Är VPN säkert?

Ett VPN eller Virtual Private Network kan hjälpa dig att skydda din anonymitet online och säkra webbtrafiken från spioner, snoops och alla andra som vill tjäna pengar eller stjäla dina data. Men är VPN-säker att använda?


Med enkla ord bildar en VPN en virtuell krypterad tunnel mellan din PC och en fjärrserver som drivs av VPN-tjänsteleverantören. All extern webbtrafik dirigeras via denna tunnel; alltså är dina uppgifter säkert från snudande ögon. Det bästa med det är att din dator verkar ha IP-adressen till VPN-servern, täcker din identitet. När data anländer till VPN-servern avgår de till det offentliga Internet. Om webbplatsen du är på väg till använder HTTPS för att skydda anslutningen är du fortfarande säker. Men även om det avbröts är det svårt att spåra data tillbaka till din dator, eftersom det verkar komma från en VPN-server. Så frågan är inte’t verkligen “är VPN-säker?” utan hur säkert det är.

Är VPN säkert för nätbanker?

Med sin överlägsna behändighet har nätbanker blivit en viktig del av vår vardag. Men det är också ett fördelaktigt fält för hackare och tjuvar av personuppgifter. Oavsett om du loggar in på ditt konto för att göra överföringar eller kontrollera saldot, kan cyberkrokar manipulera dig. Om du utför transaktioner via ett nätverk känner du inte till eller kontrollerar, dvs. en offentlig Wi-Fi, du riskerar att din kontouppgifter snusas och stulas. En förnuftig fråga följer “är VPN-säker för onlinebank och säkert åtkomst till ditt konto?”

Nästan alla banktjänster har sina skyddande säkerhetsförfaranden. En sådan metod är tvåfaktorsverifieringarna (TFA eller 2FA). Men även det är inte stöldskyddat. Du kan inte heller driva det för långt när det gäller att skydda dina kontanter. Tilldela en uppsättning IP: er eller en statisk IP-adress till online-banktjänsten är utan tvekan ett av de mest användbara sätten att skydda dina känsliga data.

Detta innebär att endast de pålitliga och kända IP: erna kan komma åt kontot. Genom anställning av en statisk VPN-IP-adress kommer du att dra full nytta av säkerheten hos onlinebankonton, eftersom ingen, räknande cyberbrottslingar och övervakningsbyråer, kommer att kunna ta hand om dina pengar och personuppgifter. Online banksäkerhet bör tas mycket på allvar och kontinuerligt se till att du har det ultimata skyddet genom att använda en pålitlig VPN-tjänsteleverantör. Så är VPN säkert för nätbanker? Du satsar på att det är.

Vad sägs om torrenting?

Från en juridisk synvinkel är nedladdning av allt från TV-program, filmer, videospel och musikalbum utan att i princip betala för det som ett brott. Men, inte alla torrenter bryter mot upphovsrättslagarna Därför måste du vara försiktig med vad du bestämmer dig för att ladda ner eftersom du enkelt kan göra dyra fel. Dessutom borde du ta hänsyn till verkligheten att vissa länder har strikta lagar för att skydda upphovsrättsinnehavarna. Men låt’s kommer tillbaka till vår första fråga “Är VPN-säker för torrent?”. Medan vissa torrentkunder presenterar olika alternativ för krypteringsinställningar, kommer de inte att skydda dig. Detta beror på att medieföretag driver nätverk för övervakning av noder, som kan gå med i torrentgrupper och samla IP-adresser och anslutningsdetaljer för de kränkande parterna. Om en torrentanvändare ansluter till någon av dessa noder och de inte använder ett VPN kan deras identitet enkelt avslöjas. Det är därför en VPN ger det bästa skyddet under torrent, istället för bara beroende på torrentklienten.

Gratis VPN: är de säkra?

En VPN är ett otroligt verktyg för att skydda din information från cyberbrottslingar. Men det är en tjänst som inte är billig, vilket leder till att många individer väljer gratis VPN-tjänster. Människor antar att betalade och gratis VPN: er ger samma kvalitet; men de gör det inte. Det är svårt att undvika skadlig programvara eftersom de numera är över, och de finns i olika former som tjänar pengar genom att lura dig eller hacka dina data. Med hänsyn till allt detta är VPN-säkert när det’är gratis?

Användare är beroende av VPN’s för att hålla sina aktiviteter online säkra, men de flesta gratis tjänster har dold skadlig programvara som kan stjäla dina data. Detta kan göras av ta kreditkortsuppgifter, skicka skräppostmeddelanden, göra dina prylar otillgängliga eller hacking till onlinekontona. Vissa gratis VPN-tjänster har förklädda skadlig programvara i dem, men människor vet ofta aldrig om det. Vanligtvis äventyrar gratis VPN dina data i stället för att skydda dem. Du kan inte se om tjänsten är äkta eller falsk eftersom den är gratis. I stället för att hålla dina data säkra, så säljer gratis VPN-er troligtvis dig ut.

Kan jag spåra om jag använder ett VPN?

Här besvarar vi en av de mest krävande frågorna… och här är verkligheten: du är inte oidentifierad när du går online, även när du använder en säker VPN-tjänst. Hur är det, kanske du frågar?

  • Varje tjänst har åtminstone en enda information som kan användas för att differentiera olika användare.
  • Den här informationen enbart kanske inte lämnar någon privat information om användarna; dock, den kan kopplas till annan jämförbar information att identifiera en person äntligen.

Även om en VPN inte gör dig helt okänd, ökar det din online-säkerhet och integritet avsevärt. Ett virtuellt privat nätverk liknar gardinerna i dina husfönster. Gardinerna kan bara erbjuda integritet för de aktiviteter som äger rum i ditt hem - även om din hemadress är offentlig.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 40 = 49