NordVPN for Linux – Hvordan bruker du NordVPNs Native Linux-app?

Når vi hører om Linux, har vi en tendens til å knytte dette operativsystemet til nørder, kodere og sikkerhetsbevisste datamaskinbrukere på nivå. Vi kan til og med forestille oss en fyr med briller, sannsynligvis en geitee og en rutete skjorte. Stereotyping - vi er ganske gode til det generelt, ikke sant? Sannheten er imidlertid at Linux har blitt mye mer populært enn Windows for et voksende brukerfellesskap; og ikke nødvendigvis bare for IT-eksperter. Dette er sannsynligvis grunnen det er endelig en innfødt NordVPN Linux-app for å beskytte Linux-brukere akkurat som andre plattformer. Du kan ta farvel med tungvint manuelle konfigurasjoner.

Få alt med en av de beste VPN-ene i bransjen Dra fordel av NordVPN’s enorme serverliste, feilfri personvernpost og vanntette sikkerhetsfunksjoner - alt fra $ 3,49 per måned. Få NordVPN

Linux har et par varianter som Ubuntu, Linux Mint og Debian. Men disse er alle de samme når det gjelder sikkerhet, hastighet og mangel på datainnsamling om brukeren. Med andre ord er det langt mer privat og sikkert å bruke et Linux OS enn Windows. Når du legger til NordVPN Linux i ligningen, kan du imidlertid oppleve den beste mulige kombinasjonen for å være anonym og sikker online hva du måtte gjøre i det virtuelle riket.

Før vi forklarer hvordan du installerer og bruker NordVPN for Linux, la’se hva den har å tilby.


Hva NordVPN Linux tilbyr

Det er det’t for mange VPN-tjenester som kan skilte med en dedikert Linux-app. NordVPN pleide å tilby manuell konfigurasjon for OpenVPN på Linux, som var en relativt tungvint prosess å følge og definitivt ikke så praktisk som å installere en egen NordVPN Linux-app i noen få trinn. Faktisk velger de fleste andre VPN-er som i det hele tatt tilbyr Linux-støtte å dele installasjonsveiledninger for OpenVPN og IPSec med IKEv2.

Selv om det nå er veien enklere for Linux-brukere å installere NordVPN Linux-appen, det er forskjellig fra sine andre kunder i et stort område: Det har ingen GUI (Grafisk brukergrensesnitt). Med andre ord, du må bruke terminalen til å kommandere VPN-tjenesten din i stedet for å bruke GUI, dvs. menyen eller kartet for å koble til en server, for eksempel.

Men la’se hva VPN har for deg som gjør det en av de beste VPN-ene for Linux:

 • 5 700+ servere i 60 land, som er den best mulige globale dekningen du kan få i dag;
 • Streng ingen logger politikk;
 • Internett / app drepe bryter;
 • Topp av sikkerhets- og personvernfunksjonene, inkludert Double VPN, Onion over VPN og Obfuscated Servers;
 • Konfigurerbare internettprotokoller basert på dine behov. Hvis det er tilkoblingshastigheten du er ute etter, bruk UDP. Hvis sikkerhetsnivået er viktigere, gå til TCP.
 • CyberSec-funksjon for å beskytte deg mot skadelig programvare, phishing og andre trusler;
 • 6 samtidige forbindelser med en enkelt konto.

NordVPN Linux for Netflix

Noe av det beste med NordVPN er at det fremdeles holder fortet mot den strenge Netflix VPN-deteksjonen. Mens mange konkurrenter har gitt opp dette slaget de siste årene etter hvert som IP-adressene deres ble blokkert, har fortsatt VPN dedikerte servere som du kan bruke til se favoritt-TV-program uten problemer. Siden NordVPN også er ganske bra på hurtigfronten, gleder brukerne seg sømløs strømning av høy kvalitet ikke bare fra Netflix, men også andre mediesentre, som BBC iPlayer, Hulu, og så videre.

Les mer på NordVPN for Netlfix

NordVPN Linux for torrenting

En annen styrke med denne VPN-tjenesten er at den følger med dedikerte P2P-servere, som er optimalisert for stor fildeling. Dette gjør BitTorrent- eller uTorrent-opplevelsen din tryggere. Noen land som Australia er ikke fans av torrenting; de blokkerer til og med flere titalls eller over hundre torrenting nettsteder. Så selv om du ikke gjør det’Hvis du begår brudd på opphavsretten, kan de torrenting dagene dine være over med strengere og strengere regler for å dele medier online. Dette er når en topp VPN som NordVPN kommer godt med.

