Adakah mengotorkan haram di Australia


Torrenting, juga dikenali sebagai perkongsian fail P2P, adalah usaha yang sangat popular untuk Aussies, tetapi pertama kita harus menjawab soalan asas.

Menjadi selamat semasa torrentingMulai bermula dengan salah satu VPN terbaik untuk mengurai: ExpressVPN ▸

VPN yang paling berkuasa di pasaran merangkumi semua torrenter’kelajuan dan keperluan keselamatan.

NordVPN ▸

Bukan sahaja VPN terpantas pada masa ini, tetapi juga yang mempunyai beberapa tawaran hebat untuk pengguna.

CyberGhost ▸

Murah dan mesra pengguna - CyberGhost menawarkan senarai pelayan yang hebat dan keupayaan P2P yang baik.

Adakah mengotorkan haram di Australia?

TL: DR: Tidak.

Sebagai peraturan umum, memuat turun kandungan melalui torrents tidak menyalahi undang-undang di mana-mana negara sejauh yang kami tahu. Walau bagaimanapun, syaitan adalah dalam butiran: semuanya bergantung kepada jenis kandungan anda’muat semula. Intinya, jika anda’memuat turun bahan berhak cipta melalui torrenting, anda’semula terlibat dalam aktiviti haram di bawah undang-undang Australia.

Torrenting di Australia

Mengikut kaji selidik rasmi, mengurai di Australia tidak begitu popular seperti dulu, seperti itu’s menurun sejak 2014. Penurunan populariti itu dikatakan disebabkan oleh ketersediaan kandungan undang-undang yang lebih tinggi, menurut tinjauan oleh kerajaan Australia, seperti perkhidmatan streaming seperti Stan dan Netflix.

Kekerapan penggunaan kandungan digital di Australia 2018

Berhubung dengan keutamaan yang mengutamakan, kebanyakan orang Australia menggunakan pelanggan BitTorrent untuk memuat turun filem, muzik dan permainan video. Ia’sungguh menyebut bahawa sejak kerajaan Australia menyekat lebih daripada lima puluh laman web bajak laut yang dikenali untuk berkongsi rancangan TV dan filem secara tidak sah selepas mendapat aduan dari organisasi pencurian anti-hak cipta (Creative Content Australia), pengurangan jatuh sebanyak dua puluh peratus tahun pada tahun Sejak 2014. Sebagai contoh, pada 2016, 21 peratus orang Australia menggunakan kandungan cetak rompak, berbanding 16 peratus pada tahun 2017.

Torrenting di Australia adalah yang paling popular di kalangan 18-24 tahun, dengan hampir tujuh puluh peratus daripada kumpulan masing-masing mengakui telah mengambil bahagian dalam beberapa bentuk pelanggaran / pembajakan dalam talian seperti laporan 2010. Walau bagaimanapun, lebih daripada separuh negara’penduduknya menggunakan perisian yang merosakkan perisian untuk rancangan dan filem TV lanun, menurut laporan yang sama, iaitu menganggu adalah sangat popular di kalangan Aussies, tanpa mengira umur dan status sosial.

Sebagai fakta yang menyenangkan, beberapa tahun yang lalu, Duta Amerika Syarikat Jeffrey Bleich telah meminta orang Australia melalui mesej Facebook untuk berhenti memuat turun (haram) musim ke-3 Game of Thrones. Intinya, orang Australia mengambil berat mereka dengan serius.

Dokumen undang-undang yang menentukan penggunaan tapak / fail torrent

Kerajaan Australia meluluskan beberapa undang-undang baru-baru ini yang membenarkan “Abang” untuk menjejaki warganya secara dalam talian, dan kami’Kembali bercakap tentang undang-undang data mandatori dan keputusan Mahkamah Persekutuan yang membenarkan pihak berkuasa untuk mengejar tindakan undang-undang terhadap individu “lanun.” Selain itu, pada bulan Jun 2015, Parlimen Australia meluluskan Rang Undang-undang Pindaan Hak Cipta (Pelanggaran Atas Talian) yang bertujuan untuk membanteras kegiatan cetak rompak dalam talian.

Akibat undang-undang untuk mengutak bahan berhak cipta di Australia

Undang-undang yang berkaitan dengan memuat turun bahan berhak cipta adalah undang-undang yang diluluskan pada tahun 1968, Akta Hak Cipta Australia. Untuk menjadi tindak pidana, pengguna yang terlibat dalam mencemarkan kandungan berhak cipta harus melakukannya pada skala komersial. Walau bagaimanapun, jika disaman oleh pemilik hak, pemunggah / pengedar mungkin terpaksa membayar ganti rugi berkanun / pampasan yang pada asasnya tidak ditemui, iaitu’tiada liabiliti maksimum yang ditetapkan di bawah undang-undang Australia berhubung dengan harta intelek.

