Adakah mengotorkan haram di Singapura?


Sejak Singapura adalah sebuah negara maju di Asia Selatan yang menawarkan infrastruktur internet generasi terkini, yang boleh dikatakan sebagai salah satu yang terbaik di dunia, hari ini’Artikel ini ditujukan untuk mengutuk aficionados yang tinggal di sana. Biarkan’s bermula dengan asas-asas.

Merosakkan haram di Singapura?

TL; DR: Tidak.

Walau bagaimanapun, di sana’s kaveat untuk itu: semuanya bergantung kepada apa yang anda’muat semula.

Oleh kerana teknologi Peer to Peer alias P2P pada dasarnya merupakan platform dalam talian untuk berkongsi fail, satu-satunya perkara yang mungkin membawa anda ke dalam masalah di Singapura ialah kandungan kandungan. Jika sumber bahan adalah halal dan orang yang memuat naik kandungan dalam talian masing-masing mempunyai kebenaran daripada pemilik hak cipta untuk melakukannya, ia’s semua unicorns dan pelangi.

Menjadi selamat semasa torrentingMulai bermula dengan salah satu VPN terbaik untuk mengurai: ExpressVPN ▸

VPN yang paling berkuasa di pasaran merangkumi semua torrenter’kelajuan dan keperluan keselamatan.

NordVPN ▸

Bukan sahaja VPN terpantas pada masa ini, tetapi juga yang mempunyai beberapa tawaran hebat untuk pengguna.

CyberGhost ▸

Murah dan mesra pengguna - CyberGhost menawarkan senarai pelayan yang hebat dan keupayaan P2P yang baik.

Torrenting di Singapura

Sejak kami’sudah menjawab soalan itu “merosakkan haram di Singapura,” biarlah’s mengambil melihat sejarah torrenting di negara ini. Memandangkan Singapura adalah salah satu negara yang paling maju di dunia teknologi, dengan kebanyakan isi rumah yang dihubungkan ke internet melalui sambungan jalur lebar, torrenting dan perkongsian fail secara umumnya sangat popular. Mengikut data rasmi, sekurang-kurangnya separuh daripada penduduk (satu dari dua orang yang ditemubual) tidak’t mempunyai a “isu moral” dengan memuat turun kandungan berhak cipta melalui penindasan.

Walau bagaimanapun, ia’s lucu untuk mengetahui bahawa 80 peratus atau 4 dari 5 warga Singapura mendakwa bahawa menghormati harta intelek adalah penting, seperti di Pejabat Harta Intelek Singapura’kajian terkini. Torrenting adalah perkara besar di Singapura disebabkan oleh dua fakta utama: kelajuan internet yang meletup dan sebilangan besar titik akses internet LAN yang bebas / terbuka (oleh itu tanpa nama), terdapat di kafe-kafe internet dan perpustakaan awam.

Satu lagi sebab yang merosotnya meluas di Singapura adalah di sana’s kekurangan cara undang-undang untuk memuat turun / penstriman kandungan digital. Tidak perlu dikatakan, torrenting adalah yang paling popular di kalangan Singapura yang lebih muda, masing-masing demografi 18-24 tahun, di mana hampir 40 peratus mengatakan bahawa mereka sering memuat turun filem dan rancangan TV melalui torrenting.

Dokumen undang-undang yang menentukan penggunaan tapak / fail torrent

Undang-undang yang berkaitan dengan penggunaan laman web torrent dan terlibat dalam penindasan adalah Akta Hak Cipta (Singapura) 2014.

Akibat undang-undang untuk merosakkan bahan berhak cipta di Singapura

Mengikut undang-undang jenayah Singapura, jika disabitkan dengan pelanggaran hak cipta yang sengaja dan penting untuk memperoleh kelebihan komersil, anda boleh didenda sehingga $ 20,000, dan anda juga boleh menjalani hukuman penjara sehingga 6 bulan. Pesalah yang berulang boleh didenda sehingga $ 50,000 dan boleh menjalani masa penjara sehingga 3 tahun.

Statut keterbatasan bagi pelanggaran hak cipta di Singapura adalah 6 tahun. Ia’s patut menyebutkan bahawa undang-undang hak cipta di Singapura adalah berdasarkan undang-undang Australia.

