NCP Virtual Secure Enterprise VPN-servergranskning


NCP är ett av Europa’s ledande informationssäkerhetsföretag. Baserat i den tyska staden Nürnberg har NCP blivit en bas i den globala cybersäkerhetsmarknaden. Det är känt för sina anpassningsbara lösningar, inklusive brandväggar, autentiseringssystem, lagringskryptering och - för denna granskning - NCP VPN.

den’Det är viktigt att notera att NCP främst fokuserar på företagskunder, inte mindre företag eller individer. Så om du’letar du efter ett VPN för dig själv eller din familj - det’Det är bäst att leta någon annanstans.

VPN-teknik finns i NCP: s DNA, så vi kan förvänta oss en stark uppvisning här. Är NCP VPN något bra?

Kort sagt är NCP VPN en solid tjänst för att försäkra säker företagskommunikation. Med det sagt har VPN massor av potentiella applikationer, så låt’s lära känna det mer detaljerat.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhetsfunktioner

Som med alla virtuella privata nätverk, gör det inte’Det spelar ingen roll hur många applikationer en VPN har om dess grundläggande säkerhetsfunktioner är’t upp till snus. Så låt’se vad NCP VPN-klienten erbjuder för skydd. För att sammanfatta, här’vad kunder kan förvänta sig:

 • En klientbaserad VPN, som använder IPSec- eller SSL-protokollen för att skapa krypteringsskyddade tunnlar mellan fjärrenheter.
 • Använder Elliptic Curve Cryptography för att säkra nätverksanslutningar, vilket garanterar optimala anslutningshastigheter med kryptering på militär nivå.
 • Intygsbaserad autentisering för alla fjärrenheter som är anslutna till nätverket.
 • VPN PathFinder-teknik som tillåter sömlös tillägg av extra enheter och interaktion med externa nätverk.
 • Speciallösningar för IoT (Internet of Things) aktiverade enheter, inklusive fjärrport och centrala samordningsverktyg för att styra industriella nätverk och fjärrarbetande samhällen.

Grunderna verkar imponerande här. Om du har möjlighet att välja IPSec eller SSL kan nätverkshanterare konfigurera hybridnätverk, så att de passar de olika enheterna som de behöver hantera. Och PathFinder är NCP’s egenutvecklade verktyg för att hantera tredjepartsenheter, vilket säkerställer att nätverk förblir skyddade från okända aktörer samtidigt som de har förmågan att expandera säkert.

På krypteringssidan är ECC ett intressant val. RSA är ett vanligare val med VPN, men ECC erbjuder betydande hastigheter och generella prestandafördelar samtidigt som de är lika säkra.

Autentisering är som det ska vara, med OTP-autentisering, biometri, PKI och smartkortbaserade digitala certifikat alla tillgängliga. De grundläggande byggstenarna för en solid företags VPN finns här, i ett enkelt att implementera och säkert format. NCP VPN är verkligen en konkurrent för andra stora spelare, som Citrix eller Cisco.

Sekretessfunktioner

Sekretessfunktioner

Sekretess är den nära motsvarigheten till säkerhet och det’är helt avgörande för företagets VPN. Många av NCP’s konkurrenter är extremt “data hungriga”, samla information i realtid om klienter och deras anställda. Ibland görs detta för att möjliggöra analyssystem eller uppdatera hotdatabaser, men det’s också en skärm för marknadsföring - så om du kan hitta VPN som håller datainsamling till ett minimum, försök att göra det.

Lyckligtvis är NCP-datainsamling relativt lätt. Företaget samlar in uppgifter om “utförande av kontrakt” (dvs. licensiering) men inte mycket annat, och det ser ut som att tredjepartsdelning för andra användningar är strikt begränsad. Till exempel företaget’s integritetspolicy rapporterar det “VPN Haus [NCP] kommer inte att hyra eller sälja potentiellt personidentifierande och personligt identifierande information till någon”, vilket är uppfriskande. Har sagt det, Tyskland är inte’t världens mest integritetsvänliga jurisdiktion. Det är en del av den allmänna zonen med delning av intelligens med 14 ögon, vilket betyder att där’är alltid en risk för att data läcker till nationella säkerhetsorganisationer.

