Merosakkan haram di Kanada

Kita hidup dalam satu hari dan umur apabila orang-orang di dunia Barat takut untuk ditangkap kerana perkara-perkara yang mereka katakan dan / atau lakukan di internet, dan kita maksudkan secara literal. Oleh itu, hari ini’Topik ini didedikasikan untuk pembaca kami di Kanada: sedang meresahkan haram di Kanada?


Menjadi selamat semasa torrentingMulai bermula dengan salah satu VPN terbaik untuk mengurai: ExpressVPN ▸

VPN yang paling berkuasa di pasaran merangkumi semua torrenter’kelajuan dan keperluan keselamatan.

NordVPN ▸

Bukan sahaja VPN terpantas pada masa ini, tetapi juga yang mempunyai beberapa tawaran hebat untuk pengguna.

CyberGhost ▸

Murah dan mesra pengguna - CyberGhost menawarkan senarai pelayan yang hebat dan keupayaan P2P yang baik.

Tanpa terlalu banyak masalah, mari’s mendapatkan hak ke dalam daging topik.

Merosakkan haram di Kanada?

TL: DR: Tidak.

Kanada adalah sebuah negara yang sangat menarik untuk menguatkuasakan undang-undang hak cipta. Di satu pihak, Kanada’kod jenayah s tidak membincangkan isu pelanggaran hak cipta, seperti torrenting dan sebagainya. Sebaliknya, jika anda memuat turun “sensitif” barang yang dibuat untuk kandungan jenayah, anda mungkin berada di bawah Kanada’kod jenayah dan denda wajah dan juga masa penjara. Seperti biasa, segala-galanya berkisar mengenai sifat kandungan anda’memuat turun melalui torrenting, bukan pada teknologi, seolah-olah.

Torrenting di Kanada

Kanada dan torrenting adalah sinonim, kerana perkongsian fail adalah amalan biasa untuk memuat turun semua jenis kandungan di Kanada, sama ada kita’lagi bercakap tentang kandungan yang dilindungi hak cipta atau sebaliknya. Menurut laporan OECD, Kanada digunakan untuk membanggakan peratusan tertinggi populasi di dunia yang menggunakan torrents pada tahun 2004, tetapi pada masa kini, Kanada tidak membuat sepuluh besar dalam hal memuat unduhan berhak cipta. Bagaimanapun, torrenting masih sangat popular di Kanada, kerana negara ini’infrastruktur internet terkemuka yang menawarkan beberapa kelajuan muat turun terpantas di dunia.

Oleh itu, filem dan pertunjukan TV yang teruk (hiburan yang berkaitan dengan kebanyakannya) semakin popular, terutamanya sejak beberapa tahun kebelakangan ini, serta memuat turun buku, lagu, dan dokumentari. Bercakap mengenai populariti torrents di Kanada, menurut kaji selidik pengguna rasmi, 75 peratus dari Kanada’netizens berada dalam kedudukan yang baik sejauh undang-undang hak cipta, iaitu majoriti orang Kanada mendakwa tidak akan memuat turun kandungan berhak cipta.

Bagaimanapun, kira-kira lima peratus orang Kanada yang mengakses TV, filem, dan lain-lain jenis kandungan digital dalam talian berkata mereka menggunakan kandungan masing-masing secara haram. Penyelidikan yang ditugaskan secara persekutuan menemubual lebih daripada 3300 orang Kanada lebih dari dua belas tahun.

Namun, tinjauan yang dijalankan oleh Kantar TNS yang mewawancara warga senior Kanada (lebih 65 tahun) mendapati bahawa separuh daripada netizens yang dikaji mendapat sekurang-kurangnya sebahagian daripada hiburan digital mereka melalui cara yang menyalahi undang-undang. Satu dari empat warga Kanada mengatakan bahawa mereka mengabaikan notis mengenai pelanggaran hak cipta dari ISP mereka, yang bermaksud bahawa sekurang-kurangnya 25 peratus orang Kanada menggunakan kandungan cetak rompah satu sama lain atau yang lain, termasuk penyalahgunaan. Garis demografik berkenaan dengan pelanggaran hak cipta di Kanada agak kabur, tanpa mengira wilayah (luar bandar / bandar), jantina dan status pekerjaan. Walau bagaimanapun, cetak rompak nampaknya lebih kerap di kalangan orang muda, dan peliknya, di kalangan orang Kanada yang kaya (pendapatan rumah sebanyak $ 100,000 atau lebih). Kajian itu mendapati bahawa “Berkenaan dengan jumlah pengguna internet, pengguna yang merosakkan lebih cenderung menjadi lelaki (62%) dan kebanyakannya berusia 18 hingga 34 (52%) tahun.”

Dokumen undang-undang yang menentukan penggunaan tapak / fail torrent

Kanada’undang-undang s mengenai merosakkan berkisar di sekitar Akta Pemodenan Hak Cipta yang diperkenalkan pada tahun 2011. Di sini beberapa petikan dari undang-undang yang mungkin menarik untuk mengubati penggemar dari Kanada:

-Had jumlah ganti rugi statutori untuk kes pelanggaran bukan komersil kepada antara $ 100 dan $ 5,000 untuk semua pelanggaran dalam satu prosiding untuk semua kerja. Kerosakan berkanun untuk pelanggaran komersil berkisar dari $ 500 hingga $ 20,000 setiap pekerjaan yang dilanggar.

