NordVPN för Linux – Hur använder man NordVPNs Native Linux-app?

När vi hör om Linux tenderar vi att associera detta operativsystem med nördar, kodare och säkerhetsmedvetna datoranvändare på pro-nivå. Vi kanske till och med avbildar en kille med glasögon, förmodligen en getgås och en rutig skjorta. Stereotyping - vi är ganska bra på det i allmänhet, eller hur? Sanningen är dock att Linux har blivit mycket mer populärt än Windows för en växande användare av användare; och inte nödvändigtvis endast för IT-experter. Det är förmodligen därför det finns äntligen en infödd NordVPN Linux-app för att skydda Linux-användare precis som andra plattformar. Du kan säga adjö till besvärliga manuella konfigurationer.

Få allt med en av de bästa VPN: erna i branschen. Dra fördel av NordVPN’s massiva serverlista, felfri sekretesspost och vattentäta säkerhetsfunktioner - allt från $ 3,49 / månad. Skaffa NordVPN

Linux har ett par varianter som Ubuntu, Linux Mint och Debian. Men dessa är alla väsentligen desamma när det gäller säkerhet, hastighet och bristen på datainsamling om användaren. Med andra ord är det mycket mer privat och säkert att använda ett Linux-operativsystem än Windows. Men när du lägger till NordVPN Linux i ekvationen kan du uppleva den bästa möjliga kombinationen för att vara anonym och säker online vad du än kan göra i den virtuella världen.

Innan vi förklarar hur du installerar och använder NordVPN för Linux, låt’s se vad den har att erbjuda.


Vad NordVPN Linux erbjuder

Det finns det’t för många VPN-tjänster som kan skryta med en dedikerad Linux-app. NordVPN brukade erbjuda manuell konfiguration för OpenVPN på Linux, vilket var en relativt besvärlig process att följa och definitivt inte så bekväm som att installera en ursprunglig NordVPN Linux-app i några steg. Faktum är att de flesta andra VPN som erbjuder Linux-support alls väljer att dela installationsguider för OpenVPN och IPSec med IKEv2.

Även nu är det så lättare för Linux-användare att installera NordVPN Linux-appen, det skiljer sig från sina andra kunder i ett stort område: Det har inget GUI (Grafiskt användargränssnitt). Med andra ord måste du använda terminalen för att kommandera din VPN-tjänst istället för att använda GUI, dvs. menyn eller dess karta för att ansluta till en server, till exempel.

Men låt’se vad den här VPN har för dig som gör det en av de bästa VPN: erna för Linux:

 • 5 700+ servrar i 60 länder, vilket är den bästa möjliga globala täckningen du kan få idag;
 • Strikt ingen loggar politik;
 • Internet / App-dödsbrytare;
 • Topp av handelssäkerhets- och sekretessfunktioner, inklusive Double VPN, Onion via VPN och obfuscated Servers;
 • Konfigurerbara internetprotokoll baserat på dina behov. Om det är anslutningshastighet du är ute efter, använd UDP. Om säkerhetsnivån är viktigare, gå till TCP.
 • CyberSec-funktion för att skydda dig mot skadlig programvara, nätfiske och andra hot;
 • 6 samtidiga anslutningar med ett enda konto.

NordVPN Linux för Netflix

En av de bästa sakerna med NordVPN är att det fortfarande håller fortet mot den stränga Netflix VPN-upptäckten. Medan många konkurrenter har gett upp striden under de senaste åren när deras IP-adresser blockerades, har detta VPN fortfarande dedikerade servrar som du kan använda för att titta på dina favorit-TV-program utan problem. Eftersom NordVPN också är ganska bra på hastighetsfronten, tycker användare sömlös strömning av hög kvalitet inte bara från Netflix utan även andra mediecentra, t.ex. BBC iPlayer, Hulu, och så vidare.

Läs mer om NordVPN för Netlfix

NordVPN Linux för strömning

En annan styrka med denna VPN-tjänst är att den kommer med dedikerade P2P-servrar, som är optimerade för stor fildelning. Detta gör din BitTorrent- eller uTorrent-upplevelse desto säkrare. Vissa länder som Australien är inte fans av flödande; de blockerar till och med dussintals eller över hundra flödande webbplatser. Så även om du inte gör det’t begå upphovsrättsintrång, dina torrenting dagar kan vara över med strängare och strängare regler för att dela media online. Detta är när en topp-noterad VPN som NordVPN kommer till hands.

