Alternatif VPN Hola

Hola adalah salah satu varian VPN yang paling terkenal di sekeliling, tetapi ia’s juga salah satu yang tertua, telah diperkenalkan pada tahun 2012, dan salah satu yang paling kontroversi. Adakah ia masih pilihan untuk peminat privasi dan, jika tidak, alternatif Hola yang patut anda pergi?


Sama ada anda pengguna Hola VPN jangka panjang atau anda’kembali memikirkan untuk mendaftar, blog ini akan menerangkan apa yang ditawarkan oleh VPN dan mencadangkan beberapa alternatif yang sangat baik yang mungkin memberikan perlindungan dan prestasi yang lebih baik.

Memperkenalkan Hola: salah satu dunia VPN’penyedia paling inovatif

Apabila Hola memulakan kerjaya pada tahun 2012, ia menawarkan sesuatu yang hampir revolusioner. Membina pengembangan pengunduran rakan-ke-peer, pemaju Ofer Vilenski dan Derry Shribman menyedari bahawa P2P juga boleh digunakan untuk membuat alat privasi untuk pengguna web.

Dengan memanfaatkan komuniti besar pengguna P2P, Hola boleh mengarahkan lalu lintas melalui pelbagai nod, secara teorinya menyampaikan privasi yang lebih baik dan kelajuan yang lebih baik daripada sambungan web konvensional.

Apabila pengguna mendaftar untuk Hola, rangkaian itu kemudiannya boleh menggunakan sebahagian jalur lebar mereka yang tidak digunakan sekarang, menjadikan penggunaan kapasiti web lebih cekap secara keseluruhan - konsep yang kemas yang mempunyai tempat VPN yang lain’t benar-benar cuba meniru.

Sebaliknya, lalu lintas laluan VPN konvensional melalui pelayan jauh, yang memberikan alamat IP tanpa nama dan menghantar data ke laman web destinasi. Dengan Hola, anda masih boleh mencapai pelayaran tanpa nama, tetapi tidak ada pelayan routing. Ia’s gaya VPN yang sangat berbeza.

Yang penting, ia’s juga VPN percuma (sekurang-kurangnya untuk desktop). Jika anda hanya mahu barebones VPN, pelanggan asasnya adalah percuma, tetapi kadar freemium dikenakan untuk pakej Hola PLUS, yang membolehkan anda meminimumkan jumlah bandwidth anda yang digunakan oleh ahli Hola yang lain.

Adakah terdapat sebarang masalah yang berkaitan dengan Hola VPN?

Walau bagaimanapun, sementara Hola telah sangat inovatif dalam cara menggunakan jalur lebar, perkhidmatan tersebut telah’t dapat mengelak kontroversi. Berikut adalah beberapa isu yang disokong oleh pakar VPN untuk pengguna Hola untuk memikirkan:

  • Dasar Privasi Hola menyatakan bahawa VPN mengumpul data pelayar, maklumat mengenai tapak yang anda lawati, masa yang anda belanjakan pada halaman tersebut apabila anda mengaksesnya, dan tarikh yang anda lawati. Jadi itu’s agak banyak pembalakan berbanding dengan VPN terbaik.
  • Hola juga sangat menyerang ketika menghubungkan ke akaun media sosial, mencari untuk menuai maklumat tentang nama dan alamat anda dan bahkan senarai teman anda.
  • Dasar Privasi juga menyatakan bahawa “Kami juga boleh memindahkan atau mendedahkan Maklumat Peribadi kepada anak-anak syarikat kami, syarikat sekutu” - yang sangat samar-samar, dan tidak meyakinkan.
  • Hola berpusat di Israel, sebuah negara yang secara rutin bekerjasama dengan aliansi 14-mata yang diperluaskan, membuat pengawasan menjadi kebimbangan.
  • Hola tidak’t menggunakan penyulitan AES 256-bit, bergantung pada menguburkan data anda di rangkaian pengguna mereka. Itu’s tidak seberapa berkesan sebagai perlindungan gred tentera.
  • Ujian secara teratur menunjukkan bahawa Hola membocorkan alamat IP pengguna, dan hampir tidak pernah melewati langkah-langkah menghalang geo pelbagai platform dalam talian, jadi peminat Netflix akan kecewa.
  • Pelanggan tidak mempunyai ciri keselamatan asas seperti suis membunuh, jadi jika perlindungan anda jatuh, anda’akan terdedah sepenuhnya.
  • Pada tahun 2017, Hola terdedah menggunakan rangkaiannya untuk menjalankan botnet, yang berpotensi menggunakan pengguna yang tidak bersalah’ jalur lebar untuk aktiviti jenayah. Jadi di sana’s peluang kecil yang menandatangani untuk rangkaian privasi P2P ini meletakkan anda berisiko mendakwa untuk dosa pemajunya.

Oleh itu, terdapat banyak kemungkinan kerugian yang berkaitan dengan penggunaan Hola. Isu-isu ini kerap meletakkan perkhidmatan di peringkat rendah VPN, dan kami tidak akan’t berhujah dengan itu terlalu banyak. Walaupun Hola pernah menjadi tenaga kreatif, mungkin terdapat terlalu banyak masalah keselamatan dan prestasi untuk mengesyorkannya kepada pengguna hari ini. Jadi di mana lagi anda perlu mencari alternatif Hola?

