Bagaimana untuk memasang NordVPN pada Firestick


Dari Netflix hingga Crunchyroll, Amazon Firestick mempunyai banyak aplikasi hebat untuk streaming TV, filem, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, tidak ada yang sebanding dengan aplikasi seperti Kodi dan Plex yang membolehkan anda menyiarkan hampir apa sahaja yang anda mahukan pada TV anda. Khususnya, salah satu perkara yang paling menarik tentang aplikasi ini adalah bahawa mereka membolehkan anda menonton pertunjukan dan filem terkini atau menayangkan saluran kabel secara langsung. Jika awak’re bingey-watcher atau peminat saluran berbayar seperti ESPN, aplikasi Firestick ini boleh menjadi rahmat.

Sudah tentu, semuanya mempunyai harga. Dalam kes menonton filem dan TV percuma di Firestick anda, harganya adalah kemungkinan pendakwaan. Apabila anda menonton kandungan ini, anda melanggar hak cipta pemiliknya. Oleh itu, jika anda terperangkap menggunakan addiction yang tidak sah pada Firestick anda, anda boleh mendapatkan banyak masalah.

Bagaimana anda boleh menggunakan Firestick anda dengan selamat?

Syukurlah, di sana’s cara yang sangat mudah untuk mengelakkan pernah ditangkap oleh pembekal internet anda atau pihak berkuasa: menggunakan VPN. Pendek untuk Rangkaian Peribadi Maya, VPN menghubungkan anda ke internet melalui pelayan jauh di mana sahaja di dunia dan menyulitkan semua lalu lintas anda. Jika anda menggunakan Firestick anda dengan VPN yang aktif, semua yang anda lakukan akan tersembunyi sepenuhnya dari ISP anda dan sesiapa yang cuba mengintip anda.

Apa’s VPN terbaik?

Apakah VPN terbaik?

Terdapat banyak VPN yang berbeza yang terdapat pada hari ini’pasaran untuk pelbagai platform, masing-masing dengan kebaikan dan keburukannya sendiri. Dalam hal Firestick, salah satu penyedia VPN kegemaran kami adalah NordVPN yang sangat popular. NordVPN meletakkan privasi dan keselamatan anda pada setiap masa. Sebagai permulaan, penyedia ini menawarkan penyulitan gred tentera. Mereka juga mengendalikan dasar pembalakan kosong, jadi mereka’tidak akan pernah mengesan atau menyimpan data sensitif yang boleh digunakan pihak berkuasa terhadap anda.

Selain itu, pelayan NordVPN menawarkan kelajuan yang amat tinggi. Ini adalah penting apabila anda’semula kandungan video streaming pada Firestick anda jika anda mahu menonton kandungan tanpa buffering dan lag. Secara keseluruhan, NordVPN pada Firestick adalah cara yang baik untuk mana-mana pengguna Firestick mencari untuk melindungi diri mereka tanpa menjejaskan prestasi.

Cara Pasang NordVPN pada Firestick

Cara Pasang NordVPN pada FirestickMalangnya, sementara beberapa VPN mempunyai aplikasi khas untuk Amazon Firestick, NordVPN tidak’t. Syukurlah, NordVPN mempunyai add-on yang hebat untuk Android. Dan, sejak sistem operasi Fire dibina di OS Android, NordVPN untuk Android sepenuhnya kompatibel dengan Amazon Firestick.

Menggunakan NordVPN pada Firestick semudah pai. Walau bagaimanapun, kerana anda boleh’Jangan gunakan Google Play Store di Amazon Firestick anda, proses pemasangan aplikasinya boleh menjadi sedikit rumit jika anda tidak’t mempunyai sebarang pengalaman. Untuk membantu anda memulakan dengan VPN anda dengan cepat dan lancar, kami’telah memproses proses bagaimana memasang NordVPN pada Firestick menjadi 5 langkah mudah yang boleh diikuti sesiapa sahaja.

