Lösenordssäker granskning

Password safe är en lösenordshanteringslösning med öppen källkod utformad för att förenkla användarnas digitala liv. Den använder ett kraftfullt GUI-gränssnitt för att tillhandahålla ett överraskande brett utbud av lösenordshanteringslösningar och gör det möjligt för användare att hantera sina lösenord i en säker och ständigt expanderande plattform. Password Safe, designat av den kända säkerhetsteknologen Bruce Schneier, låter användare säkert och enkelt skapa säkra och krypterade användarlösenord och hantera dem på ett lättillgängligt och lättanvänt sätt.


Övergripande ger Password Safe ett bra sätt för medelstora till avancerade användare att hantera sina lösenord med en öppen källkod och gratis lösning. Användare med mindre erfarenhet kommer att få mindre användning av den här lösningen, men uppmuntras fortfarande att kolla in den om de är villiga att lära sig.

Fördelar och nackdelar

Som alla bra program för hantering av lösenord finns det ett antal fördelar och nackdelar som följer med det. Det finns en omfattande lista över säkerhets- och andra funktioner tillgängliga för användare som är tillräckligt tekniska för att använda några av de experimentella funktionerna och andra open source-funktioner som är tillgängliga via plugins eller kommandoradgränssnitt..

Proffsen:

  • Bra för tekniska kunniga användare
  • Öppen källa
  • Lätt att använda

Nackdelarna:

  • Begränsad integration med andra enheter
  • Vissa funktioner kräver kunskaper om kommandoraden

Som vi ser finns det inte så många nackdelar för användare som har mer kunskap om att använda open source-programvara. Även om många av fördelarna är specifika för de mer tekniska kunniga användare, bör mindre kapabla användare inte känna sig begränsade, eftersom basprogramvaran fortfarande är bedrägligt lätt att använda.

Tekniska specifikationer

Password Safe använder ett enkelt GUI-system för säker lösenordshantering. De har tvåfaktors autentiseringsfunktioner och krypteringsalternativ för användare som behöver mer säkerhet, och det finns ett brett spektrum av alternativ tillgängliga genom att programvaran är öppen källkod. Mjukvarans öppen källkod innebär att användaren har tillgång till ett brett spektrum av funktioner om de är vana att använda plugins och kommandoradgränssnitt som är typiska för öppen källkodsprogramvara.

Det är viktigt att notera att den öppna källkod och nästan bitvisa karaktären av denna lösenordshanteringslösning inte är det bästa alternativet för affärssammanhang eller storskalig verksamhet. Det är helt enkelt för brett och olämpligt för applikationer som dessa. Även om det finns andra alternativ tillgängliga för sådana applikationer, förblir detta en kompetent lösning för behov av mindre lösenordshantering.

Är lösenordsskyddet säkert?

Som en öppen källkodslösning beror säkerheten för den här lösenordshanteraren verkligen på användaren. Den grundläggande programvaran är mycket säker och gör det möjligt för användaren att använda ett brett utbud av säkerhetsåtgärder som tillstånd och lösenordgrupper. Det finns också krypteringsalternativ för användare som kräver mer säkerhet.

Sammantaget är mjukvaran väldigt säker och kommer bara att bli sårbar om oerfarna användare installerar opålitliga plugins som komprometterar programvaran. Som alltid är det bästa alternativet att se till att du förstår programvaran du använder. Det stora utbudet av funktioner som finns tillgängliga genom de olika plugins och experimentella projekt som är associerade med den här programvaran ger en unik möjlighet för människor att uppleva högkvalitativ lösenordshantering i en fri och öppen källkodsinställning.

Hur man använder lösenordssäkert

Password Safe är ett förvånansvärt kraftfullt open source-alternativ för lösenordshantering och möjliggör breda tillämpningar av lösenordshanteringsalternativ. Att använda Password Safe kan vara mycket enkelt för användare som bara vill använda de grundläggande funktionerna, eller det kan vara betydligt komplicerat för de användare som vill använda några av de experimentella open source-funktionerna från tredje part. Det finns också möjlighet för hoppfulla mjukvaruutvecklare att bidra till själva projektet, eftersom det är open source.

I allmänhet kan Password Safe enkelt laddas ner och köras på ett antal enheter, inklusive mobilplattformar, men vi’Jag kommer att gå över ett par stora plattformar specifikt i nästa avsnitt. De allmänna användningsprinciperna är desamma oavsett plattform, men det är bra att ta en specifik titt på hur varje operativsystem interagerar med programvaran ändå.

Lösenordssäkert för Windows

Om du är Windows-användare är installation och allmän användning av Password Safe mycket enkel och enkel. Du kan navigera till Password Safe’s nedladdningssida för att få det paket du behöver för att köra programvaran. När du trycker på nedladdningsknappen kommer du till en nedladdningssida på en tredje parts webbplats som kallas Fosshub.com. Den här webbplatsen är helt pålitlig och du kan trycka på nedladdningslänken som hänför sig till vilket installationsprogram du behöver.

När du har installerat kan du köra programmet för att komma åt GUI, där du kan leka med de olika lösenordshanterings- och säkerhetsfunktionerna. Mer avancerade användare kan kolla guider på lösenordssäker webbplats för mer information.

Lösenordssäkert för Mac

Nedladdningen och användningen för Mac-användare kommer i allmänhet att vara densamma som för Windows-användare, även om Mac-användare måste komma åt programvaran via en lämplig app som GNOME.

Det finns en betydande mängd litteratur tillgänglig online för användare som vill använda Password Safe på macOS, och det är alltid en bra idé att få mycket information om hur man använder open source-programvara ordentligt innan man fortsätter..

Lösenordssäker fungerar inte

Det lösenordssäkra GUI bör inte’t ger användarna många problem om de helt enkelt använder de grundläggande funktionerna. Vissa användare kommer emellertid att stöta på fel och sådant när de försöker använda de mer avancerade funktionerna, vilket är typiskt för mer avancerade lösenordshanteringslösningar med öppen källkod.

Lösenordssäker prissättning

Password Safe är en helt gratis, öppen källkodslösning för lösenord som erbjuder all sin programvara och tillhörande tjänster kostnadsfritt. De erbjuder också källkoderna till sin programvara för utvecklare, så att personer med färdigheter i programmering kan bidra till projektet om de så väljer det.

Password Safe vs KeePass

Funktioner Lösenord säkert KeePass
Tvåfaktorautentisering Ja Nej
Automatisk fyllning av webbformulär Ja Ja
Lösenordsstyrka rapport Nej Nej
Säker delning Nej Nej
Synkronisering Nej Nej
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 50 = 57