Πώς λειτουργεί το torrents το 2020; Ένας πλήρης οδηγός


Έχετε ακούσει για torrents; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς δουλεύουν τα torrents; Ίσως οι φίλοι σας έχουν χρησιμοποιήσει και εσείς’είναι περίεργο να μάθουν τι κάνουν, ή θα θέλατε να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε μόνοι σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε ποια torrents είναι, πώς λειτουργούν τα torrents και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης τους.

Να είστε ασφαλείς ενώ torrenting Ξεκινήστε με ένα από τα καλύτερα VPN για torrenting: ExpressVPN ▸

Το πιο ισχυρό VPN στην αγορά καλύπτει το σύνολο ενός καταιγισμού’της ταχύτητας και των αναγκών ασφαλείας.

NordVPN ▸

Δεν είναι μόνο το ταχύτερο VPN αυτή τη στιγμή, αλλά και ένα που έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές για τους χρήστες.

CyberGhost ▸

Φτηνές και φιλικές προς το χρήστη - το CyberGhost προσφέρει μια μεγάλη λίστα server και καλές δυνατότητες P2P.

Μέχρι το τέλος του άρθρου, εσύ’όχι μόνο θα ξέρετε για torrents, αλλά εσείς’θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κατεβάσετε περιεχόμενο, να διανείμετε αρχεία και να προστατεύσετε τον εαυτό σας online όταν το κάνετε.
Αρχικά, εμείς’θα εξετάσουμε τους βασικούς όρους και την ορολογία που σχετίζονται με τα torrents, και στη συνέχεια να εξηγήσουμε τι είναι. Στη συνέχεια, εμείς’θα μιλήσουμε για την εύρεση torrents, και την αναζήτηση περιεχομένου που θα βρείτε χρήσιμο.

Έτσι λοιπόν, χωρίς άλλη πνοή, αφήστε’για να μάθετε πώς δουλεύουν τα torrents και πώς μπορείτε να περιηγηθείτε καλύτερα στο χώρο που τρέχει.

Πώς λειτουργούν τα torrents?

Για να διερευνήσουμε διεξοδικά πώς δουλεύουν τα torrents, εμείς’θα πρέπει πρώτα να καλύψουμε κάποιο σημαντικό έδαφος.

Τι είναι ένας χείμαρρος?

Αφήνω’να απομυθοποιήσουμε την ορολογία πριν ξεκινήσουμε περαιτέρω συζητήσεις. Ένα torrent είναι μόνο ένα μικρό αρχείο (με επέκταση .torrent) με λεπτομέρειες για τα αρχεία και τους φακέλους που θα διανεμηθούν.

Αλλά σε αντίθεση με τις κανονικές άμεσες λήψεις, όπως εκείνες που μπορείτε να πάρετε από ιστότοπους όπως το Facebook ή το Softpedia, τα torrents διανέμονται σε διάφορους υπολογιστές.

Πώς λειτουργεί το δίκτυο BitTorrentΠηγή εικόνας.

Τι κάνει τα torrents ξεχωριστά?

Τα torrents βασίζονται στην τεχνολογία peer-to-peer, η οποία έγινε δημοφιλής από πλατφόρμες όπως το Napster και το Limewire και επιτρέπει σε πολλούς υπολογιστές να φιλοξενήσουν όλα τα αρχεία ενός αρχείου. Σε ένα δίκτυο P2P, οι υπολογιστές μπορούν να μιλούν μεταξύ τους απευθείας, χωρίς να έχουν περάσει από έναν υπολογιστή διακομιστή.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ή περισσότεροι υπολογιστές τεθούν εκτός σύνδεσης, αντίγραφα του αρχείου είναι ακόμα διαθέσιμα για λήψη. Σημαίνει επίσης ότι πρόκειται για μια παγκόσμια πλατφόρμα, καθώς τα κομμάτια αρχείων μπορούν να εξαπλωθούν σε υπολογιστές που βρίσκονται σε πολλές χώρες.

Διαφορετικά είδη πελατών torrent

Για να χρησιμοποιήσετε torrents, χρειάζεστε ένα torrent client, το οποίο είναι μια εφαρμογή που εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας. Οι δημοφιλείς πελάτες το 2020 είναι οι Vuze, uTorrent, Deluge, BitTorrent, qBittorrent.