Funktioner, installation och distribution

Funktioner, installation och distribution

NCP erbjuder sitt VPN för ett antal plattformar, inklusive några som är arenor’t finns vanligtvis. Här är de viktigaste alternativen för IPSec NCP Secure Client:

 • Windows - tillgängligt för Windows 7 och högre
 • Juniper - NCP erbjuder en Juniper VPN-klient som är särskilt utformad för Juniper’s Windows-baserade nätverkslösningar (något som mycket få VPN erbjuder)
 • Mac OS - tillgängligt för macOS 10.12 (Sierra) och högre
 • Android - tillgängligt för Android 4.4 och senare

Eagle-eyed läsare kommer omedelbart att notera det där’s ingen iOS NCP VPN-klient på nedladdningssidan, som verkar vara ett stort utelämnande, och kan vara problematiskt för företag vars anställda förlitar sig på iPad för fjärrarbete eller POS-lösningar. Men om du går till VPN-sidorna finns det en iOS-klient. Det behöver helt enkelt erhållas från Apple Store.

Bortsett från det där’ingen Linux-klient, heller - en överraskande frånvaro. Företaget erbjuder dock en VPN-tjänst för Ubuntu, SUSE, Fedora, CentOS och Debian-baserade nätverk - bara inte som en fristående klient. Så om du litar på Linux kan du fortfarande hantera fjärrarbete via NCP-konsolen.

De fristående NCP VPN-klienterna varierar avsevärt i utseende, och Windows-versionen är något mer komplex än resten. Det kan rymma 3G- och 4G-kort, integrera personlig brandväggsteknologi kring fjärrenheter och dra nytta av biometri för att styra åtkomst. Klienten tillhandahåller omedelbara avläsningar angående signalstyrka och hastigheter, och anslutning tillhandahålls via ett enda klickgränssnitt. Allt annat bestäms centralt.

iOS-baserade klienter kan använda Touch ID som autentisering, medan både iOS- och Android-klienter levereras med auto-anslutningsalternativ för att säkerställa alltid skydd vid åtkomst till företagens nätverk.

Trots företaget är alla kunder fullt lokaliserade för engelska regioner’s tyska rötter, och många fler språk kan väljas från klientpanelen.

Enhetsnumren är i huvudsak obegränsade, men beroende på prisvariationer beroende på de levererade produkterna och hur många kunder som krävs. Och nya enheter kan läggas till med lätthet via USB-stick eller CD-skivor. Befintliga konfigurationer kan skickas över via “ncpphone.cfg” fil, som inte borde’t utgör många problem för anställda.

Allt är enkelt att konfigurera, från Secure Entry-konsolen till enskilda VPN-klienter, även om skalningen inte är’t så smidig som med vissa alternativ. Men totalt sett har NCP skapat ett IPSec VPN som ger massor av funktionalitet och en användarvänlighet som jämförs bra med stora konkurrenter.

Planer och prissättning

Planer och prissättning

Kunder måste välja vilken licens de tänker köpa och licenser köps via evig eller tidsbegränsad prenumeration. Exempelvis kan exempelpaket gå något så här:

 • NCP Secure Entry Windows Client, evig licens $ 172
 • NCP Secure Entry Juniper Client, för 1 år, 42 $
 • NCP Secure Entry Juniper Client, för 3 år 70,80 $

Kunder köper Secure Entry Client som ett fristående paket, men inte alla plattformar erbjuder eviga licenser - vilket komplicerar fakturering avsevärt. Avsaknaden av en evig licens för Juniper VPN-klienten kompenserar något, särskilt eftersom det är tillgängligt för Windows-klienten. Och det finns inga kortfristiga erbjudanden för Windows-, macOS- eller Android-klienterna. den’är en evig-eller-ingenting-affär, som verkar vara lite flexibel.

Några av företaget’s partners erbjuder bättre priser för flera enheter, så de är platsen att handla för de bästa erbjudandena. Innan du gör det, se till att ge den 30-dagars provversionen ett snurr. Det har alla funktioner du’Jag får med huvudversionen så att du får en bra känsla av vad du kan förvänta dig.

När det gäller prissättning är NCP lite av en blandad påse. Den kostnadsfria prövningen är tilltalande och priserna kan vara mycket låga. Men om du köper från företaget’s onlinebutik, erbjudanden don’Det är meningsfullt för större enhetssamhällen. Så shoppa runt för att hitta en bra affär. Och medan Juniper-användare kommer att uppskatta den dedikerade klienten, är bristen på eviga licenser en stor nackdel.

Prestanda

Prestanda

När vi testade VPN på Windows fann vi att det lyckades med cirka 90% av vår ursprungliga hastighet i de flesta fall, vilket är mer än acceptabelt för en företags VPN. Så om du letar efter ett lätt säkerhetsalternativ för att underlätta effektivt fjärrarbete eller för att konstruera IoT-lösningar, bör det fungera bra.

Kundsupport

Kundsupport

Support kan skapa eller bryta ett VPN, och ingen vill vara kvar utan hjälp vid kritiska ögonblick. NCP gör det inte’Jag gör det för dåligt i det här området, men det’är inte en stark punkt. Den erbjuder för närvarande följande supportalternativ:

 • Direkt e-postsupport från NCP helpdesk
 • Ett e-postsupportformulär för att höja dockningsstationer och åtkomsthjälp
 • Gratis användning av NCP-biblioteket med konfigurationsguider, datablad, vitböcker och mycket mer.
 • Möjligheten att anmäla personal till tekniska utbildningskurser som är specifikt anpassade för NCP-användare.
 • Arbetstider telefonstöd från företaget’s Clearwater, FL amerikanska kontor, eller alternativet att skriva till företaget’s US HQ at: East Coast Office, 601 Cleveland Street, Suite 501-25, Clearwater, FL 33755.

Inte för mycket har missats här, och vi fann att personalen var mycket snabba att svara på e-postfrågor, både via företagets e-postadress och onlineformuläret. Det där’är extremt lugnande. Men det’är viktigt att notera att personalen är’t där för att föra in komplexa tekniska frågor. Istället kommer kunder sannolikt att vidarekopplas till återförsäljaren som tillhandahöll sitt VPN, och kvaliteten på supporten de tillhandahåller kan variera.

där’s inte heller någon Live Chat-funktion, vilket är lite nedslående.

Men totalt sett verkar företaget ganska väl inrättat för amerikanska kunder som söker en VPN-lösning.

Fördelar:

 • Brett utbud av säkra IPSec / SSL VPN-klienter
 • Utmärkta autentiseringsalternativ för fjärrarbete
 • Mycket lätt att installera och lägga till till andra enheter
 • Utmärkt supportbibliotek
 • Snabb, pålitlig VPN-anslutning

Nackdelar:

 • Inte den billigaste VPN när den skalades upp till 1000+ enhetsnätverk
 • Konstiga licensalternativ för Juniper-nätverk och fristående klienter
 • Inget användarforum eller livechatt
 • Fördjupat stöd beror på den partner som väljs av köpare

Slutsats

NCP VPN-klienten erbjuder en elegant enkel krypterings- och anonymiseringslösning för fjärrarbete. Företag kan säkert lita på sitt utbud av kunder för att hålla data säkra och underlätta fjärrarbetet, men de kan kämpa med licenssystemet och supporten är inte’t ganska så glatt som det kunde vara. Ändå det’är ett solidt erbjudande.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − = 17