Bercerita untuk Mac

Sebagai VPN muda selama 3 tahun, Windscribe terus mendapat perhatian yang tidak seimbang dari kedua-dua peminat dan skeptis. Adakah perwujudan anonimiti dalam talian yang akan datang, atau hanya sebuah pertambangan rahsia yang dikendalikan oleh sekumpulan penipu crypto?


Nah, itu’mungkin tidak. Walau bagaimanapun, yang paling jelas adalah VPN yang baik untuk Mac. Masih, mari’s melihat apa yang anda perlu tahu sebelum anda membeli aplikasi Windscribe Mac.

Kenapa menggunakan VPN untuk Mac

Bertentangan dengan kepercayaan popular dan Justin Long’kanak-kanak yang lemah dalam dekad “Dapatkan Mac” iklan, banyak alasan untuk mengamankan lalu lintas web anda tidak diturunkan kepada pengguna PC sahaja. Malah, VPN menyediakan banyak kelebihan untuk pengguna Mac juga.

Memasang VPN pada Mac anda akan membolehkan anda:

 • Spoof alamat IP anda dan melindungi privasi anda
 • Selamatkan trafik internet anda di mana sahaja anda berada
 • Mainkan permainan dalam talian yang terhad di rantau ini
 • Buka blok streaming streaming geo seperti Netflix
 • Bypass langkah pendikit jalur lebar yang berpotensi dikerahkan oleh ISP anda

Dasar-dasar bertuliskan

Windscribe adalah upstart relatif dalam industri VPN dengan basis pengguna yang berkembang pesat dan rangkaian lebih 480 pelayan di 60+ negara dan 100+ lokasi.

Walaupun beberapa skandal privasi pada masa lalu dan fakta bahawa syarikat induknya berpangkalan di Kanada (ahli persekutuan Five Eyes), Windscribe tidak mematuhi apa-apa permintaan data kerana tidak mengenal pasti-log dasar dan menawarkan pelbagai jenis ciri keselamatan pepejal.

Walaupun bukan pilihan yang ideal untuk kegunaan tanpa nama yang tidak dikenali, Windscribe menawarkan semua faedah yang diperlukan untuk populasi pengguna VPN umum. Ini termasuk sokongan berbilang platform yang hebat, P2P dan pelayan yang merosakkan, a “senyap” Protokol Wstunnel untuk pengguna di negara-negara yang sangat terhad, serta keupayaan pembasmian geo-unblocking yang mantap untuk peminat Netflix dan platform hiburan dalam talian lain.

Windscribe mempunyai versi percuma dengan bilangan pelayan yang terhad dan cap jalur lebar 10GB (serta tuduhan yang lalu bekerja sebagai aplikasi perlombongan crypto), jaminan wang 3 hari, dan versi Pro dengan membina-your- pelan harga sendiri.

Bagaimana untuk memuat turun dan memasangnya

Untuk memuat turun dan memasang klien Windscribe Mac, lawati laman web Windscribe.com dan klik Muat turun Berikutan butang.

Muat turun Berikutan

Dalam skrin seterusnya, klik Mac, dan imej pemasangan akan memuat turun secara automatik ke komputer anda.

Muat turun Berikutan untuk Mac

Sekali lagi’Muat turun, jalankan imej dan seret ikon W ke folder Aplikasi anda.

jalankan imej dan seret ikon W ke folder Aplikasi anda

Untuk menggunakan aplikasi Mac Windscribe Mac anda, cari dan klik pada Launchpad anda. Jika anda mahu ia berjalan secara automatik pada permulaan sistem, tukar tetapan aplikasi.

Bagaimana untuk menggunakan Windscribe pada Mac

Menggunakan Windscribe pada Mac adalah mudah. Selepas melancarkan aplikasi anda, anda’anda perlu menentukan jika anda sudah mempunyai akaun. Jika tidak, awak’akan diarahkan ke laman web Windscribe untuk proses pendaftaran.

Daftar ke akaun Bercinta

Jika awak’semula pengguna berdaftar, klik Ya dan masukkan butiran masuk anda.

Log masuk ke akaun Windscribe

Sebaik sahaja anda log masuk, anda’akan melihat skrin utama yang bersih dan intuitif dengan senarai pelayan drop-down.

Pilih pelayan dari senarai

Di sinilah anda boleh menekan butang Kuasa butang untuk menyambung secara automatik ke lokasi terbaik atau pilih pelayan secara manual.

Perhatikan Firewall gelangsar di bawah butang Kuasa: ciri keselamatan tambahan ini (yang praktikalnya adalah suis bunuh) harus dihidupkan secara automatik apabila anda menyambung ke pelayan. Walau bagaimanapun, apabila ia’s enabled, sambungan internet anda akan dilumpuhkan sehingga anda menyambung ke pelayan pilihan anda. Dalam erti kata lain, ia’s suis bunuh dalam semua tetapi nama.

Anda boleh memutuskan sambungan dari pelayan dengan mengklik butang Kuasa yang sama atau menukar lokasi anda dengan hanya mengklik nama lokasi pilihan anda dalam senarai drop-down.

