Er ProtonVPN trygt?

Når vi utfører de aller fleste av våre viktige aktiviteter over internett, trenger vi forsikringer om sikkerheten vår. Og mens vi alltid hører og leser om et hackingangrep her, en malware-infeksjon der, eller en phishing-e-post andre steder, pleier vi å undervurdere verdien av online personvern og sikkerhet.


Hvis noen lurer på trafikken vår og ser på interaksjonene våre på nettet, kan det få alvorlige konsekvenser for vårt personvern og sikkerhet på nettet. I dette scenariet vil dataloggene våre bli kompromittert eller overlevert til tredjepart, og definisjonen av “tredjeparter” er veldig bredt: det kan være en hacker, en nettkriminell, en svindler, en opphavsrettshåndhevende myndighet eller en myndighetsagent i en sensurstung nasjon.

For å beskytte våre digitale eiendeler og forhindre at våre Internett-leverandører (ISPer) holder og deler logger over våre data, kan vi bruke VPN-er som verktøy for å maskere vår online trafikk, identitet og beliggenhet fra eksterne agenter som kan utgjøre en trussel.

Selv noen VPN-merker kan imidlertid påstå at de ikke gjør det’t beholde eller dele vår aktivitet og interaksjon når de faktisk gjør det, noe som er den verste typen sikkerhetsfare fordi vi stoler på vårt personvern og sikkerhet på nettet til dem og de “forråde” oss. Heldigvis gjør ikke alle VPN-selskaper det, og teknologien representerer fortsatt en positiv utvikling mot sikker bruk av internett.

ProtonVPN er et høyt ansett VPN-merke. Den har fått utbredt anerkjennelse for sine innholdsbeskyttelsestiltak og personvernregler. Men er ProtonVPN trygt?

VPN-teknologi: X-er og Os

VPN betyr virtuelt privat nettverk. De er trafikkrypteringsverktøy som folk bruker for å maskere deres delte online innhold, identitet og posisjonsinformasjon fra potensielt farlige agenter, for eksempel hackere, cyberkriminelle, malware-utviklere, kryptogruvearbeidere og andre..

Siden VPN-er muliggjør anonym surfing ved å skjule din virkelige IP-adresse, kan du også unngå uønskede situasjoner som kan påvirke din online opplevelse, for eksempel myndighetsovervåking, sensur, opphavsrettshåndhevelse, målrettet reklame og andre..

Den virtuelle private nettverksteknologien implementerer VPN-protokoller (for eksempel OpenVPN, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2, PPTP og andre) for å lage en virtuell tunnel, gjennom hvilken den krypterte informasjonen din (surfehistorikk, identitet, posisjonsdata, tidsstempler, trafikk, og andre detaljer) vil bestå, beskyttet mot de nevnte scenariene.

VPN-teknologi ble oppfunnet i 1996, men ble populær etter at tusenårsskiftet snudde siden. Nå er det mer enn bare et verktøy for å forbedre mennesker’sikkerhet og personvern: på grunn av deres stedforfalskingsfunksjoner bruker folk den for å få tilgang til nettsteder og tjenester som faller inn under geo-blokkerende begrensninger.

I hovedsak vil en VPN-app plassere seg mellom brukeren og webserveren de’prøver å få tilgang. VPN-klienten eller appen vil fungere som en “mellommann” fordi den vil motta brukeren’s tilkoblingsforespørsel og videresende den til nettet under en annen IP-adresse. De beste VPN-selskapene har tusenvis av servere og dusinvis av lokasjoner.

VPN-teknologi, som en helhet, kan hjelpe deg med å forbedre sikkerheten din. Imidlertid faller ikke alle merker under den kategoriseringen, ettersom noen av dem, i et forsøk på å tjene ekstra fortjeneste, fører logger over trafikken og aktiviteten din for å selge dem til høystbydende.