NOTA: Sebelum mengikuti panduan di bawah, ingatlah untuk mendaftar untuk NordVPN. Harga bermula pada hanya $ 3.49 sebulan, dan anda juga mendapat jaminan wang balik 30 hari.

  1. Dayakan Apl daripada Sumber Tidak Diketahui: jika awak’Anda hanya pernah memasang aplikasi dari kedai Amazon rasmi sebelum ini, anda’anda perlu mengubah tetapan anda supaya anda boleh menambah apl anda’Telah dimuat turun dari tempat lain di internet. Hanya pergi ke Tetapan halaman, pilih Peranti kategori, kemudian klik Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui. Tetapan ini harus beralih dari OFF kepada ON, memberi anda keupayaan untuk memuat turun dan memasang NordVPN di TV Kebakaran secara langsung.
  2. Dapatkan Firefox Downloader: sekali anda’Anda telah mengubah tetapan anda, perkara seterusnya yang anda perlukan adalah cara memuat turun aplikasi NordVPN ke Firestick anda. Salah satu cara terbaik untuk mendapatkan fail pemasangan NordVPN ialah menggunakan add-on aptly-named “Muat turun.” Cari ia di kedai aplikasi Amazon rasmi, kemudian muat turun dan pasangnya. Selepas itu’s set, anda boleh beralih ke langkah 3.
  3. Pasang App NordVPN: untuk memasang NordVPN pada Firestick melalui aplikasi Pengendali, anda’anda perlu memasukkan pautan muat turun. Daripada menaip dalam pautan fail langsung (yang mempunyai URL yang sangat panjang), hanya pergi ke nordvpn.com/download/android di Downloader. Setelah memuat halaman, pilih Muat turun .apk. Ia mungkin mengambil masa beberapa minit untuk selesai memuat turun bergantung kepada kelajuan sambungan anda. Sebaik sahaja ia berlaku, anda’akan mendapat pertanyaan yang meminta anda jika anda mahu memasang aplikasi NordVPN. Pilih Ya dan ikuti langkah pemasangan yang lain.
    NOTA: Ingat untuk sentiasa memuat turun fail pemasangan NordVPN Firestick dari laman web rasmi. Jika anda memasang NordVPN pada Firestick melalui versi pihak ketiga dari .apk, ia mungkin diisi dengan virus atau perisian penipuan.
  4. Buka NordVPN: sejak NordVPN isn’t aplikasi Firestick rasmi, anda boleh’t membukanya dengan cara biasa. Sebaliknya, awak’anda perlu pergi ke Tetapan -> Permohonan -> Urus aplikasi yang dipasang. Cari NordVPN dalam senarai dan klik Pelancaran aplikasi untuk mendapatkannya dan berjalan.
  5. Log masuk ke NordVPN: sekali anda’dan mendapat aplikasi NordVPN Firestick anda, langkah terakhir adalah untuk log masuk. Butiran akaun anda akan sama dengan yang anda mendaftar pada telefon atau komputer anda. Ingat, anda boleh menyambungkan akaun NordVPN anda ke 6 peranti sekaligus, jadi di sana’tidak perlu risau tentang log keluar pada peranti lain anda.
    CATATAN: Jika awak’lagi menghadapi masalah mengawal aplikasi dengan jauh Firestick anda, anda mungkin mahu memuat turun aplikasi kawalan jauh Fire TV ke telefon anda. Oleh kerana aplikasi NordVPN direka untuk digunakan pada skrin sentuh, menggunakan apl jauh skrin sentuh boleh sangat membantu.

Dan itu’s ia-5 langkah mudah ini adalah semua yang anda perlukan untuk memasang NordVPN pada Fire TV atau Firestick. Selepas log masuk, anda boleh memilih dari beratus-ratus dan beratus-ratus pelayan di seluruh penjuru dunia dan mendapatkan privasi segera. Dengan NordVPN, anda’akhirnya anda dapat menikmati apa yang Firestick terbaik untuk: menonton hiburan kegemaran anda tanpa tekanan, bimbang, atau kerumitan.

Disyorkan baca:

Kajian NordVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9