Är CyberGhost säkert?

Det rumänska virtuella privata nätverket (VPN) CyberGhost har utvecklat ett rykte som ett av de bästa budget-VPN: erna runt. CyberGhost kan säkert ha många rutor för VPN-användare, med kapacitet att avblockera populära streamingwebbplatser som Netflix, enkla att använda och har en enorm mängd av 5 700 servrar. Är dock CyberGhost säkert?


När allt kommer omkring är det viktigaste skälet att använda VPN i första hand att garantera integritet på internet. Och om VPN kan’t garanterar en anständig nivå av säkerhet och integritet, de kan’t påstår sig vara mycket värt. Som vi’Jag får se, CyberGhost får några saker här, men det verkar finnas utrymme för förbättringar.

Introduktion - Förstå CyberGhost’s säkerhetsfunktioner

Innan vi tar upp problem som CyberGhost-loggar, det’är användbart för att sammanfatta några av de framstående säkerhetsfunktionerna som medföljer VPN. Så här’s en kort nedgång av vad du’Jag får:

 • 256-bitars AES-kryptering

Guldstandarden för kryptering bland VPN: er, så där’Det är inget att oroa sig för här.

 • OpenVPN stöds

Inte alla VPN erbjuder support för OpenVPN-protokollet. Men eftersom detta protokoll anses vara mycket säkrare än alternativ som IPSec, är detta ett välkommet tillägg från CyberGhost.

 • Plats

CyberGhost är baserat i rumänien, som inte är’t i Fourteen Eyes utvidgade övervakningsnätverk, vilket gör det mindre troligt att amerikanska upphovsrättsinnehavare eller statliga snoopers får tillgång till deras nätverk.

 • Automatisk nätverk dödsbrytare

CyberGhost kill-omkopplaren är en viktig säkerhetsfunktion som stänger av din webbanslutning om VPN-täckningen minskar. Det kan’t växlas.

 • Utmärkt prestanda på DNS ​​/ IP-läckor

IP- och DNS-läckage är viktiga säkerhetsbegränsningar som drabbar VPN av dålig kvalitet. Tack och lov, detta är inte’ett problem med CyberGhost (även om det inte har gjort det’det har alltid varit fallet).

 • Fungerar bra med Tor

Tor (Onion Router) tillåter användare att lägga till ytterligare ett skyddslager ovanpå deras VPN genom att dirigera trafik genom Tor-nätverket. Inte alla VPN fungerar med Tor, men CyberGhost gör det definitivt. Ett annat stort plus.

 • Cryptocurrency-betalningar accepteras

Kryptokurser som Bitcoin är ett bra sätt att betala för VPN-täckning anonymt. Lyckligtvis ger CyberGhost enkla Bitcoin-betalningar via BitPay-portalen.

Vad sägs om integritet? Förvarar CyberGhost loggar?

Man sitter framför datorn

Alla ovanstående funktioner är utmärkta tillägg till CyberGhost-paketet, och de är vad du kan förvänta dig av en integritetsmedveten VPN. Men som alla VPN-veteran kommer att bekräfta, betyder de väldigt lite om det virtuella privata nätverket rutinmässigt loggar användaraktivitet (och tro oss, många gör det).

Så vad är historien med CyberGhost-loggar?

Officiellt har CyberGhost en av de mest ansträngda anti-logging-ståndpunkten för alla VPN

Officiellt har CyberGhost en av de mest ansträngda anti-logging-ståndpunkten för alla VPN. Till exempel går de ut ur deras sätt att säga att de “LOGGA INTE”:

 • Riktiga IP-adresser
 • Tilldelade servrar (som du loggar in via deras nätverk)
 • De gånger du loggar in eller loggar ut
 • Trafikdata
 • Alla samtal som genomförs via CyberGhost-nätverket

Dessutom gör de inte’t “sammanfoga” data som betalningsinformation (som kan användas för att identifiera din aktivitet på VPN, eller läcka till cyberbrottslingar). Viktigast av allt säger de mycket tydligt det “den’det är inte möjligt att spela in vilket konto som loggades in på vilken server vid vilken tidpunkt eller att ansluta en riktig person till ett visst CyberGhost VPN-konto.”

Så, mot bakgrund av saker, är svaret på att CyberGhost förvarar loggar en bestämd “Nej.” Och det’är väldigt lugnande, men är det slutet på historien?

Har det varit farhågor om CyberGhost’s integritetspraxis tidigare?

Cyberghost

Vi’är inte den första som ställer frågan, “är CyberGhost säkert?” VPN har varit aktivt i åtta år, och under den tiden har flera problem uppstått, vilket kasta viss tvivel om den nuvarande CyberGhost-loggpolicyn.

2016 fann forskare att CyberGhost VPN hade installerat a “rotcertifikat” på Android- och stationära versioner. Detta skulle i teorin ge VPN-privilegierad åtkomst till användare’ trafik. Det kan till och med användas till scenen Man-in-the-Middle-stilattacker. Och rotcertifikat är inte rutinmässigt bland VPN: er.

Vissa Redditors har också dokumenterat fall där CyberGhost hade injicerade reklamkakor i deras VPN. Det där’är inte exakt det beteende du’Jag hoppas på en pålitlig premium-VPN.

Dessutom anger CyberGhost sekretesspolicy att deras webbplats “kan använda tredje parter som Google Analytics och tredjepartsanalys, som Facebook, Bing och MixPanel”, höja ytterligare frågor om sekretess. De använder också Hotjar-skript för att spela in användaraktivitet på deras webbplats.

Slutligen, och kanske mest avgörande, är CyberGhost öppen om sin vilja att överlämna data till myndigheterna

I sekretesspolicyn anges det “Vi förbehåller oss också rätten att lämna ut dina personuppgifter som krävs enligt lag och när vi anser att avslöjande är nödvändigt för att skydda våra rättigheter och / eller följa ett rättsligt förfarande, domstolsbeslut eller rättslig process som serveras på vår webbplats.”

Nu när’är inte detsamma som att säga, “Vi kommer att låta FBI veta allt du gör när du ansluter till CyberGhost’s VPN,” men det’s en annan röd flagga.

Men här’Det är frågan: när du lägger till de här frågorna sätter de tvivel om CyberGhost-loggarfrågan. Insamlar CyberGhost för mycket?

CyberGhost: en populär, prisvärd VPN med vissa sekretessbrister

CyberGhost blir mycket rätt när det gäller säkerhet. Deras kryptering är heltäckande, de är glada för kunder att betala i kryptovaluta, och de erbjuder en kill switch och DNS-läckskydd.

Men som vi’har sett CyberGhost’s Integritetspolicy är inte’t exakt vattentätt. Många experter har gett skepsis till frågan, “är CyberGhost säkert?”

Vår CyberGhost-granskning säger att det finns tillräckligt med positiva effekter på den här tjänsten för att ta hänsyn till den. Alla VPN: er har vissa svaga platser med säkerhet och integritet. den’det är bara en fråga om att prova dem, kontakta deras kundsupport och göra en bedömning. Så det’är värt att ta prov på CyberGhost 24-timmarsversionen. Det kan fortfarande vara VPN för dig.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 81