Είναι παράνομη παράνομη στις ΗΠΑ


Αν εσύ’ένας μεγάλος ανεμιστήρας, εσύ’έφθασε στο σωστό μέρος, όπως σήμερα’Το άρθρο αυτό θα απαντήσει σε μια θεμελιώδη ερώτηση: είναι παράνομη παράνομη στις ΗΠΑ; ο “torrenting θέμα” μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά σε τρία απλά ερωτήματα: είναι νόμιμο; Είναι ασφαλές? Και αν η απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι “όχι,” τότε τι συμβαίνει αν πιάσετε; Αφήνω’ξεκινάμε με το πιο σημαντικό ερώτημα, το θέμα της νομιμότητας και εμείς’Θα το δουλέψω από εκεί.

Το νομικό καθεστώς του torrenting στις ΗΠΑ

TL · DR: Αυτό’είναι νόμιμο.

Ωστόσο, εκεί’είναι μια προειδοποίηση για αυτό: όλα εξαρτώνται από αυτό που εσείς’λήψη.

Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, όταν εμείς’μιλάμε για το χτύπημα στις ΗΠΑ, εμείς’αντιμετωπίζοντας ένα πολύπλευρο ζήτημα, δηλαδή δεν μπορεί να απαντηθεί σε αυτό το ερώτημα με ένα απλό ναι ή όχι. Για να γίνει πραγματικά απλό, αν κατεβάσετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, εσείς’παραβιάζοντας τον νόμο.

Και πριν ρωτήσετε, το torrenting δεν είναι το ισοδύναμο της πειρατείας. Εδώ’η συμφωνία: το πρωτόκολλο torrent είναι απλώς μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να κατεβάσουν περιεχόμενο πιο εύκολα. Το’η φύση του αντίστοιχου περιεχομένου που καθιστά το torrenting παράνομο ή όχι. Και ο νόμος των ΗΠΑ κάνει διάκριση μεταξύ της λήψης υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και χωρίς πνευματικά δικαιώματα.

Να είστε ασφαλείς ενώ torrenting Ξεκινήστε με ένα από τα καλύτερα VPN για torrenting: ExpressVPN ▸

Το πιο ισχυρό VPN στην αγορά καλύπτει το σύνολο ενός καταιγισμού’της ταχύτητας και των αναγκών ασφαλείας.

NordVPN ▸

Δεν είναι μόνο το ταχύτερο VPN αυτή τη στιγμή, αλλά και ένα που έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές για τους χρήστες.

CyberGhost ▸

Φτηνές και φιλικές προς το χρήστη - το CyberGhost προσφέρει μια μεγάλη λίστα server και καλές δυνατότητες P2P.

Συνεχίζοντας στις ΗΠΑ

Παρά αυτό που μερικοί μπορεί να σκέφτονται, το torrenting στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλές. Επιπλέον, οι Η.Π.Α. καθοδηγούν τον κόσμο από αυτή την άποψη, με σχεδόν 28 δισεκατομμύρια επισκέψεις σε ιστότοπους torrent / download portal / streaming sites σύμφωνα με 2018 δεδομένα. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι (53 τοις εκατό αυτών των επισκέψεων) πηγαίνουν σε streaming sites όπως το Spotify και το Neflix, υπάρχουν ακόμα δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων που χρησιμοποιούν torrenting πελάτες για να κατεβάσουν παράνομα ταινίες, τηλεοπτικές σειρές (διαβάστε το Game of Thrones, 2016), μουσική ή βιβλία.

Κοινή χρήση αρχείων στη γραφική παράσταση της Βόρειας Αμερικής

Μιλώντας για τα δημογραφικά στοιχεία, οι νέοι ενήλικοι τείνουν να χρησιμοποιούν τους περισσότερους πελάτες, και εμείς’αναφέρεται σε άτομα μεταξύ 18 και 29 ετών. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περισσότερο από το ήμισυ αυτού του δημογραφικού έχουν κατεβάσει περιεχόμενο με χρήση torrents. Οι χρήστες του Διαδικτύου ηλικίας μεταξύ 30 και 49 ετών είναι επίσης γνωστοί για τη λήψη περιεχομένου μέσω torrents σε τακτική βάση, με το 27% ή περισσότερο να αναφέρει ότι’έχετε κατεβάσει περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Μόνο το 12 τοις εκατό των Αμερικανών άνω των 50 ανέφεραν τη λήψη αρχείων μέσω torrenting.

