Er CyberGhost trygt?

Det rumenske virtuelle private nettverket (VPN) CyberGhost har utviklet et rykte som et av de beste budsjett-VPN-ene rundt. CyberGhost, som er i stand til å fjerne blokkering av populære streaming-nettsteder som Netflix, enkel å bruke og har et stort utvalg av 5700+ servere, krysser absolutt mange bokser for VPN-brukere. Imidlertid er CyberGhost trygt?


Tross alt er den viktigste grunnen til å bruke VPN i utgangspunktet å sikre personvern på internett. Og hvis VPN-er det’kan ikke garantere et anstendig nivå av sikkerhet og personvern’t påstår å være mye verdt. Som vi’Jeg får se, CyberGhost får noen ting her, men det ser ut til å være rom for forbedringer.

Introduksjon - Forstå CyberGhost’s sikkerhetsfunksjoner

Før vi kommer inn på problemer som CyberGhost-logger, det’er nyttig å oppsummere noen av de fremtredende sikkerhetsfunksjonene som følger med VPN. Så her’er en kort løpetur av hva du’får:

 • 256-bit AES-kryptering

Gullstandarden for kryptering blant VPN-er, så der’Det er ingenting å bekymre seg for her.

 • OpenVPN støttes

Ikke alle VPN-er tilbyr støtte for OpenVPN-protokollen. Men siden denne protokollen antas å være mye sikrere enn alternativer som IPSec, er dette et kjærkomment tillegg fra CyberGhost.

 • plassering

CyberGhost er basert i Romania, som ikke er’t i Fourteen Eyes utvidede overvåkningsnettverk, noe som gjør det mindre sannsynlig at amerikanske opphavsrettshavere eller regjeringssnuskere vil få tilgang til nettverket sitt.

 • Automatisk nettverk drepebryter

CyberGhost kill-bryteren er en viktig sikkerhetsfunksjon, som kutter nettforbindelsen din hvis VPN-dekningen synker. Det kan’t bli vekslet.

 • Utmerket ytelse på DNS ​​/ IP-lekkasjer

IP- og DNS-lekkasje er viktige sikkerhetsfeil som rammer VPN av dårlig kvalitet. Heldigvis er dette ikke’t et problem med CyberGhost (selv om det ikke har gjort det’t har alltid vært tilfelle).

 • Fungerer godt med Tor

Tor (Onion Router) lar brukere legge til et nytt lag med beskyttelse på toppen av VPN ved å dirigere trafikk gjennom Tor-nettverket. Ikke alle VPN-er fungerer med Tor, men CyberGhost gjør det definitivt. Nok et stort pluss.

 • Cryptocurrency-betalinger godtas

Kryptokurser som Bitcoin er en god måte å betale for VPN-dekning anonymt. Heldigvis gir CyberGhost enkle Bitcoin-betalinger via BitPay-portalen.

Hva med personvern? Oppbevarer CyberGhost logger?

Mann, sittende foran datamaskinen

Alle de ovennevnte funksjonene er utmerkede tillegg til CyberGhost-pakken, og de er hva du kan forvente av en personvernbevisst VPN. Men som enhver VPN-veteran vil bekrefte, de betyr veldig lite hvis Virtual Private Network rutinemessig logger brukeraktivitet (og tro oss, mange gjør det).

Så hva er historien med CyberGhost-logger?

Offisielt har CyberGhost en av de mest anstrengende anti-logging-holdningene til noen VPN

Offisielt har CyberGhost en av de mest anstrengende anti-logging-holdningene til noen VPN. For eksempel går de ut av deres måte å oppgi at de “IKKE logg inn”:

 • Ekte IP-adresser
 • Tildelte servere (som du logger deg på via nettverket deres)
 • De gangene du logger inn eller logger ut
 • Trafikkdata
 • Eventuelle samtaler gjennomført over CyberGhost-nettverket

Dessuten donerer de ikke’t “slå sammen” data som betalingsdetaljer (som kan brukes til å identifisere aktiviteten din på VPN, eller lekke til nettkriminelle). Det viktigste er at de oppgir det veldig tydelig “den’er det ikke mulig å registrere hvilken konto som logget inn på hvilken server på hvilket tidspunkt eller for å koble en ekte person til en viss CyberGhost VPN-konto.”

Så på tingenes side er svaret på at CyberGhost fører logger et klart “Nei.” Og det’er ekstremt betryggende, men er det slutten på historien?

Har det vært bekymringer rundt CyberGhost’s praksis for personvern i fortiden?

Cyberghost

Vi’er ikke den første som stiller spørsmålet, “er CyberGhost-trygt?” VPN har vært aktiv i 8 år, og i løpet av den tiden har flere problemer oppstått, noe som kaster en viss tvil om den gjeldende CyberGhost-loggpolitikken.

I 2016 fant forskere at CyberGhost VPN hadde installert a “rotsertifikat” på Android- og desktop-versjoner. Dette ville i teorien gi VPN-privilegert tilgang til brukere’ trafikk. Det kan til og med brukes til å scene Mann-i-midten-angrep. Og rotsertifikater er ikke rutine blant VPN-er.

Noen Redditors har også dokumentert tilfeller der CyberGhost hadde det sprøytet inn annonseringskapsler i VPN-en. At’er ikke akkurat den oppførselen du’Jeg håper på en pålitelig premium-VPN.

I tillegg sier CyberGhost personvernregler at nettstedet deres “kan bruke tredjeparter som Google Analytics og tredjepartsanalyser, for eksempel Facebook, Bing og MixPanel”, øke ekstra personvernhensyn. De bruker også Hotjar-manus å registrere brukeraktivitet på nettstedet deres.

Til slutt, og kanskje mest avgjørende, er CyberGhost åpen om sin vilje til å overlate data til myndigheter

I personvernreglene sier det at “Vi forbeholder oss også retten til å avsløre dine personopplysninger som påkrevd i lov, og når vi mener at avsløring er nødvendig for å beskytte våre rettigheter og / eller overholde en rettslig prosess, rettskjennelse eller juridisk prosess som serveres på vårt nettsted.”

Nå som’det er ikke det samme som å si, “Vi vil gi beskjed til FBI om alt du gjør når du kobler deg til CyberGhost’s VPN,” men det’s et annet rødt flagg.

Men her’s tingen: når du legger til disse problemene, setter de tvil om CyberGhost-loggene spørsmålet. Samler CyberGhost for mye?

CyberGhost: en populær, rimelig VPN med noen personvernfeil

CyberGhost blir mye riktig når det gjelder sikkerhet. Krypteringen deres er helt topp, de er glade for at kundene kan betale i kryptovalutaer, og de tilbyr en kill switch og DNS lekkasjebeskyttelse.

Imidlertid, som vi’har sett, CyberGhost’s Personvernregler er ikke’t nøyaktig vanntett. Mange eksperter har informert om skepsis rundt spørsmålet, “er CyberGhost-trygt?”

CyberGhost-gjennomgangen vår sier at det er nok positive forhold til denne tjenesten til å gi den noe betraktning. Alle VPN-er har noen svake steder med sikkerhet og personvern. Den’er bare et spørsmål om å prøve dem ut, kontakte kundesupporten og gjøre en dom. Så det’er verdt å ta prøve på 24-timers prøveperioden CyberGhost. Det kan fortsatt være VPN for deg.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 60 =