Alternatif YouTube: Platform video teratas 6


Jika anda suka kandungan dalam talian, anda’akan digunakan untuk menyemak video terkini di YouTube. Tetapi walaupun laman web perkongsian kandungan global pernah memerintah, platform kandungan video lain kini semakin meningkat.

Sama ada anda mencari alternatif YouTube tanpa iklan atau platform video yang tidak’t menukar T nya’s dan C’s dalam semalaman dan tanpa amaran, alternatif-alternatif ini ke YouTube boleh dianggap baik.

1. Dailymotion: yang jelas

Ini adalah pengganti terkenal dan sangat diberi nilai di kalangan pengguna mencari alternatif YouTube. Susun atur hampir sama persis, dan kategori juga biasa - menjadikannya suis mudah dari saingan jenama besar. Anda’akan mendapati anda boleh membiasakan diri dengan Dailymotion hampir sejurus.

Perlu diingati walaupun hanya pengguna pro yang boleh memuat naik filem Kualiti HD dan had 4GB di tempat, membolehkan sehingga 60 minit masa video setiap muat naik. Ini bermakna laman web mungkin tidak berfungsi dengan baik untuk mana-mana tutorial atau video jenis latihan yang lebih panjang dan lebih mendalam.

Perkara-perkara lain yang perlu diketahui:

  • Peraturan di sekitar penyingkiran kandungan adalah lebih rawak - yang mana tidak’t sentiasa menjadi perkara yang baik untuk penonton, dengan pemuat naik secara bebas untuk menambah apa sahaja yang mereka mahu
  • Banyak video berkualiti tinggi yang ada
  • Navigasi mudah dan UX yang hebat
  • Popular di Eropah, walaupun kurang begitu di Amerika Syarikat
  • Cap 1080p untuk resolusi video.

Bagi kebanyakan orang yang mencari alternatif YouTube, ini akan menjadi suapan yang tidak perlu.

2. Vimeo: yang besar

Ini akan menjadi cadangan kedua kami apabila melihat alternatif kepada YouTube.

Platform itu tidak’t bertujuan untuk menjadi pesaing langsung ke YouTube tetapi merupakan perkhidmatan penstriman yang hebat dengan banyak pembekal kandungan hebat yang memilih untuk mempamerkan karya mereka. Laman web itu sendiri benar-benar menarik dan banyak pemikiran telah pergi ke reka bentuk dan UX.

Lebih baik lagi, pengalaman menonton video adalah bersih dan bebas daripada unsur latar belakang yang menjengkelkan. Fokus anda boleh kekal sepenuhnya pada kandungan yang anda pilih untuk menonton. Ini membantu menjelaskan mengapa ia’s menjadi platform pilihan untuk kreatif yang ingin mempamerkan karya video mereka.

Walau bagaimanapun, terdapat had mingguan di tempat untuk muat naik, dihadkan pada 500 MB. Terdapat peluang untuk menaik taraf ini kepada 5GB dengan bayaran, yang mana pengguna yang paling serius tidak pasti akan lakukan. Anda boleh’t pergi jauh dengan 500 MB lagi.

3. Metacafe: yang pendek

Jadi bernama kerana had 90 saat dikenakan pada video, laman web ini popular untuk kegunaan masyarakat dan yang hebat untuk klip pendek dan pengalaman yang tidak masuk akal, bersih dan tanpa kerumitan.

Platform ini mudah digunakan dan mempunyai sekitar 40 juta penonton, yang layak apabila anda mengingati bahawa kandungan dross yang sangat sedikit ada di laman web ini.

Cap 90 saat bermakna bahawa ia’s tidak sesuai untuk penonton yang lebih terperinci dan komprehensif dan pangkalan ahli jauh lebih kecil daripada YouTube’s.

4. Berkeringat: peminat permainan video’pilihan

Ini pada asalnya merupakan tapak konsep, tetapi ia’s sekarang pilihan pertama untuk penggemar video permainan. Ya, anda juga boleh melihat video siaran langsung, tetapi titik utama laman web ini adalah permainan yang sangat banyak.

Twitch kini mempunyai reputasi hebat di kalangan pemain yang mencari komuniti mereka sendiri, dengan pemuat kandungan memilihnya sebagai yang terbaik dari alternatif YouTube untuk kandungan berkaitan permainan, yang terdapat dalam jumlah yang besar. Semak ia untuk menonton segala-galanya dari tutorial permainan menerusi video permainan hidup.

Perkara yang diperhatikan walaupun - dari segi prestasi, kelajuan penalaan cenderung sedikit di belakang alternatif YouTube lain, dan anda boleh’t gulung semula video di laman web ini. Pemuat kandungan juga akan mencari bayaran yang lebih rendah daripada untuk YouTube.

5. Arkib Internet: perpustakaan

Daripada alternatif YouTube di luar sana, Arkib Internet sebenarnya sebuah perpustakaan digital, yang bermaksud ia dibungkus dengan siri TV, dokumentari, filem dan banyak lagi..

Katalog belakang kandungan sangat besar dan kepelbagaian juga hebat. Pengguna bebas dapat memuat naik kandungan mereka sendiri. Perkara-perkara yang anda dapati di sana cenderung menjadi lebih tua daripada beberapa tapak streaming, tetapi ia’s bijian emas mutlak untuk carian lebih pakar dan kawasan subjek.6.

6. 9Gag TV: yang lucu

Biasa dengan pengguna media sosial, saluran ini dikemas dengan hiburan GIF, imej, meme dan banyak lagi - termasuk banyak video. Sesetengahnya tidak sesuai untuk tontonan keluarga, tetapi tentunya banyak kandungan lucu, menjadikan platform ini sesuai untuk masa-masa apabila anda hanya ingin ketawa!

Bersiaplah untuk melihat potongan tak berkesudahan masa anda yang terputus apabila anda menyelidiki komedi, jenaka dan kandungan lain yang anda tidak’t mahu bos anda lihat… dan pertimbangkan untuk menguncinya jika anda mempunyai anak-anak yang lebih muda di rumah yang cenderung membuka peranti anda untuk memburu sekitar video terkini dalam talian!

Ringkasnya

Terdapat banyak alternatif YouTube yang sangat baik yang terdapat dalam talian jika anda bersedia melakukan penyelidikan anda. Sesetengah daripada ini, seperti yang anda lihat, cenderung berasaskan kepada kumpulan minat atau tema istimewa, yang bagus jika anda mencari sudut komuniti.

Kebanyakan laman web ini bebas untuk digunakan tetapi akan membayar opsyen atau menggunakan pengiklanan sebagai model pendapatan mereka. Anda’akan mencari alternatif lain juga, seperti Flickr, yang mengejutkan kerana menawarkan akses kepada video serta tujuan platform fotografi yang lebih biasa.

Kekal dilindungi

Ingatlah bahawa jika anda ingin melayari laman kandungan video dengan bebas - terutamanya jika anda mengakses kandungan YouTube yang disekat geo dari belakang firewall besar China atau Rusia, atau apabila anda berada di luar negara dan mencari kandungan kembali ke rumah, anda boleh menggunakan VPN untuk mendapatkan akses peribadi dan selamat ke kandungan platform video - serta-merta dan sepenuhnya.

Buat sebahagian besar internet dengan alternatif ini ke YouTube dan lihat kandungan yang anda inginkan dengan bebas dan tanpa pengiklanan yang merana merosakkan pengalaman!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 38