Pranks April Fool yang berpusatkan IT & teknologi


April Fool’Hari ini secara rasmi telah berteknologi. Setiap tahun, pelbagai pranks dalam talian atau berteknologi yang semakin meningkat mengambil alih pejabat dan juga rumah. Akibatnya, ketawa terbaik hari ini pastinya ada di dekat komputer atau telefon pintar.

Dengan hari-hari pranks rasmi yang terdapat di kaki langit, kita melihat beberapa keseronokan teknologi yang tidak berbahaya yang boleh anda dapat dengan rakan-rakan dan orang tersayang pada bulan April tahun ini.

Bina berita & rdquo; anda sendiri; halaman

1. Bina sendiri “berita” halaman

Prank ini hanya boleh dilakukan pada rakan atau ahli keluarga dengan siapa anda berkongsi komputer, atau rakan yang komputer anda mempunyai akses kepada. Terdapat beberapa cara yang anda boleh menyalin laman web dan seolah-olah mengeditnya dalam penyemak imbas anda. Perubahan ini, sudah tentu, dimenangi’tidak menjejaskan apa yang dilihat oleh setiap pengguna web yang lain, dan mereka tidak akan tetap berada di tempat apabila anda menavigasi dari halaman, tetapi anda pasti boleh membuat apa yang dilihat pada skrin anda kelihatan berbeza selama ‘halaman’ dibiarkan terbuka.

Ini bermakna anda boleh mengambil halaman berita rasmi, seperti laman utama BBC dan menukar berita untuk mengatakan apa sahaja yang anda mahu katakan. Terdapat dua cara utama untuk mendekati ini. Sama ada menukar kisah berita sebenar atau meninggalkan kisah-kisah di tempat tetapi menukar foto yang menemani mereka. Artikel berita tentang lelaki yang ditangkap kerana pendedahan yang tidak senonoh?

Mengapa tidak menukar mugshot ke gambar rakan anda’ayah? Bagaimana pula dengan ibu anda yang telah ditangkap mengutip CCTV? Hanya menambah gambar keluarga lama kepada cerita berita akan mempunyai kesan yang diingini.

Menanam & ldquo; taman & rdquo; dalam papan kekunci

2. Menanam a “taman” dalam papan kekunci

April ini sangat baik prank 1 yang mengambil beberapa perancangan yang teliti. Anda’Anda perlukan akses kepada rakan anda’papan kekunci dan sedikit masa. Mula dengan mengangkat penutup dari papan kekunci dan mengisi ruang di antara kekunci dengan kertas tisu lembap (tetapi tidak basah). Kemudian tutup tisu dengan biji cress. Seperti yang kita semua ingat dari projek sekolah, cress tumbuh cepat, dan boleh mula tumbuh dalam masa 24 jam. Sekiranya anda merancang ini dengan baik, taugah hijau hendaklah mula muncul di antara huruf pada pagi hari April Fools Day!

Tukar pintasan dalam kamus iOS

3. Tukar pintasan dalam kamus iOS

Jika anda mempunyai akses kepada rakan anda’telefon pintar, ini benar-benar boleh mempunyai beberapa kesan lucu. Menukar tetapan pintasan dalam iOS akan menjejaskan apa yang timbul dalam autocorrect. Pergi ke Tetapan, kemudian Ketua, Papan kekunci, dan Tambah pintasan baru. Dari sini, anda boleh membuat jalan pintas baru, dengan memasukkan kata-kata yang mereka kerap menggunakan dan berpura-pura mereka adalah jalan pintas untuk perkataan lain. Sebagai contoh, sediakan LOL sebagai jalan pintas “kekasih loafers.” Ini bermakna setiap kali mereka menulis LOL, penerima mereka akan menerima mesej yang mengatakan Kekasih Loafers.

Anda boleh membuat ini berkesan seperti yang anda mahukan. Ia’s juga mungkin untuk menukar kata-kata autocorrect dalam Word atau Google Docs.

Tukar screensaver mereka ke Skrin Kematian Blue

4. Tukar screensaver mereka ke Skrin Kematian Blue

Kami’anda semua mengalami apa yang dipanggil “Skrin Kematian Blue” (BSOD) sebelum ini. Ia’s yang membimbangkan skrin biru yang memberitahu kita sesuatu telah serius dengan komputer Windows kita. Ini selalu bermakna berdering IT dan menerima kunjungan yang marah dari salah satu pasukan jabatan IT. Mengubah rakan atau rakan sekerja anda’screensaver s kepada tangkapan skrin BSOD, akan bermakna setiap kali screensaver bermula, “Skrin biru” muncul, menghantar bimbang kebimbangan melalui vena mereka, sehingga mereka menyentuh tetikus mereka tentu saja.

Sekat tapak pada VPN anda

5. Sekat tapak pada VPN anda

Jika keluarga anda mempunyai VPN (Rangkaian Peribadi Maya) dan anda hanya menjadi pentadbir rangkaian anda, mengapa tidak menghalangnya dari laman web kegemaran mereka untuk hari itu. Menyekat remaja daripada Instagram, suami dari sukan BBC atau isteri anda dari laman runcit semuanya boleh mempunyai kesan yang sama lucu.

Anda juga boleh menyekat individu untuk hari ini - walaupun anda mungkin mempunyai beberapa remaja yang marah di tangan anda.

& ldquo; Membekukan & rdquo; desktop mereka

6. “Beku” desktop mereka

Ini berfungsi pada kedua-dua telefon pintar dan PC. Ambil tangkapan skrin rakan anda’s desktop apabila anda mendapat peluang dan kemudian gunakan imej ini dengan membuat kertas dinding desktop baru mereka. Ini hanya berfungsi jika anda juga mengalih keluar pintasan sebenar mereka dan menyembunyikan bar tugas mereka. Tonton kerana mereka cuba memukul aplikasi dan pintasan yang ada’benar-benar ada.

Tidak seperti palsu di atas “Skrin Kematian Blue.” yang ini memerlukan sedikit masa untuk menyelesaikan dan boleh membuat banyak kegembiraan dan sememangnya panggilan kepada IT yang akan mengakibatkan segala macam malu.

Tukar nama e-mel Google mereka

7. Tukar nama e-mel Google mereka

Tukar nama yang muncul apabila rakan menghantar e-mel. Anda boleh melakukan ini dalam tetapan mel Google. Jadikannya bodoh, lucu atau hanya keterlaluan, tetapi ingat bahawa jika mereka menggunakan alamat e-mel ini untuk menghantar emel kerja yang serius, ia boleh memberi kesan buruk kepada mereka.

Tukar nada dering mereka

8. Tukar nada dering mereka

Ia’sungguh mudah untuk menukar nada dering, terutamanya jika anda mempunyai masa untuk membuat rakaman cepat dan mengubahnya kepada sesuatu yang benar-benar disesuaikan. Bolehkah anda mendapatkan rakan anda?’ibu untuk menyatakan nama penuh mereka dan memuat naik rakaman kepada rakan anda’telefon bimbit?

Seorang ibu yang bernama penuh dari ibu mereka lebih cenderung untuk menghantar bengkak ke tulang belakang mereka. Jika tidak… kentut bunyi siapa pun?

Beberapa idea yang lebih menggelikan

9. Beberapa lagi idea berleher

Adakah anda tahu anda juga boleh menukar tetapan dalam paparan PC supaya semuanya terbalik? Atau anda boleh menukar tetapan tetikus anda supaya menggunakannya menghantar kursor berleher?

Secara alternatif, pasang USB untuk tetikus tanpa wayar tetapi biarkan tetikus normal di tempat biasa. Tonton kejatuhan apabila anda mengawal kursor mereka dan mereka cuba memahami apa yang sedang berlaku.

Berita Prank

10. Berita Prank

Jika anda tidak’t mempunyai masa, atau kreativiti, untuk menghasilkan prank dalam talian atau berasaskan teknologi anda sendiri, maka semaklah mencari Fool April yang baik’cerita berita dan hantar kepada rakan atau orang yang dikasihi. Setiap tahun setiap saluran berita yang bereputasi, sama ada BBC, yang Guardian atau Telegraph, menghasilkan satu cerita palsu yang mereka siarkan di kalangan berita sesungguhnya.

Jika anda mendapati diri anda terjaga pada awal bulan April, anda sepatutnya dapat menemuinya, dan anda mungkin dapat menangkap kawan-kawan dengan menghantar mereka pautan kepadanya sebelum mereka’Malah anda menyedari hari itu.

YouTube sebuah gurauan sekolah lama

11. YouTube prank sekolah lama

Sekiranya anda fikir pranks yang terbaik masih lagi yang lama .. baldi air di atas pintu, tarantula dalam timah biskut atau badut pembunuh yang bersembunyi di dalam bayang-bayang, maka kenapa tidak filem filem anda dan muat naik ke YouTube. Jika anda memerlukan inspirasi, YouTube sudah menjadi rumah kepada beribu-ribu Pranks Fool April yang cemerlang.

Seperti semua pranks April Fools, pastikan anda tidak’t risiko mendapatkan rakan atau ahli keluarga anda menjadi masalah sebenar, sama ada itu’s bekerja atau bahkan dengan undang-undang. Selagi anda memahami batas-batas apa yang boleh diterima, anda pastinya akan mempunyai sedikit keseronokan dengan beberapa pranks dalam talian atau berteknologi tahun ini di tempat yang lebih tradisional trik April Fool.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 90