Granskning av klibbigt lösenord

Senaste uppdatering: 03.20.2019


Använder du ett lösenordshanterare? Om du inte gör det’t, du bör definitivt överväga att installera en på alla dina enheter. Att använda en lösenordshanterare är ett av de bästa sätten att skydda dina onlinekonton.

Chansen är stor att du använder många appar och besöker många webbplatser som kräver säkra lösenord. Resultatet är fler lösenord än någon person kan hålla reda på. Vissa människor använder bara samma lösenord överallt, men det är inte bra. Om någon gissar det eller om någon databas som innehåller dina data är hackad, har cyberbrottslingar tillgång till varje enskilt av dina konton.

Du behöver starka, unika lösenord som ingen kommer att kunna knäcka. Sticky Password är en tjänst som hjälper dig skapa dem. Den lagrar också dina lösenord på en säker plats med namnet valv.

Denna genomgripande lösenordgranskning kommer att utforska fördelar och nackdelar med tjänsten, de tekniska specifikationerna, prissättningen och säkerhetsfunktionerna. Det kommer också att gå igenom hur man använder Sticky Password och jämföra tjänsten med en annan populär lösenordshanterare, LastPass. Vi’Jag tar också hänsyn till recensioner av klibbiga lösenord från användare och andra online-säkerhetsexperter.

Fördelar med klibbigt lösenord

En av fördelarna med Sticky Password är dess autofill och autologin som fångar dina data och anger dem åt dig nästa gång. Du kan också välja mellan flera olika identiteter när du registrerar och använder en för underhållning och andra för arbetsrelaterade plattformar. Användarrecensioner för klibbiga lösenord indikerar att de flesta människor inte hade några problem med lösenordsfångsfunktionen.

Andra positiva faktorer inkluderar tvåfaktorautentisering och utmärkta synkroniseringsfunktioner. Klibbigt lösenord är utmärkt för biometrisk autentisering, vilket gör att fingeravtrycksskanning på vissa Android- och iOS-enheter kan göras. Den har också en USB-bärbar version för Windows.

Den här lösenordshanteraren har en säkerhetspanel som hjälper identifiera dåliga lösenord som är:

  • Mycket svag (kort, inga stora bokstäver, siffror eller symboler)
  • Gammal (fristad’t har ändrats länge)
  • Återanvänd (används på mer än en webbplats)

Klibbiga lösenord ger förmodligen det största webbläsarstödet - Det fungerar på alla webbläsare du någonsin kan överväga att använda, för att inte tala om SeaMonkey eller Pale Moon.

Nackdelar med klibbigt lösenord

Pratar om det klibbiga lösenordet’nackdelar gör det inte’det tar lång tid. Bortsett från det begränsade stödet (ingen livechatt, ingen telefon, ingen dygnet runt)) och ingen klient för Linux, Vi kan inte kritisera den här tjänsten mycket längre från användaren’s perspektiv.

Slutligen, föråldrat användargränssnitt skulle dra nytta av en uppdatering, samtidigt som du importerar dina importerade lösenord lättare.

Tekniska specifikationer

För att använda Sticky Password måste du ha det Android, iOS, Windows eller macOS. Det fungerar på iOS 9.0 eller senare, Windows Vista eller högre, macOS 10.11 eller senare, eller Android 4.1 eller högre. Du kan också få det för BlackBerry, Amazon Kindle och Nokia X. Som nämnts tidigare, för närvarande där’är ingen Linux-klient.

Alla versioner har översättningar till 10 språk, inklusive tyska, franska, spanska, brasilianska portugisiska och andra.

Det finns webbläsarförlängningar för 16 populära och inte så populära webbläsare, som Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera eller Internet Explorer. Microsoft Edge är en av få som inte stöds av Sticky Password.

Hur man använder Sticky Password

Som med många lösenordshanterare börjar installationsprocessen med att skapa ett onlinekonto. Du kan göra detta på webbplatsen Sticky Password.

