Aplikasi pemesejan yang paling selamat


Setiap hari berjuta-juta mesej dipertukarkan di seluruh dunia, tetapi berapa ramai daripada kita sebenarnya tahu apa yang berlaku pada mesej ini sebaik sahaja mereka dihantar kepada penerima yang dimaksudkan? Sebagai contoh, adakah mereka dipintas oleh beberapa kumpulan pihak ketiga supaya mereka boleh mendapatkan maklumat berharga?

Anda mungkin memanggil paranoia ini, tetapi kebenaran yang menyedihkan adalah bahawa kita kini hidup pada masa di mana data pembalakan dan pengawasan internet adalah perkara biasa. Syarikat, agensi, dan penjenayah siber semuanya mahukan akses kepada perbualan peribadi kami. Malah, kami mempunyai terlalu banyak contoh FBI atau CIA yang cuba mendapatkan capaian tanpa izin ke peranti elektronik.

Acara berprofil tinggi ini telah menimbulkan banyak kebimbangan. Oleh itu, satu-satunya cara untuk memastikan bahawa mesej anda kepada keluarga, rakan atau rakan sekerja anda berada di antara anda dan mereka adalah menggunakan aplikasi pemesejan yang selamat yang menggunakan penyulitan akhir-ke-akhir.

Penyulitan akhir-ke-akhir

Jadi, apakah penyulitan end-to-end? Singkatnya, sekiranya mesej telah dienkripsikan, apa-apa maklumat yang terkandung dalam mesej tersebut hanya boleh dibaca oleh penerima yang dimaksudkan.

Untuk memecahkannya lagi, apabila dua peranti (atau lebih) berkomunikasi menggunakan aplikasi pemesejan yang selamat yang mempunyai penyulitan akhir-ke-akhir, apa-apa maklumat yang dihantar mempunyai kod rahsia dan bukan sekadar teks biasa yang sesiapa sahaja boleh mendapatkan tangan mereka . Apabila menggunakan penyulitan akhir-ke-akhir bahkan pegawai kerajaan, penyedia perkhidmatan internet, atau pengeluar aplikasi sendiri boleh membaca apa yang dikatakan mesej. Itu’s cantik hebat jika anda bertanya kepada kami.

Oleh itu, jika kerahsiaan adalah sesuatu yang anda bimbang (mari’s menghadapinya, ini adalah sesuatu yang semua orang benar-benar perlu peduli), maka anda perlu serius memikirkan untuk memuat turun salah satu aplikasi berikut. Aplikasi ini adalah antara yang terbaik ketika datang ke mesej yang disulitkan.

Isyarat peribadi Messenger

Aplikasi ini sebenarnya menerima penilaian kritikal dari Edward Snowden sendiri, jadi kami fikir’selamat untuk menganggapnya’aplikasi pemesejan yang selamat. Tersedia secara percuma pada Android dan iOS, ia menggunakan program penyulitan lanjutan untuk memastikan bahawa semua mesej dan panggilan suara yang dikongsi antara pengguna adalah sulit. Mesej juga boleh ditetapkan untuk hilang selepas tempoh masa. Apa’tidak suka?

Baca peninjauan App Isyarat penuh kami

Telegram

TelegramTelegram adalah aplikasi yang menghubungkan orang di seluruh dunia dengan menggunakan rangkaian pusat data yang unik. Walaupun ini mungkin menjadi aplikasi pesanan terbaik yang disulitkan, penyulitan akhir-ke-akhir tidak’t diaktifkan sebaik sahaja anda memuat turun aplikasinya, bermakna anda perlu memastikan untuk menukarnya sebelum anda mula menghantar mesej.

Ini cukup mudah untuk dilakukan kerana semua yang anda perlu lakukan ialah pergi ke kenalan anda dan memilih untuk menghantar mesej rahsia, menghancurkan diri. Antara muka aplikasi ini sangat minimalis, menjadikannya sangat mudah digunakan juga.

Telegram boleh didapati secara percuma di Android dan iOS, jadi kami fikir’selamat untuk mengatakan bahawa ini benar-benar aplikasi pemesejan yang selamat.

Baca ulasan Telegram App penuh kami

Talian

TalianAplikasi pemesejan peribadi ini mempunyai latar belakang yang sangat luar biasa. Ia pada asalnya dicipta oleh sekumpulan jurutera Jepun selepas gempa bumi Tohoju yang merosakkan pada tahun 2011. Tindakan bencana alam Ibu Alam yang melumpuhkan telekomunikasi di seluruh negara, jadi program yang berkaitan dengan internet adalah satu-satunya cara orang dapat berkomunikasi. Jika anda menghidupkan “Surat pengedap,” tiada siapa yang tidak disengajakan akan dapat membaca mesej anda.