Läs mer om NordVPN för Torrenting

NordVPN Linux för spel online

Användare i vissa regioner är helt enkelt inte lika lyckliga som andra. Ditt land kan censurera och blockera vissa webbplatser, spelappar samt tillgång till onlinespel som inte finns tillräckligt etiska av din regering. Och det’s när du tvingas använda ett VPN till avblockera dina favoritspel. den’Det är möjligt att internationella NordVPN-servrar kan ha latenser ibland över 200 ms beroende på din plats och servern du ansluter till. Ändå är anslutningshastigheterna mer än tillräckligt för alla dina behov, inklusive onlinespel. Även om NordVPN verkligen inte är den snabbaste på marknaden, är denna tjänst ganska solid och pålitlig i alla avseenden.

NordVPN Linux för Kina

I början av 2018 förbjöd Kina alla VPN och tillåter endast en handfull myndigheter som godkänts av regeringen att arbeta bortom Kinas stora brandvägg under vissa villkor. Detta minskade uppenbarligen antalet VPN-tjänster som du säkert och anonymt kan använda i sensorns rike.

Den goda nyheten är det du kan använda NordVPN för Linux i Kina och inte nödvändigtvis för att regeringen godkänner. Denna VPN kommer med dolda servrar, vilket är mycket användbart i Kina eftersom din krypterade VPN-trafik skulle varna myndigheterna direkt. Och du inte’Jag vill röra med censurens herrar, eller hur?

Naturligtvis är Kina bara toppen av censurens isberg och är verkligen inte ensam när det gäller övervakning och blockering av innehåll. Iran, Ryssland och Turkiet är också länder där du måste vara extra försiktig med vilken VPN-tjänst du väljer för att skydda din anonymitet.

Läs mer om NordVPN i Kina

7 steg för att installera NordVPN på Linux

NordVPN anslöt sig till slut till en handfull VPN-leverantörer som har en dedikerad Linux-app, i augusti 2018. Detta är bra nyheter för dem som kan’t stand manuella konfigurationer, som brukade erbjudas som ett enda val att använda NordVPN med Linux. Även om du fortfarande kan välja att konfigurera ditt operativsystem med NordVPN manuellt, är det definitivt mycket enklare och snabbare att ladda ner och installera Linux-appen.

Följ dessa 7 steg för att installera NordVPN på Linux:

 1. Ladda ner Linux-appen från den officiella webbplatsen: välj bara VPN-apps-menyn och klicka på Linux-ikonen
 2. Öppna kommandoradsterminalen (Ctrl + Alt + T) och kör följande kommando: sudo apt-get install / [din nedladdningsväg går här] /nordvpn-release_1.0.0_all.deb
 3. Ange ditt root-lösenord när du uppmanas och vänta tills installationen är klar innan du fortsätter.
 4. Uppdatera apt-get-paketlistan genom att ange: sudo apt-get-uppdatering
 5. Installera NordVPN Linux-appen: sudo apt-get install nordvpn
 6. Logga in på NordVPN-kontot: nordvpn-inloggning
 7. Anslut till en optimal NordVPN-server: nordvpn connect

Om du följer stegen ovan bör du ha din Linux VPN-app igång om några minuters toppar.

Hur man ställer in NordVPN Linux manuellt

Bara för att du kan vara en hardcore-kodare som föredrar att göra saker manuellt beslutade vi att dela de manuella konfigurationsstegen också. Så när du än’är redo, här’Så ställer du in NordVPN Linux manuellt:

