1Password – Gjennomgang av passordbehandling


Du har sannsynligvis flere passord enn du kan huske. Hvis du ikke gjør det’t, bruker du kanskje det samme passordet for alt, noe som kan gjøre online data sårbare for hackere og andre nettkriminelle. Den enkleste måten å generere og huske unike, sterke passord er å bruke en passordbehandlingstjeneste. 1Password er en passordbehandling der du kan lagre passord, pålogginger og private dokumenter i et sikkert kryptert hvelv. Denne 1Password-gjennomgangen vil se på fordeler og ulemper ved produktet, de tekniske spesifikasjonene, sikkerhetsfunksjonene og prisen. Det vil også sammenligne 1Password med to andre populære passordbehandlere.

Fordeler og ulemper med 1Password

1Password har mye å gjøre for det. En av våre favoritt ting med produktet er det enkle og greie grensesnittet. Det tilbyr også 2-faktorers autentisering og toppnivå-sikkerhetsfunksjoner. I tillegg har produktet anstendige støttealternativer, for eksempel 24/7 forumstøtte.

Noen ulemper inkluderer mangelen på live chat kundestøtte og prisen.

Generelt er 1Password bedre hvis du vil sikre flere enheter fordi de har solide familieplaner. Den’er også nyttig hvis du eier en liten bedrift.

Støtte for flere plattformer

1Password 7 støtter følgende plattformer:

 • Windows
 • Mac os
 • iOS
 • Android

Det er eldre versjoner av 1Password som fungerer på eldre enheter. Generelt gir de nyeste operativsystemene og den nyeste versjonen av 1Password den beste sikkerheten.

Er 1Password trygt?

1Password bruker AES-256-kryptering. Krypterte nøkler er beskyttet av flere ekstra lag, inkludert et hovedpassord som du bruker for å låse opp hvelvet ditt og et hemmelig passord - en 128-bits identifikasjon som bare du har tilgang til. Så lenge du velger et sterkt hovedpassord, dine andre passord’ sikkerhetsnivået kommer til å være høyt.

1Password bruker 2-faktor autentisering, noe som gjør passordene dine mye sikrere. Tjenesten bruker WebCrypto, som gir brukere tilgang til en tilfeldig tallgenerator. Dette vil hjelpe brukere med å velge sikrere passord. Vi liker også at krypteringsdesignet er gjennomsiktig.

Totalt sett er 1Password et trygt valg hvis du vil ha et sikkert sted å lagre filer, kredittkortinfo og påloggingsinformasjon.

Slik bruker du 1Password

Slik bruker du 1Password på Mac

 • Last ned appen for Mac.
 • Når den er installert, åpner du appen.
 • Klikk 1Password.com og klikk deretter Skann oppsettkoden.
 • Appen vil gi deg enkle å følge instruksjoner for å finne og skanne konfigurasjonskoden. Nå må du bare oppgi et hovedpassord og registrere deg.

Du’Jeg ser en liste over forskjellige kontoer og filer. Hvis du vil opprette et nytt element, klikker du på Filmeny øverst, og velg Ny gjenstand. Du’Jeg kan velge mellom flere forskjellige varetyper. Finn den du ønsker, og lagre.

Du kan også redigere elementer, slette dem og organisere dem uansett hva du vil. Du kan for eksempel sortere etter dato eller etter kategori.

Slik bruker du 1Password på Windows

 • Skaff deg appen for Windows.
 • Når du har åpnet appen, velger du Logg på 1Password.com, som vises på velkomstskjermen.
 • Logg deg på 1Password-kontoen din i nettleseren. Dette kan du gjøre på nettstedet. Gå til kontosiden din og velg Få appene.
 • I 1Password velger du Skann oppsettkoden og så Fra skjermen. Nå angir hovedpassordet og klikk Logg inn.

Som du ser er Windows-appen ganske lik Mac-versjonen. Du kan opprette, redigere, slette og sortere filer og kontoer på samme måte som du kan i Mac-appen. Hvis du vil opprette et nytt element, klikker du på + knapp ved siden av søkefeltet eller trykk på Ctrl + N tastekombinasjon. For å slette et element, trykk på Ctrl + Del kombinasjon.

Slik bruker du 1Password på Chrome

 • Last ned utvidelsen 1Password X fra Chrome Web Store. Med utvidelsen kan du fylle ut og lagre passord mens du bruker nettleseren. Utvidelsen gjør det lettere å logge på alle nettkontoer.
 • Først må du sørge for at Chrome’s innebygde passordbehandling er slått av. 1Password X fungerer bedre med det deaktivert.
 • Når du’når du er i nettleseren og et registreringsskjermbilde vises, vises 1Password-ikonet automatisk.
 • Du kan fylle ut og lagre passord. 1Password X-utvidelsen vil også foreslå passord for deg når du trenger å opprette et nytt.

1Passordprising

1Password koster 2,99 dollar per måned. De har også en familieplan som koster $ 4,99 i måneden. Denne planen kan romme 5 brukere.

I tillegg der’s en teamplan som koster $ 3,99 per måned per bruker, en forretningsplan som koster $ 7,99 per måned per bruker, og en virksomhetsplan som har en tilpasset pris.

Forretningsplanene har flere lagringsmuligheter, og det er derfor de koster mer.

1Password vs LastPass

1Password Lastpass
To-faktor autentisering Ja Ja
Automatisk utfylling av nettformer Ja Ja
Rapport om passordstyrke Ja Ja
Sikker deling Bare i familie- og teamutgavene Ja
synkronisering Mac, iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, kommandolinje MacOS, Windows, Linux, Chrome

1Password vs Dashlane

1Password Dashlane
To-faktor autentisering Ja Ja
Automatisk utfylling av nettformer Ja Ja
Rapport om passordstyrke Ja Ja
Sikker deling Bare i familie- og teamutgavene Ja
synkronisering Mac, iOS, Windows, Android, Linux, Chrome, kommandolinje MacOS, Windows, iOS, Android, Linux, Chrome

1Password har de fleste funksjonene som Dashlane og LastPass har. I tillegg til rapporter om passordstyrke, tilbyr alle tre tjenestene tofaktorautentisering og automatisk nettskjemautfylling.

1Password har også verktøy for å forbedre passordkvaliteten din innen Watchtower-funksjonen, for eksempel med Breach Report-funksjonen. Bruddrapport skanner haveibeenpwned.com for kompromitterte kontoer basert på en e-postadresse som er inkludert i datainnbrudd, og foreslår at du endrer passord hvis noen av kontoene dine har blitt “pwned.”

Totalt sett er 1Password en enkel og sikker måte å holde oversikt over passord på. Med utvidelser kan du bruke 1Password på de fleste enhetene dine. Du kan også opprette flere hvelv i kontoen din, noe som er en fin touch. Du kan opprette ett hvelv for å beholde dine private passord og filer og et andre hvelv for deling, for eksempel. Den største ulempen er at det ikke er noen gratis versjon, bare en 30-dagers gratis prøveperiode.

Anbefalt lest:

Beste passordadministratorer

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 + = 74