Bagaimana untuk menonton Netflix di China


Secara rasmi, halaman ini sepatutnya’t wujud. Netflix belum mengembangkan perkhidmatannya ke China, dan di sana’sungguh tiada cara untuk menonton TV antarabangsa dan perkhidmatan streaming filem di People’s Republic. Walau bagaimanapun, itu’tidak benar-benar berlaku. Mengakses Netflix di China mudah dicapai jika anda tahu bagaimana untuk bekerja di sekitar geo-blocking Netflix.

Blog ini akan menggariskan bagaimana untuk mengakses Netflix AS di China, membolehkan pelancong dan penduduk tempatan untuk mengembangkan pilihan streaming mereka di luar iQiyi (sering dijuluki Netflix China).

Terdapat beberapa alat yang akan membantu anda membuka kunci Netflix di China:

  • VPN (Rangkaian Peribadi Maya)
  • SmartDNS
  • Perkhidmatan proksi

Jadi, jika hiburan penting kepada anda, baca terus. Di sana’tiada alasan untuk dikekang oleh penapisan dan geo-blocking. Ia’masa untuk mencari cara untuk memintas negeri dan membebaskan kandungan yang anda suka.

Gunakan VPN atau SmartDNS untuk membuka kunci Netflix di China

VPN adalah cara paling mudah untuk mengalahkan penapis di Beijing dan penyekatan geo Netflix pada masa yang sama.

VPN berfungsi dengan mengarahkan lalu lintas melalui pelayan jauh yang terletak di seluruh dunia. Mereka mewujudkan komunikasi yang disulitkan “terowong,” yang menjadikannya mustahil untuk memberitahu data apa yang sedang diterima dan dihantar.

Dengan menyambung ke pelayan VPN di negara tertentu, anda menjadikannya kelihatan seperti alamat IP anda milik seseorang di negara itu. Ini bermakna anda boleh menonton Netflix seolah-olah anda’semula warganegara Amerika.

Selain itu, kerana anda’menyambung semula ke pelayan VPN, dan bukan langsung kepada Netflix, penapisan China tidak dapat menghalang akses anda. Menurut laporan, Netflix kini tidak disekat oleh Great Firewall, tetapi banyak perkhidmatan lain adalah - VPN akan membantu anda dengan ini.

SmartDNS berfungsi dengan berbeza. Daripada mengarahkan lalu lintas melalui pelayan jauh, ia hanya menggunakan pelayan DNS yang berbeza untuk menyelesaikan pertanyaan. Ini bodoh Netflix, tetapi IP anda masih IP anda - anda boleh’t mendapatkan penapis China lalu dengan cara ini.

Ia’s penting untuk diperhatikan di sini bahawa SmartDNS juga tidak’t entail penyulitan. Apa yang perlu dilakukan ialah memberi anda identiti geografi yang berbeza. Dalam erti kata itu, SmartDNS baik untuk Netflix di China, tetapi bukan untuk perkhidmatan yang disekat oleh kerajaan China.

Apabila cuba mengakses Netflix AS di China, sangat penting untuk memilih kualiti berbanding harga. VPN bervariasi secara beransur-ansur mengikut keupayaan mereka untuk menapis IP dan menyulitkan data. Ada yang boleh’t bekerja di sekitar blok Netflix, sementara yang lain hanya tidak’t bekerja di China sama sekali, jadi mereka segera bukan permulaan.

Berikut adalah beberapa penyedia yang hampir dijamin berfungsi dengan baik di China, dan memastikan akses yang boleh dipercayai ke perpustakaan penuh kandungan Netflix:

1. NordVPN

Logo perkhidmatan NordVPN Lawati NordVPN

Berpusat di negara Amerika Tengah di Panama, NordVPN dinilai secara berkala sebagai VPN terbaik di dunia. Ia berfungsi dengan cemerlang di China dan lebih mampu melepasi Firewall Besar. Jadi mengakses pelayan Netflix di luar negara sepatutnya’t menimbulkan terlalu banyak masalah. Di samping itu, NordVPN dilengkapi dengan ciri yang dipanggil SmartPlay. Ini menggabungkan penyulitan gred tentera melalui perlindungan VPN, dengan SmartDNS. Ia’s cara terbaik untuk memaksimumkan kebebasan digital dan keselamatan pada masa yang sama.

2. ExpressVPN

Logo perkhidmatan ExpressVPN ExpressVPN

Sebagai dihormati sebagai NordVPN (dan mungkin sedikit lebih cepat untuk pengguna China), ExpressVPN berpangkalan di British Virgin Islands dan merupakan pilihan popular di kalangan pengguna Netflix di seluruh dunia. Seperti dengan NordVPN, ExpressVPN telah mengambil keperluan peminat aliran masuk, dan menghasilkan alat khas untuk meningkatkan pengalaman mereka. Streamer media pada dasarnya adalah alat pintar SmartDNS, yang boleh ditambah ke komputer atau TV pintar.

3. Perisai Hotspot

Logo perkhidmatan Hotspot Shield Lawati Hotspot Shield

Dibangunkan oleh AnchorFree, dan berpangkalan di Amerika Syarikat, Hotspot Shield menjadi terkenal semasa “Kebangkitan Dunia Arab”, apabila penunjuk perasaan di Afrika Utara dan Timur Tengah berusaha menggunakan internet untuk menggulingkan raja-raja diktator. Jadi ia’tidak mengejutkan untuk mengetahui bahawa ia bekerja sama baiknya dengan Orang’Republik China. Dan ia’alat yang sangat boleh dipercayai untuk penonton Netflix juga. Di sana’tiada proksi SmartDNS yang disertakan dengan Hotspot Shield, tetapi masih sangat mampu membuka kunci Netflix.

