NordVPN ansluter inte

När det digitala landskapet fortsätter att utvecklas, gör det också behovet av att konsekvent skydda din online aktivitet och identitet. Att använda en VPN har blivit mer en nödvändighet än ett alternativ. NordVPN är en väl respekterad VPN-leverantör som’s fokuserat på att tillhandahålla en mycket säker tjänst som’är också mycket lätt att använda.


Precis som alla andra webbtjänster kan VPN ibland misslyckas med att ansluta, vilket gör att du är oskyddad och NordVPN är inget undantag. Den här artikeln undersöker några av de vanligaste anslutningsfrågorna du kan uppleva när du använder NordVPN och praktiska steg för att lösa dem och få ditt skydd igen.

Vanliga problem som kan förhindra VPN: n att ansluta

Innan du dyker djupare i några felsökningsrutiner, du’Jag måste förstå de grundläggande orsakerna till att ditt VPN kanske upplever anslutningsproblem. Följande är några av de vanligaste orsakerna till att din NordVPN-app kan vägra att ansluta.

Utgått prenumeration: om du’om du kämpar för att ansluta ditt VPN bör den första samtalet vara ditt prenumerationskonto för att se om din plan har gått ut eller om det finns några ändringar där som kan påverka din anslutning.

Serverfel: detta säger sig själv som du’Jag kan aldrig ansluta ditt VPN om servern du’återförsök att använda är för närvarande nere. Om du’om du kämpar för att ansluta till en viss server, bör du prova andra servrar bara för att vara säker på det’är inte ett serverrelaterat problem. Servrar kan vara nere av många skäl, inklusive underhåll och överbelastning, så om detta är orsaken till dina anslutningsproblem kan det lösas genom att helt enkelt använda andra servrar. NordVPN har över 5 700 servrar att välja mellan.

Föråldrade appar: om du inte har det’t uppdaterade din VPN-app under en lång tidsperiod, du bör försöka göra det inte bara för att förbättra ditt skydd utan också för att hjälpa dig få åtkomst till korrigeringar av buggar som kan ha plågat äldre versioner.

För många samtidiga anslutningar: de flesta VPN: er har en gräns för antalet samtidiga anslutningar du kan göra per prenumeration. Överskridande av detta nummer kan förhindra att du lyckas ansluta ditt VPN på din enhet. Med NordVPN kan du ansluta upp till sex enheter per konto så om du upptäcker att du gör det’om du inte kan ansluta VPN, se till att kontrollera det’är för närvarande inte aktiv på dina andra enheter som din TV och mobila prylar. Om detta är problemet, borde du kunna ansluta genom att inaktivera appen på dina andra enheter för att hålla dig inom gränsen. Du kan också installera NordVPN på din router för att få ett obegränsat antal anslutningar.

Kontrollera antivirus och brandvägg: medan VPN som NordVPN vanligtvis kan fungera tillsammans med antivirusprogram och de flesta brandväggar, de’Vi har varit kända för att förhindra VPN-användare att ansluta framgångsrikt. Vissa antivirusprogram har också varit kända för att bromsa datorer när en VPN är aktiv. På liknande sätt kan brandväggar ibland resultera i konflikter som stör VPN-anslutningar. Om du’om du inte kan ansluta ditt VPN kan du ibland göra tricket om du inaktiverar antivirus eller brandvägg.

Krypteringsprotokoll: genom att helt enkelt växla mellan krypteringsprotokollet som din VPN-app använder kan du kanske återställa din VPN-anslutning. Det här problemet uppstår när protokollet är i konflikt med din internetanslutning.

Landsbegränsningar: om du’när du ansluter från ett land med VPN-begränsningar har VPN-leverantörer vanligtvis sina specifika instruktioner om vad de ska göra för att ansluta framgångsrikt. Vissa kan kräva att du installerar appen innan du anländer till sådana länder. NordVPN har specifika konfigurationer som gör att du lyckas ansluta VPN när du’är på vissa platser med begränsningar inklusive Hong Kong.