Αρχική σελίδα uTorrent

Όλοι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν, και μερικοί έχουν περισσότερα χαρακτηριστικά από άλλους. Η επιλογή του πελάτη torrent για χρήση είναι μια προσωπική επιλογή, ανάλογα με το πόσες καμπάνες και σφυρίχτρες σκέφτεσαι’θα χρειαστεί, αλλά οποιοσδήποτε από αυτούς θα κάνει τη δουλειά.

Κατά την εγκατάσταση του πελάτη torrent, κατεβάστε πάντα το πρόγραμμα εγκατάστασης από αξιόπιστη πηγή. Αποεπιλέξτε τις επιλογές που ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, οι οποίες μπορούν να εγκαταστήσουν ανεπιθύμητες γραμμές εργαλείων ή άλλο λογισμικό ως μέρος ενός ‘δέσμη’.

Οι χρήστες Torrent έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως η ιεράρχηση των ροών, η λήψη γραφημάτων ταχύτητας, οι οπτικοποιήσεις των σπόρων και των συνομηλίκων, η ειδοποίηση όταν γίνεται η λήψη αρχείων, οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων και πολλά άλλα.

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός για τους πελάτες torrent είναι ότι μερικά από αυτά μπορούν να εγκατασταθούν σε smartphones επίσης, επιτρέποντάς σας να κατεβάσετε περιεχόμενο εν κινήσει. Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης όπως η Opera έχουν αρχίσει να προσφέρουν υποστήριξη για torrents και σας επιτρέπουν να τα κατεβάσετε κατευθείαν από το παράθυρο.

Ωστόσο, δεν είναι’t προσφέρει τον μεγάλο αριθμό δυνατοτήτων που θα αποκτήσει ένας εξειδικευμένος πελάτης.

Τι είναι οι σπόροι, ομότιμοι και leechers?

Όταν εισέλθετε σε χείμαρρο, θα συναντήσετε όρους όπως σπόρους και λεωφορεία. Αφήνω’s καταργήστε τους όρους αυτούς για σας.

ΕΝΑ σπορεύς είναι ένα πρόσωπο που μοιράζεται πρώτα το αρχείο που θα διανεμηθεί. Αυτό είναι το αρχικό αρχείο που θα μοιραστεί και θα αποθηκευτεί σε bits και chunks σε ολόκληρο το δίκτυο torrent μέχρι περισσότεροι υπολογιστές να έχουν ένα πλήρες αντίγραφο.

ΕΝΑ συνομήλικος είναι ένα άτομο που έχει κομμάτια του σπόρου, αλλά όχι ένα πλήρες αντίγραφο. Οι συνομηλίκες αποστέλλουν ταυτόχρονα και φορτώνουν δυαδικά ψηφία του αρχείου. Μόλις λάβουν ένα πλήρες αντίγραφο, μπορούν να μετατραπούν σε σπόρους με την κοινή χρήση του αρχείου (μεταφόρτωση).

Η σπορά είναι μια σημαντική πτυχή μιας ισχυρής κοινότητας torrentingΠηγή εικόνας.

Είναι καλή εθιμοτυπία για να κρατήσετε σπορά μιά φορά’v ολοκλήρωσε τη λήψη ενός αρχείου.

Οι άνθρωποι που δεν είναι’t ο σπόρος μετά την ολοκλήρωση μιας λήψης καλούνται leechers. Οι δάσκαλοι κρέμονται στις περισσότερες ορεινές κοινότητες, επειδή μειώνουν την υγεία ενός χείμαρρου, ενώ η σπορά ενθαρρύνεται.

Φανταστείτε ότι ψάχνετε να κατεβάσετε ένα βιβλίο που χρειάζεστε άσχημα, αλλά δεν υπάρχουν’t αρκετά σπαρτικές μηχανές για να σας δώσω ένα πλήρες αντίγραφο. Αυτό συμβαίνει όταν ένα torrent isn’t υγιή, έτσι θα πρέπει να προσπαθήσετε να επιστρέψετε στην κοινότητα torrents με σπορά για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σπορά μετά τη λήψη

Αυτό το στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς τα αρχεία torrent μεταφέρονται αυτόματα στη λειτουργία σποράς μετά την ολοκλήρωση της λήψης του αρχείου.

Εύρεση Torrents

Τώρα που εσείς’Έχω μια πολύ καλή ιδέα για τα βασικά των torrents, ας’Δείτε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε την εύρεση αυτών των torrents.

Μερικές δημοφιλείς ιστοσελίδες

Αν εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα πελάτη torrent, θα συναντήσετε επίσης όρους όπως το Seed Ratio.