Statistik tuntutan yang berkaitan dengan torrenting di Singapura

Bercakap mengenai statistik tuntutan mahkamah, pada tahun 2006, Persatuan Industri Rakaman Singapura (RIAS) memfailkan tindakan undang-undang pertama yang berkaitan dengan aktiviti-aktiviti yang mengutuk, perkongsian fail haram masing-masing, di bawah Perjanjian Perdagangan Bebas Amerika Syarikat-Singapura. Setahun kemudian, pada tahun 2007, seorang pengedar anime (Odex) mula menjejaki dan bahkan menghantar ancaman undang-undang terhadap pengguna torrent. Singapura’Mahkamah s memerintahkan penyedia perkhidmatan internet untuk mendedahkan pelanggan’ maklumat peribadi.

Surat penangguhan dan desist telah dihantar oleh Odex kepada pengguna berusia sembilan tahun, dan tindakan-tindakan ini menyebabkan keluar dari perkampungan mahkamah untuk sekurang-kurangnya $ 2,000 setiap individu. Baru-baru ini, penyedia perkhidmatan internet di Singapura menyekat beberapa tapak torrent mengikut arahan dari negara ini’Mahkamah Tinggi, termasuk The Pirate Bay dan Kickass Torrents.

Bagaimana untuk menjelajah dengan selamat di Singapura

Sekarang datang bahagian yang menyeronokkan, seperti kita’akan mengajar anda cara torrent dengan selamat dan tanpa nama di Singapura. Dengan syarat anda sudah mempunyai klien BitTorrent (uTorrent / BitTorrent / apa sahaja) yang dipasang pada mesin anda, di sini’s tutorial langkah demi langkah yang singkat:

Langkah 1: Pilih pembekal perkhidmatan VPN dan muat turun / pasangkan perisian pada komputer anda dengan mengikut arahan.

Langkah 2: Pilih pelayan P2P (perhatikan bahawa penyedia VPN terbaik menawarkan pelayan yang berdedikasi untuk merosakkan) dan menyambung kepadanya.

Langkah 3: Semak untuk melihat sama ada alamat IP sebenar anda tersembunyi sebelum mula mengotorkan. Klik di sini untuk melihat alamat IP sebenar anda, kemudian periksa sekali lagi dengan perkhidmatan VPN bermula dan lihat jika ia berubah.

Langkah 4: Apabila sambungan VPN ditubuhkan dan alamat IP sebenar anda ditukar, anda boleh dengan selamat mula mengkritik.

VPN terbaik untuk torrenting di Singapura

NordVPN adalah VPN terbaik untuk mengurai di Singapura. Kebenarannya adalah bahawa dalam hal mengurai, NordVPN hampir terlalu baik untuk menjadi kenyataan, membuat pilihan yang ideal jika anda’mencari penyedia khidmat VPN terbaik untuk melayari web dengan selamat dan tanpa nama secara anonim.

Baca kajian NordVPN penuh kami

Untuk bermula, NordVPN sangat baik untuk kedua-dua torrenting & P2P dan penstriman video, kerana ia mempunyai lebih daripada 5,7000 pelayan yang tersebar di seluruh dunia, dan menggunakan protokol VPN terbaik dalam industri, lalai menjadi OpenVPN, bersama-sama dengan penyulitan gred tentera untuk semua data anda (AES 256- penyulitan bit masing-masing).

Ciri-ciri utama yang menjadikan NordVPN sebagai pilihan yang sangat baik untuk merosakkan termasuk dasar sifar log yang ketat, hakikat bahawa ia menawarkan proksi SOCKS5 percuma, serta hakikat bahawa syarikat itu berpangkalan di Panama - sebuah negara yang tidak’t mempunyai undang-undang pengekalan data.

Walaupun tidak semua pelayan mereka membenarkan torrenting, yang dilakukan sebenarnya dioptimumkan untuk perkongsian fail P2P, iaitu, dioptimumkan untuk torrents, yang bermaksud anda’akan mendapat faedah daripada kelajuan muat turun pantas.

Bacaan yang disyorkan:

VPN Terbaik untuk Singapura

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − = 40