Threema granskning

Du kanske inte känner till Threema. I den främsta ligan av messenger-apparater ligger det långt efter västerländska favoriter som WhatsApp och Facebook Messenger, liksom marknadsledare WeChat och QQ i Kina.


Till och med imo, som bara har en solid användarbas i det beryktade repressiva Turkmenistan, hade 200 miljoner användare 2017. Även 2019 har Threema inte’t lyckades knäcka 5 miljoner; den enda marknaden där’har någonsin lyckats få fotfäste är i Tyskland efter Facebook-köpet av WhatsApp.

Det finns flera potentiella skäl till varför Threema inte är’Det är så populärt, men det finns många fler varför det borde vara. Av den anledningen tittade vi under huven för att se vad som får Threema att kryssa för, hur säkert det är och om det borde bli din meddelandenapp du valt.

Hur man använder Threema

Efter att ha köpt Threema-appen på AppStore, Google Play eller Microsoft Store (den’s vanligtvis runt $ 3,39), du’Jag får en licensnyckel. Lös in detta för att aktivera installationsprocessen. När installationen är klar är Threema redo att användas.

Till skillnad från många andra snabbmeddelanden gör Threema det inte’t kräver att du anger din e-postadress eller mobilnummer för att komma igång. Du genererar ditt Threema-ID genom att flytta fingret runt skärmen slumpmässigt. Den här koden lagras sedan på din enhet, vilket gör det möjligt för helt decentraliserad information.

Threema Web är appen designad för stationär användning. Installationsprocessen för detta är på samma sätt enkel och decentraliserad; bara skanna QR-koden i webbläsaren för att synkronisera appen till ditt mobilkonto.

Hur säker är Threema?

Threema’s servrar är belägna i Zürich, Schweiz, ett land som är känt som ett dataprivacyparadis. Schweiziska myndigheter invaderar inte de data som lagras på servrar i deras land, vilket är ett omedelbart plus för vår Threema-appgranskning.

Vad’s mer, Threema gör inte’lagra till och med all information på dess faktiska servrar. Så snart ett meddelande har skickats raderas det från deras servrar. De faktiska uppgifterna är decentraliserade, vilket innebär att de lagras på användaren’s enheter, inte en central server.

Decentralisering

En av våra favorit saker om Threema messenger är att du aren’t krävs för att ange ditt mobilnummer när du registrerar dig för sina tjänster och skapar ditt Threema-ID. När du registrerar dig till Threema får du ett unikt åttasiffrigt ID som blir din privata nyckel.

Detta är en del av hur Threema krypterar dina data. Eftersom viss kontaktinformation är nödvändig för att kommunicera med andra användare, skapar Threema ett nyckelpar för detta ändamål, som inkluderar en privat nyckel och en offentlig nyckel.

Som namnen antyder är den offentliga nyckeln den som skickas till Threema-servrarna, medan den privata nyckeln förblir krypterad på din enhet. Ingen av dem kräver någon personlig information från dig, vilket gör Threema’s kommunikationsprotokoll en av de mest säkra av alla snabbmeddelanden.

kryptering

Efter att ha undersökt appen för vår Threema-appgranskning fann vi att krypteringsprogramvaran matchar den för 2048-bitars RSA-handskakning som är vanlig med de bästa virtuella privata nätverk. Dessutom är varje enskilt meddelande krypterat med 256-bitars symmetrisk nyckel, och varje meddelande får också ett andra lager av 128-bitars kryptering för ökad säkerhet.

256-bitars kryptering är praktiskt taget oövervinnlig när det gäller brute force attacker. Alla datorer i världen kunde inte’t knäcka denna krypteringsnivå mellan universumets slut och slutet. Den tillagda 128-bitars krypteringen är där för att upptäcka manipulationer eller förfalskningar.

Få snabbmeddelanden ger denna kommunikationsnivå denna säkerhet. Förutom att Threema är fullständigt decentraliserad så garanterar också att alla avlyssnade meddelanden inte kan plockas isär av hackare.

Threema felsökning

Det gjorde vi inte’t stöter på några problem som blottar när du testar programvaran för vår Threema-appgranskning. Lyckligtvis verkar frågor i allmänhet vara få och långt mellan. En relativt omfattande Google-sökning gav lite bevis på faktiska problem med programvaran förutom (mycket) korta fall där det helt enkelt inte gjorde det’t fungerar.

Delvis på grund av det faktum att Threema inte är’t verkligen på någon’s radar, det verkar inte vara blockerat i några större territorier, till och med några av de mer repressiva territorierna som Vitryssland, Iran och Kina.

För närvarande verkar Threema vara ett genomförbart alternativ av många orsaker, särskilt om du’är i ett territorium som de som nämns ovan där det är svårt att få tillgång till en pålitligt krypterad snabbmeddelanden. (Detta gäller särskilt för Signal, som upphörde med automatisk domänfrontning för territorier där det är förbjudet.)

Hur Threema jämför med andra privata meddelandeappar

Threema

lanserades: 2012
Ägare: Threema GmbH
användare: 4,5 miljoner +
End-to-end-kryptering: Ja
Hemliga chattar: Ja
Säker fildelning: Ja
Datalagring i servrar: Ja, men bara så länge det tar att skicka meddelandet
Chat / meddelanden självförstörelse: Ja, men bara i privat chatt
Kräver mobilnummer: Nej
Stödda plattformar: Android; iOS; Windows-telefon

Telegram

lanserades: 2013
Ägare: Telegram Messenger LLP
användare: 200 miljoner (månadsvis)
End-to-end-kryptering: Ja, men bara i hemliga chattar
Hemliga chattar: Ja
Säker fildelning: Nej
Datalagring i servrar: Nej
Chat / meddelanden självförstörelse: Ja, men bara i hemlig chatt
Kräver mobilnummer: Ja
Stödda plattformar: Android; iOS; Windows-telefon; PC; Mac; Linux

Läs vår fullständiga Telegram App Review

Signal

lanserades: 2014
Ägare: Signal Foundation / Open Whisper Systems
användare: Ingen ny statistik
End-to-end-kryptering: Ja
Hemliga chattar: Ja, som standard
Säker fildelning: Ja
Datalagring i servrar: Ja, men bara så länge det tar meddelandet att skicka
Chat / meddelanden självförstörelse: Ja
Kräver mobilnummer: Ja
Stödda plattformar: Android; iOS; Windows; Mac OS X

Läs vår fullständiga signalapprecension

Rekommenderade läsningar:

Mest säkra meddelandeappar

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

70 + = 75

map