Ο λόγος σπόρων είναι ένα μέτρο του ποσού των δεδομένων που έχετε μεταφορτώσει διαιρούμενο με το πόσα δεδομένα έχετε μεταφορτώσει. Εάν έχετε αναλογία μεγαλύτερη από 1, αυτό σημαίνει εσείς’ve ανεβάσατε περισσότερα από εσάς’έχετε κατεβάσει και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό σε πολλές κοινότητες torrent, όπως οι ιδιωτικοί ιχνηλάτες.

Ένας άλλος όρος που μπορεί να συναντήσετε είναι ο ιχνηλάτης. Ένας ιχνηλάτης είναι ένας διακομιστής που παρακολουθεί τα δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ των χρηστών και των σπόρων και παρακολουθεί πόσο έχει μεταφορτώσει ή κατεβάσει καθένα από αυτά. Τόσο οι ανοικτοί όσο και οι ιδιωτικοί ιχνηλάτες διατίθενται.

Ο Πειρατικός κόλπος

Εμείς’έχετε ήδη περάσει από τους καλύτερους ιστοτόπους torrent που εξακολουθούν να λειτουργούν το 2020.

Ιδιώτες ιχνηλάτες

Σε αντίθεση με τους ανοικτούς ιχνηλάτες όπως εκείνοι σε ιστότοπους όπως το RarBG, ιδιωτικοί ιχνηλάτες είναι διακομιστές που απαιτούν να είστε μέλος για να τις χρησιμοποιήσετε. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα ενός ιδιωτικού ιχνηλάτη, αλλά και ορισμένα μειονεκτήματα.

Μόλις εγγραφείτε σε έναν ιδιωτικό ιχνηλάτη, ο οποίος συχνά περιλαμβάνει την πρόσκληση από κάποιον που γνωρίζετε, έχετε πρόσβαση σε μια μεγάλη κοινότητα ενθουσιωδών torrenting. Οι περισσότεροι ιδιωτικοί ιχνηλάτες έχουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, με μεγαλύτερες ταχύτητες και ασφαλέστερες λήψεις. Μπορείτε συχνά να βρείτε περιεχόμενο σε ιδιωτικούς ιχνηλάτες που είναι αδύνατο να βρείτε σε ανοικτούς ιχνηλάτες, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων, ξεπερασμένων torrents.

Από την άλλη πλευρά, η καταχώριση σε έναν ιδιωτικό ιχνηλάτη είναι συχνά δύσκολη και μπορεί να συνεπάγεται μια επίπονη διαδικασία συνέντευξης αν δεν είστε’δεν ξέρω κάποιον που’είναι ήδη μέλος. Απαιτείται επίσης να διατηρήσετε έναν ορισμένο ελάχιστο λόγο σπόρων για να διατηρήσετε την κοινότητα’s torrents υγιή.

Πρέπει γενικά να ακολουθείτε ένα αυστηρό σύνολο κανόνων για κάθε ιδιωτικό ιχνηλάτη και πρέπει να μείνετε ενεργός και ενεργός, γι 'αυτό εξετάστε προσεκτικά πριν επιλέξετε αυτήν την επιλογή.

Λήψη του χείμαρρου

Η λήψη του torrent είναι πολύ απλή.

Πρώτα, αναζητήστε το αρχείο που θέλετε. Από τα αποτελέσματα, επιλέξτε το αρχείο με αρκετούς σπόρους και στη συνέχεια απλά κάντε κλικ στον σύνδεσμο του αρχείου που θέλετε να κατεβάσετε και θα ανοίξει μια σελίδα όπως αυτή:

Πώς να κατεβάσετε torrents - λήψη του αρχείου torrent

Επιλέξτε το κουμπί Λήψη Torrent ή σύνδεσμο και το πρόγραμμα περιήγησής σας θα κατεβάσει το αρχείο torrent. Ανοίξτε αυτό το αρχείο και θα ξεκινήσει ο πελάτης torrent και ξεκινήστε τη λήψη αμέσως.

Εδώ’είναι μια συμβουλή για σας: κάθε ιστοσελίδα torrent έχει σχόλια για κάθε αρχείο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν το αρχείο είναι καλής ποιότητας ή όχι. Εάν υπάρχουν αρκετά αρνητικά ή θετικά σχόλια ή σχόλια σχετικά με ένα συγκεκριμένο torrent, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν θα προχωρήσετε στη λήψη ή όχι.

