Kuinka torrentit toimivat vuonna 2020? Kattava opas


Oletko kuullut torrentista? Oletko koskaan miettinyt kuinka torrentit toimivat? Ehkä ystäväsi ovat käyttäneet heitä ja sinä’olet utelias oppimaan, mitä he tekevät, tai haluat oppia käyttämään niitä itse.

Tässä artikkelissa selitetään, mitkä torrentit ovat, kuinka torrentit toimivat ja mitkä ovat niiden käytön edut ja haitat.

Ole varma torrentin aikana. Aloita yhdellä parhaista torrentin VPN: isistä: ExpressVPN ▸

Markkinoiden tehokkain VPN kattaa kaikki torrenterit’nopeuden ja turvallisuuden tarpeet.

NordVPN ▸

Ei vain tällä hetkellä nopein VPN, mutta myös sellainen, josta on hienoja tarjouksia käyttäjille.

CyberGhost ▸

Halpa ja käyttäjäystävällinen - CyberGhost tarjoaa loistavan palvelinluettelon ja hyvät P2P-ominaisuudet.

Artikkelin loppuun mennessä sinä’En tiedä vain torrentista, vaan sinäkin’Voit käyttää niitä sisällön lataamiseen, tiedostojen jakeluun ja suojaamiseen verkossa tehdessään tätä.
Ensin me’Katsotaan torrenttiin liittyviä avainsanoja ja žargonia, ja selitetään sitten mitä ne ovat. Seuraavaksi me’Puhutaan torrentien löytämisestä ja hyödyllisen sisällön etsimisestä.

Joten, ilman enempää, anna’s sukeltaa kuinka torrentit toimivat ja kuinka voit navigoida parhaiten torrenttilassa.

Kuinka torrentit toimivat?

Jotta voimme tutkia kattavasti, kuinka torrentit toimivat, me’Minun on katettava ensin tärkeä maa.

Mikä on torrent?

Antaa’s selvittää terminologian ennen kuin aloitamme jatkokeskustelua. Torrentti on vain pieni tiedosto (.torrent-tiedostotunnisteella), joka sisältää tiedot levitettävistä tiedostoista ja kansioista.

Mutta toisin kuin normaalit suorat lataukset, kuten sellaiset, jotka voit saada verkkosivustoilta kuten Facebook tai Softpedia, torrentit jaetaan useille tietokoneille.

Miten BitTorrent-verkko toimiiKuvalähde.

Mikä tekee torrentista erityisen?

Torrentit perustuvat vertaisverkkotekniikkaan, jonka suosio on alun perin tehty esimerkiksi Napsterin ja Limewiren avulla, ja sallivat useiden tietokoneiden isännöidä kaikkia tiedostoja (tai niiden osia). P2P-verkossa tietokoneet voivat puhua toistensa kanssa suoraan ilman, että palvelimen tietokoneen läpi.

Tämä tarkoittaa, että jos yksi tai useampi tietokone siirtyy offline-tilaan, tiedoston kopioita voi edelleen ladata. Se tarkoittaa myös, että tämä on maailmanlaajuinen alusta, koska bittiä tiedostoja voidaan levittää monissa maissa sijaitseville tietokoneille.

Erilaisia ​​torrent-asiakkaita

Torrenttien käyttäminen vaatii torrent-asiakasohjelman, joka on asennettuna tietokoneellesi. Vuoden 2020 suosituimpia asiakkaita ovat Vuze, uTorrent, Deluge, BitTorrent, qBittorrent.

uTorrent-kotisivu

Niitä kaikkia voi käyttää vapaasti, ja joissakin on enemmän ominaisuuksia kuin toisissa. Käytettävän torrent-asiakkaan valitseminen on henkilökohtainen valinta sen mukaan, kuinka monta soittokelloa ja vihelmää luulet itseäsi’Tarvitsen, mutta joku niistä saa työnsä päätökseen.

Kun asennat torrent-asiakasohjelmaa, lataa asennusohjelma aina luotettavasta lähteestä. Ja poista niiden asetusten valinta, joita saattaa ilmetä asennusprosessin aikana ja jotka voivat asentaa ei-toivotut työkalurivit tai muut ohjelmistot osana a ‘nippu’.

Torrent-asiakkailla on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten torrent-priorisointi, latausnopeuskaaviot, siementen ja ikätovereiden visualisoinnit, ilmoitus kun tiedostot ladataan, mediasoittimet ja paljon muuta.

