Merosakkan haram di Amerika Syarikat


Jika awak’re kipas besar yang mengerikan, anda’Saya mendarat di tempat yang betul, seperti hari ini’Artikel ini akan menjawab soalan asas: sedang merosakkan haram di Amerika Syarikat? The “isu torrenting” boleh dijelaskan secara ringkas dalam tiga soalan mudah: adakah ia sah? Adakah ia selamat? Dan jika jawapan kepada soalan pertama ialah “tidak,” maka apa yang berlaku jika anda terjebak? Biarkan’s bermula dengan soalan yang paling penting, yang berkenaan dengan legality, dan kami’laksanakannya dari situ.

Status perundangan yang mengerikan di Amerika Syarikat

TL; DR: Ia’undang-undang s.

Walau bagaimanapun, di sana’s kaveat untuk itu: semuanya bergantung kepada apa yang anda’muat semula.

Seperti halnya banyak perkara dalam kehidupan, ketika kita’Kembali bercakap tentang torrenting di Amerika Syarikat, kami’re berurusan dengan isu yang pelbagai, iaitu soalan ini tidak boleh dijawab dengan mudah ya atau tidak. Untuk menjadikannya mudah, jika anda memuat turun bahan berhak cipta, anda’melanggar undang-undang.

Dan sebelum anda bertanya, mengerikan tidak sama dengan cetak rompak. Di sini’s perjanjian itu: protokol torrent hanyalah teknologi yang dibangunkan untuk membantu orang memuat turun kandungan lebih mudah. Ia’s sifat kandungan masing-masing yang membuat torrenting menyalahi undang-undang atau tidak. Dan undang-undang AS mendiskriminasikan antara memuat turun bahan berhak cipta dan tidak berhak cipta.

Menjadi selamat semasa torrentingMulai bermula dengan salah satu VPN terbaik untuk mengurai: ExpressVPN ▸

VPN yang paling berkuasa di pasaran merangkumi semua torrenter’kelajuan dan keperluan keselamatan.

NordVPN ▸

Bukan sahaja VPN terpantas pada masa ini, tetapi juga yang mempunyai beberapa tawaran hebat untuk pengguna.

CyberGhost ▸

Murah dan mesra pengguna - CyberGhost menawarkan senarai pelayan yang hebat dan keupayaan P2P yang baik.

Torrenting di Amerika Syarikat

Walaupun apa yang difikirkan oleh orang lain, torrenting di Amerika Syarikat masih sangat popular. Selain itu, Amerika Syarikat mengetuai dunia dalam hal ini, dengan hampir 28 bilion kunjungan ke tapak torrent / portal muat turun / tapak aliran seperti data 2018. Walaupun kebanyakan orang (53 peratus daripada lawatan ini) pergi ke laman streaming seperti Spotify dan Neflix, masih terdapat puluhan juta orang yang menggunakan pelanggan yang mengkritik untuk memuat turun filem, siri TV secara haram (baca Game of Thrones, Siri TV paling cetak rompak dalam 2016), muzik atau buku.

Perkongsian fail di graf utara Amerika

Bercakap mengenai demografi, orang dewasa muda cenderung untuk menggunakan pelanggan yang paling menjengkelkan, dan kami’merujuk kepada orang yang berusia antara 18 hingga 29 tahun. Menurut data statistik, lebih separuh daripada demografi ini telah memuat turun kandungan menggunakan torrents. Pengguna internet berusia antara 30 hingga 49 tahun juga dikenali untuk memuat turun kandungan melalui torrents secara teratur, dengan 27 peratus atau lebih melaporkan bahawa mereka’telah memuat turun kandungan berhak cipta. Hanya 12 peratus daripada rakyat Amerika yang berusia lebih daripada 50 tahun yang dilaporkan telah memuat turun fail melalui torrenting.

Pelajar lebih cenderung untuk memuat turun kandungan dari internet daripada bukan pelajar, kerana muat turun tingkah laku dikaitkan dengan tahap pendidikan dan pendapatan isi rumah di Amerika Syarikat, iaitu orang yang mendapat kurang cenderung memuatkan lebih banyak kandungan haram.

Ia’juga bernilai menyebut bahawa kebanyakan orang menggunakan torrenting untuk memuat turun filem dan rancangan TV / siri (kira-kira 24 peratus daripada pengguna AS), bersama dengan muzik (35 peratus daripada pengguna AS) dan buku (sekurang-kurangnya 16.5 juta orang di buku yang dimuat turun di AS 2017).

Dokumen undang-undang yang menentukan penggunaan tapak / fail torrent

Sekiranya anda ingin mendapatkan pemahaman yang lebih baik mengenai isu ini, anda mesti belajar tentang undang-undang yang mentakrifkan penggunaan tapak torrent dan / atau fail di Amerika Utara. Di Amerika Syarikat, kami mempunyai Akta Keluarga Hiburan dan Hak Cipta, undang-undang persekutuan yang diluluskan pada tahun 2005, yang terdiri daripada dua bahagian: Artis’Akta Pencegahan Hak dan Kecurian dan Akta Filem Rumah Keluarga.

