Omgå översyn av lösenordshanteraren


Enpass är tillgängligt på alla större plattformar och erbjuder en omfattande uppsättning lösenordshanteringsfunktioner för att skydda dina onlinekonton. Finns det dock en fångst?

Lösenord är ett nödvändigt ont. Vi behöver dem av säkerhetsskäl, men att hålla reda på dussintals lösenord är inte lätt. Om du inte använder samma lösenord för allt, som tenderar att besegra hela syftet. Att ständigt komma med nya och unika lösenord som är säkra och lätta att komma ihåg kan vara helt omöjligt om du har många olika konton.

Enpass password password är en praktisk lösning på det problemet: allt du behöver komma ihåg är “bemästra” lösenord, och Enpass tar hand om resten.

I denna Enpass-granskning, vi’Jag tittar på för- och nackdelar, användning och prissättning. Slutligen, för att se hur denna lösenordshanterare staplar mot tävlingen, vi’Jag kommer att jämföra tjänsten med två populära alternativ: 1password och LastPass.

Fördelar och nackdelar med Enpass

Låta’s börja denna Enpass-granskning genom att utforska några av dess fördelar.

Till att börja med, det’s gratis för Windows, macOS och Linux skrivbord användare. Medan vissa lösenordshanterare bara erbjuder en barebonesfunktion för sina gratisversioner, erbjuder Enpass alla förväntade kännetecken för ett solidt lösenordshanteringsverktyg.

Utan att spendera ett öre får du följande funktioner:

  • Stark lösenordgenerering
  • Auto lås
  • Autofill
  • Synkronisera support
  • Lösenordtagning och återuppspelning (med webbläsarens förlängning Enpass)
  • Ett krypterat datavvalv
  • Säker lösenorddelning

För en (mestadels) gratis lösenordshanterare är detta en ganska generös funktionsuppsättning.

Å andra sidan, medan Enpass password manager är gratis för skrivbordsanvändning, den’s inte gratis på mobil, om du inte’Det går bra med 25 artiklar och en valvgräns för iOS och Android.

Hur man använder Enpass

Till skillnad från många andra lösenordshanterare, Enpass är inte molnbaserat. Det lagrar lösenord lokalt och du måste synkronisera över ditt hem wifi. Detta innebär att du bara installerar appen på vilken plattform eller enhet du behöver den på och anger din e-postadress.

Enpass stöder en mängd olika plattformar och erbjuder appar för Windows, macOS, Linux, iOS, Android och ChromeOS, samt webbläsarutvidgningar för Chrome, Firefox, Edge, Opera, Vivaldi och Safari.

När du först installerar det, du’Jag måste skapa ett huvudlösenord. Välj en som är stark och säker, men en du’Jag kan komma ihåg. Om du tappar huvudlösenordet vann du’t kunna återställa ditt konto.

För närvarande, om du bara behöver appen på en enhet, du’är klar. Om du vill använda den på en annan dator eller smartphone, du’Jag måste installera den extra appen och ange ditt huvudlösenord.

Du kan synkronisera via moln, men du måste ladda ner en separat molnlagringsapp eftersom Enpass själv, som vi nämnde, är inte’t molnbaserad.

De flesta av dina enheter och webbläsare har sina egna lösenordshanteringsmekanismer. Du’Jag vill inaktivera dessa eftersom de kan störa Enpass.

Du kan inte importera lösenord från din webbläsare, men du kan importera lösenord från Dashlane, LastPass, och några andra lösenordshanterare. Även om det tekniskt stöds import med alla dessa olika chefer, gör det inte’t fungerar alltid pålitligt.

Som standard kommer apparna att lagra och synkronisera lösenord, men de gör det inte’t erbjuder lösenordsinspelning och återuppspelning. För att kunna använda den här funktionen, du’Jag behöver en webbläsarförlängning, som kommer att övervaka det mesta av din dagliga interaktion med Enpass.

För en komplett Enpass-upplevelse rekommenderar vi att du installerar både appen och tillägget.

Omgå prissättning

Enpass Free desktop version har alla funktioner men tillåter bara att spara upp till 25 objekt på din mobila enhet. Premium-versionen ger dig full åtkomst på både stationär och mobil för $ 1.49 / month faktureras årligen, $ 1.99 / month faktureras vartannat år, eller $ 53,99 för en livstidslicens. Befintliga Pro-användare vann’t måste betala för att behålla alla funktioner.

Nyligen har Enpass bytt till en prenumerationsbaserad modell, så du behöver inte längre betala extra för varje mobilapp. Nu kräver registreringen bara din e-postadress som blir länkad till köpet och tillåter återställning av ditt konto.

Sammantaget är dock Premium-appen en rimlig produkt för de funktioner som den erbjuder.

Omgå alternativ

Enpass vs LastPass

Enpass Lastpass
Tvåfaktorsautentisering Nej Ja
Automatisk fyllning av webbformulär Ja Ja
Lösenordsstyrka rapport Ja Enkel styrkerapport. Säkerhetsutmaningsfunktion tillgänglig
Säker delning Ja Ja
Synkronisering Windows, macOS, Linux, iOS, Android, ChromeOS macOS, Windows, Linux, Chrome, iOS, Android

Enpass vs 1 lösenord

Enpass 1Password
Tvåfaktorsautentisering Nej Ja
Automatisk fyllning av webbformulär Ja Ja
Lösenordsstyrka rapport Ja Nej
Säker delning Ja Endast i familje- och teamutgåvorna
Synkronisering Windows, macOS, Linux, iOS, Android, ChromeOS macOS, Windows, iOS, Android

Enpass-lösenordet blir lite kort jämfört med LastPass. Endast det senare har tvåfaktorautentisering, vilket är lite nedslående. De båda har emellertid autofyllning, utmärkt kompatibilitet och ger användarna detaljerade rapporter om lösenordsstyrka. Enpass har säkert delat, men du kan inte backtracka här, så du’Jag vill bara dela saker med människor du verkligen litar på.

1passord är också ett bra alternativ. Den här produkten har automatisk webbformulärfyllning men erbjuder inte lösenordsstyrkningsrapporter. 1 lösenord saknar också ett enkelt sätt att dela lösenord på ett säkert sätt.

Av de tre får du flest funktioner med LastPass.

Slutsats

Sammantaget anser vi att Enpass är en bra lösenordshanterare, men det’är inte den bästa där heller.

Du kan göra mycket med det här verktyget. Till att börja med kan du göra vanliga: fånga, lagra och spela upp lösenord. Du kan också lagra dokument och foton i ett säkert valv, samt dela filer och lösenord med familj och vänner. För en gratis produkt, det’s ganska mycket.

Men Enpass lider också av brist på vissa funktioner som erbjuds av andra populära lösenordshanterare. Anmärkningsvärt vann det’t ger dig tvåfaktorsautentisering.

Det faktum att tjänsten inte är’t molnbaserat är en annan sak att tänka på. Vissa användare föredrar att allt lagras lokalt, men det gör synkronisering av lösenord över enheter lite svårare.

Allt övervägt, Enpass är definitivt värt att prova om du’letar efter en grundläggande men tillförlitlig lösenordshanterare. När allt kommer omkring det’s (mestadels) gratis.

Rekommenderad läsning:

Bästa lösenordshanterare

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 25