Check Point VPN Review – En mångsidig Enterprise VPN-lösning


Ett av de större namnen i VPN-lösningar för företag är Check Point. De tillhandahåller pålitliga verktyg som kan hjälpa lokala användare att komma åt företagets nätverk och resurser säkert när de arbetar på distans eller reser.

Naturligtvis är det avgörande att ha en pålitlig VPN-tjänst för företag, särskilt eftersom företagens cyberbrott ökar, med hackare och andra skadliga grupper som gärna vill bryta sig in i ett företagsnätverk på alla möjliga sätt.

En av dessa möjliga sårbarheter är fjärråtkomst - när användare utanför företaget’s officerare försöker ansluta till deras nätverk och resurser. Om detta görs på ett osäkert sätt kan hackare enkelt komma in i dessa nätverk via fjärråtkomst och göra vad de vill med dessa företags filer och resurser.

Vad är CheckPoint VPN?

Check Point Software Technologies Ltd. syftar till att minska denna risk genom att tillhandahålla en säker VPN-lösning för fjärråtkomst. Idag ska vi’Jag tittar noggrant på denna VPN-produkt när det gäller:

 • säkerhet och tillförlitlighet
 • prestanda och användargränssnitt
 • nedladdnings- och installationssteg
 • tillgängliga appar och tillägg

Detta är verkligen inte en konsumentfokuserad VPN-lösning. Istället det’är en företagslösning designad för företag så att de kan fortsätta sina affärsprocesser smidigt och säkert.

De gör detta genom att fokusera på de tre pelarna i denna produkt: säker åtkomst, enkel användarupplevelse och ett integrerat system.

Så låt’s dyka in och se om de levererar sina löften.

Är Check Point VPN säkert att använda?

Check Point, som företag, skapade en av världen’s första VPN-produkter som heter “VPN-1.” Sedan dess’s utvecklade den lösningen genom att skapa Endpoint Remote Access VPN-programvaran.

Denna VPN-lösning på företagsnivå kommer med en serie funktioner fokuserade på deras första pelare: säker åtkomst.

För sina Windows- och Mac-klienter erbjuder de följande:

 • IPsec VPN
 • VPN-automatisk anslutning
 • stöd för flera faktorer för autentisering
 • säker hotspot-registrering
 • efterlevnadsskanning
 • central ledning

För Android- och iOS-användare finns det två appar att ladda ner och de har olika funktioner. Den första, Capsule Connect, har en IPsec / SSL VPN-anslutning med säker åtkomst till företagets resurser.

Appen Capsule Workspace innehåller:

 • säker behållare
 • dataförhindrande
 • säker åtkomst till affärsapplikationer

På en mjukvarusida ser Check Point Remote Access VPN-lösningen ut som den har tillräckligt med funktioner för att hålla dig och ditt team eller anställda säkra medan du arbetar på distans eftersom den innehåller företagskvalitet, säker anslutning, stark användarautentisering och granulär åtkomstkontroll.

Appar och tillägg

Check Point har kunder för nästan alla plattformar. Plattformen med det största utbudet av funktioner är för Windows-datorer och bärbara datorer, medan Mac-enheter inte kommer att inkludera följande funktioner:

 • Hotförebyggande
 • Incidentanalys
 • Åtkomstkontroll

Linux har de minsta funktionerna, som det också gör’t inkluderar datasäkerhet och IPsec VPN. Både iOS och Android har samma funktioner.

Hur man laddar ner och installerar Check Point VPN

Nedladdning av CheckPoint VPN-klient (här för Windows) är en ganska enkel process. Först du’Jag måste besluta om plattformen och sedan du’Jag måste ladda ner två filer: den första är Check Point VPN-klienten (del av tre olika Check Point-produkter) och nedladdningsavtalet.

Ladda ner Check Point VPN Windows-klient

Installation är också en bris, och den exakta processen för vad du’Jag måste göra nästa kommer att baseras på den specifika lösningen ditt företag har implementerat för fjärråtkomstsäkerhet.

CheckPoint mobil VPN

För mobilen tillåter appen Check Point Capsule Connect företaget mycket till den anställda’s enhet överensstämmer med organisationen’s säkerhetspolicy. Check Point Capsule Workspace, å andra sidan, kommer att användas mer av anställda eftersom det ger företagsklass fjärråtkomst till företagsapplikationer - synkronisering av företagets e-post, kalender och kontakter.

Ladda ner Check Point VPN Android-klient

Denna app - med sina enkla användargränssnitt och enkla funktioner - gör att du kan få ditt jobb gjort och utföra alla dina uppgifter smidigt och säkert.

Stöd

Check Point VPN-lösningen har både bra och dåliga rapporter om support - vilket kan förväntas för VPN-programvara på företagsnivå.

Detta beror på att eftersom det’s som är avsedda att användas av och anpassas för företag, det finns ofta många unika saker som kan gå fel.

På den populära produktgranskningswebbplatsen G2Crowd kommer användarnas feedback på support från “Ibland tar supportteamet för lång tid att svara på tvivel eller olägenheter” till detta:

Användarens feedback

den’rekommenderas ofta att lära känna en representant som du alltid kan prata med direkt för att hjälpa dig, snarare än att få en ny person varje gång. Användare och administratörer bör också gå till alla nödvändiga utbildningar för produkten så att de kan lösa några av de mindre problemen själva.

Prissättning

Eftersom det här är mjukvaror på företagsnivå beror din prissättning på dina krav, inklusive nätverksbehov, installation, antal användare osv.

Nedersta raden i vår Check Point VPN-granskning

Detta är en utmärkt lösning för företag och företag som letar efter en pålitlig VPN-lösning för deras behov av fjärråtkomst.

Appen och programvaran på användarsidan är ganska intuitiv, och den levererar vad den lovar: ett säkert och säkert sätt att komma åt företaget’s filer och resurser.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − = 77