KeePassX anmeldelse

KeePassX er en applikasjon designet for mennesker som har veldig høye forventninger til deres sikre datahåndtering. De tilbyr en åpen kildekode-plattform for passordadministrasjon med støtte for et bredt spekter av funksjoner, og helt gratis.


Fordeler og ulemper

Proffene:

  • Lett og brukervennlig grensesnitt
  • Gode ​​sikkerhetsfunksjoner
  • Mange funksjoner er enkle å bruke

Ulempene:

  • Selve installasjonen og mange avanserte funksjoner er vanskeligere å bruke
  • Ingen mobilstøtte
  • Ganske begrenset enhetsstøtte
  • Mange funksjoner krever ekstra plugins

Tekniske spesifikasjoner

KeePassX gir mulighet for omfattende passordstyring, inkludert titler for oppføringer, utløpsdatoer, vedlegg, brukerdefinerte grupper og mer. Siden dette er en åpen kildekode-løsning som stadig forbedres, er det et bredt spekter av passordhåndteringsfunksjoner, hvorav noen kan være vanskelige å bruke for mindre teknisk erfarne brukere.

De inkluderer også en søkefunksjon, eksperimentelle automatisk utfyllingsfunksjoner og et bredt spekter av krypteringsalternativer.

Er KeePassX trygg?

KeePassX er et gratis open source-verktøy, som har gode deler og dårlige deler. Den gode nyheten er at de støtter et bredt spekter av sterk kryptering og andre sikkerhetsfunksjoner, men noen av disse funksjonene kan være vanskelige å bruke hvis du ikke er teknisk kunnskapsrik. Prosjektet har et definitivt fokus på sikkerhets- og programvareutviklingsetikk, som alltid er et godt tegn når det kommer til passordledere med åpen kildekode.

Den ene ulempen er at de ikke har ressursene med store navn til å levere et strømlinjeformet GUI eller et omfattende kundesupportsystem. Selv om programvaren i seg selv er sentrert om et veldig greit og brukervennlig GUI-system, kan det være vanskelig å få tilgang til mange av de mer avanserte funksjonene for brukere som ikke har eksisterende teknisk kunnskap..

Selv om programvaren er veldig sikker og allsidig, er det lite sannsynlig at det vil være nyttig for profesjonelle applikasjoner i stor skala eller lignende bruksvektorer..

Hvordan bruke KeePassX

Siden KeePassX er en åpen kildekode-løsning, kan det være litt vanskeligere å få satt opp enn noen andre passordbehandlere. De har nedlastinger tilgjengelig på deres nettsted for kildekoden, slik at håpefulle utviklere kan få tilgang til den for å bidra. De tilbyr også binære filer for macOS og en ZIP-pakke for Windows, sammen med noen GPG-signaturer for å bekrefte nedlastningene. Alternativer for aktiveringskode for Avast-passord er også inkludert.

Pakk ut filene og installer programvaren burde ikke’Det er for vanskelig for de fleste brukere. Mappen inneholder en kjørbar for programvaren, som åpner for en sjarmerende GUI med lett merkede knapper for tilgang til de forskjellige passordhåndteringsfunksjonene.

Siden dette er en open source-programvareløsning, er det en rekke avanserte funksjoner som krever kunnskap om hvordan plugins og andre programvareløsninger fungerer for å kunne bruke dem. Dette kan være litt vanskelig for nybegynnere, men avanserte brukere kan benytte seg av et bredt spekter av ekstra funksjoner hvis de ser på det brede fellesskapet av bidragsytere som jobber med KeePassX-prosjektet.

KeePassX for Windows

Windows-installasjonen er usedvanlig grei, og GUI-en er veldig enkel å bruke når du har blitt vant til den. Du kan åpne databaser, lagre databaser, redigere oppføringer og så videre ved hjelp av enkle merkede knapper på verktøylinjen. Totalt sett er GUI veldig enkel å bruke.

KeePassX for Mac

Prosessen for Mac er veldig lik Windows-installasjonen, og GUI-en er veldig lik også. Brukere som er vant til å åpne kildekode-programvare, skal ikke ha problemer med å navigere i de forskjellige funksjonene. Brukere som ikke er vant til å installere og bruke åpen kildekode-programvare, bør henvise til noen guider på nettet, eller henvise til KeePassX-nettstedet.

KeePassX for Chrome

KeePassX har ikke en dedikert nettleserutvidelse for Chrome, selv om den er brukbar med Chromebook OS ved å bruke programvareløsninger som rollApp. Selv om programvaren ikke har en spesifikk nettleserutvidelse for Chrome, fungerer deres automatiske utfyllingsfunksjoner og andre ting med Chrome-nettleserprogramvaren.

KeePassX for FireFox

Firefox er stort sett den samme historien som Chrome for denne passordbehandleren. De har ikke en spesifikk Firefox-utvidelse, men programvaren deres og dens forskjellige åpen kildekode-plugins lar brukere bruke en rekke passordadministrasjonsløsninger på Firefox-opplevelsen sin.

KeePassX fungerer ikke

Siden GUI er så grei og brukervennlig, er det lite sannsynlig at brukere som ganske enkelt bruker passordhåndteringsfunksjonene kommer til å få store problemer. Når det er sagt, er det en rekke problemer som brukere kan støte på når de prøver å bruke noen av de mange ekstra funksjonene som er tilgjengelige gjennom eksperimentelle plugins og slikt.

Noen av de vanligste rapportene handler om feilmeldinger mens du prøver å kjøre .exe på Windows. Problemer som dette kan løses ved å laste ned programvaren på nytt, eller henvise til informasjonen som er tilgjengelig på KeePassX-nettstedet..

KeePassX-priser

KeePassX er en gratis, åpen kildekode for passordadministrasjon som tilbyr all programvaren gratis. De tilbyr også kildekodene til programvaren sin for utviklingsformål, slik at personer med programmeringsferdigheter kan bidra i prosjektet.

Selv om det ikke er noen betalte planer tilgjengelig, er det et bredt spekter av gratis, brukerutviklet innhold som gjør programvaren usedvanlig allsidig for brukere som har teknisk kunnskap til å bruke disse funksjonene. Gitt det faktum at dette er en helt gratis og gjennomsiktig open source-løsning, er utvalget av tilgjengelige funksjoner og relativt brukervennlighet veldig kompetent.

KeePassX vs KeePass

Funksjoner KeePassX KeePass
To-faktor autentisering Nei Nei
Automatisk utfylling av webskjemaer Ja (eksperimentell) Ja
Rapport om passordstyrke Nei Nei
Sikker deling Nei Nei
Synkronisering mellom enheter Nei Nei

Det er viktig å merke seg at siden programvaren er åpen kildekode, kan noen av disse funksjonene være tilgjengelige ved bruk av spesielle plugins eller andre tredjepartsbidrag til KeePassX-prosjektet.

Totalt sett er dette en veldig god åpen kildekodeløsning som har mange praktiske applikasjoner, selv for brukere som ikke er teknisk kyndige nok til å utnytte de mer avanserte funksjonene godt. Selv om det ikke ville gjort det’For å være bra for forretningsapplikasjoner, er det fortsatt et veldig pålitelig alternativ.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2