Cari alternatif VPN Hola terbaik dari kedudukan kami

Syukurlah, di sana’s tidak semestinya tidak perlu bergantung kepada VPN berkualiti rendah untuk keselamatan digital anda. Pada hari ini’pasaran, pengguna VPN dimanjakan untuk pilihan, dan banyak penyedia alternatif VPN Hola yang terbaik tidak lebih mahal daripada perkhidmatan’pakej PLUS. Berikut adalah beberapa cadangan kami:

1. ExpressVPN

ExpressVPNSebelum kita membincangkan VPN percuma, ia’s berbaloi untuk menawarkan beberapa alternatif elit Hola VPN. Dalam hampir semua kedudukan global, ExpressVPN duduk berhampiran bahagian atas senarai, dan dengan alasan yang baik. Cepat, dengan rangkaian pelayan yang besar, penyulitan 256-bit, sokongan pelanggan yang kukuh, dan pelanggan untuk semua peranti utama, penyedia ini mengecas Hola di papan. Tetapi ia’s tidak percuma.

2. NordVPN

NordVPNPesaing utama kepada ExpressVPN (menurut pendapat kami), NordVPN, mempunyai rangkaian pelayan yang lebih besar (5,700+ berbanding dengan 3,000+) dan juga menawarkan pelbagai ciri keselamatan tambahan, seperti VPN Double. Tetapi secara umum, ada’tidak banyak perbezaan antara kedua-dua ini, kecuali rancangan jangka panjang NordVPN yang lebih murah. Untuk rekod, ExpressVPN berpusat di British Virgin Islands, sementara NordVPN terletak di Panama - dan kedua-duanya harus berada di luar pengawasan bersih kuasa besar.

Baca ulasan NordVPN

3. TunnelBear

TunnelBearSekarang, mari’bergerak ke alternatif bajet. Lagipun, titik jualan utama dengan Hola untuk kebanyakan orang adalah pakej percuma. Di permukaan, Hola menawarkan satu bentuk perlindungan VPN pada kos sifar, tetapi seperti yang kita ketahui, itu’satu ilusi. Untuk perlindungan yang lebih kuat, berikan Tunnelbear sebagai percubaan. Pakej Tunnelbear percuma mengehadkan pengguna kepada 500MB data sebulan, tetapi ia mempunyai jangkauan yang sangat global dan sangat mudah digunakan. Selain itu, dengan penyulitan 256-bit, ia’tahun cahaya di hadapan Hola ketika datang ke keselamatan.

Baca kajian VPN TunnelBear

4. Mengeset VPN

BerceritaSatu lagi pesaing utama untuk mahkamah VPN percuma, penyedia Kanada Windscribe memadankan Tunnelbear’s penyulitan dan perlindungan IP dan mungkin sedikit lebih cepat juga. Tetapi dalam kes ini, pengguna boleh mendapatkan keuntungan dari 10GB data bulanan yang kekalahan. Seperti biasa, pelanggan percuma menderita sedikit berbanding dengan versi berbayar, dengan pelayan terhad untuk ahli yang tidak dibayar. Tetapi sebagai VPN percuma pergi, ia’sangat berdaya saing.

5. ProtonVPN

ProtonVPNProtonVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN paling selamat dengan haknya sendiri, tetapi sebab kami’Kembali meletakkannya pada senarai ini adalah versi percuma. Ini adalah alat VPN dengan tangan turun versi percuma terbaik di pasaran. Anda mendapat banyak ciri serta pemindahan data / jalur lebar tanpa had. Siapa kata privasi perlu mahal?

Baca ulasan ProtonVPN

Kenapa anda perlu berfikir dua kali mengenai menggunakan VPN percuma

ProtonVPN, Windscribe, dan Tunnelbear dihormati VPN percuma, dan mereka lebih dipercayai daripada Hola. Walau bagaimanapun, ia’s penting untuk mengetahui perbezaan antara perkhidmatan VPN percuma dan berbayar.

Secara umumnya, alternatif VPN Hola percuma akan datang dengan sekatan yang ketara terhadap prestasinya, dengan pelayan kurang, tiada liputan P2P, had data, dan kelajuan yang lebih perlahan. Ini boleh melumpuhkan pengalaman untuk peminat streaming.

Mereka jarang sekali menguruskan untuk bekerja di sekitar geo-blocking yang digunakan oleh syarikat-syarikat seperti Netflix dan kerap menggunakan untuk memaparkan iklan untuk membuat pendapatan mereka. Menggunakan VPN percuma untuk mengalahkan penapisan di negara-negara seperti China hampir tidak mungkin, dan risiko kebocoran IP hanya jauh lebih tinggi.

Atas semua sebab ini, kami akan menasihati pengguna Hola untuk menaik taraf kepada VPN berbayar berkualiti tinggi seperti ExpressVPN atau NordVPN. Dalam banyak cara, tidak ada’t yang banyak perbezaan antara perkhidmatan pseudo-VPN yang ditawarkan oleh Hola dan VPN tulen percuma. Jadi luangkan masa untuk membuat keputusan. Perkara privasi anda, dan dengan beberapa VPN yang hebat tersedia, di sana’tidak perlu mengambil risiko yang tidak perlu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − = 36