Status Netflix di China

Netflix kini mempunyai kehadiran di setiap benua dan telah menarik lebih daripada 150 juta pelanggan ke platform streamingnya. Tetapi di sana’s satu pasaran 2 bilion kuat yang syarikat itu mempunyai’t telah dapat mengetuk: China.

Akar konfrontasi Netflix-China kembali ke 2016 apabila Netflix melancarkan pengembangan global yang besar. Kerajaan China tidak’t ingin meluluskan kemasukan televisyen, filem, dan dokumentari yang dihasilkan oleh AS, dan menyekat pengenalan laman Netflix standard ke dalam wilayahnya.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa bilik yang mengganggu, dan persoalannya ialah Netflix di China lebih rumit daripada yang anda fikirkan.

Daripada melancarkan Netflix, syarikat penstriman melanda kerjasama dengan iQiyi, yang akan bertindak sebagai perantara. Di bawah perjanjian ini, Netflix boleh melesenkan kandungan kepada iQiyi berdasarkan produk demi produk. Beijing dapat mengekalkan kawalan terhadap apa yang ditunjukkan, sementara Netflix akan mendapat keuntungan daripada menjual rancangan dan filem tertentu kepada khalayak Cina.

Masalahnya ialah, pengguna Cina tidak’t memeluk iQiyi’kandungannya, yang tidak termasuk kebanyakan pertunjukan yang membuat Netflix menjadi alat yang sangat diperlukan di negara barat. Oleh itu, perkongsian itu semakin merosot dan secara rasmi berakhir pada 2018.

Akibatnya, Netflix berpindah, memberi tumpuan kepada India, dan mewujudkan kandungan bahasa Cina untuk dijual kepada orang Cina di luar negara’s sempadan. Sehingga 2020, ini bermakna bahawa secara teknikal, Netflix tidak disekat, tetapi ia tidak’t tersedia tanpa alat luaran.

Bersamaan Netflix di China

Netflix adalah pemimpin global dalam menyampaikan kandungan streaming, tetapi ia’bukan sahaja satu-satunya tempat bagi penonton Cina untuk mengetuai filem dan acara TV berkualiti tinggi. Sekiranya anda berada’t ingin mengambil risiko melepaskan penapisan dan cuba mengakses Netflix di China, penyedia tempatan ini mungkin bernilai memeriksa.

1. iQiyi

Ini adalah perkhidmatan yang sangat serupa dengan Netflix, dan dengan lebih daripada 500 juta pengguna berdaftar sebenarnya menara ke atas syarikat yang berpangkalan di California dari segi pangkalan pengguna. Ia telah diwujudkan pada tahun 2010 oleh rangkaian sosial Baidu, dan kandungan yang ditawarkan cenderung dekat selaras dengan keutamaan Beijing’penapis s.

Pelbagai pengaturcaraan yang tersedia di iQiyi cenderung untuk merentas ke arah pengeluaran Asia Timur, dengan banyak filem Korea dan rancangan TV yang sangat baik, seperti yang sangat popular Cinta saya dari Bintang. Walau bagaimanapun, sejak perkongsian Netflix berakhir, pemilihan rancangan barat telah sangat tipis, yang mengehadkan potensi pelawat ke China.

2. Youku

Youku menawarkan lebih banyak pengalaman gaya YouTube. Dimiliki oleh gergasi raksasa Alibaba, ia menjadi tuan rumah banyak drama polis yang berorientasikan tindakan, pertunjukan percintaan, dan filem superhero Marvel yang ganjil (dengan sarikata Cina).

3. Video Tencent

Lebih seperti versi digital Blockbuster daripada klon Netflix, Tencent Video mempunyai lebih 900 juta pelanggan, menjadikannya perniagaan terbesar jenisnya di dunia. Sejauh menonton filem berkenaan, kebanyakan pakar melihat Tencent dan iQiyi sebagai dua pesaing utama, tetapi tidak menawarkan banyak kandungan TV yang dihasilkan oleh AS, dan banyak filem yang popular tidak hadir. Dan itu’s mengapa mencari cara untuk mengakses Netflix AS di China sangat penting.

Pokoknya

Netflix adalah platform penstriman yang hebat, menganjurkan drama yang menarik, komedi surreal, kartun berorientasikan dewasa, dan filem yang berkisar dari tearjerkers ke pengembaraan superhero semua tindakan. Ia’s juga merupakan kisah kejayaan global, menyebarkan pertunjukan televisyen AS ke setiap benua. Di sana’hanya lubang berbentuk China yang besar di syarikat itu’jangkauan global.

Walau bagaimanapun, seperti kita’anda lihat, itu tidak’t harus menjadi penghalang yang tidak dapat diatasi bagi orang yang ingin menonton US Netflix di China. Dengan menggunakan proksi SmartSNS, pengguna mungkin boleh menipu penapis untuk menyediakan akses kepada pelayan Netflix asing. Tetapi jika anda benar-benar mahukan akses yang boleh dipercayai (dan selamat) kepada Netflix, ia’lebih bijak untuk memilih VPN dengan SmartDNS.

Padankan akses Netflix dengan platform Cina yang berkembang maju seperti iQiyi dan Tencent, dan anda boleh menikmati pemilihan kandungan terluas di mana-mana di dunia.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 44