Μαγνητικοί σύνδεσμοι

Τα τελευταία χρόνια, τα αρχεία torrent (με επέκταση .torrent) έχουν αντικατασταθεί όλο και περισσότερο με μαγνητικούς συνδέσμους. Αυτά είναι βασικά μια διεύθυνση URL ή μια υπερ-σύνδεση που περιέχει τον κώδικα κατακερματισμού για το torrent.

Ο πελάτης torrent μπορεί να χρησιμοποιήσει τον μαγνητικό σύνδεσμο για να ξεκινήσει την εύρεση σπόρων και συνομηλίκων που μοιράζονται το αρχείο. Σύνδεσμοι μαγνητών don’t απαιτεί έναν ιχνηλάτη, ούτε άλλες λήψεις.

Χρησιμοποιώντας μαγνητικούς συνδέσμους

Η χρήση μαγνητικών συνδέσμων είναι πολύ εύκολη. Πολλοί ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένου του RARBG, προσφέρουν μαγνητικές συνδέσεις από προεπιλογή. Μόλις εσύ’έχετε εντοπίσει το αρχείο που θέλετε να κατεβάσετε, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο με σχήμα μαγνήτη και το πρόγραμμα περιήγησης θα ανοίξει αυτόματα τον πελάτη torrent σας, π.χ. Vuze και η λήψη θα ξεκινήσει.

Το μαγνητικό σύνδεσμο του Pirate Bay

Ο μαγνητικός σύνδεσμος είναι το εικονίδιο μικροσκοπικού μαγνητικού δίπλα στο όνομα του torrent.

Αξιοποιήστε στο έπακρο τα torrents

Για να έχετε την καλύτερη εμπειρία όταν εσείς’χρησιμοποιώντας τα torrents, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που μπορείτε να βελτιώσετε.

Βελτιστοποίηση της ταχύτητας λήψης

Η ταχύτητα με την οποία κατεβάζετε το torrent σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μεγέθη αρχείων που θέλετε να μεταφορτώσετε μπορεί να είναι τεράστια, όπως 20 GB. Πολλά εξαρτώνται από το εύρος ζώνης της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, αλλά αν νομίζετε ότι αρκεί, τότε θα πρέπει να εξετάσετε άλλους παράγοντες, όπως τον περιορισμό του ISP, τον αριθμό των σπόρων και τους συνομηλίκους για το χείμαρρο σας, το φορτίο σύνδεσης και τη ρύθμιση του σωστού και να ανεβάσετε ταχύτητες μέσα στον πελάτη torrent.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν η ταχύτητα σύνδεσης σας είναι όπως περιμένατε από τον πελάτη torrent, και ρυθμίστε ανάλογα τις ταχύτητες λήψης και φόρτωσης.

Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, ίσως χρειαστεί να ελέγξετε αν το τείχος προστασίας σας επιτρέπει να περάσει η κυκλοφορία torrent και να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ο ιστότοπος για τον πελάτη torrent θα έχει τις απαραίτητες οδηγίες για αυτό.

Ανάλογα με τον πελάτη που χρησιμοποιείτε, η επιλογή αλλαγής των ορίων ταχύτητας λήψης και μεταφόρτωσης πρέπει να είναι προσβάσιμη στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αλλάξτε τα όρια ταχύτητας λήψης και μεταφόρτωσης

Προηγμένες λειτουργίες των υπολογιστών torrent

Αν εσύ’είχατε ποτέ πρόβλημα να παρακολουθήσετε μια ροή στο YouTube, ίσως να έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι ταχύτητες λήψης και η ποιότητα του βίντεο επηρεάζονται από το διαθέσιμο εύρος ζώνης. Συχνά, άλλοι χρήστες του δικτύου σας μπορούν να επηρεαστούν από τη λήψη και αντίστροφα.

Γνωρίζοντας πώς torrent εργασία, μπορείτε να φανταστείτε ότι θα πάρει πολύ εύρος ζώνης, και εσείς’d είναι σωστή!

Ένα χαρακτηριστικό που προσφέρεται από το Vuze, το uTorrent και κάποιους άλλους πελάτες είναι ένας χρονοπρογραμματιστής για να ορίσετε τις ημέρες ή τις ώρες όταν τα torrents σας θα είναι ενεργά. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε τις προτιμήσεις σας για τα torrents μόνο σε σπόρους, να πάτε με πλήρη ταχύτητα ή με περιορισμένη ταχύτητα ή να σταματήσετε τους torrents εντελώς κατά τη διάρκεια προκαθορισμένων χρονισμών.

