Är ExpressVPN säkert?

Även om ExpressVPN är känt för att ha den bästa totala tjänsten (eller åtminstone en av de bästa), borde du inte göra det’t rusa till slutsatsen att det’är också det säkraste. I det här fallet kan du ha rätt, men det gör det inte’t ändra det faktum att det’är alltid bäst att gräva djupare på jakt efter sanningen. Det där’varför du’undrar förmodligen: “Är ExpressVPN säkert eller vad?”


På ytan kan många VPN-tjänster verka som det bästa valet, eftersom deras marknadsföringskommunikation kan vara ganska lura. Efter att ha tagit dem isär kan du upptäcka att det hela var rök och speglar.

Det är därför vi’om att ägna denna sida för att utforska sanningen bakom denna marknadsledare. Innan du svarar på frågan om ExpressVPN är säkert eller inte, låt’s titta på några viktiga saker först.

Hur avgör vi svaret på “Är ExpressVPN säkert?”

Låta’se vad som gör denna VPN-programvara till en ledare. I all rättvisa måste vi nämna att det finns några andra tjänster, till exempel NordVPN, som utan tvekan kan hävda numero uno-positionen - sanningen när det gäller topp 3 är relativ. Det beror alltid på vad dina kriterier är eller vad din vinkel är.

VPN-plats

Den första goda nyheten om ExpressVPN är att det’s beläget på Brittiska Jungfruöarna. Detta betyder ingen amerikansk eller brittisk jurisdiktion, inga lagar om dataskydd eller lagring. Med andra ord - frihet från övervakning. Inga fem ögon, nio ögon eller fjorton ögonländer kan (teoretiskt) röra vid den.

Vi tror att det’Det är viktigt att din VPN inte är baserad i något av de globala övervakningsvänliga länderna, som USA, Kanada eller Australien..

Ändå har det förekommit fall då till och med det inte gör det’t hjälp. Vissa VPN-leverantörer har visat sig vara alltför angelägna om att hjälpa myndigheterna oavsett var de befinner sig’återfinns (t.ex. PureVPN-fall och HideMyAss-fall).

Ändå har ExpressVPN inte gett oss någon anledning att ifrågasätta deras integritet i denna mening.

Ingen loggpolicy

Inga loggar policy expressvpn

Utöver sitt bra lägesval är ExpressVPN också en ivrig flaggbärare av verklig no-logs policy. Det betyder att de inte gör det’t bara hävda och främja att ha en noll loggar-politik - de tar det också på allvar.

Integritetspolicyn gör det kristallklart ExpressVPN samlar inte in användarloggar, anslutningsloggar eller annan information som kan kopplas till dig personligen. Å andra sidan medger de att de loggar några typer av metadata för att upprätthålla bästa möjliga servicenivå.

ExpressVPN håller loggar över:

  • appar och appversioner har aktiverats
  • datum (men inte tider) när du anslöt till VPN-tjänsten
  • valda VPN-serverplatser
  • total mängd data som överförs per dag

Du kan tydligt se att denna information kan’t används för att identifiera dig eller länka dig till dina onlineaktiviteter.

Men även om detta inte räckte, låt’påminner dig om en utredning förra året (2017), då den turkiska polisen grep en ExpressVPN-server för att hitta information om mordet på den ryska ambassadören i Ankara. Myndigheterna kom med tomhänder eftersom det inte fanns några användbara uppgifter att hitta.

Så låt’s försök igen: Är ExpressVPN säkert?

När det gäller att logga in dina data - helvete, ja! Vad mer kan du begära än ett verkligt exempel på dem som klarat testet utan loggar? Detta visar att ExpressVPN är det en av de säkraste på marknaden. Så detta turkiska fall kom faktiskt till nytta för Express som gratis marknadsföring. Men där’s mer att tänka på när det gäller säkerhet och integritet online.

servrar

expressvpn-serverplatser

ExpressVPN har över 3 000 servrar på 160+ VPN-serverplatser i 94 länder. Även om antalet servrar inte är det högsta jämfört med konkurrenterna, är deras mångfald mycket imponerande. Indirekt gör detta också ExpressVPN säkrare, eftersom det gör att du lättare kan hitta alternativa platser för att kringgå censur.

Det som ger denna VPN ytterligare ett lager av säkerhet är det faktum att dess nätverk använder privata DNS-servrar med nollkännedom. Detta är ett bra sätt att se till att det inte finns några DNS-läckor. Med andra ord, ExpressVPN gör det svårt att snoka på dig eller ta reda på vad du gör online och koppla dina aktiviteter tillbaka till dig.

kryptering

Även om de flesta VPN-appar ger samma kod för dina internetaktiviteter, måste vi fortfarande nämna att ExpressVPN krypterar dina data med AES-256. Ibland kallas denna algoritm “militär kvalitet” eller “bank-nivå” eftersom det är standarden som används av den amerikanska regeringen, militären och bankerna.

Det främsta skälet bakom detta chiffer’s popularitet är det faktum att det är praktiskt taget omöjligt att “råstyrka.” Även om du kombinerar all den beräkningskraft som finns tillgänglig idag, skulle en sådan attack fortfarande ta åldrar. Låter det tillräckligt säkert för dina online-aktiviteter? Men du kanske fortfarande undrar: Är ExpressVPN säkert?

Så låt’s titta på några andra viktiga aspekter.

protokoll

Express erbjuder ett stort utbud av VPN-protokoll, inklusive OpenVPN (UDP och TCP), IKEv2 / IPsec, L2TP / IPSec och PPTP.

Oavsett om det är hastighet, tillförlitlighet, säkerhet eller någon kombination av dessa du behöver, kan du välja rätt för uppgiften.

Tyvärr gör ExpressVPN inte’t har en “stealth-protokoll” för att bekämpa begränsningar på internet, till exempel den stora brandväggen i Kina.

Dödsbrytaren

Lyckligtvis kommer ExpressVPN också med en dödsbrytare (Network Lock), vilket är nödvändigt när det gäller att tillhandahålla en säker VPN-tjänst. Om din VPN-anslutning tappas kommer den här dödsbrytaren att stoppa all nätverkstrafik, så att din enhet (smartphone eller PC) inte gör det’t ansluter dig automatiskt till webben via din ISP (Internet Service Provider).

Ingen VPN-leverantör kan garantera att det vann’t vara anslutningen sjunker då och då. Därför, en kill switch är ett måste om du vill känna dig trygg online.

Detta är ett slags IP / DNS-läcksskydd. Utan det är enligt vår mening en VPN nära värdelös. Och det är tyvärr fallet med ExpressVPN-appen för iOS, som ännu inte kommer att ha en kill-switch.

Anonym betalning

Glasyren på kakan är att ExpressVPN ger dig möjlighet att betala anonymt för sina appar. Du kan välja att betala i Bitcoin eller andra alternativ, som Alipay, WebMoney och Yandex Money.

Om du inte gör det’t vill att din ekonomiska transaktion ska ha en post som länkar dig till ditt VPN-konto, välj ett anonymt betalningsalternativ och du’Jag ska vara så säker som man kan få.

Slutsats

expressvpn är säkert

“Är ExpressVPN säkert?” - vi’Vi har gjort vårt bästa för att besvara den frågan i det här inlägget. Det korta sättet att uttrycka det är: Naturligtvis är ExpressVPN säkert.

Det är troligt ett av de säkraste verktygen du kan köpa. Vi hoppas att du kan se dig’är i goda händer om du låter detta VPN ta hand om din online-säkerhet och integritet.

ExpressVPN ExpressVPN 9.5 / 10Otillgänglig säkerhet, pålitlig geo-avblockering och hastigheter över genomsnittet gör ExpressVPN till ett av våra favorit-VPN: er totalt sett. Ett premiumverktyg i alla avseenden, inklusive priset.

  • Vattentät säkerhet
  • Massiv serverlista
  • Perfekt för streaming
  • Mycket bra för torrenting
  • Väldigt snabbt
  • 24/7 kundsupport

Men på en mindre positiv anmärkning måste vi dock nämna att denna säkerhet på hög nivå kommer till ett högt pris. ExpressVPN är verkligen en av de dyraste VPN-tjänsterna på marknaden idag, även om det saknas en “stealth-protokoll” och en kill switch för iOS.

Du kan hitta andra VPN-tjänster med liknande säkerhetsfunktioner till ett lägre pris - om det är ditt största problem. Tänk bara på att ExpressVPN erbjuder mycket mer än bara säkerhet!

Rekommenderad läsning:

ExpressVPN-granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 21 =