Adakah TorGuard baik untuk mengutuk?


BitTorrent telah menjadi sejenis revolusi dalam perkongsian fail, membolehkan fail besar untuk dikongsi di seluruh dunia oleh berjuta-juta orang setiap hari. Sudah tentu, memandangkan banyak bahan yang dikongsi di atas torrent melanggar undang-undang hak cipta, terdapat juga kenaikan caj yang dikenakan ke atas pengguna yang berkongsi bahan berhak cipta.

Amaran!

Torrenting tanpa VPN adalah masalah

Walaupun torrenting adalah sah di kebanyakan negara, memuat turun kandungan hak cipta tidak. Don’t terperangkap melakukannya - menggunakan VPN!

Dapatkan TorGuard Sekarang ▸

Untuk melindungi mereka yang mengerikan, semakin ramai pengguna beralih ke Rangkaian Peribadi Maya (VPN), dalam usaha untuk melindungi lalu lintas dan aktiviti torrent dari mata mereka. Salah satu pilihan yang lebih popular, dengan jelas menumpukan pada melindungi perkhidmatan torrent, adalah TorGuard.

Adakah TorGuard baik untuk mengutuk? Untuk benar-benar menjawab soalan ini, terdapat beberapa kriteria utama yang perlu kita lihat. Namely, bagaimana TorGuard melindungi identiti dan lalu lintas penggunanya, berapa banyak maklumat tentang penggunanya yang mereka log, dan berapa cepat TorGuard apabila digunakan untuk mengotorisasi?

Perkara yang perlu dipertimbangkan apabila terarah dengan TorGuard

Logo TorGuard

Soalan-soalan kami’telah ditanya di atas boleh dibahagikan kepada beberapa butiran kecil, jadi mari’bermula dengan barangan penting. Perkara yang paling penting yang pengguna ingin tahu tentang TorGuard adalah kelajuan. Berapa cepatnya? Bolehkah anda menyentuh perkara pada kelajuan yang baik semasa bersambung dengannya?

TorGuard direka khusus untuk menjadi baik untuk trafik torrent. Oleh itu, mereka mempunyai lebih dari 3,000 pelayan di lebih daripada 50 buah negara, yang membolehkan banyak kelajuan dan fleksibiliti. TorGuard dianggap sebagai salah satu alat terpantas untuk melindungi trafik torrent, terutamanya memandangkan ciri keselamatan ia termasuk. Kelajuan sambungan hanya mengalami kelembapan yang minimum apabila menggunakan pelayan yang betul, dan menggunakan VPN sebenarnya boleh membantu memerangi pelarasan ISP, yang juga dapat meningkatkan kelajuan torrent anda.

Atas nota itu, TorGuard menggunakan penyulitan bit AES-256 dan menawarkan pelbagai protokol terowong, termasuk OpenVPN, WireGuard, SSTP, IKEv2, dan L2TP / IPSec. Kombinasi AES-256 + OpenVPN adalah piawaian industri dan dianggap sangat selamat. Dengan pelbagai pilihan protokol yang tersedia untuk boot, ia tidak menghairankan kerana TorGuard menikmati populariti di pasaran VPN.

Satu ciri penting untuk ditinjau ialah suis bunuh. Ciri suis membunuh akan mencabut trafik anda dalam kes kegagalan VPN, yang menghentikan sambungan anda terus dari mendedahkan lalu lintas anda. Nasib baik, TorGuard menggunakan ciri suis bunuh berfungsi, jadi IP dan lalu lintas anda tidak akan terungkap sekiranya VPN tiba-tiba berhenti bekerja.

TorGuard juga termasuk kefungsian untuk memintas Pemeriksaan Pakej Deep, yang bermaksud ia boleh digunakan oleh orang-orang yang ingin mengalir dari China. Ciri lain yang menarik adalah pelbagai sokongan peranti, termasuk Windows, macOS, Linux, iOS, Android, dan yang paling penting, router dikonfigurasikan untuk menggunakan TorGuard. Sokongan penghala adalah sangat baik, terutama bagi orang yang berkongsi banyak data melalui torrenting.

Perkara terakhir yang kita mahu lihat dari segi menggunakan TorGuard untuk torrents adalah perkara undang-undang.

Apa jenis perkara undang-undang yang perlu kita bimbang?

Torguard menawarkan percubaan percuma selama 7 hari

Dengan mana-mana VPN, terdapat beberapa perkara undang-undang yang perlu anda pertimbangkan, terutamanya jika anda bercadang menggunakan torrents. Soalan pertama adalah bidang kuasa. Jika perkhidmatan VPN didasarkan di negara yang mempunyai undang-undang yang ketat yang mengatur privasi internet, atau salah satu yang merupakan sebahagian dari perikatan intelijen yang luas (seperti persekutuan Five Eyes), maka itu’berita buruk s.

Malangnya, perkhidmatan TorGuard berpangkalan di Amerika Syarikat. Ini adalah bidang kuasa yang agak buruk untuk perkhidmatan VPN yang berpusat di, kerana ia adalah ahli pengasas Lima Mata, dan ia juga mempunyai rekod prestasi buruk dari segi keselamatan siber. Bahawa dikatakan, syarikat itu sendiri mempunyai dasar pembalakan tidak ketat, dan hanya menyimpan sejumlah kecil data untuk menjejaki akaun pengguna. Mereka akan log apa-apa maklumat yang anda berikan kepada mereka dengan rela, bagaimanapun, jadi seperti yang mungkin.

Walaupun TorGuard mungkin dipaksa oleh penguatkuasa undang-undang untuk menyerahkan log data, ada yang menang’t banyak dalam log data ini yang akan membabitkan mana-mana pengguna jenayah, apalagi mengenalpasti mereka (kecuali maklumat tersebut telah disediakan secara sukarela). Walaupun ini mungkin menjadi perhatian kepada orang-orang yang benar-benar memerlukan privasi yang melampau (seperti pelarian politik), pengguna yang hanya meretas dengan TorGuard seharusnya lebih baik atau kurang baik jika mereka’berhati-hati.

Kebaikan dan keburukan TorGuard untuk mengkritik

Oleh itu, seperti yang anda lihat, terdapat banyak perkara yang disukai mengenai TorGuard, terutamanya bagi pengguna yang ingin menggunakannya untuk mengkritik. Ia mempunyai keselamatan yang sangat baik dan hanya masalah privasi kecil semasa menggunakan langkah-langkah penting untuk memastikan keselamatan penggunanya. Untuk merumuskan apa yang kita’sudah pergi, mari’s melihat beberapa kebaikan dan keburukan TorGuard:

Pro

Pro

  • Keselamatan yang sangat baik. Gabungan penyulitan kuat dan protokol yang bervariasi menjadikan TorGuard sebagai salah satu penyelesaian VPN yang paling selamat di pasaran.
  • Kelajuan hebat. Liputan pelayan di lebih dari 50 buah negara dan keupayaan menanggulangi halus menjadikan ini VPN yang sangat cepat, yang sangat sesuai untuk merosakkan.
  • Dasar tidak log masuk yang boleh dipercayai. Apabila syarikat lain menyembunyikan bahasa yang sempit dalam cetakannya, TorGuard nampaknya legit, kerana mereka tidak’t menyimpan log data pengguna, dan mereka juga membenarkan torrenting dalam ToS mereka.
  • Baik untuk pengguna di China. Keupayaan untuk memintas Deep Packet Inspection menjadikan ini pilihan yang baik untuk pengguna yang ingin merakam media dari dalam China.
  • Dibina untuk torrenting. Pelanggan ini dibuat untuk trafik torrent. Jika awak’mencari VPN yang baik untuk mengerikan, tidak lagi mencari TorGuard.

Keburukan

Keburukan

  • Privasi. Terdapat beberapa kebimbangan privasi dengan akaun pengguna dan kaedah pembayaran, tetapi tidak ada yang terlalu besar.
  • Bidang kuasa. Perkhidmatan ini berdasarkan di Amerika Syarikat, negara persekutuan Five Eyes.

Terdapat jelas beberapa perkara di sini yang menimbulkan kebimbangan kecil, tetapi gambaran keseluruhan kelihatan agak optimistik untuk TorGuard.

Jadi apa’adakah keputusan itu? Adakah TorGuard baik untuk torrenting?

Secara jujur, kerana pelanggan ini mempunyai ciri-ciri keselamatan yang menyaingi anak lelaki besar dalam industri (seperti NordVPN atau ExpressVPN), ia’s mudah untuk mengesyorkan TorGuard VPN untuk torrenting. Kelajuan dan dasar privasi yang boleh dipercayai hanya ceri di bahagian atas pai. Jika awak’semula di pasaran untuk VPN yang baik untuk melindungi lalu lintas torrent, tidak lagi mencari TorGuard.

Bacaan yang disyorkan:

Kajian TorGuard

VPN Terbaik untuk Torrenting

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 60