KeePassX granskning

KeePassX är en applikation designad för personer som har mycket höga förväntningar på sin säkra datahantering. De tillhandahåller en öppen källkodslösning för lösenordshantering över flera plattformar med stöd för ett brett utbud av funktioner och helt gratis.


Fördelar och nackdelar

Proffsen:

  • Lätt och lättanvänt gränssnitt
  • Bra säkerhetsfunktioner
  • Många funktioner är enkla att använda

Nackdelarna:

  • Den faktiska installationen och många avancerade funktioner är svårare att använda
  • Inget mobilstöd
  • Ganska begränsat enhetsstöd
  • Många funktioner kräver ytterligare plugins

Tekniska specifikationer

KeePassX möjliggör omfattande lösenordshantering, inklusive titlar för poster, utgångsdatum, bilagor, användardefinierade grupper och mer. Eftersom detta är en öppen källkodslösning som ständigt förbättras finns det ett brett utbud av lösenordshanteringsfunktioner, av vilka vissa kan vara svåra att använda för mindre tekniska kunniga användare.

De inkluderar också en sökfunktion, experimentella autofyllningsfunktioner och ett brett utbud av krypteringsalternativ.

Är KeePassX säker?

KeePassX är ett gratis open source-verktyg som har bra delar och dåliga delar. Den goda nyheten är att de stöder ett brett utbud av stark kryptering och andra säkerhetsfunktioner, men vissa av dessa funktioner kan vara svåra att använda om du inte är teknisk kunnig. Projektet har ett definitivt fokus på säkerhets- och mjukvaruutvecklingsetik, vilket alltid är ett bra tecken när det gäller lösenordshanterare med öppen källkod.

Enda nackdelen är att de inte har resurserna med stora namn för att leverera ett strömlinjeformat GUI eller ett omfattande kundsupportsystem. Även om själva programvaran är centrerad på ett mycket enkelt och lättanvänt GUI-system, kan många av de mer avancerade funktionerna vara svåra att komma åt för användare som inte har tidigare teknisk kunskap..

Även om programvaran är mycket säker och mångsidig är det osannolikt att det skulle vara användbart för storskaliga professionella applikationer eller liknande användningsvektorer..

Hur man använder KeePassX

Eftersom KeePassX är en öppen källkodslösning kan det vara lite svårare att konfigurera än vissa andra lösenordshanterare. De har nedladdningar tillgängliga på sin webbplats för källkoden, så att blivande utvecklare kan komma åt den för att kunna bidra. De erbjuder också binärer för macOS och ett ZIP-paket för Windows, tillsammans med några GPG-signaturer för att verifiera nedladdningarna. Alternativ för aktiveringskod för Avast-lösenord ingår också.

Packa upp filerna och installera programvaran bör inte’Det är för svårt för de flesta användare. Mappen innehåller en körbar för mjukvaran, som öppnar för ett pittoreskt GUI med lätt märkta knappar för åtkomst till olika lösenordshanteringsfunktioner.

Eftersom detta är en programvara med öppen källkod finns det ett antal avancerade funktioner som kräver kunskap om hur plugins och andra mjukvarulösningar fungerar för att kunna använda dem. Detta kan vara lite svårt för nybörjare, men avancerade användare kan använda sig av ett brett utbud av extrafunktioner om de tittar in i det breda samhället av bidragsgivare som arbetar med KeePassX-projektet.

KeePassX för Windows

Windows-installationen är exceptionellt okomplicerad, och GUI är väldigt lätt att använda när du vänjer dig vid den. Du kan öppna databaser, spara databaser, redigera poster och så vidare med lätt märkta knappar i verktygsfältet. Sammantaget är GUI mycket lätt att använda.

KeePassX för Mac

Processen för Mac är mycket lik Windows-installationen och GUI är också mycket lik. Användare som används för att öppna källkodsprogram ska inte ha några problem med att navigera mellan olika funktioner. Användare som inte är vana att installera och använda open source-programvara bör hänvisa till vissa guider online eller hänvisa till KeePassX webbplats.

KeePassX för Chrome

KeePassX har inte en särskild webbläsarförlängning för Chrome, även om den kan användas med Chromebook OS med mjukvarulösningar som rollApp. Även om programvaran inte har ett specifikt webbläsarförlängning för Chrome, fungerar deras autofyllningsfunktioner och andra saker med Chrome-webbläsarprogramvaran.

KeePassX för FireFox

Firefox är i stort sett samma historia som Chrome när det gäller den här lösenordshanteraren. De har inte en specifik Firefox-förlängning, men deras programvara och dess olika open-source plugins tillåter användare att tillämpa olika lösenordshanteringslösningar för sina Firefox-upplevelser.

KeePassX fungerar inte

Eftersom GUI är så enkelt och lätt att använda är det osannolikt att användare som helt enkelt använder lösenordshanteringsfunktionerna kommer att få mycket problem. Med det sagt finns det ett antal problem som användare kan stöta på när de försöker använda några av de många extra funktioner som finns tillgängliga genom experimentella plug-ins och sådana.

Några av de vanligaste rapporterna handlar om felmeddelanden när du försöker köra .exe på Windows. Problem som detta kan lösas genom att ladda ner programvaran igen eller hänvisa till informationen som finns tillgänglig på KeePassX webbplats.

KeePassX-prissättning

KeePassX är en gratis, öppen källkodslösning för lösenordshantering som erbjuder all sin programvara gratis. De erbjuder också källkoderna till sin programvara för utvecklingsändamål, så att personer med programmeringsfärdigheter kan bidra till projektet.

Även om det inte finns några betalda planer finns det ett brett utbud av gratis, användarutvecklat innehåll som gör programvaran exceptionellt mångsidig för användare som har teknisk kunskap att tillämpa dessa funktioner. Med tanke på det faktum att detta är en helt gratis och öppen källkodslösning är utbudet av tillgängliga funktioner och relativt användarvänlighet mycket kompetent.

KeePassX vs KeePass

Funktioner KeePassX KeePass
Tvåfaktorsautentisering Nej Nej
Automatisk fyllning av webbformulär Ja (experimentellt) Ja
Lösenordsstyrka rapport Nej Nej
Säker delning Nej Nej
Synkronisering mellan enheter Nej Nej

Det är viktigt att notera att eftersom programvaran är öppen källkod kan vissa av dessa funktioner vara tillgängliga genom användning av speciella plug-ins eller andra tredjepartsbidrag till KeePassX-projektet.

Sammantaget är detta en mycket bra öppen källkodslösning som har många praktiska applikationer även för användare som inte är tillräckligt tekniska för att utnyttja sina mer avancerade funktioner. Även om det inte skulle’Det är bra för affärsapplikationer, det förblir ett mycket tillförlitligt alternativ.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − 59 =