Seksyen bekas meningkatkan penalti untuk pelanggaran hak cipta pada kedua-dua perisian dan filem. Di sana’s juga Akta Pemodenan Muzik 2018, yang mengawal isu hak cipta untuk rakaman audio / muzik berkaitan dengan penstriman digital dan perkara-perkara semacam itu. Undang-undang persekutuan yang lebih lama termasuk DMCA dan CTEA dari tahun 1998, dan juga Akta Pencurian Tidak Elektronik (1994), yang membolehkan pendakwaan jenayah terhadap individu yang terlibat dalam pelanggaran hak cipta dalam keadaan tertentu.

Akibat undang-undang yang mengutuk bahan berhak cipta di Amerika Syarikat

Jika awak’kembali tertangkap bahan berhak cipta di Amerika Syarikat, anda mungkin menghadapi masa penjara (senario terburuk), atau penangkapan rumah dan denda. Sebagai contoh, selepas FBI menutup laman web BitTorrent yang sangat popular di EliteTorrents.org pada tahun 2005, pentadbir laman web mengaku bersalah atas tuduhan konspirasi jenayah, dan beberapa defendan menerima hukuman penjara (5 bulan penjara masa + 3 tahun percubaan), tahanan rumah atau denda ($ 3000- $ 15,000). Baru-baru ini, pengguna yang menangkap memuat turun muzik secara tidak sah disaman oleh Persatuan Industri Rakaman Amerika dan dipaksa membayar kira-kira $ 750 untuk setiap lagu yang dimuat turun.

Dalam kes Virgin Records America, Inc v. Thomas-Rasset, tertuduh telah dibicarakan sebelum juri dan diperintahkan membayar $ 220,000 untuk 24 lagu yang disediakannya secara percuma kepada orang awam.

Statistik tuntutan undang-undang yang berkaitan dengan torrenting di Amerika Syarikat

Topik ini sangat penting untuk kegilaan torrent, kerana bilangan tuntutan internet yang berkaitan dengan cetak rompak / hak cipta semakin meningkat. Kebanyakan kes pelanggaran hak cipta di AS dikuasai oleh 2 syarikat yang tidak dikenali, Strike 3 Holdings (apa’s dalam nama, betul?) dan Malibu Media.

Hanya pada separuh pertama tahun 2018, kedua-dua syarikat ini mengatasi lebih banyak pengadilan Amerika Syarikat dengan lebih 1,700 kes sindiket berkaitan perkongsian fail berasingan. Terdapat sedikit lebih 6,000 kes yang berkaitan dengan perkongsian fail pada tahun 2018 mengikut Justitia.

Pada asasnya, model perniagaan mereka berpusat pada ancaman, kerana kebanyakan kes dilucutkan dari mahkamah. Mengambil kes percubaan, selain daripada beberapa contoh yang dipublikasikan, terlalu berisiko dari segi kemungkinan pulangan kewangan. Sepanjang dekad yang lalu, bilangan kes perkongsian fail haram seolah-olah masih tetap berterusan.

Bagaimana untuk menjelajah dengan selamat di Amerika Syarikat

Sekarang datang bahagian yang menyeronokkan, seperti kita’akan mengajar cara torrent dengan selamat dan tanpa nama di Amerika Syarikat. Dengan syarat anda sudah mempunyai klien BitTorrent yang dipasang pada mesin anda, di sini’s tutorial langkah demi langkah yang singkat:

Langkah 1: Pilih VPN terbaik untuk merosakkan dan memuat turun / memasang perisian pada komputer anda dengan mengikuti arahan.

Langkah 2: Pilih pelayan P2P (perlu diingat bahawa penyedia VPN terbaik menawarkan pelayan yang berdedikasi untuk menyerang) dan menyambung kepadanya.

Langkah 3: Semak untuk melihat sama ada alamat IP sebenar anda tersembunyi sebelum mula mengotorkan. Klik di sini untuk melihat alamat IP sebenar anda, kemudian periksa sekali lagi dengan perkhidmatan VPN bermula dan lihat jika ia berubah.

Langkah 4: Apabila sambungan VPN ditubuhkan dan alamat IP sebenar anda ditukar, anda boleh dengan mudah mula menganggu.

VPN terbaik untuk torrenting di Amerika Syarikat

Boleh dikatakan, penyedia perkhidmatan VPN yang terbaik untuk mengutuk di Amerika Syarikat ialah ExpressVPN. Mengapa? Ia’s sangat mudah: pertama, ExpressVPN mempunyai lebih dari 3,000 pelayan di 94 negara, yang bermaksud anda’akan mendapat manfaat daripada kelajuan muat turun pantas di mana sahaja di dunia.

Selain itu, ExpressVPN mempunyai dasar log sifar yang ketat, dan menawarkan jalur lebar tanpa had dan sokongan untuk P2P pada semua pelayannya. Tetapi ia menjadi lebih baik: syarikat itu berpusat di British Virgin Islands, yang merupakan syurga privasi tanpa undang-undang pengekalan data untuk dibicarakan. Semua ciri-ciri ini menjadikan ExpressVPN sebagai pilihan terbaik untuk mengurai di Amerika Syarikat.

Bacaan yang disyorkan:

VPN terbaik untuk Amerika Syarikat

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 7 =