 1. Öppna terminalen (Ctrl + Alt + T) och installera OpenVPN-klienten genom att ange: sudo apt-get install openvpn
  Du kan bli ombedd att ange ett lösenord, så ange det du använde för att skapa ditt konto.
 2. Gå till OpenVPN-konfigurationskatalogen genom att köra det här kommandot: cd / etc / openvpn
 3. Ladda ner OpenVPN-konfigurationsfilerna med det här kommandot: sudo wget https://downloads.nordcdn.com/configs/archives/servers/ovpn.zip
  Du kan få en “FEL: Certifikatet för ‘nordvpn.com’ är inte betrodd” felmeddelande. Om det händer, installerar du helt enkelt “ca-certificates” paketet genom att ange: sudo apt-get install ca-certifikat
 4. Det är också möjligt att du inte gör det’t har unzip-paketet installerat. Kör det här kommandot för att installera det: sudo apt-get install unzip
 5. Nu, extrahera “config.zip” arkiv genom att köra: sudo unzip ovpn.zip
 6. Radera de filer du vann’t behöver längre: sudo rm ovpn.zip
 7. Öppna mappen där serverkonfigurationerna är (ovpn_udp eller ovpn_tcp): cd / etc / openvpn / ovpn_udp / eller cd / etc / openvpn / ovpn_tcp /
 8. Om du vill kontrollera hela listan över tillgängliga servrar anger du detta kommando: ls -al
 9. Välj en server som du vill ansluta till. Eftersom det finns 5 100+ servrar att välja mellan, kanske du vill gå med en rekommenderad. Besök NordVPN-webbplatsen för att kolla vad denna leverantör rekommenderar för dig baserat på din platspreferens. I det här exemplet valde vi att gå med us1049.nordvpn.com.
 10. Starta OpenVPN med en vald konfiguration med dessa kommandon:
  sudo openvpn [filnamn]
  sudo openvpn us1049.nordvpn.com
  sudo openvpn /etc/openvpn/ovpn_udp/us1049.nordvpn.com
 11. Om du nu uppmanas att ange dina NordVPN-kontouppgifter.
 12. För att koppla bort från OpenVPN-anslutningen, helt enkelt starta terminalen och tryck på Ctrl + C på tangentbordet.

Hur man ställer in NordVPN med Linux Network Manager

Ännu ett alternativ för dig att använda NordVPN på Linux är via Network Manager (Ubuntu Unity). Här’hur du kan ställa in det:

 1. Starta terminalen (Ctrl + Alt + T) och installera Network Manager genom att köra det här kommandot: sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome
  Du kan bli ombedd att ange ditt lösenord.
 2. Efter installationen måste du starta om hanteraren genom att: sudo service nätverkshanterare starta om
  Om det inte gör det’t fungerar, du kan behöva starta om datorn.
 3. Öppna nu rullgardinsmenyn internetanslutning genom att klicka på dubbel pilikon uppe till höger på skärmen och välj Redigera anslutningsalternativ.
 4. Tryck på Lägg till-knappen i fönstret Nätverksanslutningar.
 5. Välj följande anslutningstyp när du uppmanas: Importera en sparad VPN-konfiguration…
 6. tryck på Skapa… knapp.
 7. Välj nu en konfigurationsfil som ska importeras från mappen där du tidigare sparat den. Om du inte har det’t laddade ner en konfigurationsfil för servern du vill använda, du kan göra det genom att besöka Servers-sida på den officiella sajten. När du har valt en rekommenderad eller önskad server klickar du bara på Visa tillgängliga protokollslänk för att välja och ladda ner den önskade konfigurationsfilen.
 8. tryck på Öppna-knappen för att importera den valda konfigurationsfilen.
 9. Ange dina NordVPN-kontouppgifter (användarnamn och lösenord) i popup-fönstret och klicka på Spara.
 10. Öppna anslutningsmenyn igen genom att klicka på dubbel pilikon och välj VPN-anslutningsalternativ den här gången.
 11. Välj önskad server från listan så går du bra.

Hur man använder NordVPN på Linux

Bristen på ett grafiskt gränssnitt gör att användningen av NordVPN på Linux är lite obekväm eftersom du måste skriva alla kommandon i terminalen. För att komma åt NordVPN Linux-klientinställningarna skriver du något av följande tillgängliga kommandon:

 • Logga in på din NordVPN Linux-app: nordvpn-inloggning
 • Anslut till en VPN-server: nordvpn connect eller nordvpn c
 • Koppla från en server: nordvpn koppla från eller nordvpn d
 • Konfigurera din app: nordvpn set eller nordvpn s
 • Lista de aktuella VPN-inställningarna: nordvpn-inställningar
 • Kontrollera anslutningsstatus: nordvpn-status
 • Uppdatera serverlistan: nordvpn refresh
 • Visa listan över länder: nordvpn länder
 • Visa kommandolistan eller hjälp för ett kommando: nordvpn help eller nordvpn h
 • Logga ut från din VPN: nordvpn-utloggning

Sammantaget kan vi säga att NordVPN definitivt är ett solidt och pålitligt val för Linux. den’Oavsett om du vill ha en av de bästa på marknaden eller om du har det bra med en mindre privat och långsammare service.

Rekommenderad läsning:

NordVPN Review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 19

Adblock
detector