Aplikasi Line adalah percuma dan boleh didapati di Android dan iOS.

Kakao Talk

Kakao TalkKakao Talk adalah aplikasi berasaskan Korea dengan lebih daripada 220 juta pengguna berdaftar. Dengan begitu banyak pengguna yang gembira, anda boleh yakin bahawa ia boleh dianggap sebagai aplikasi pesanan peribadi yang terbaik untuk sesiapa sahaja’senarai bests. Bagaimanapun, sama seperti Telegram, anda perlu menghidupkan “Sembang Rahsia” berfungsi sendiri dari tetapan.

Kakao Talk juga percuma dan boleh didapati di peranti Android atau iOS.

WhatsApp

WhatsAppWhatsApp adalah salah satu aplikasi pemesejan yang paling popular di luar sana, tetapi banyak pengguna 1.5 bilionya tidak menyedari bahawa aplikasi itu menggunakan penyulitan akhir-ke-akhir untuk semua mesej yang dihantar. Malah, ia tidak’t hanya menggunakan mana-mana protokol penyulitan lama, ia menggunakan salah satu yang paling kuat yang ada pada masa ini dalam masa, menjadikannya pesaing yang kuat untuk apl pemesejan peribadi terbaik.

Tidak banyak yang tidak boleh dilakukan WhatsApp. Bersama perbualan berasaskan teks yang biasa, ia juga dapat menyediakan pengguna dengan sembang kumpulan, panggilan video, keupayaan untuk memindahkan fail dan perkongsian lokasi. Ia juga memberi penggunanya pilihan untuk meninggalkan memo suara.

WhatsApp boleh didapati untuk muat turun pada peranti Android atau iOS dan benar-benar percuma.

Baca kajian WhatsApp penuh kami

Habuk

HabukAplikasi ini, yang biasa dipanggil Cyber ​​Dust, adalah aplikasi pemesejan lain yang menggunakan penyulitan end-to-end. Aplikasi hebat ini membolehkan penggunanya memadamkan mesej daripada orang lain’peranti mudah alih s. Selain itu, tiada mesej yang dihantar disimpan secara kekal di pelayan atau telefon. Ia menggunakan penyulitan AES 128 dan RSA 2048, yang merupakan sebahagian daripada yang lebih baik (tetapi bukan yang terbaik) sekitar saat ini.

Debu adalah percuma dan boleh dimuat turun di Android dan iOS.

Threema

ThreemaPada masa ini, Threema mempunyai lebih dari 5 juta pengguna dan angka itu hanya akan menjadi satu cara dan itu’s up. Sebenarnya, ia menjadi salah satu aplikasi pemesejan yang paling dipercayai untuk Windows, Android, dan iOS. Tidak seperti apl lain dalam senarai ini, ini tidak percuma. Anda perlu membayar $ 2,99 untuk aplikasi ini, tetapi bayaran one-off ini sangat bernilai.

Semua yang anda hantar semasa menggunakan Threema mempunyai penyulitan akhir-ke-akhir, maka ini termasuk mesej dalam sembang kumpulan, fail media, panggilan suara, dan mesej status. Pembuat apl juga mengisytiharkan bahawa mereka memadamkan sebarang mesej yang anda hantar dari pelayan mereka sebaik sahaja ia telah dihantar kepada penerima yang dimaksudkan. Threema juga mempunyai kod QR dan pengenal cap jari yang tersedia untuk menghalang sebarang serangan pihak ketiga.

Baca ulasan penuh Threema App kami

Viber

ViberViber hasn’t sentiasa mempunyai penyulitan akhir-ke-akhir, tetapi mereka menyedari bahawa jika mereka mahu bersaing dengan pesaing mereka, mereka mesti mendapat masa. Oleh itu, apabila mereka melancarkan versi 6.0 mereka, mereka pasti memasukkannya. Aplikasi ini menawarkan penggunanya untuk memastikan panggilan dan mesej video yang berkualiti tinggi serta teks.

Viber percuma untuk dimuat turun untuk pengguna iOS dan Android.

Baca kajian Viber penuh kami

Kesimpulannya

Dalam dunia digital yang kini kita hidup, privasi dan privasi peribadi kita lebih penting daripada yang pernah dilakukan sebelum ini. Oleh itu, jika anda prihatin tentang siapa yang boleh mendapatkan akses kepada apa-apa data berharga yang anda hantar melalui peranti mudah alih anda dan anda menghargai privasi anda, anda benar-benar perlu memuat turun salah satu aplikasi yang disebutkan di atas. Kamu telah menang’t menyesalinya!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 40