Är Google Chrome inkognito verkligen privat?


Fler och fler människor investerar i cybersäkerhet genom att köpa antivirusprogram eller betala prenumerationer till äkta onlineföretag för att få tillgång till data som de annars skulle ladda ner från andra (riskabla) webbplatser. Google Chrome inkognito blev naturligtvis en del av vår surfing på internet. Men är Google Chrome inkognito verkligen privat?

Kort sagt, det’s att ha en’dolda identiteten; en användbar funktion som gör det möjligt för användare att hålla deras surfhistorik privat. De dolda uppgifterna kan inte hämtas efteråt, vilket gör dem till ett effektivt verktyg i lokal databehandling. Ändå kan inkräknad från Google Chrome vara riktigt privat när en ISP har all kraft att se dina internetaktiviteter?

Omkoppling begränsad åtkomst med inkognito

I de flesta organisationer och institutioner är internetåtkomst begränsad till specifika webbplatser. Faktum är att en del programvara som torrents är inaktiverade och för att använda dem måste du kringgå säkerheten. Omkoppling av begränsad åtkomst och privat surfning är två olika termer, och så kanske du frågar, vad används inkräktning i Google Chrome? Tja, i inkognitoläge kan du bara dölja din surfhistorik från användare som har åtkomst till din dator eller mobilenhet, men inte från arbetsgivaren eller institutionen som är internetleverantör. Också, webbplatserna som du besöker känner till din IP-adress också.

Kommer inkognito dölja min IP?

Tyvärr vann det’t och detta är en av de största nackdelarna med inkognitoläge. Du kan bara dölja din surfhistorik.

När du använder internet kan du stöta på en webbplats som har förbjudits av regeringen eller snarare nätverkssäkerheten har begränsat dess åtkomst. För att kringgå sådana begränsningar behöver du en VPN som döljer din IP-adress. Du kan kolla på vår Bästa VPN för Chrome-sida för att hitta det bästa alternativet.

En inkognito-inställning är å andra sidan mer användbart när du använder ett cybercafé till exempel. Du vill inte lämna ditt Facebook- eller Twitter-konto inloggat på cybercaféet eftersom en främling kan stjäla din identitet. I ett sådant scenario är det bättre att använda inkognitoläget som sparar krånget med att radera all historik från datorn.

I vissa fall kanske vissa datorer eller programvara inte effektivt rensar all data efter behov. Är Google Chrome inkognito verkligen privat? Inte riktigt, för om du använder det på jobbet eller i skolan, Internetleverantören och din arbetsgivare har tillgång till din surfhistorik. Det är en av de få nackdelarna med inkognitoläge där det inte är möjligt att vara anonym eller dölja din identitet (IP-adress) medan du surfar på internet.

Safari privat surfning jämfört med Chrome inkognito

För att bättre förstå privat surfning måste vi titta på de två mest använda webbläsarna; Chrome och Safari.

Safari-webbläsaren är utvecklad av Apple, medan Chrome-webbläsaren är utvecklad av Google. Chrome kan kör på flera plattformar som MacOS, Linux, iOS, Android och Windows. Safari är endast exklusivt för MacOS- och iOS-enheter. Det anses vara pionjären för privat surfning som har utvecklats 2005 för Macintosh medan inkognitoläge gjordes tillgängligt för Chrome-användare under 2008. Inte bara hade den tidigare Safari 6.0-versionen ‘privat surfning’ funktionen, men den hade också ‘Be webbplatser att inte spåra mig’ miljö.

Nackdelen med inkognito i Chrome

En fördel med Safari privat surfning jämfört med Chrome inkognito är att det stöder privat surfning på en enda flik, tillsammans med andra vanliga flikar. Det där’är en nackdel med inkognitoläget - du måste öppna ett separat fönster när du surfar. Det är inte möjligt att öppna en privat Chrome-inkognitoflik tillsammans med en normal. Båda funktionerna är separata till skillnad från i iOS-enheter där du kan köra båda på olika flikar, om än i samma fönster. Så vad används Google Chrome inkognito för?

Fördelar med den privata inställningen för Google Chrome:

  • Gör rena sökningar som inte påverkas av tidigare surfhistorik.
  • Förhindrar oavsiktlig sparning av inloggningsuppgifter.
  • Signering av flera konton samtidigt via flera flikar.
  • Minimera autofyllfunktionens roll på webbplatser som ibland kan nås, t.ex. Facebook.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 64