Bercerita Keutamaan Mac

Aplikasi Windscribe Mac mempunyai pelbagai pilihan penyesuaian yang menghairankan. Untuk mencari pilihan ini, klik ikon hamburger di bahagian atas sebelah kiri skrin utama dan pilih Keutamaan dari menu.

Bercerita keutamaan Mac

Inilah yang anda’lihat di dalam Keutamaan tetingkap:

Menegaskan pilihan umum Mac

Anda’akan tanah di Ketua tab. Di sinilah anda boleh menukar tetapan permulaan dan tingkah laku biasa biasa seperti bahasa, pemberitahuan, pengisihan pelayan, dan pilihan sambungan automatik.

The Sambungan tab membolehkan anda memilih nombor protokol dan nombor VPN pilihan anda, serta biola dengan pilihan DNS. Pilihan ini berguna sekiranya pelabuhan tertentu disekat atau jika anda tinggal di negara penapisan-berat yang menggunakan Deep Packet Inspection (DPI) untuk mengesan penggunaan VPN anda.

Pilihan Windsches - Sambungan

Di dalam Proksi tab, anda boleh memasukkan tetapan pelayan proksi anda sekiranya anda sudah mempunyai satu set up di tempat kerja atau di rumah.

Keutamaan Berlebihan - proksi

Amaran yang dinyatakan tepat memberitahu anda “Don’t sentuhnya kecuali anda tahu apa yang anda’semula lakukan,” yang pada asasnya bermakna “biarkan ia ke pejabat IT anda untuk melakukan ini untuk anda.”

Menggunakan Kongsi tab, anda boleh mencipta pelayan proksi yang selamat pada rangkaian LAN anda dan mengkonfigurasi TV Pintar, konsol permainan, atau mana-mana peranti berkebolehan yang lain untuk memanfaatkan sambungan selamat anda.

Keutamaan Berlebihan - perkongsian

The Debug tab membolehkan anda melihat dan menghantar log kepada pasukan Windscribe sekiranya anda’lagi menghadapi masalah dengan aplikasi VPN anda dan perlu menyelesaikannya.

Keutamaan Windscribe - debug

Sokongan

Versi Windscribe Mac mempunyai butang khusus untuk menghubungi pasukan sokongan yang boleh anda akses dengan mengklik Tolong saya! pautan pada menu hamburger di sudut kiri atas aplikasinya.

Sokongan bertulis

Setelah diklik, ia akan membawa anda ke laman web sokongan Windscribe, di mana anda berada’anda boleh mengakses pangkalan pengetahuan dan bahagian FAQ, serta menghantar tiket sokongan atau “bercakap” untuk Garry bot sokongan sekiranya anda menghadapi sebarang masalah atau memerlukan bantuan teknikal.

Bercerita Mac vs Windows pelanggan

Walaupun pelanggan VPN yang dibuat oleh sesetengah pembekal mempunyai perbezaan yang jelas antara versi Windows dan Mac mereka (biasanya tidak dalam versi Mac’s)’aplikasi Windows dan Mac adalah sangat sama.

Bercerita Mac vs Windows pelanggan

Jika anda membandingkan klien Windscribe Mac ke aplikasi Windows, anda’akan melihat pilihan dan tetapan yang sama di semua tab dalam tetingkap Keutamaan.

Ini adalah sesuatu yang kita perlu memuji Berdoa kerana sejak itu’s jarang untuk pembekal VPN untuk menawarkan aplikasi Mac itu’s tidak kalah dengan versi Windows sekurang-kurangnya dalam beberapa aspek, dan biasanya dalam lebih banyak cara daripada satu.

The Windscribe Firewall “bunuh suis” ciri yang sepatutnya disebut sebutan khas di sini. Daripada memaksa pemilik Mac untuk menyebarkan arahan pemasangan manual atau menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk memasang klien OpenVPN, pemaju Windscribe telah berusaha keras untuk memastikan anda mempunyai suis bunuh yang terbina untuk VPN plug-and-play pengalaman. Kudos, Windscribe!

Bercerita untuk Mac - pergi ke VPN anda?

Amalan yang dipersoalkan sebelum ini, Windscribe pastinya pilihan yang baik untuk pengguna Mac pada 2020:

 • Ia’s kuat tetapi mudah digunakan
 • Ia berfungsi dengan baik walaupun dengan rangkaian pelayan yang agak terhad
 • Ia’s (kebanyakannya) mesra-torrent
 • Ia membuka kunci katalog Netflix AS seperti pesona
 • Ia berfungsi di China dan negara-negara lain yang terhad
 • Di sana’s yang dibina “bunuh suis”

Apa lagi yang anda mahukan? Tidak hairanlah’duduk di dalam kami “VPN Terbaik untuk Mac” dan “VPN percuma untuk Mac” senarai.

Yang berkata, itu’bukan VPN yang ideal secara umum. Seperti mana-mana produk dalam sebarang kategori, Windscribe mempunyai masalah sendiri. Tetapi itu’daripada skop panduan ini. Untuk melihat lebih mendalam di Windscribe, pastikan anda membaca ulasan penuh Windscribe kami.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 51 =