satu lagi titik rujukan singkat ialah ISO 27001. Sebarang alternatif Dropbox yang selamat akan mencapai pensijilan ini, yang memberi jaminan bahawa amalan pengurusan risiko mereka sehingga awal.

Sememangnya, keselamatan bukan’t semuanya. Anda’juga mahu pelbagai ciri yang mana membandingkan dengan yang ditawarkan Dropbox. Jadi cari penyuntingan suite, perkongsian fail satu klik, penyegerakan mudah dengan pemacu keras, ciri pemulangan untuk kembali ke versi dokumen terdahulu, dan kemampuan untuk menyambungkan pelbagai peranti.

Jika awak’lagi bimbang tentang ciri keselamatan atau penetapan harga Dropbox, cari pembekal penyimpanan awan alternatif dan letakkan minda anda berehat. Seperti kita’Anda lihat, terdapat pilihan yang sama dari nama besar seperti Box, Google, Microsoft dan Amazon. Walau bagaimanapun, pilihan kami untuk alternatif Dropbox terbaik adalah lebih kecil, lebih banyak penyedia fokus keselamatan. Pergi ke pCloud, SugarSync atau SpiderOak, dan fail anda harus benar-benar selamat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 41