Toinen mielenkiintoinen tosiasia torrent-asiakkaista on, että jotkut heistä voidaan asentaa myös älypuhelimiin, jolloin voit ladata sisältöä tien päällä. Mielenkiintoista on, että jotkut nykyaikaiset selaimet, kuten Opera, ovat alkaneet tarjota tukea torrenteille ja antavat sinun ladata ne suoraan ikkunasta.

He eivät kuitenkaan’t tarjoavat suuren määrän ominaisuuksia, jotka omistautunut asiakas saa.

Mitä siemenet, ikätovereita ja hoitajia ovat??

Kun joudut torjuntaan, törmäät sellaisiin termeihin kuin siemenet ja harrastajat. Antaa’s eritellä nämä ehdot sinulle.

seeder on henkilö, joka jakaa ensin jaettavan tiedoston. Tämä on alkuperäinen tiedosto, joka jaetaan ja tallennetaan biteinä ja palasina koko torrent-verkossa, kunnes useammalla tietokoneella on täydellinen kopio.

tähyillä on henkilö, jolla on bittiä ja palasia siemennettyä tiedostoa, mutta ei täydellinen kopio. Vertaisparit lähettävät ja lataavat samanaikaisesti tiedoston bittejä. Saatuaan täydellisen kopion, he voivat muuttua siemeniksi jakamalla tiedoston (lataamalla).

Kylvö on tärkeä osa vahvaa kumouttavaa yhteisöäKuvalähde.

On hyvää rentouttavaa etikettiä jatkaa kylvöä kerran’olet suorittanut tiedoston lataamisen.

Ihmiset, jotka don’t siemeniä lataamisen jälkeen on kutsuttu Leechers. Karhutajat huijataan useimmissa piinayhteisöissä, koska ne heikentävät torrentin terveyttä, kun taas kylvöä kannustetaan.

Kuvittele, että etsit lataamaan kirjaa, jota tarvitset pahasti, mutta siellä ei ole’t tarpeeksi kylvökoneita, jotta saat täydellisen kopion. Tämä tapahtuu, kun torrentia ei ole’t terveellisiä, joten sinun tulisi yrittää antaa takaisin torrenttiyhteisölle kylvöllä niin kauan kuin mahdollista.

Siemen lataamisen jälkeen

Tämä kuvakaappaus näyttää kuinka torrent-tiedostot siirtyvät automaattisesti kylvotilaan, kun tiedosto on ladattu.

Torrentsien löytäminen

Nyt kun sinä’sait melko hyvän kuvan torrentien perusteista, anna’S katso miten voit aloittaa etsimällä nämä torrentit.

Joitakin suosittuja verkkosivustoja

Jos asennat torrent-asiakasohjelman, törmäät myös sellaisiin termeihin kuin siemensuhde.

Siemensuhde on mitta, kuinka paljon olet ladannut dataa jaettuna lataamasi tiedon määrällä. Jos suhde on yli 1, se tarkoittaa sinua’olet ladannut enemmän kuin sinä’ladattu, ja tätä rohkaistaan ​​paljon monissa torrent-yhteisöissä, kuten yksityisissä seurantalaitteissa.

Toinen termi, jonka saatat kohdata, on seurantalaite. Tracker on palvelin, joka seuraa siirrettäviä tietoja ikäisensä ja siementen välillä ja seuraa kuinka paljon kukin niistä on ladannut tai ladannut. Sekä avoimia että yksityisiä seurantalaitteita on saatavana.

Pirate Bay

Me’Olemme jo käyneet läpi parhaimmat torrent-sivustot, jotka toimivat edelleen vuonna 2020.

Yksityiset jäljittäjät

Toisin kuin avoimet seurantalaitteet, kuten RarBG: n kaltaisilla verkkosivustoilla, yksityiset jäljittäjät ovat palvelimia, jotka edellyttävät sinun olevan jäsen niiden käyttämiseksi. Yksityisellä seurannalla on monia etuja, mutta myös joitain haittoja.

Kun olet rekisteröitynyt yksityiselle jäljittäjälle, johon liittyy usein tuntemasi henkilön kutsuminen, sinulla on pääsy loistavaan torrent-harrastajayhteisöön. Suurimmalla osalla yksityisiä seurantalaitteita on korkealaatuinen sisältö nopeammalla nopeudella ja turvallisemmilla latauksilla. Voit usein löytää sisältöä yksityisistä seurantalaitteista, joita on mahdotonta löytää avoimista seurannoista, mukaan lukien harvinaiset, vanhentuneet torrentit.

Haittapuoli on se, että rekisteröinti yksityiseen seurantaan on usein vaikeaa, ja jos et halua haastatella haastattelua’t tuntea ketään’s on jo jäsen. Sinun on myös ylläpidettävä tietty vähimmäissiemensuhde yhteisön ylläpitämiseksi’s torrentit terveellisiä.

Sinun on myös yleensä noudatettava tiukkoja sääntöjä jokaisesta yksityisestä jäljittäjästä ja pysyttävä mukana ja aktiivisena, joten harkitse huolellisesti ennen tämän vaihtoehdon valitsemista.

Torrentin lataaminen

Torrentin lataaminen on erittäin yksinkertaista.

Etsi ensin haluamasi tiedosto. Valitse tuloksista tiedosto, jolla on riittävästi kylvökoneita, ja napsauta sitten vain ladattavan tiedoston linkkiä. Se avaa seuraavan sivun:

Kuinka ladata torrentteja - lataamalla torrent-tiedosto

Valitse Lataa torrent -painike tai -linkki ja selaimesi lataa torrent-tiedoston. Avaa tämä tiedosto ja se käynnistää torrent-asiakasohjelman ja aloittaa latauksen heti.

Tässä’Vihje sinulle: jokaisella torrent-verkkosivustolla on kommentteja jokaisesta tiedostosta, joiden avulla voit määrittää, onko tiedosto hyvälaatuinen vai ei. Jos tietystä torrentista on tarpeeksi negatiivisia tai positiivisia kommentteja tai palautetta, se voi auttaa sinua päättämään, jatkaako lataus vai ei..

Magneettilinkit

Viime vuosina torrent-tiedostot (.torrent-tunnisteella) on korvattu yhä enemmän magneettilinkkien avulla. Nämä ovat pohjimmiltaan URL tai hyperlinkki, joka sisältää kyseisen torrentin hash-koodin.

Torrent-asiakassi voi käyttää magneettilinkkiä löytääksesi siemeniä ja ikätovereita, jotka jakavat kyseisen tiedoston. Magneettilinkit eivät’t vaadi seurantaa tai muita latauksia.

Magneettilinkkien käyttö

Magneettilinkkien käyttö on erittäin helppoa. Monet sivustot, mukaan lukien RARBG, tarjoavat oletusarvoisesti magneettilinkkejä. Kerran sinä’Kun olet löytänyt tiedoston, jonka haluat ladata, napsautat vain magneetin muotoista kuvaketta ja selaimesi avaa automaattisesti torrent-asiakkaasi, esim. Vuze, ja lataus alkaa.

Pirate Bayn magneettilinkki

Magneettilinkki on pieni magneettikuvake torrentin nimen vieressä.

Hyödyntämällä torrentteja parhaalla mahdollisella tavalla

Saadaksesi parhaan kokemuksen, kun sinä’Kun käytät torrentteja, on joitain tärkeitä asioita, joita voit parantaa.

Latausnopeuden optimointi

Torrentin latausnopeus riippuu monista tekijöistä. Joissain tapauksissa tiedostojen koko, jonka haluat ladata, voi olla valtava, kuten 20 Gt. Paljon riippuu Internet-yhteytesi kaistaleveydestä, mutta jos luulet sen olevan riittävä, sinun tulisi tutkia muita tekijöitä, kuten Internet-palveluntarjoajan kuristusta, torrentin siementen ja vertaiskäyttäjien määrää, yhteyden kuormitusta ja oikean asennusta. ja lataa nopeudet torrent-asiakkaasi sisällä.

Voit myös tarkistaa, onko yhteysnopeutesi odotetulla tavalla torrent-asiakasohjelmassa, ja asettaa lataus- ja latausnopeudet vastaavasti.

Jos ongelmat jatkuvat, saatat joutua tarkistamaan, salliiko palomuuri torrentin liikenteen läpi ja tehdä tarvittavat asetukset. Torrent-asiakkaasi verkkosivustolla on tarvittavat ohjeet tätä varten.

Käyttämästäsi asiakkaasta riippuen vaihtoehdon lataamisen ja lähettämisen nopeusrajoitusten muuttamiselle tulisi olla käytettävissä näytön alareunassa.

Muuta lataus- ja lähetysnopeuden rajoituksia

Torrent-asiakkaiden lisäominaisuudet

Jos sinä’Jos sinulla on koskaan ollut vaikeuksia streamin katselussa YouTubessa, saatat olla huomannut, että käytettävissä oleva kaistanleveys vaikuttaa latausnopeuteen ja videon laatuun. Lataus saattaa vaikuttaa usein muihin verkon käyttäjiin ja päinvastoin.

Tietäen kuinka torrent toimii, voit kuvitella, että ne vievät paljon kaistanleveyttä, ja sinäkin’d olla oikein!

Yksi Vuzen, uTorrentin ja joidenkin muiden asiakkaiden tarjoama ominaisuus on aikataulu asettaa päivät tai tunnit, jolloin torrentit ovat aktiivisia. Voit esimerkiksi asettaa torrenttejasetuksillesi vain siemeniä, mennä täydellä nopeudella tai rajoitetulla nopeudella tai pysäyttää torrentit kokonaan ennalta määritettyinä aikoina..

Tämä on hyödyllistä ihmisille, jotka don’t halua vaikuttaa talouteen’Internet-kaistanleveys päivällä, mutta aja torrentteja yöllä, kun kaikki nukkuvat.

Kaukosäädin

Toinen hieno vaihtoehto, jos’uudelleen kiireinen henkilö, joka’s aina liikkeellä, on kaukosäätimen ominaisuus uTorrentille ja joillekin muille asiakkaille. Tämä on pohjimmiltaan älypuhelimien sovellus, jonka avulla voit kirjautua sisään ja hallita tietokoneellasi käynnissä olevia torrenteja puhelimesta.

Voit keskeyttää, jatkaa, poistaa ja käynnistää uusia torrenteja etäyhteydellä, mikä tekee siitä todella kätevän.

Ovatko torrentit laittomia?

Yksi torrentin suosituimmista kysymyksistä on sen laillisuus. Antaa’Katso sitä nyt.

Mitä laki sanoo

Torrentsilla on maine laittomina, mutta ovatko ne todella? On käynyt ilmi, että torrentien takana oleva tekniikka ei ole laitonta eikä se riko mitään muita lakeja.

Torrenttien käyttö tekijänoikeuksilla suojatun sisällön, kuten elokuvien, TV-ohjelmien, e-kirjojen, musiikin ja muun median, levittämiseen ja lataamiseen on kuitenkin laitonta monissa maissa ja alueilla. Tekijänoikeuksilla suojaamattoman sisällön jakaminen ja levittäminen on kuitenkin täysin laillista, ja niin teitä ei kohdata.

Itse asiassa monet yritykset, kuten Ubuntu, Linux ja muut ohjelmistoyritykset, käyttävät torrentteja tapana jaella nopeasti ja tehokkaasti ohjelmistojaan..

Lue lisää: Onko Torrenting laiton?

Pidä itsesi turvassa

Jos päätät käyttää torrentteja, suosittelemme ryhtymään toimiin suojautuaksesi lainvalvojilta ja virastoilta, jotka panevat täytäntöön DMCA: n (Digital Millennium Copyright Act). Yksi tapa tehdä tämä on käyttää VPN-palvelua piilottaa IP-osoitteesi ja estää havaitseminen.

Toinen asia, jota kannattaa valvoa, on haittaohjelmat, mainosohjelmat ja muut ikävät ohjelmistot, jotka voivat saastuttaa tietokoneesi torrent-latauksesta. Asenna virustorjuntaohjelma ja varmista, että se on ajan tasalla. Kuten aina, älä koskaan lataa tiedostoja epäilyttäviltä / epäluotettavilta verkkosivustoilta.

Lue lisää: Kuinka ei saa kiinni torrentia?

Spots väärennöksiä

Toinen vaara, jota on tarkkailtava torrentin yhteydessä, on väärennetyt tiedostot, jotka voivat sisältää haitallista sisältöä, kuten vakoiluohjelmia, viruksia tai mainosohjelmia. Nämä tiedostot voidaan naamioida tavallisiksi mediatiedostoiksi, kuten Mp3, tai jopa salasanasuojatuiksi .zip- tai .rar-tiedostoiksi.

Sinun tulee olla erityisen varovainen mediatiedostojen suhteen, jotka päättyvät .exe-tiedostopääteisiin. Turvallisin tapa torrentien lataamiseen on käyttää todennettuja torrenteja, jotka joku verkkosivustolla on merkinnyt turvallisiksi.

johtopäätös

Nyt tiedät torrentin takana olevan tekniikan yksityiskohdat ja kuinka torrentit toimivat, eikä sinulla ole mitään vaikeuksia nauttia pääsystä tieto- ja mediamaailmaan, jota torrentit tarjoavat.

Muista käyttää luotettavia verkkosivustoja, välttää epäilyttäviä torrenteja ja noudattaa hyvän torrentin ohjeita. Turvallisuuden lisäämiseksi harkitse myös VPN-palvelun käyttöä.

Suositus:

Parhaat VPN-torrentit

Parhaat torrent-sivustot

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 1