ProtonVPN for iOS

Mens de mest fremtredende VPN-tjenestene støtter Mac og iOS, gjør det absolutt ikke alle av dem. Når de kommer inn i markedet, har tilbydere en tendens til å fokusere på de mest populære plattformene først. Den’er bare logisk. ProtonVPN regnes fortsatt som en “barn” på VPN-arenaen - mer som et arbeid som pågår. Dette teamet har lansert den etterlengtede ProtonVPN iOS-appen noensinne.


Denne produktlanseringen sammenfaller faktisk med at brukerbasen deres når et fantastisk tall - 1 million. Har vi nevnt det’er du også tilgjengelig gratis? La’se hvordan denne nye ProtonVPN for iOS-appen ble utført i testene våre.

ProtonVPN i et nøtteskall

Denne relativt nye VPN-en kommer fra landet som kanskje er mest forbundet med personvern - Sveits. Det er ingen lover om datalagring og verden’de mest robuste forskriftene beskytter ditt online personvern. Kan det være et bedre sted for hovedkvarteret til en VPN?

ProtonVPN dukket opp på scenen i 2016. Det kom fra teamet av CERN-forskere som ga oss ProtonMail. Siden den gang har produktet vokst imponerende. Det har for øyeblikket 450+ servere i 35 land - visst, det’det er ikke de tusenvis som noen av de store aktørene skryter av. Men antallene vokser stadig.

En av de største fristelsene rundt ProtonVPN er gratisplanen. I motsetning til de fleste gratis VPN-er, ProtonVPN’er gratis versjon ikke’t begrense båndbredde eller data. Det har det selvfølgelig også 3 betalte planer: Basic, Plus og Visionary. Alle av dem har sine egne ekstrafunksjoner, inkludert høyere hastigheter, flere servere og ekstra sikkerhetsalternativer.

La oss nå avdekke hva denne iOS VPN-appen har å tilby. For testene våre brukte vi ProtonVPN iOS-appen med et Plus-abonnement.

Sikkerhet & personvern

I utgangspunktet tilbyr ProtonVPN for iOS de samme sikkerhets- og personvernfunksjonene som de andre klientene. Det støtter Sikker kjerne og Tor over VPN for de betalte planene og har en pseudo-kill bryter ringte alltid-på VPN også. Den tradisjonelle kill-bryteren støttes ikke på iOS, macOS og Android. Dette er grunnen til at Proton kom med den alltid-på VPN-løsningen.

For iOS- og macOS-klientene blir alltid VPN-funksjonen automatisk slått på; på Android-klienten, må du gjøre det manuelt. En gang det’Sikker på, denne sikkerhetsfunksjonen sørger for at selv om forbindelsen din faller, gjenoppretter ProtonVPN en sikker VPN-tunnel automatisk med en gang.

Siden Proton har sitt privat DNS-nettverk og DNS-lekkasjebeskyttelse, sjansen for DNS-lekkasjer er så lav at det like gjerne kan være null. Disse funksjonene, i forbindelse med alltid-på VPN, gjør denne VPN skuddsikker.

Denne VPN-en handler om sikkerhet og personvern.

Det har vi funnet Proton logger det minste minimum av brukerdata - tidsstemplet fra det siste vellykkede påloggingsforsøket ditt. Heldigvis er dette på ingen måte nok til å identifisere deg personlig. Med andre ord, du’er alle trygge og anonyme når du bruker ProtonVPN for iOS.

Men selv det er ikke nok for ProtonVPN. Den tilbyr også multi-hopping via sin Sikker kjerne trekk. Det tar en omvei gjennom en av hypersikre servere i Sveits, Sverige eller Island, og først da kobles den til den valgte destinasjonsserveren. Nok et ekstra lag med sikkerhet for de blant oss hvis liv er avhengig av det.

Testene våre indikerer ingen lekkasjer overhodet. ProtonVPN iOS-appen er så anonym og sikker som den blir.

Åpen kildekode og revidert

21. januar 2020 kunngjorde ProtonVPN at appene deres nå er åpen kildekode. I følge selskapet var det det “et naturlig neste trinn.” Hovedmålet med denne oppdateringen var å øke sikkerheten.

I samme pressemelding uttalte ProtonVPN at de investerer i mer dyptgående tredjepartsrevisjoner. Ved å gjøre det, søker selskapet å fortsette å oppfylle sitt oppdrag og sikre en trygg og sikker nettopplevelse.

Slik bruker du ProtonVPN iOS-appen

Du’Jeg vil sannsynligvis like dette: Når du registrerer deg for en gratis konto, vil du’Jeg får automatisk en 7-dagers rettssak for den betalte Plus-versjonen. Imidlertid har vi en følelse av at du’Jeg vil savne de ekstra funksjonene og hastigheten når den utløper. Hvis du allerede har en ProtonMail-konto, gjør den det’det er mulig å bruke det for å registrere deg for en plan.

Denne nye klienten krever iOS 10.0 eller nyere. Den’er kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch.

Før du kobler deg til en VPN-serverplassering, må du logge deg på kontoen din.

Slik bruker du ProtonVPN iOS-appen

ProtonVPN for iOS-appen ser ganske fin ut, og grensesnittet er også veldig brukervennlig. Med et enkelt trykk på startskjermen Kraftikon, kan du koble til den valgte serveren.

ProtonVPN for iOS

I den siste ProtonVPN for iOS-oppdateringen er de dedikerte serverne (TOR og P2P) indikert som sådan ved siden av stedet. Dette gjør det lettere for deg å velge ønsket VPN-plassering.

Hvis du vil velge en av de flere serverne som er tilgjengelige på et bestemt sted, trykker du på Pilikon ved siden av navnet på landet. Trykk deretter på Kraftikon ved siden av den valgte serveren din. Du’Jeg ser servere delt inn i kategorier (gratis, grunnleggende og pluss) når det er tilgjengelig.

ProtonVPN iOS-app - koblet til server

Som du kan se, angir alle servere belastningen i prosent. Dette bør gi deg et hint om hvilken som er bedre å koble seg til.

For et ekstra lag med anonymitet, kan det være lurt å slå på Sikkert kjernealternativ. Alt du trenger å gjøre er å veksle Bruk Secure Core på øverst på skjermen (bare betalte versjoner). Ved å gjøre det, vil den valgte virtuelle plasseringen din gå gjennom en av de sikre serverne på Island, Sveits eller Sverige.

Du kan velge den mest optimale sikre serveren ved å tappe på Pilikon til høyre for ønsket sted. Men når Secure Core er slått på, og du trykker på strømikonet for det valgte stedet, kobler ProtonVPN iOS-appen deg automatisk via det optimale sikre servervalget. Den’er mulig det der’er bare en slik server tilgjengelig for et sted.

ProtonVPN iOS-app - ikke tilkoblet

Vær imidlertid oppmerksom på at bruk av flere humle kan redusere nedlastingshastigheten drastisk. Som våre forvirrende hastighetstester viser (se avsnittet nedenfor), kan de imidlertid øke den.

Vi’har lagt merke til at veksling av Sikker kjerne av og på kan føre til en viss forvirring med hensyn til hvilken server du blir koblet til etterpå. Når du er i tvil, trykk på Pilikon eller Tilkoblet etikett øverst for å åpne Statusskjerm.

ProtonVPN iOS-app - tilkoblingsstatus

Denne skjermen viser alle detaljene om din nåværende tilkobling. Hvis du vil, kan du lagre dem som en profil.

Alt i alt er denne ProtonVPN iOS-klienten enkel og intuitiv. Noen opplevde vi imidlertid tilkoblingen synker etter at iOS-enheten vår for eksempel gikk i hvilemodus. Imidlertid, hvis du holder funksjonen VPN alltid-på, skal det ikke være noen lekkasjer overhodet.

ProtonVPN iOS-menyalternativer

Det er fem menyalternativer nederst på skjermen:

  • land: dette er standardskjermbildet, listen over servere kategorisert etter land
  • Kart: Hvis du er en mer visuell person, kan du bruke verdenskartet til å endre posisjonen din
    ProtonVPN iOS-appmenyvalg
  • Hurtigkobling / frakobling: koble til en optimal standardserver med et enkelt trykk, eller koble fra gjeldende server
  • profiler: opprette eller redigere profiler for å ha dine foretrukne servere ett trykk unna
  • innstillinger: kontoinformasjonen din og sikkerhetsalternativet Alltid på VPN er på dette skjermbildet

ProtonVPN-profiloppretting

I den nye ProtonVPN for iOS-klienten har du muligheten til å lage en profil som kobles til en tilfeldig server i et spesifisert land. Alt du trenger å gjøre er å åpne Profiler-menyen, springen Lag profil, og velg et land.

ProtonVPN for iOS

Etter at du har valgt plasseringen, vil Tilfeldig alternativ vises øverst på serverlisten. Trykk på den for å koble tilfeldig til noen av serverne landet har å tilby når du bruker denne profilen.

Enda et alternativ relatert til tilfeldige servere finner du i Anbefalt seksjon på profiler-skjermen. Dette er i utgangspunktet en Tilfeldig tilkoblingsprofil som vil koble deg til en hvilken som helst server rundt om i verden.

ProtonVPN for iOS

ProtonVPN iOS for Netflix

Mens gratisversjonen vant’Hvis du får Netflix-tilgang, vil de betalte versjonene absolutt gjøre det. Den’det er lett å finne en US Plus-server som vil gjøre det stream Netflix US uten feil. Vi kunne ikke’Men omgå Netflix-deteksjon for Storbritannia eller Australia. Likevel, det’er gode nyheter om Netflix USA, ikke sant?

Dette er resultatet av Netflix-hastighetstesten når du er koblet til en US Plus-server:

ProtonVPN iOS for Netflix

Du trenger rundt 5 Mbps for å streame i HD, mens 19 Mbps er nesten nok til 4K (ca. 25 Mbps).

Uansett abonnement’Jeg mislykkes sannsynligvis med å bruke BBC iPlayer med denne ProtonVPN iOS-appen. Når det er sagt, kan du fremdeles glede deg HD-kvalitet strømmer fra YouTube og mange andre mediesentre. Det gjorde vi ikke’t opplever eventuelle etterslep eller buffering. Men VPN-hastighet er selvfølgelig en vanskelig ting.

Hastighet

Det kan gå raskt eller sakte å koble til en server ved å bruke ProtonVPN for iOS-appen. Selv om alt er normalt, bør vi også nevne at vi av og til ikke kunne’t koble til visse servere. IOS-appen sluttet ganske enkelt å prøve etter omtrent 10 sekunder.

Selv om det har vært klager på langsomme hastigheter, viser testene våre et lysere bilde. Dette var grunnhastigheten vår (uten VPN) når vi gjennomførte ProtonVPN iOS-appens hastighetstester:

ProtonVPN iOS-appens hastighetstestresultater

Vi prøvde noen få steder både med og uten Secure Core-funksjonen. Her er resultatene:

New York

ProtonVPN iOS-app hastighetstest new york

New York via Sveits

ProtonVPN iOS-app hastighetstest new york via Sveits

Sydney

ProtonVPN iOS-app hastighetstest sydney

Sydney via Sverige

ProtonVPN iOS-app hastighetstest sydney via sverige

London

ProtonVPN iOS-app hastighetstest london

London via Sveits

ProtonVPN iOS-app hastighetstest London via Sveits

Disse hastighetene er bra for HD-videostreaming, online spill og blokkering av geo, alt sammen mens de forblir anonym og beskyttet. Definitivt ikke lynets hastigheter, men vi’har sett verre også. Husk at du kan ha helt forskjellige hastigheter, avhengig av hvor du befinner deg, maskinvaren din, internettets hastighet, tidspunktet på dagen, avstanden fra den valgte serveren og så videre.

Konklusjon

Alt i alt applauderer vi denne nye fargen på ProtonVPN-paletten. Dette er en flott iOS-app for en flott, maksimal sikkerhets VPN. Du kan få grunnleggende plan for $ 5 / måned, pluss for $ 10 / måned, og Visionary for $ 30 / måned.

ProtonVPN er fremdeles et arbeid som pågår, men fremgangen ser ut til å være i høyt gir!

For mer informasjon, les vår ProtonVPN-gjennomgang.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 53 =