ProtonVPN: priser og tilbud

ProtonVPN er et VPN-merke som tilbyr fire typer abonnement, hvorav den ene er gratis. Den kostnadsfrie versjonen har bare tre servere (i USA, Japan og Nederland), men den gjør det ikke’Bruk av cap data, noe som gjør det til et veldig lokkende alternativ er at du ikke har noe budsjett.

De andre planene er Basic ($ 4 per måned), Plus ($ 8 per måned) og Visionary ($ 24 per måned), og funksjonene og effektiviteten øker naturlig nok i hvert tilfelle. Grunnleggende plan inkluderer P2P-evner og to samtidige tilkoblinger.

Plus-modusen tillater fem tilkoblinger samtidig og tilbyr andre funksjoner som Plus-servere, Secure Core, Tor-servere og Secure Streaming-funksjonen. Visionary-kontoen inkluderer ProtonMail-tjenesten og ti samtidige forbindelser med alle trekkene som finnes i Plus-planen.

ProtonVPN tilbyr kompatibilitet med iOS, Android, Windows, macOS og Linux. Betalingsmetodene er mange: alle de viktigste kredittkortene, PayPal, gavekort og Bitcoin (for eksisterende brukere). ProtonVPN Android-appen tilbyr over 450 servere i 35 nasjoner over hele verden.

Det avgjørende spørsmålet: Er ProtonVPN trygt?

ProtonVPN tilbyr en klar policy for ikke-logging. Selskapet forklarer det “når du bruker ProtonVPN, gjør vi IKKE noe av følgende:

  • Logg brukere’ trafikk eller innholdet i kommunikasjon
  • Diskriminerer enheter, protokoller eller applikasjoner
  • Gjør Internett-tilkoblingen din.”

Merket forklarer at det logger din e-postadresse, supportbilletter og betalingsdetaljer, for eksempel navnet ditt og de fire siste sifrene på kredittkortet ditt, samt en tidsstempel, men de oppgir at det blir “overskrevet hver gang du lykkes inn” og du kan be de ansatte slette det. Mens det er logget flere elementer, har selskapet ikke hatt noen problemer angående delingen av disse databitsene.

Mens nesten halvparten av utviklingsgruppen er i USA (et land med lov om dataoppbevaring,), ProtonVPN’Opprinnelsen er knyttet til talentfulle mennesker fra MIT, spesialister innen online sikkerhet og databeskyttelse.

Så langt sikkerhetsfunksjonene går, er ProtonVPN trygt. Ekstremt trygt: det implementerer den militære klasse AES 256-bit-krypteringen, som er gullstandarden for industrien. ProtonVPN uttaler at dets “nøkkelutveksling gjøres med 2048-bit RSA, og HMAC med SHA256 brukes for meldingsautentisering.”

Det tilbyr OpenVPN og IKEv2 / IPSec som VPN-protokoller, som ikke er’t for mye, men det’er nok for de fleste brukere, siden førstnevnte er veldig sikker.

Selskapet er også i en posisjon til å tilby andre egenskaper, som “Tor over VPN” og “Sikker kjerne” servere. “ProtonVPN’s Secure Core-arkitektur gir vår sikre VPN-tjeneste den unike muligheten til å forsvare seg mot nettverksbaserte angrep.”

Så langt så bra. Ut fra deres personvernregler og deres sikkerhetsfunksjoner vil vi være tilbøyelige til å si at det faktisk er et veldig sikkert VPN-merke for å beskytte dine digitale eiendeler.

Avslutningsvis er ProtonVPN trygt fordi det praktisk talt garanterer at ingen ekstern agent vil ha tilgang til innholdet ditt eller kjenne ditt virkelige sted. Personvernreglene er skuddsikre, og det er rikelig med databeskyttelsesverktøy og ressurser.

Så er ProtonVPN trygt? Svaret er ja, og du kan hvile enkelt og vite at informasjonen, dokumentene og andre digitale eiendelene dine går gjennom den virtuelle tunnelen som dette sikkerhetsdrevne VPN-merket skaper.

Anbefalte leser:

ProtonVPN anmeldelse

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 25