Οι μαθητές είναι πιο πιθανό να κατεβάσουν περιεχόμενο από το διαδίκτυο από τους μη φοιτητές, καθώς η συμπεριφορά λήψης σχετίζεται τόσο με το μορφωτικό επίπεδο όσο και με το εισόδημα των νοικοκυριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή οι άνθρωποι που κερδίζουν λιγότερο τείνουν να κατεβάζουν περισσότερο παράνομο περιεχόμενο.

Το’Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το torrenting για να κατεβάσουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές / σειρές (περίπου 24 τοις εκατό των αμερικανών καταναλωτών), μαζί με μουσική (35 τοις εκατό των αμερικανών καταναλωτών) και βιβλία (τουλάχιστον 16,5 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ κατέβασαν βιβλία 2017).

Νομικά έγγραφα που ορίζουν τη χρήση τόπων / αρχείων torrent

Εάν θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα το πρόβλημα, θα πρέπει να μάθετε για το νόμο που ορίζει τη χρήση ιστότοπων torrent ή / και αρχείων στη Βόρεια Αμερική. Στις ΗΠΑ, έχουμε το νόμο για την οικογένεια ψυχαγωγίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, έναν ομοσπονδιακό νόμο που εγκρίθηκε το 2005, ο οποίος αποτελείται από δύο τμήματα: τον καλλιτέχνη’του νόμου για την προστασία των δικαιωμάτων και της κλοπής και του οικογενειακού νόμου για την κινηματογραφική ταινία.

Το πρώτο τμήμα αυξάνει τις κυρώσεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων τόσο στο λογισμικό όσο και στις ταινίες. Εκεί’επίσης, τον νόμο 2018 για τον εκσυγχρονισμό της μουσικής, ο οποίος ρυθμίζει τα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας για ηχογραφήσεις / μουσική όσον αφορά την ψηφιακή ροή και τα πράγματα αυτού του είδους. Οι παλαιότεροι ομοσπονδιακοί νόμοι περιλαμβάνουν το DMCA και το CTEA από το 1998, καθώς και τον νόμο No Electronic Theft Act (1994), που επιτρέπει την ποινική δίωξη ατόμων που διαπράττουν παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων υπό ορισμένες συνθήκες.

Νομικές συνέπειες της παρακωλύσεως του υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στις ΗΠΑ

Αν εσύ’να συλληφθείτε με χτύπημα το υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στις ΗΠΑ, μπορεί να αντιμετωπίσετε το χρόνο φυλάκισης (χειρότερο σενάριο) ή να κάνετε κράτηση κατ 'οίκον και πρόστιμα. Για παράδειγμα, αφού το FBI έκλεισε το 2005 το εξαιρετικά δημοφιλές ιστότοπο BitTorrent EliteTorrents.org, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας παραδέχθηκαν ένοχοι κατηγορίες για εγκληματική συνωμοσία και ορισμένοι κατηγορούμενοι έλαβαν ποινές φυλάκισης (5 μήνες φυλάκιση + 3 χρόνια δοκιμασίας) ή πρόστιμα ($ 3000 - $ 15.000). Πιο πρόσφατα, οι χρήστες που αλιεύονται να κατεβάζουν μουσική παράνομα υποβλήθηκαν σε μήνυση από την Ένωση Καταγραφικών Βιομηχανιών της Αμερικής και αναγκάστηκαν να πληρώσουν περίπου 750 δολάρια για κάθε μεμονωμένο τραγούδι που κατεβάστηκε.

Στην περίπτωση της Virgin Records America, Inc v. Thomas-Rasset, ο κατηγορούμενος είχε δικαστεί ενώπιον κριτικής επιτροπής και διέταξε να καταβάλει 220.000 δολάρια για 24 τραγούδια που έδωσε δωρεάν στο ευρύ κοινό.