-Mengamalkan a “notis dan notis” rejim yang memerlukan ISP untuk mengemukakan sebarang notis yang menuding pelanggaran yang diterima daripada pemilik hak cipta kepada pelanggan yang dipersoalkan.

Akibat undang-undang untuk mengutak bahan berhak cipta di Kanada

Mengutuk bahan berhak cipta di Kanada (dengan syarat anda tertangkap dalam perbuatan itu) bukanlah jenayah tetapi kesalahan awam, yang bermaksud, senario kes terburuk, anda’akan menerima denda, tetapi anda’tidak akan menghadapi masa penjara. Untuk pelanggaran hak cipta bukan komersil, denda minimum ialah $ 100, manakala maksimum maksimum $ 5,000 (untuk semua pelanggaran dalam tuntutan tertentu, bukan setiap pelanggaran).

Statistik tuntutan yang berkaitan dengan torrenting di Kanada

Menurut akhbar Kanada, para pemegang hak cipta mula memasuki perompakan internet berikutan undang-undang yang diluluskan pada 2016, yang memerlukan penyedia perkhidmatan internet untuk menghantar notis e-mel kepada klien mereka yang ditangkap memuat memuatkan kandungan berhak cipta.

Walaupun kebanyakan orang mengabaikan notis e-mel ini, kerana mereka’semula tidak ancaman haram tindakan undang-undang, kira-kira 1000 orang Kanada dituduh sejak tahun 2017 oleh pemegang hak filem. Dalam beberapa kes, Kanada’mahkamah persekutuan telah memerintahkan “lanun online” untuk membayar ganti rugi statutori kepada $ 5,000 setiap satu kepada LHF Productions LLC dan Headhunter LLC. Terdapat juga nombor tidak diketahui orang yang terlibat dalam tuntutan John-Doe yang telah membayar penyelesaian yang tidak didedahkan mengenai dakwaan pelanggaran hak cipta.

Bagaimana untuk menjelajah dengan selamat di Kanada

Sekarang datang bahagian yang menyeronokkan, seperti kita’akan mengajar cara torrent dengan selamat dan tanpa nama di Kanada. Dengan syarat anda sudah mempunyai klien BitTorrent yang dipasang pada mesin anda, di sini’s tutorial langkah demi langkah yang singkat:

Langkah 1: pilih penyedia perkhidmatan VPN dan muat turun / pasang perisian pada komputer anda dengan mengikut arahan.

Langkah 2: pilih pelayan P2P (perlu diingat bahawa beberapa pembekal VPN menawarkan pelayan yang berdedikasi untuk menyerang) dan menyambung kepadanya.

Langkah 3: semak untuk melihat sama ada alamat IP sebenar anda tersembunyi sebelum mula mengotorkan. Klik di sini untuk melihat alamat IP sebenar anda, kemudian periksa sekali lagi dengan perkhidmatan VPN bermula dan lihat jika ia berubah.

Langkah 4: apabila sambungan VPN ditubuhkan dan alamat IP sebenar anda ditukar, anda boleh mula menyerang dengan selamat.

VPN terbaik untuk torrenting di Kanada

Akhirnya, kami sekarang akan mengesyorkan anda pembekal perkhidmatan VPN terbaik untuk mengutuk di Kanada. Dan pemenangnya adalah Astrill VPN.

Sebelum anda bertanya, inilah sebab utama yang menjadikan Astrill VPN pilihan terbaik untuk mengutuk: pertama, syarikat itu berpangkalan di Seychelles, sebuah negara yang tidak’t mempunyai undang-undang pengekalan data, yang bermaksud anda’akan sepenuhnya dilindungi privasi. Selain itu, Astrill mempunyai lebih daripada 300 pelayan di lebih 62 negara, membuat pembekal perkhidmatan VPN yang lebih tinggi dengan sokongan bual secara langsung dan bersahabat (ciri yang jarang berlaku) dan perisian yang canggih.

Jelas sekali, Aplikasi P2P dibenarkan dan disokong dalam OpenVPN atau StealthVPN mod pada pelayan yang dipilih, dan semua lalu lintas web anda dienkripsi menggunakan AES-256. Perisian ini dilengkapi dengan ciri suis bunuh wajib, yang secara automatik menutup sambungan internet anda sekiranya perisian rosak atau menjadi terganggu, dengan itu menghalang IP anda daripada diturunkan kepada pihak ketiga, bersama dengan terbina dalam perlindungan terhadap DNS, IPv6 dan WebRTC kebocoran.

Ia’s sangat penting untuk mengetahui bahawa Astrill menawarkan anda pelayan berdedikasi untuk aplikasi berasaskan BitTorrent, yang dioptimumkan untuk P2P / torrenting, iaitu anda’akan mendapat manfaat daripada kelajuan muat turun yang hebat untuk kandungan kegemaran anda dan dari lebar jalur tanpa had.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − = 15