Petua tentang cara menggunakan Dropbox di China


Dropbox adalah tapak yang menggabungkan fail anda di satu tempat tengah, menjadikannya lebih mudah untuk diakses. Menggunakan Dropbox akan menjimatkan masa apabila mengambil semula dokumen anda kerana ia disegerakkan dengan semua peranti anda.

Perkhidmatan ini berfungsi dengan komputer Microsoft Windows, MacOS, dan Linux. Ia juga boleh diakses di telefon Android, iOS, dan Windows.

Keselamatan dokumen anda dijamin sebagai kata laluan yang ketat diperlukan. Kedudukan privasi Dropbox adalah lima bintang. Oleh itu, ia’tidak menghairankan bahawa pertumbuhan pengguna Dropbox di China telah sentiasa bertambah baik sehingga ia diharamkan. Pemulihan dokumen hilang telah dibuat lebih mudah kerana mana-mana fail yang dipadam boleh dipulihkan dalam masa 30 hari.

Langganan ke Dropbox ditambah menjamin anda 1 tahun untuk memulihkan dokumen. Caj pada Dropbox bergantung kepada sama ada anda menggunakannya untuk penyimpanan peribadi anda atau untuk kerja yang dikongsi. Kerja yang dikongsi tentu sudah lebih mahal kerana sering digunakan untuk perniagaan. Di sinilah Dropbox Professional masuk.

Soalan yang paling relevan adalah bagaimana untuk mengakses Dropbox? Anda boleh mengakses fail anda dari mana-mana komputer. Ia bertindak sebagai pemacu rangkaian di awan. Ini bermakna anda boleh menjalankan perniagaan anda, mengakses e-mel, foto, dan blog dari mana-mana komputer.

Apa yang anda lakukan ialah seret fail anda dari pemacu keras anda ke Dropbox dan ia secara automatik disimpan dalam talian. Apa-apa kemas kini yang dibuat pada fail kemudian akan secara automatik mengemaskini diri mereka sendiri. Apabila jauh dari peranti anda, pasangkan Dropbox pada peranti baru dan log masuk ke akaun anda. Anda juga boleh menggunakan penyemak imbas web tanpa perlu memasangnya. Ini akan memberi anda akses kepada mana-mana dokumen yang disimpan dari mana-mana sahaja di dunia.

Penyimpanan sehingga 2GB adalah percuma. Jika anda memerlukan lebih banyak ruang, anda mungkin perlu mendaftar untuk langganan bulanan bernilai $ 10 hingga $ 20 bergantung pada saiz storan anda. Anda juga boleh berkongsi fail yang lebih besar dengan pengguna Dropbox yang lain kerana beberapa fail ini mungkin terlalu besar untuk dihantar menggunakan kaedah lain.

Adakah Dropbox Work di China?

Anda mungkin tertanya-tanya, apakah kerja Dropbox di China? Malangnya, ia tidak berfungsi di China kecuali menggunakan alat khusus seperti VPN atau MPLS. Tidak ada alternatif untuk Dropbox di China. Beberapa penyelesaian telah dibawa masuk, seperti cloud hosting oleh Baidu Cloud, tetapi standard mereka masih dapat mengalahkan yang ditetapkan oleh Dropbox. Pemain awan asing mempunyai kehidupan pendek di China kerana mereka akhirnya disekat.

Dropbox Disekat di China

Menjelang September 2018, terdapat lebih 10,000 nama domain yang telah disekat di tanah besar China di bawah dasar penapisan internet di negara ini. Pada masa ini, kami mempunyai Dropbox disekat di China. Ini bermakna ia boleh diakses hanya di bahagian tertentu. Ini disyaki menjadi satu cara untuk membolehkan syarikat-syarikat Cina menubuhkan perkhidmatan cloud mereka sendiri yang tidak tertakluk kepada persaingan Amerika. Siapa tahu?

Bagaimana pula kita menghantar fail besar ke China? Anda boleh menggunakan Baidu cloud yang terbesar dan paling terkenal di China. Cara lain seperti Qualtrix dan Binfer telah muncul. Jika anda mahu menyimpan dan menyusun fail untuk kegunaan peribadi, Tencent adalah pilihan terbaik. Kebanyakan mereka menawarkan storan percuma untuk fail besar. Ini boleh ditafsirkan sebagai teknik pemasaran.

Disyorkan baca: VPN Terbaik untuk China

Mengapa China Blok Tapak Khusus?