Στατιστικά στοιχεία σχετικά με αγωγές που σχετίζονται με το torrenting στις ΗΠΑ

Αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό για τα torrent-freaks, επειδή ο αριθμός των διαδικτυακών πειρατείας / αγωγών που σχετίζονται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας είναι σε άνοδο. Οι περισσότερες περιπτώσεις παραβίασης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στις ΗΠΑ κυριαρχούν από 2 σχετικά άγνωστες εταιρείες, η Strike 3 Holdings (τι’s σε ένα όνομα, σωστά;) και το Malibu Media.

Μόλις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, αυτές οι δύο εταιρείες υπερφόρτωσαν τα αμερικανικά δικαστήρια με πάνω από 1.700 χωριστές αγωγές που σχετίζονται με την κατανομή αρχείων. Υπήρχαν συνολικά πάνω από 6.000 περιπτώσεις που σχετίζονται με την κατανομή αρχείων συνολικά το 2018, σύμφωνα με την Justitia.

Βασικά, το επιχειρηματικό τους μοντέλο επικεντρώνεται στην απειλή, καθώς οι περισσότερες υποθέσεις εκδικάζονται εξωδικαστικά. Η προσφυγή σε δίκη, εκτός από μερικά δημοσιευμένα παραδείγματα, είναι υπερβολικά επικίνδυνη όσον αφορά την πιθανή οικονομική απόδοση. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, ο αριθμός των παράνομων φακέλων κατανομής αρχείων φαίνεται ότι παρέμεινε σχετικά σταθερός.

Πώς να torrent με ασφάλεια στις ΗΠΑ

Τώρα έρχεται το διασκεδαστικό μέρος, όπως εμείς’Θα διδάξει πώς να torrent με ασφάλεια και ανώνυμα στις ΗΠΑ. Με την προϋπόθεση ότι έχετε ήδη εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα BitTorrent στον υπολογιστή σας, εδώ’ένα σύντομο φροντιστήριο βήμα προς βήμα:

Βήμα 1: Επιλέξτε το καλύτερο VPN για torrenting και κατεβάστε / εγκαταστήστε το λογισμικό στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τις οδηγίες.

Βήμα 2: Επιλέξτε έναν διακομιστή P2P (λάβετε υπόψη ότι οι καλύτεροι παροχείς VPN προσφέρουν αποκλειστικούς διακομιστές για torrenting) και συνδεθείτε με αυτόν.

Βήμα 3: Ελέγξτε αν η πραγματική διεύθυνση IP σας είναι κρυμμένη πριν αρχίσετε να τρέχετε. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πραγματική σας διεύθυνση IP, στη συνέχεια, ελέγξτε ξανά με την υπηρεσία VPN που ξεκίνησε και δείτε εάν αλλάζει.

Βήμα 4: Όταν έχει δημιουργηθεί η σύνδεση VPN και έχει αλλάξει η πραγματική διεύθυνση IP, μπορείτε να ξεκινήσετε με ασφάλεια το torrenting.

Καλύτερο VPN για torrenting στις ΗΠΑ

Αναμφισβήτητα, ο καλύτερος πάροχος υπηρεσιών VPN για το torrenting στις ΗΠΑ είναι το ExpressVPN. Γιατί; Το’είναι πραγματικά απλό: πρώτον, το ExpressVPN έχει πάνω από 3.000 διακομιστές σε 94 χώρες, πράγμα που σημαίνει εσείς’Θα επωφεληθούμε από ταχύτατες ταχύτητες λήψης σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, το ExpressVPN έχει μια αυστηρή πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής και προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης και υποστήριξη για το P2P σε όλους τους διακομιστές του. Αλλά γίνεται ακόμη καλύτερο: η εταιρεία εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία είναι ένας παράδεισος ιδιωτικού απορρήτου χωρίς νόμους διατήρησης δεδομένων για να μιλήσουμε. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν την ExpressVPN την καλύτερη επιλογή για το torrenting στις ΗΠΑ.

Προτείνεται ότι:

Καλύτερο VPN για τις ΗΠΑ

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1