Αυτό είναι χρήσιμο για τους ανθρώπους που δεν είναι’t επιθυμεί να επηρεάσει το νοικοκυριό’το εύρος ζώνης του Διαδικτύου κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά τρέχει torrents τη νύχτα όταν όλοι κοιμούνται.

Τηλεχειριστήριο

Μια άλλη μεγάλη επιλογή αν εσείς’είναι ένα πολυάσχολο άτομο’είναι πάντα εν κινήσει, είναι η δυνατότητα τηλεχειριστηρίου για το uTorrent και μερικούς άλλους πελάτες. Αυτό είναι βασικά μια εφαρμογή για smartphones που σας επιτρέπει να συνδεθείτε και να ελέγξετε τα torrents που εκτελούνται στον υπολογιστή σας από ένα τηλέφωνο.

Μπορείτε να θέσετε σε παύση, να συνεχίσετε, να διαγράψετε και να ξεκινήσετε νέα torrents από απόσταση, καθιστώντας την πραγματικά βολική.

Τα χείμαρροι είναι παράνομα?

Ένα από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα όταν πρόκειται για torrenting είναι η νομιμότητά του. Αφήνω’τώρα κοιτάξτε αυτό.

Τι λέει ο νόμος

Τα torrents έχουν φήμη ως παράνομη, αλλά είναι πραγματικά; Αποδεικνύεται ότι η τεχνολογία πίσω από τους χείμαρρους δεν είναι ούτε παράνομη ούτε παραβιάζει άλλους νόμους.

Ωστόσο, η χρήση torrents για τη διανομή και λήψη περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όπως ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, ebooks, μουσική και άλλα μέσα, είναι παράνομη σε πολλές χώρες και περιοχές. Ωστόσο, είναι απολύτως νόμιμο να μοιράζεστε και να διανέμετε περιεχόμενο που δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και δεν θα αντιμετωπίζετε προβλήματα που να το πράττουν.

Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν torrents ως τρόπο να διανείμουν γρήγορα και αποτελεσματικά το λογισμικό τους, συμπεριλαμβανομένων των Ubuntu, του Linux και άλλων εταιρειών λογισμικού.

Διαβάστε περισσότερα: Το Torrenting είναι παράνομο?

Κρατώντας τον εαυτό σας ασφαλές

Εάν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε torrents, σας προτείνουμε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να προστατευθείτε από τις αρχές επιβολής του νόμου και από τις υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον νόμο για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας Digital Millennium Act (DMCA). Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN για να αποκρύψετε την IP σας και να αποτρέψετε την ανίχνευση.

Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να προσέξετε είναι το κακόβουλο λογισμικό, το adware και άλλο άσχημο λογισμικό που μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας από λήψη torrent. Θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα λογισμικό προστασίας από ιούς και να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο. Όπως πάντα, μην κατεβάζετε ποτέ αρχεία από ύποπτους / αναξιόπιστους ιστότοπους.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να μην πιάσετε το Torrenting?

Παρατηρώντας ψεύτικους χείμαρρους

Ένας άλλος κίνδυνος να προσέξουμε όταν torrenting είναι ψεύτικα αρχεία, τα οποία μπορούν να περιέχουν κακόβουλο περιεχόμενο, όπως spyware, ιούς ή adware. Αυτά τα αρχεία μπορούν να μεταμφιεστούν ως κανονικά αρχεία πολυμέσων, όπως τα αρχεία Mp3 ή ακόμα και ως αρχεία .zip ή .rar που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί από τα αρχεία πολυμέσων που λήγουν με τις επεκτάσεις .exe. Ο ασφαλέστερος τρόπος για να κατεβάσετε τα torrents είναι να χρησιμοποιήσετε επαληθευμένους torrents που κάποιος στον ιστότοπο έχει σημειώσει ως ασφαλές.

συμπέρασμα

Τώρα γνωρίζετε τις λεπτομέρειες της τεχνολογίας πίσω από το χείμαρρο και πώς λειτουργούν τα torrents και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να απολαμβάνουν την πρόσβαση σε έναν κόσμο πληροφοριών και μέσων που προσφέρουν torrents.

Θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστους ιστότοπους, αποφύγετε ύποπτους χείμαρρους και ακολουθήστε την εθιμοτυπία καλής ροής. Για πρόσθετη ασφάλεια, σκεφτείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία VPN.

Προτείνεται ότι:

Τα καλύτερα δίκτυα VPN για το Torrenting

Καλύτερες τοποθεσίες Torrent

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =