KeePass lösenordshanterare granskning


Lösenord är ett nödvändigt ont. I de flesta fall är lösenord antingen för enkla och därmed inte säkra eller så är de inte’är för komplicerad för att komma ihåg. Att använda en lösenordshanterare gör det mycket lättare att hantera dina lösenord. Denna översyn kommer att fokusera på KeePass. Vi’Jag tittar på för- och nackdelarna med den här lösenordshanteraren. Vi’Jag delar också de tekniska specifikationerna, priset och säkerhetsfunktionerna. Då vi’Jag går igenom hur du använder KeePass och jämför det med ett par andra lösenordshanterare.

Vi’Jag börjar denna KeePass-granskning genom att utforska fördelarna med att använda tjänsten.

Fördelar och nackdelar

Det bästa med KeePass är att det’är gratis. Det har också standardfunktioner för lösenordshantering som tvåfaktorautentisering. På nackdelen, där’s ingen automatisk funktion för att fånga lösenord. Du kan synkronisera mellan flera enheter, men det är inte’t den enklaste processen. där’s inte heller mobilt stöd.

En annan sak som vi gillar med KeePass är att du kan importera sparade lösenord från ett gäng olika källor. Gränssnittet är mycket föråldrat. En av de största nackdelarna är att det finns många funktioner som kräver speciella plugins, vilket gör användningen av tjänsten lite utmanande.

Tekniska specifikationer

KeePass fungerar med Windows, Mac och Linux. Denna app kräver Windows Vista / Windows 7 eller högre, macOS Sierra eller högre eller Linux. För mobila enheter behöver du en port.

Är KeePass säkert

Nästa avsnitt av denna KeePass-granskning kommer att titta på hur säker den här lösenordshanteraren är. KeePass-valvet är kraftigt krypterat. Tjänsten är inte molnbaserad, vilket hjälper till att hålla tjänsten säker eftersom du har kontroll över var du lagrar dina data. Du kan lagra dina data på en hårddisk, USB-nyckel eller till och med på en tredje parts molntjänst om du vill. Det har också tvåfaktorsautentisering. Sammantaget är KeePass säkert så länge du har ett starkt huvudlösenord. Det kraftigt krypterade valvet är värdelöst om någon får tillgång till ditt huvudlösenord. Därför vill du ha ett starkt lösenord.

Hur man använder KeePass

Gå till KeePass-webbplatsen och ladda ner KeePass. KeePass-installationsprogrammet är väldigt föråldrat men det’är fortfarande en enkel installation. Starta programmet när installationen är klar. Du gör inte’Du måste skapa ett onlinekonto som du gör för de flesta andra. Du’Jag ser att det ser annorlunda ut än de flesta andra lösenordshanterare.

Det börjar i princip som en tom skärm - mycket grått. De enda verktygsfält som du kan använda från början är de som behövs för att skapa en ny databas. Du kan skapa en databas eller flera. KeePass gör det inte’t integreras enkelt med din webbläsare. Du kan också’importera helt enkelt lösenord från din webbläsare. Det vann’t fånga automatiskt lösenord antingen medan du’bläddrar igenom.

Istället måste du ange dina lösenord manuellt. Omvänt, om du har använt en annan lösenordshanterare, kan du kanske importera från en konkurrent. Du kan importera från över fyrtio lösenordshanterare, inklusive LastPass, Dashlane och RoboForm.

Du kan skapa poster, göra anteckningar, ändra bakgrundsfärgen, lägga till taggar med mera för att anpassa valet utseende och organisation.

För att få KeePass Android behöver du en port. Leta efter Keepass2Android, en version som har portats från Java till Mono. Du hittar det i Google Play Store.

För Chrome, leta efter CKP. Detta ger dig KeePass-integration för Chrome. Du kan hämta det från Chrome Web Store.

Prissättning

KeePass är ett gratis open source-program. Till skillnad från de flesta andra lösenordshanterare finns det ingen betalad version eller sätt att uppgradera tjänsten.

KeePass jämförelse

KeePass fungerar mycket annorlunda än LastPass. KeePass gör det inte’Jag har alla klockor och visselpipor som LastPass har. Du vann’t få webbformulärfyllning, lösenordsdelning, lösenordsstyrkningsrapporter eller enkel synkronisering. Vad KeePass har för det är att det’är helt utanför molnet. Många människor är försiktiga med att lagra känslig information över molnet, även om det’s krypterad. KeePass och KeePassX är dock ganska lika.

KeePass vs LastPass

KeePass Lastpass
Tvåfaktorsautentisering Ja Ja
Automatisk fyllning av webbformulär Nej Ja
Lösenordsstyrka rapport Nej Ja
Säker delning Nej. Det finns dock ett plugin för att få en. Ja
Synkronisering Windows, Mac, Linux MacOS, Windows, Linux, iOS, Android, Chrome

KeePass vs KeePassX

KeePass KeePassX
Tvåfaktorsautentisering Ja Ja
Automatisk fyllning av webbformulär Nej Ja
Lösenordsstyrka rapport Nej Nej
Säker delning Nej. Det finns dock ett plugin för att få en. Nej
Synkronisering Windows, Mac, Linux Linux, macOS

Sammantaget är KeePass en lösenordshanterare som förlitar sig starkt på plugins för dess funktionalitet. Du’Jag får mer funktionalitet om du också har KeePass Android. Även om det’s svårare att använda än många andra mer automatiserade lösenordshanterare. KeePass ger användaren mycket kontroll. Detta hjälper till att göra KeePass säkert, anpassningsbart och bärbart. Men det gör det också svårare att använda.

Den grundläggande versionen saknar många funktioner, inklusive lösenordtagning, molnbaserad synkronisering och mobilstöd. Att behöva lita på plugins för detta är mindre än perfekt. Det finns många olika plugins och många av dem har samma funktion. Detta gör det svårt att veta vilka plugins du behöver.

Men om du vill ha en gratis lösenordshanterare som är utanför molnet, anpassningsbar och gör att du kan ta kontroll över säkerheten är KeePass ett av lösenordshanterarna du kanske kan överväga.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 6 = 8