Du måste ange din e-postadress och skapa ett unikt, starkt lösenord. Det här lösenordet kommer att användas varje gång du installerar Sticky Password på en ny enhet. Du måste också välja ett annat starkt lösenord för att vara ditt huvudlösenord för att få åtkomst till ditt konto.

Tjänsten ger nya användare en serie användbara tutorials. När man tittar på recensioner från andra användare av klibbiga lösenord tyckte de att de var bra.

Tjänsten kan importera lösenord från ett urval av webbläsare och andra lösenordshanterare, inklusive LastPass, RoboForm, Dashlane, KeePass och 1password.

Om du vill ha Sticky Password på dina mobila enheter laddar du bara ner appen. Du kan synkronisera ditt konto över molnet eller via lokal wifi. Molnsynkronisering är lite enklare, men lokal wifi är säkrare.

Säkerhetsfunktionerna i Sticky Password

Den här lösenordshanteraren använder AES-256-kryptering av militär kvalitet, vilket är guldstandarden inom säkerhetsbranschen online. Huvudlösenordet sparas inte på en server och överförs aldrig via wifi. I huvudsak betyder det att du har full kontroll över hur säkert ditt konto är.

Om du använder ett unikt och starkt huvudlösenord och håller det säkert kommer det att vara nästan omöjligt för ditt krypterade valv att komprometteras. Eftersom du kan synkronisera på lokal wifi är data mycket säkrare när enheter synkroniseras.

Krypterad SSL / TLS-kanal används för att överföra dina data, och Sticky Password har nollkunskap på ditt valv’s data. Med den betalda versionen får du också fingeravtrycksskanning, vilket lägger till ytterligare ett lager av säkerhet.

Övergripande, Sticky Password är en mycket säker lösenordshanterare som sätter mycket av kontrollen i dina händer.

Prissättning

Det finns en gratis version och en premiumversion av Sticky Password. De premie version kostar $ 29,95 per år eller 149,99 dollar för ett livstidsabonnemang. Premium för lag kostar samma $ 29,95 per användare, vilket är billigare än RoboForm, LastPass eller Dashlane. Å andra sidan finns det inga ytterligare funktioner i denna affärs- och familjeorienterade plan.

Det finns en märkbar skillnad mellan gratisversionen och premiumversionen. Gratisversionen har grunderna, men premiumversionen är totalt sett mycket mer användbar. Till exempel finns det också ingen säker delning eller säkerhetskopiering, och inget prioriterat stöd. Till sist, varje premiumanvändare stöder Save The Manatee Club som hjälper de hotade djuren.

den’är verkligen billigt jämfört med Dashlane, och de flesta användare borde vara bra med vad premiumplanen erbjuder.

Klibbigt lösenord vs LastPass

Eftersom båda lösenordshanterarna kostar nästan samma sak, där’det är en punkt att jämföra dem.

Klibbigt lösenord Lastpass
Tvåfaktorsautentisering Ja Ja
Automatisk fyllning av webbformulär Ja Ja
Lösenordsstyrka rapport Ja Ja
Säker delning Endast med betald version Ja
Synkronisering Windows, MacOS, Android, iOS, Windows, MacOS, Linux, Android, iOS

Båda lösenordshanterarna har många liknande funktioner, särskilt om du väljer premiumversionen.

Den kostnadsfria versionen av LastPass har dock ett bättre urval av funktioner än den fria versionen av Sticky Password. Den fantastiska lösenordsstyrkningsrapporten för LastPass är också ett stort plus.

Slutsats

Övergripande, Sticky Password är en effektiv och pålitlig lösenordshanterare. Tjänsten har några av de bästa synkroniseringsalternativen och flera säkerhetslager. De använder några av de mest robusta krypteringarna som finns tillgängliga. Det har också mycket lätt att följa tutorials. Vår favoritdel om tjänsten är att du kan föredra synkronisering utan moln, som de flesta andra lösenordshanterare inte gör’t erbjuda.

Den största nedbrytningen var bristen på kvalitetsstöd. Att inte ha en livechatt eller någon annan supportkanal dygnet runt kommer att vara för gammal skola för de flesta användare.

Rekommenderade läsningar:

Bästa lösenordshanterare

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =