PureVPN-serverlista

Antalet servrar är en av de främsta försäljningsställena för varje VPN-leverantör. De som har stora jordbruksmarker (förmodligen) fyllda med servrar över hela världen kommer att informera dig om det så snart du besöker deras webbplats. Även de med ett blygsamt serverantal kommer förmodligen att nämna det någonstans på hemsidan. Men medan du alltid kan säga “ju fler desto bättre” om en VPN-serverlista - särskilt för att det gör geo-blockering och censurering svårare - serverkvaliteten och platsen är nyckeln. Annars skulle det vara omöjligt för alla VPN-tjänster som har mindre än tusen servrar att knäcka topp 10. Och hur är det med PureVPN-servern? Var står det jämfört med tävlingen? Läs vidare för att ta reda på det.


Hur stor är PureVPN-serverlistan?

Du gör inte’t behöver rulla ner PureVPN’s webbplats mycket att se att den har över två tusen “strategiskt placerade” servrar som ska hjälpa dig att övervinna eventuella begränsningar. Det kan inte konkurrera med TorGuard eller CyberGhost, som båda erbjuder mer än tre tusen servrar, men det’är på samma nivå som vårt # 1 - ExpressVPN.

Vad säger det till oss? Det betyder att du inte gör det’Det måste vara ledande inom kvantitetsavdelningen för att vara den övergripande VPN-ledaren. Som jämförelse har NordVPN mer än 5 000 servrar, men det’räcker inte för att ge det en betydande fördel gentemot ExpressVPN.

Med detta i åtanke bör man titta på antalet länder och platser eller regioner som har VPN-servrar. Detta kommer att hjälpa till att avgöra hur stort det faktiska nätverket är och hur tätt det täcker världen.

Hur spridd är PureVPN-serverlistan?

Det finns fall när VPN-tjänsteleverantörer spränger servernumren genom att lägga till “virtuell,” (läs: falska) platser. Tyvärr det’är också fallet med PureVPN. Därför, medan dess 180+ platser i 150+ länder ser imponerande ut, skulle förvänta sig att den skulle ha en fysisk server i Bhutan eller Nordkorea i bästa fall. När det gäller Nordkorea skulle servern förmodligen vara det “administreras” av regeringen ändå, så det’varför inga rimliga VPN-leverantörer skulle ta en sådan risk. Faktum är att de flesta topp-VPN: er kvar i 60 länder med servrar, vilket gör PureVPN’är 150+ nästan absurd.

På grund av de virtuella servrarna kommer vi att ignorera platsen och landnumren som PureVPN har publicerat och koncentrerar oss bara på antalet servrar och deras spridning över hela världen. Dessa nummer kommer inte heller att vara 100% exakta eftersom det finns’det är inget sätt att veta vilka servrar som är virtuella och vilka som är fysiska, men åtminstone skulle det ge oss en uppfattning om kontinenterna där PureVPN’närvaro känns mest. Baserat på den informationen bör du kunna avgöra om VPN: n kommer att kunna ge anständiga anslutningar.

PureVPN-servrar efter region

servrar efter region

Det är inte överraskande att majoriteten av PureVPN-servrar finns i Europa och Amerika. Det där’s nästan 1600 eller 74% av det totala. Normalt skulle det innebära att serverspridningen är ganska bra - sådana välkända varumärken som Astrill VPN har samma procentandel. Skillnaden är att den senare är en av de bästa VPN: erna för Asien, och PureVPN är ännu att klättra upp till toppen i någon region.

I Sydamerika har PureVPN 84 servrar (4%) i 13 länder. Om vi ​​skulle tro att alla är verkliga skulle resultatet kunna betraktas som mycket bra eftersom till exempel NordVPN har mindre än 1% av sina servrar i denna region.

Asien är en stor och ständigt växande VPN-marknad. Många topp-VPN: er kommer ännu inte att ge den uppmärksamhet den söker, med Astrill VPN som förmodligen är den starkaste tjänsten i detta avseende (1 av 5 servrar på denna kontinent). PureVPN har 15%, men igen, det är förmodligen för bra för att vara sant.

När det gäller Oceanien vill vissa VPN-användare räkna dessa servrar som tillhör Asien-Stillahavsområdet. Vi föredrar dem separat eftersom avståndet från Nya Zeeland till någon fastlandsserver när vi söker den bästa anslutningen är för mycket. PureVPN’s 4% är ett bra antal och slår till och med Astrill (förutsatt att alla dessa är fysiska servrar).

Nästa stora region är Mellanöstern, Afrika och Indien. Det har vanligtvis det lägsta antalet servrar både procentuellt och totalt. PureVPN kan skryta med ungefär 150 servrar i Afrika bara, totalt 7% (!). Men där’det är inget sätt att skilja Indien eller Mellanösterns länder eftersom servern i PureVPN-klienten inte gör det’t tillåter att välja något annat än landet. Så antingen tror du att NordVPN har tio gånger färre servrar i Afrika eller bara ignorera dessa nummer och kontrollera den faktiska hastigheten som varje server ger dig.

PureVPN-serverhastighet

serverhastighet

Slutligen kommer vi till den mest spännande delen, som kontrollerar om det självutnämnda “Värld’s snabbaste VPN-tjänst” kan gå promenad. Recensionerna och användarnas åsikter var motstridiga, så vi gjorde ett eget test från Europa. Hastigheterna var antingen bra eller mycket bra, med avfall i linje med det ökande avståndet. Så medan PureVPN inte är den snabbaste tjänsten vi’Vi har lagt handen på, det är verkligen en av de snabbaste.

Som tidigare nämnts har mycket att göra med servern du’åter ansluter till. En fysisk server i närheten ger dig ofta problemfri anslutning, medan en virtuell på en annan kontinent kan orsaka latensproblem vid bästa tidpunkter. Med PureVPN bör du inte’t förväntar sig några problem i Nordamerika eller Europa, men andra regioner måste testas innan de beslutar att köpa tjänsten.

PureVPN-servrar och streaming

Ett vanligt problem när du försöker strömma en show eller ett sportevenemang är geo-blockering. Och PureVPN är inte’t hjälper så mycket det kan genom att låta användare välja mer än bara landet. Detta innebär att en användare i New York kanske måste ansluta till Los Angeles utan anledning och förlora bandbredd på grund av det enormt ökade avståndet.

För att vara rättvis har PureVPN ett specialalternativ som heter “Ändamål” där du kan välja vad du vill strömma, som en viss kabelkanal, Hulu eller US Netflix. För att vara ännu rättvisare skapades inte PureVPN enbart för streaming. Medan PureVPN lyckades spärra det amerikanska Netflix-biblioteket, kom BBC iPlayer inte med oss ​​de önskade resultaten.

PureVPN-servrar och torrenting

PureVPN är inte ett dåligt val för strömning. Först erbjuder den obegränsad bandbredd och 200 optimerade P2P-servrar. För det andra är hastigheten tillräckligt bra för att undvika att lämna din dator på helgen medan du’är borta, bara för att ha laddat ner några GB på måndag. För det tredje kan du behålla din anonymitet genom att betala för PureVPN med cryptocurrency och använda VPN’s kraftfulla säkerhetsfunktioner.

Men det finns tillräckligt med svaga punkter, en är bristen på en SOCKS5-proxy. Många flödande fans föredrar det på grund av dess hastighet och flexibiliteten som den erbjuder. Det finns också några rapporter om IP- och DNS-läckor, även om våra tester inte visar något sådant. Sist men inte minst är de ovannämnda P2P-servrarna de enda som tillåter strömtrafik, och vissa kritiker föreslår att de är andra klass, vilket ger sämre hastigheter.

Läs mer: PureVPN för Torrenting

Hur är PureVPN-serverlistan?

den’är svårt att sluta när du inte gör det’Jag vet hur många av de 2 000 servrarna som är spridda över 180 platser är fysiska och vilka som är rättvisa “virtuell.” Dessa tvivel är redan inte bra, så vi’d avstå från att ringa serverlistan “bra.”

Med det sagt är hastigheterna verkligen stora, så vem ska vi döma? Tänk bara på att PureVPN under åren har sett sin andel av skandalösa berättelser.

Rekommenderad läsning:

PureVPN Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 16 = 18