Beberapa sebab termasuk:

 • Dengan niat untuk mengurangkan atau menamatkan monopoli perkhidmatan internet global.
 • Untuk menggalakkan penemuan domestik dalam bidang tertentu dan industri. Ini membolehkan mereka mengembangkan syarikat tempatan mereka.
 • Kerajaan China sangat khusus apabila ia menyampaikan maklumat mengenai internet mengenai kerajaan. Terdapat banyak penapisan.

Kelebihan Menggunakan Dropbox

Kelebihannya termasuk:

 • Murah. Anda menikmati simpanan percuma sehingga 2GB. Ini mungkin tidak begitu banyak sehingga anda menyedari ada cara lain untuk mendapatkan ruang kosong tambahan.
 • Kemudahan, kerana mudah digunakan.
 • Dokumen anda disokong secara automatik.
 • Terdapat penyegerakan supaya apa sahaja yang anda simpan dikemas kini dalam semua peranti anda.
 • Pemulihan fail boleh dilakukan dalam masa 30 hari selepas pemadaman.
 • Ia mudah untuk berkongsi fail.

Kelemahan menggunakan Dropbox

Sudah tentu, ada kelemahan juga:

 • Privasi dan keselamatan Dropbox telah tertakluk kepada kritikan. Untuk keselamatan, jangan’t menggunakannya untuk data yang paling sensitif.
 • Anda tidak boleh memuat naik fail terus ke aplikasi tanpa menyegerakkannya dengan cakera keras.
 • Versi Dropbox percuma adalah terhad kepada saiz kecil, oleh itu ia boleh menyusahkan sesetengah pengguna.

Ini tidak boleh mengehadkan atau menghentikan mana-mana pengguna daripada memilih untuk menggunakan Dropbox. Kebaikannya pasti mengatasi keburukan yang memberikan anda setiap sebab untuk mendaftar. Salah satu manfaat utamanya ialah ia telah membuat kerja dari rumah dan menyimpan fail lebih mudah. Walau bagaimanapun, anda harus memperhatikan kecacatan dan tampil dengan cara-cara untuk menguruskannya.

Cara Buka Akaun Dropbox

Membuka akaun adalah mudah. Pergi ke penyemak imbas web pilihan anda dan pergi ke https://www.dropbox.com. Klik butang arahan yang jampi mendaftar. Anda perlu memberikan butiran anda, seperti nama pertama anda, nama belakang, alamat e-mel, dan kata laluan. Setuju dengan terma yang dinyatakan selepas membaca. Klik mendaftar. Anda kini mempunyai akaun sendiri yang mana anda bebas untuk menggunakan mana-mana sahaja.

Cara Log masuk dan gunakan Dropbox?

Jika anda belum memasang aplikasinya, anda perlu melawat laman web Dropbox pada pelayar anda dan klik log masuk. Ini akan membawa anda memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda. Jika anda telah memasang aplikasi itu, lebih mudah, kerana yang perlu anda lakukan ialah klik pada ikon dan ikuti prosedur di atas.

Anda boleh menggunakan Dropbox untuk hacks lain seperti mencetak dokumen dari mana-mana komputer ke pencetak rumah anda. Anda juga boleh menyimpan kata laluan yang sama untuk semua aplikasi pada komputer peribadi anda yang berbeza. Apa yang anda perlu lakukan untuk menyimpan fail anda ialah menyeretnya ke ikon. Untuk berkongsinya, anda menggunakan bahagian arahan arahan. Sekiranya mengalami sebarang masalah, klik “Bantuan” butang dan dapatkan sambungan kepada sokongan pelanggan untuk menjawab semua soalan anda.

Kenapa menggunakan Dropbox?

Penarafan dan pandangan oleh orang ramai perlu alasan yang cukup untuk menarik anda ke dalam menggunakan Dropbox. Mereka yang telah mencuba, bercakap tentang bagaimana mereka menyukainya. Pelanggan memuji untuk memudahkan penggunaan dan kebolehaksesan. Penggunaan bahasa mesra pelanggan mudah menjadikan mudah untuk mengemudi dan mengeluarkan arahan. Ia juga menyediakan penggunaan dalam bahasa pilihan yang memudahkan penyambungan global.

Semua orang mahu mengemaskini diri mereka dengan teknologi semasa. Untuk bersaing dengan kelajuan itu, anda perlu berhenti menjadi tegar dan merangkul idea-idea baru. Dropbox adalah salah satu ciptaan abad ini yang menjadikan kerja lebih mudah, lebih cepat dan lebih tepat. Menyimpan dan mengambil semula dokumen dengan cara tanpa kertas yang teratur tidak pernah menjadi mudah!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 14