Les mer på NordVPN for Torrenting

NordVPN Linux for spill online

Brukere i noen regioner er rett og slett ikke så heldige som andre. Landet ditt kan sensurere og blokkere visse nettsteder, spillapper samt tilgang til online spill som ikke er etisk nok av regjeringen din. Og det’s når du på en måte blir tvunget til å bruke en VPN til Fjern blokkering av favorittspillene dine. Den’Det er mulig at internasjonale NordVPN-servere kan ha latenser noen ganger over 200 ms, avhengig av hvor du befinner deg og serveren du kobler til. Likevel er tilkoblingshastighetene vanligvis mer enn nok for alle dine behov, inkludert online spill. Selv om NordVPN absolutt ikke er den raskeste på markedet, er denne tjenesten ganske solid og pålitelig i alle forstand.

NordVPN Linux for Kina

I begynnelsen av 2018 forbød Kina alle VPN-er og tillater bare en håndfull myndigheter som er godkjent av myndighetene, å operere utenfor Great Firewall of China under visse betingelser. Dette reduserte åpenbart antall VPN-tjenester du trygt og anonymt kan bruke i sensuren.

Den gode nyheten er det du kan bruke NordVPN for Linux i Kina og ikke nødvendigvis fordi regjeringen godkjenner. Denne VPN-en kommer med tilslørte servere, som er veldig nyttige i Kina siden din krypterte VPN-trafikk vil varsle myndighetene med en gang. Og du ikke’t vil rote med sensurens herrer, ikke sant?

Selvfølgelig er Kina bare toppen av sensurens isfjell og er absolutt ikke alene når det kommer til overvåking og blokkering av innhold. Iran, Russland og Tyrkia er også land der du må være ekstra forsiktig med hvilken VPN-tjeneste du velger å beskytte din anonymitet med.

Les mer på NordVPN i Kina

7 trinn for å installere NordVPN på Linux

NordVPN ble endelig med på en håndfull VPN-leverandører som har en dedikert Linux-app, i august 2018. Dette er gode nyheter for de som kan’t stand manuelle konfigurasjoner, som tidligere ble tilbudt som det eneste valget å bruke NordVPN med Linux. Selv om du fremdeles kan velge å konfigurere operativsystemet ditt med NordVPN manuelt, er det definitivt mye enklere og raskere å laste ned og installere Linux-appen.

Følg disse 7 trinnene for å installere NordVPN på Linux:

 1. Last ned Linux-appen fra det offisielle nettstedet: bare velg VPN-appmeny og klikk på Linux-ikon
 2. Åpne kommandolinjeterminalen (Ctrl + Alt + T) og kjør følgende kommando: sudo apt-get install / [din nedlastingssti går her] /nordvpn-release_1.0.0_all.deb
 3. Angi root-passordet når du blir bedt om det, og vent til installasjonen er fullført før du fortsetter.
 4. Oppdater apt-get-pakkelisten ved å legge inn: sudo apt-get-oppdatering
 5. Installer NordVPN Linux-appen: sudo apt-get install nordvpn
 6. Logg inn på NordVPN-kontoen: nordvpn-pålogging
 7. Koble til en optimal NordVPN-server: nordvpn connect

Hvis du følger disse trinnene ovenfor, bør du ha Linux VPN-appen din i gang i løpet av noen få minutter.

Slik konfigurerer du NordVPN Linux manuelt

Bare fordi du kan være en hardcore-koder som foretrekker å gjøre ting manuelt, bestemte vi oss for å dele de manuelle konfigurasjonstrinnene også. Så når du’er klar, her’Slik konfigurerer du NordVPN Linux manuelt:

 1. Åpne terminalen (Ctrl + Alt + T) og installer OpenVPN-klienten ved å gå inn: sudo apt-get install openvpn
  Du kan bli bedt om å oppgi et passord, så skriv inn det du brukte for å opprette kontoen din.
 2. Gå til OpenVPN-konfigurasjonsmappen ved å kjøre denne kommandoen: cd / etc / openvpn
 3. Last ned OpenVPN-konfigurasjonsfilene med denne kommandoen: sudo wget https://downloads.nordcdn.com/configs/archives/servers/ovpn.zip
  Du kan få en “FEIL: Attesten til ‘nordvpn.com’ er ikke klarert” feilmelding. Hvis det skjer, bare installer “ca-sertifikater” pakke ved å legge inn: sudo apt-get install ca-sertifikater
 4. Det er også mulig at du ikke gjør det’t har unzip-pakken installert. Kjør denne kommandoen for å installere den: sudo apt-get install unzip
 5. Nå, trekke ut “config.zip” arkiv ved å kjøre: sudo unzip ovpn.zip
 6. Slett filene du vant’t trenger lenger: sudo rm ovpn.zip
 7. Åpne mappen der serverkonfigurasjonene er (ovpn_udp eller ovpn_tcp): cd / etc / openvpn / ovpn_udp / eller cd / etc / openvpn / ovpn_tcp /
 8. Hvis du vil sjekke hele listen over tilgjengelige servere, angir du denne kommandoen: ls -al
 9. Velg en server du vil koble til. Siden det er 5 100+ servere å velge mellom, kan det være lurt å gå med en anbefalt en. Besøk NordVPN-nettstedet for å sjekke ut hva denne leverandøren anbefaler deg basert på posisjonen din. For dette eksempelet valgte vi å gå med us1049.nordvpn.com.
 10. Start OpenVPN med en valgt konfigurasjon med disse kommandoene:
  sudo openvpn [filnavn]
  sudo openvpn us1049.nordvpn.com
  sudo openvpn /etc/openvpn/ovpn_udp/us1049.nordvpn.com
 11. Hvis du blir bedt om det, kan du oppgi NordVPN-kontoen din.
 12. For å koble fra OpenVPN-tilkoblingen, bare start terminalen og trykk Ctrl + C på tastaturet.

Slik konfigurerer du NordVPN med Linux Network Manager

Nok et alternativ for deg å bruke NordVPN på Linux er via Network Manager (Ubuntu Unity). Her’Slik kan du sette det opp:

 1. Start terminalen (Ctrl + Alt + T) og installer Network Manager ved å kjøre denne kommandoen: sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome
  Du kan bli bedt om å oppgi passordet ditt.
 2. Etter installasjonen, må du starte manageren ved å: sudo service nettverk-manager starte på nytt
  Hvis det ikke gjør det’Hvis det fungerer, kan det hende du må starte datamaskinen på nytt.
 3. Nå åpner du rullegardinmenyen Internett-tilkobling ved å klikke på dobbel pilikon øverst til høyre på skjermen og velg Rediger tilkoblingsalternativet.
 4. Trykk på Legg til-knapp i vinduet Nettverkstilkoblinger.
 5. Velg følgende tilkoblingstype når du blir bedt om det: Importer en lagret VPN-konfigurasjon…
 6. trykk Skape… knapp.
 7. Velg nå en konfigurasjonsfil som skal importeres fra mappen der du tidligere lagret den. Hvis du ikke har det’Hvis du ikke lastet ned en konfigurasjonsfil for serveren du vil bruke, kan du gjøre det ved å gå til Server-siden på den offisielle siden. Etter å ha valgt en anbefalt eller ønsket server, klikker du bare på Vis tilgjengelige protokollkoblinger for å velge og laste ned ønsket konfigurasjonsfil.
 8. trykk Åpne-knappen å importere den valgte konfigurasjonsfilen.
 9. I popup-vinduet skriver du inn opplysninger om NordVPN-kontoen (brukernavn og passord) og klikker på Lagre.
 10. Åpne tilkoblingsmenyen igjen ved å klikke på dobbel pilikon og velg VPN-tilkoblingsalternativ denne gangen.
 11. Velg ønsket server fra listen, så er du god til å gå.

Hvordan bruke NordVPN på Linux

Vel, mangelen på et grafisk grensesnitt gjør bruken av NordVPN på Linux litt upraktisk da du må skrive inn alle kommandoene i terminalen. For å få tilgang til NordVPN Linux-klientinnstillingene, skriver du noen av følgende tilgjengelige kommandoer:

 • Logg inn på NordVPN Linux-appen: nordvpn-pålogging
 • Koble til en VPN-server: nordvpn connect eller nordvpn c
 • Koble fra en server: nordvpn koble fra eller nordvpn d
 • Konfigurer appen din: nordvpn sett eller nordvpn s
 • Liste over gjeldende VPN-innstillinger: nordvpn-innstillinger
 • Sjekk tilkoblingsstatusen: nordvpn-status
 • Oppdater serverlisten: nordvpn refresh
 • Vis listen over land: nordvpn-land
 • Vis kommandolisten eller hjelpen for en kommando: nordvpn hjelp eller nordvpn h
 • Logg ut fra VPN: nordvpn-utlogging

Alt i alt kan vi si at NordVPN absolutt er et solid og pålitelig valg for Linux. Den’det er opp til deg om du vil ha en av de beste på markedet eller om du har det bra med en mindre privat og tregere service.

Anbefalt lest:

NordVPN gjennomgang

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 77

Adblock
detector