Statistik tuntutan yang berkaitan dengan torrenting di Australia

Berita baik untuk mengalahkan penggemar adalah bahawa Australia seolah-olah mengamalkan a “laissez faire” dasar berkenaan dengan internet cetak rompak. Pada asasnya, tiada rekod orang yang didenda di Australia kerana melanggar negara’undang-undang hak cipta dalam talian berhubung dengan mengkritik.

Bagaimana untuk menjelajah dengan selamat di Australia - menggunakan VPN!

Sekarang datang bahagian yang menyeronokkan, seperti kita’akan mengajar cara torrent dengan selamat dan tanpa nama di Australia. Dengan syarat anda sudah mempunyai klien BitTorrent (uTorrent / BitTorrent / apa sahaja) yang dipasang pada mesin anda, di sini’s tutorial langkah demi langkah yang singkat:

Langkah 1: pilih pembekal perkhidmatan VPN dan muat turun / pasang perisian pada komputer anda dengan mengikuti arahan.

Langkah 2: pilih pelayan P2P (perlu diingat bahawa sesetengah pembekal VPN menawarkan pelayan berdedikasi untuk merosakkan) dan menyambung kepadanya.

Langkah 3: semak untuk mengetahui sama ada alamat IP sebenar anda tersembunyi sebelum mula mengotorkan. Klik di sini untuk melihat alamat IP sebenar anda, kemudian periksa sekali lagi dengan perkhidmatan VPN bermula dan lihat jika ia berubah.

Langkah 4: apabila sambungan VPN ditubuhkan dan alamat IP sebenar anda ditukar, anda dapat dengan mudah mula menganggu.

VPN terbaik untuk torrenting di Australia

NordVPN boleh dikatakan VPN terbaik untuk mengurai di Australia. Mengapa? Terdapat banyak sebab, dan yang paling penting adalah privasi dan keselamatan. Australia adalah sebahagian daripada persekutuan lima mata, yang menjadikan persekutuan perisikan Anglophone antara 5 negeri (Australia, Kanada, New Zealand, United Kingdom dan Amerika Syarikat); pada dasarnya, Australia memantau semua trafik internet, termasuk rakyat’ komunikasi peribadi melalui sistem pengawasan ECHELON, antara lain.

Berasaskan Panama (itu’s ditambah besar dengan bidang kuasa) NordVPN telah mencapai status legenda di kalangan peminat yang mengutuk kerana privasi sifar log dasar sentrik. Penyedia VPN yang dengan jelas menguatkuasakan dasar sifar log bermakna semua aktiviti dalam talian anda, termasuk meresap, tidak disimpan oleh NordVPN’pelayan s dan sama berlaku untuk alamat IP dan nama anda, termasuk “metadata.” Tidak ada yang menyimpan atau berkongsi dengan sesiapa sahaja, termasuk Big Brother.

Dan bercakap tentang keselamatan, tawaran NordVPN AES-256 enkripsi sebagai standard untuk semua trafik rangkaian mereka, termasuk torrenting. Selain itu, awak juga’Anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai protokol sambungan, bersama dengan ciri suis bunuh terbina dalam, yang akan melindungi ketulian identiti anda apabila merosakkan walaupun sambungan internet anda jatuh untuk sebarang sebab.

Torrenting adalah mengenai kelajuan muat turun, dan di sini NordVPN benar-benar bersinar, kerana ia menawarkan perkhidmatan bertaraf dunia dan boleh dipercayai untuk mengutuk, seperti alamat IP berdedikasi, yang memberikan anda alamat IP yang sama pada pelayan tertentu, bersama dengan Tor Over VPN dan VPN Double. Perkara Tor Over VPN adalah ciri yang agak unik, dan ia akan membuat trafik internet anda hampir tidak boleh dipercayai. Jika awak’lagi gila torrent, ciri ini akan membuatkan anda tidur lebih baik pada waktu malam.

Dan kemudian, di sana’s the Ciri VPN berganda, yang menawarkan perlindungan berganda, seperti dalam penyulitan berganda, seperti namanya. Menurut pakar keselamatan, penyulitan ini pada dasarnya tidak dapat dipecahkan. Walau bagaimanapun, dengan menggunakan ciri yang menarik ini, boleh mencetuskan penurunan kelajuan muat turun. Tetapi hey, keselamatan pertama, betul?

Akhir sekali, NordVPN benar-benar menggalakkan penyesalan, kerana mereka menawarkan pelayan di rangkaian luas mereka (Lebih 5,700 pelayan di 60 negara) yang dioptimumkan untuk perkongsian P2P, iaitu apabila anda memilih pelayan P2P, anda’akan secara automatik disambungkan kepada yang terbaik untuk mengotorkan, berdasarkan lokasi dan jenis sambungan anda. Dan anda juga boleh memilih pelayan secara manual, dari senarai negara. Akhirnya, NordVPN serasi dengan semua OS utama’es, termasuk macOS, Windows, Linux, iOS, Android dan sebagainya, dan ia membolehkan enam sambungan serentak dari satu akaun.

Bacaan yang disyorkan:

VPN Percuma Terbaik untuk Australia

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2