Specifika anslutningsfrågor för NordVPN

Följande är några av de mest populära problemen du kan stöta på när du försöker ansluta NordVPN:

 • Det går inte att komma åt webbplatser
 • IPv6-anslutningsfel
 • Det gick inte att starta appen
 • macOS-appverifieringsfel
 • Serverfel
 • Begränsad användning i vissa länder

Praktiska steg att vidta för att lösa dina NordVPN-anslutningsproblem

Om du’kämpar fortfarande med att ansluta till din NordVPN-app, vi’Vi har gett riktlinjer för hur du löser vissa specifika anslutningsfrågor och förblir skyddade. Även om detta är otvetydigt, vi’du är ganska säker på att du’Jag tycker att minst en av dem är användbar.

Inaktivera Windows Defender Firewall

Om du’är en Windows-användare och har svårt att starta eller ansluta NordVPN, du kan behöva inaktivera Windows Defender eller antivirusprogram du har installerat på din PC. Brandväggar blockerar ofta VPN-anslutningar, vilket gör det omöjligt att ansluta framgångsrikt.

Så här inaktiverar du Antivirus:

 • Starta Antivirus Ansökan
 • Gå till inställningar
 • Pausa eller inaktivera skydd

Så här inaktiverar du Windows Defender:

 • Tryck på Windows-knappen på tangentbordet och högerklicka på Start-menyn
 • Klicka på Springa för att starta rutan Öppna textkommando
 • Typ firewall.cpl och tryck på OK eller Enter
 • Klicka på Stäng av Windows Defender och brandvägg
 • Välj båda subalternativen
 • Klick OK

Försök växla mellan servrar

Om NordVPN-servern du’du försöker ansluta till är för närvarande nere eller inte tillgänglig, du’Jag måste byta till en annan för att återställa din VPN-anslutning.

För att göra detta, du’Jag måste:

 • Starta din stationära eller mobilapp
 • Leta reda på servrar flik
 • Välj önskad serverplats
 • Klick Ansluta

Justera din NordVPN DNS-konfiguration manuellt i Windows

Om du’om du kan ansluta till NordVPN men fortfarande inte kan surfa på webben även efter att ha provat flera servrar kan du behöva ändra dina DNS-inställningar. Att göra detta,

 1. Leta reda på Nätverks-och delningscenter på din PC.
 2. Klicka på Ändra adapterinställningar på vänster sida av skärmen.
 3. Högerklicka på TAP-NordVPN Windows-adapter V9 -knappen och välj Egenskaper från tillgängliga alternativ.
 4. Välj Internetprotokoll version 4 (TCP / IPv4) och klicka på Egenskaper nere till höger.
 5. Ställ in DNS-adress till endera 103.86.96.100 eller 103.86.99.100
 6. Kom ihåg att klicka på OK för att spara dina ändringar.
 7. Upprepa steg 3-5 ovan för alla ytterligare nätverkstyper i ditt nätverk och delningscenter. Dessa ytterligare nätverkstyper kan kallas Ethernet eller Wifi.

Aktivera obuskerade servrar

Om du’om du kämpar för att öppna webbplatser med tuffa VPN-block eller begränsningar, så att möjliggör de obuskerade servrarna på NordVPN bör idealiskt låta dig smidigt kringgå dessa block. För att göra detta, helt enkelt:

 • Starta NordVPN-appen
 • Klicka på inställningar flik
 • Klicka på Fördunklade servrar för att aktivera funktionen.

Installera om appen

Om du’Vi har provat ditt NordVPN på andra enheter och upptäckt att de arbetar där men vann’t fungerar på en annan enhet, bör du avinstallera appen från din mobil eller skrivbord och installera om genom att ladda ner från leverantören’s officiella webbplats, App Store eller Play Store.

Återställ din NordVPN-anslutning och håll dig skyddad

När du’har löst ditt anslutningsfråga, kan du fortsätta att njuta av ditt NordVPN-skydd när som helst’d gillar. Om ingen av riktlinjerna ovan kunde fixa dina anslutningsproblem eller om du har ytterligare frågor att följa upp, förloras inte allt hopp. Du kan verkligen kontakta NordVPN’s 24/7 dedicerad kundsupport via livechatt på leverantören’s webbplats.

Rekommenderad läsning:

NordVPN granskning

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3