Bercerita tanpa penyambung – Panduan Penyelesaian Masalah


Semua VPN, termasuk penyedia elit seperti Windscribe, terdedah kepada masalah sambungan, seperti menolak untuk menyambung atau memutuskan sambungan di tengah-tengah muat turun.

Terdapat kes apabila ini perlu dilakukan dengan ISP atau lokasi anda. Oleh itu, cuba penyedia yang serupa, seperti NordVPN, mungkin melakukan silap mata.

Jika awak’kembali pengguna Windscribe, blog ini akan membincangkan beberapa yang tidak biasa yang tidak menghubungkan isu-isu, dan membantu anda menyelesaikannya - memastikan penjelajahan peribadi selamat setiap kali anda melog masuk.

Perkara pertama dahulu: cuba asas sebelum menggali lebih jauh

Seperti biasa dengan aplikasi internet, terdapat beberapa langkah mudah yang harus selalu dicuba sebelum anda menghubungi pasukan sokongan atau mula bermain-main dengan tetapan port.

Sekiranya Windscribe tidak menyambung, terdapat beberapa tindakan mudah yang perlu diambil pertama sekali:

  1. Cuba cabut, tutup klien Windscribe, kemudian mulakan semula
  2. Jika itu tidak’t bekerja, but semula sistem anda, dan cuba lagi
  3. Jika itu tidak’t berfungsi, mungkin idea yang baik untuk memasang semula aplikasi Windscribe dari awal

Anda’d terkejut dengan seberapa kerap salah satu daripada tiga tindakan itu dapat menyelesaikan isu sambungan Windscribe. Jadi jangan’t menganggap anda’Saya mengalami masalah teknis yang rumit. Isu ini boleh menjadi kulit yang mendalam.

Masalah # 1: kelajuan

Kadang-kadang, pengguna boleh’t berhubung kerana internet mereka terlalu lambat. Secara umumnya, anda’Anda memerlukan sambungan yang mantap untuk memanfaatkan sepenuhnya VPN. Ingat, mereka akan mencukur sebahagian daripada jalur lebar anda disebabkan oleh penyulitan, dan sebarang sambungan laggardly akan bergelut.

Apa yang perlu dilakukan jika kelajuan Windscribe tidak’t mengukur?

Jika kelajuan adalah masalah, beberapa penyelesaian mungkin berada di tangan.

  1. Semak bahawa anda menyambung ke pelayan berhampiran lokasi anda. Ia mungkin bahawa beban lalu lintas laluan di seluruh dunia terlalu banyak untuk Windscribe dan sambungan anda yang perlahan. Beralih ke pelayan berdekatan sering menyelesaikan masalah itu.
  2. Anda mungkin mahu mencuba dengan pelabuhan. Windscribe membolehkan anda memilih mana pelabuhan yang anda gunakan. Sesetengah boleh dihadkan oleh rangkaian tempatan anda atau kurang dikonfigurasikan untuk penggunaan VPN. Jadi cuba beberapa alternatif. Anda mungkin terkejut dengan peningkatan kelajuan yang boleh menyebabkan.

Protokol juga boleh bersalah dalam beberapa kes. Windscribe memberi pilihan untuk bertukar dari OpenVPN’TCP kepada UDP atau IKEv2. Untuk berbuat demikian, pergi ke “Keutamaan” menu dan kemudian “Sambungan.” Pada halaman ini, togol protokol dan sambung semula. Ia boleh memberi kesan yang signifikan ke atas kelajuan rangkaian.

Terdapat juga ruang lingkup untuk menjalankan laluan VPN melalui router anda. Untuk melakukan ini, anda’anda perlukan akses kepada penghala’s firmware (jadi mungkin tidak mudah untuk pekerja atau pelajar). Sekiranya anda mempunyai akses, pergi ke halaman konfigurasi dan pilih pilihan berlabel sesuatu seperti “IKEv2 melalui.” Atau hubungi pembekal router anda dan minta penyelesaian khusus.

Masalah # 2: konflik perisian

VPN sering gagal kerana konflik perisian tempatan. Selalunya, firewall atau klien VPN lain adalah penyebabnya.

Walaupun firewall memberi garis pertahanan yang berharga terhadap penceroboh, mereka juga boleh memadamkan trafik yang sah, jadi mungkin perlu melumpuhkan firewall anda untuk mendapatkan yang terbaik dari Windscribe.

Bagi klien VPN yang lain, kebanyakan memasang pemandu TAP mereka sendiri atau mengemas kini yang sedia ada, yang sering menyebabkan Windscribe tidak berfungsi.

Bagaimana untuk menyelesaikan konflik perisian Windscribe

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, firewall sering menjadi suspek utama ketika Windscribe mula jatuh. Tetapi walaupun selepas melumpuhkan firewall anda, isu sambungan dapat bertahan. Jadi apa yang memberi? Ia’s mungkin bahawa konflik lain menyebabkan masalah.

Sebagai contoh, sesetengah pelanggan telah melaporkan konflik yang teruk dengan produk rangkaian yang dibangunkan oleh jenama Killer - khususnya jenama’pengawal ethernet s. Dalam kes ini, memasang semula Killer’Pemandu s sering mempunyai kesan yang diperlukan.

Dalam kes lain, pengguna melaporkan konflik dengan penyemak imbas web seperti Firefox. Windscribe mempunyai sambungan penyemak imbas yang popular, dan ini biasanya berfungsi dengan lancar dengan Mozilla’s pelayar, tetapi kadang-kadang ia boleh menjadi tidak tersedia atau disfungsi.

Di sini, ia mungkin bernilai melumpuhkan add-on uBlock yang berfungsi dengan Windscribe. Jika ini tidak’t kerja, cuba menyegarkan pemasangan Firefox anda. Itu sering kali menyingkirkan sebarang konflik yang timbul.

Akhirnya, perisian antivirus telah diketahui menyebabkan masalah dengan Windscribe. Sebagai contoh, Kaspersky dan Norton’produk secara kerap timbul di forum sokongan Windscribe. Sekiranya anda boleh menukar penyedia AV, ini mungkin menyelesaikan masalah. Tetapi bertukar kepada IKEv2 sering membolehkan Windscribe untuk wujud dengan pakej antivirus yang bermasalah, jadi cuba yang pertama.

Masalah # 3: masalah rangkaian kawasan tempatan (LAN)

Adakah anda menggunakan Windscribe VPN di perpustakaan, di tempat kerja, atau di sekolah? Dalam sesetengah kes, tetapan rangkaian tempatan mengganggu Rangkaian Peribadi Maya - sering tanpa admin mengetahui tentangnya. Tetapi kebanyakan masa, pentadbir tahu apa yang mereka lakukan.

Cuba cari jalan penyelesaian untuk menyekat VPN tempatan

Jika tidak ada larangan penggunaan VPN di mana anda berada, hubungi pengurus rangkaian dan mereka sepatutnya dapat menyelesaikan keadaan. Walau bagaimanapun, masalah ini kemungkinan besar disebabkan oleh blok VPN sedar di bahagian sekolah atau tempat kerja anda.

Dalam kes ini, mungkin terdapat penyelesaian. Kepala ke aplikasi Windscribe “Tetapan” menu dan klik pada “Sambungan” tab. Sekarang pilihlah “Stealth atau WStunnel” pilihan di bawah protokol. Ini mungkin menyembunyikan hakikat bahawa anda menggunakan VPN.

Sebagai alternatif, anda mungkin boleh cuba menggunakan port 80 atau 443. Dalam sesetengah keadaan, ini dapat membuat lalu lintas yang disulitkan tidak dapat dibezakan dari lalu lintas web umum. Salah satu daripada kedua-dua cenderung untuk bekerja.

Tidak boleh tahan turun sambungan? Beralih ke NordVPN - perkhidmatan dengan armada pelayan yang paling boleh dipercayai. Dapatkan NordVPN

Bagaimana jika anda boleh’t menyelesaikan isu sambungan Berangin anda?

Kadang-kadang, tiada seolah-olah bekerja, tetapi tidak’tidak berputus asa. Jika awak’telah mencuba segala-galanya, ia’masa untuk mendapatkan bantuan pakar. Windscribe mempunyai pasukan sokongan yang sangat dihormati, dan mereka terbiasa dengan hampir semua “Bercerita tidak bersambung” pertanyaan.

Sebelum menghubungi mereka, ia benar-benar membantu untuk mengeluarkan beberapa maklumat diagnostik mengenai apl anda. Itu mungkin bunyi teknikal, tetapi ia’sungguh tidak susah.

Apabila anda menghadapi masalah sambungan, tunggu beberapa minit. Sekarang, buka klien Windscribe dan tuju ke “Keutamaan” menu. Pilih “Debug” pilihan, kemudian “Hantar Log.” Ini akan menghantar laporan terperinci kepada pasukan sokongan, menerangkan apa yang berlaku di dalam aplikasi Windscribe apabila anda gagal menyambung.

Tetapi anda’tidak selesai. Bila kamu’Anda telah menghantar log debug ke Windscribe, menuju ke syarikat’halaman sokongan s. Pilih “Hantar Tiket” butang.

Apabila tiket anda diserahkan, ia mestilah secara automatik dipadankan dengan laporan penyahpepijatan anda, yang membolehkan Windscribe’s pasukan untuk mengetuk ke mengapa aplikasi sedang berjuang untuk menyambung.

Don’t menyelesaikan kesambungan yang lemah apabila menggunakan VPN

Sekiranya anda terus mengalami masalah koneksi yang berlebihan, itu’tidak boleh diterima. Pada hari ini’persekitaran digital, kita memerlukan keselamatan batu-padat, dan pengguna tidak perlu menerima perkhidmatan kadar kedua - terutamanya ketika membayar yuran bulanan untuk keistimewaan.

Jadi jika anda boleh’t menyambung selepas mencuba segala-galanya’telah berbincang mengenai, bersedia untuk menukar pembekal. VPN perlu kekal responsif terhadap keperluan pelanggan, dan mengundi dengan kaki anda adalah satu-satunya cara untuk memastikannya berlaku.

Disyorkan baca:

Kajian Berlebihan

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 53