BolehVPN Review

Översikt

BolehVPN har visats på Lifehacker, men kommer det att visa sig vara ett livshack för dina behov av anonymitet på internet? Läs vår BolehVPN-recension för att få alla detaljer.


BolehVPN är en Malaysisk VPN-tjänst etablerades hela vägen tillbaka 2007. Det började som ett lokalt företag och expanderade till den internationella scenen efter tillväxten av sin användarbas. De har ett unikt urval av servertyper, inklusive specialiserade P2P-servrar, som hjälper dem att utmärka sig när det gäller sekretess. Boleh erbjuder ett en-dagars gratis provalternativ, och betalningsalternativen inkluderar kreditkort, PayPal, Bitcoin och Liberty Reserve, liksom direkt onlinebank för invånare i Malaysia. Det finns olika planer tillgängliga, från $ 10 för 30 dagar till 85 $ per år.

I denna BolehVPN-granskning kommer vi att titta på dess säkerhetsfunktioner och hastighet, strömmande och Netflix-strömningsmöjligheter, tillgänglighet i Kina och de andra aspekterna som är viktiga för varje VPN-tjänst.

Är BolehVPN säkert att använda?

BolehVPN använder sig av SHA-2 autentiseringsalgoritm i kombination med AES 256. Denna chiffer utvecklades ursprungligen av Förenta staternas National Security Agency (US-NSA). Det skapades för mycket komplexa säkerhetsändamål, vilket förmodligen är anledningen till att ingen har kunnat hacka den idag.

VPN erbjuder OpenVPN protokoll, som anses vara ett av de säkraste protokollen i VPN-branschen. Även om BolehVPN också stöder L2PT / IPSec, du bör hålla fast vid OpenVPN i de flesta fall.

Dessutom har BolehVPN en mycket transparent integritetspolicy och gör det inte’t logga in personligen identifierbara uppgifter. Deras läge i Seychellerna tillåter detta. Boleh har också en anpassningsbar dödsbrytare funktion för att avbryta din internetanslutning och förhindra dataläckage i fall Boleh’s serveranslutning stör.

Hastighet & Prestanda

Prestanda är alltid en kritisk funktion när man överväger VPN-tjänster. Överraskande, vilken server vi använde när vi testade BolehVPN, hastigheten var ganska imponerande jämfört med andra plattformar med liknande priser. Detta trots att platsen och servernumret är ganska lågt.

Uppenbarligen var anslutningen inifrån Europa med en europeisk server exceptionellt snabb. Vi observerade emellertid fantastiska resultat med anslutningar till USA från Europa också. Asien var långsammare, men det kunde förväntas.

Även om BolehVPN presterade bra vid tidpunkten för vår granskning, kom ihåg att kombinationen av din internetplan och VPN-servern du ansluter till kommer att ha en betydande inverkan på din hastighet.

Hur man laddar ner och installerar BolehVPN

installera BolehVPN

För att börja använda BolehVPN i Windows, följ bara dessa steg:

  1. Ladda ner installationsprogrammet (BolehVPN GUI) från deras webbplats.
  2. Kör den körbara filen för BolehVPN GUI. Klick “Ja” om du har en användarkontokontroll (UAC). Ett fönster för TAP-adapterinstallation dyker upp. Se till att avinstallera tidigare installation av TAP-adaptrar eller BolehVPN-klienter om du redan har en.
  3. När du gör det kör du GUI genom att välja “Ja.” När du kommer till detta steg öppnas ett annat UAC-fönster som söker tillåtelse att göra ändringar. Välj “Ja.” Detta tillåter Windows att skapa en VPN-rutt som kräver ett förhöjt Windows-administratörsbehörighet.
  4. Nu uppmanas du att ange ditt användarnamn och lösenord. den’är samma användarnamn och lösenord som du använder för att logga in på Boleh’s användarportal. Och det’det är allt - du är nu fri att njuta av tjänsten.

BolehVPN har också anpassade klienter för MacOS- och Android-enheter med liknande installationsinstruktioner.

Hur man använder det

Efter en lyckad installation, dubbelklicka för att köra BolehVPN-klienten. När du öppnar huvudfönstret, du’Jag ser flera flikar under BolehVPN-logotypen: “instrumentbräda,” “VPN-logg,” “inställningar,” “Proxyinställningar,” och “Servicestatus.”

De “instrumentbräda” fliken har fyra avsnitt. Det första avsnittet - “Förbindelse” - visar VPN “Protokoll” alternativet och “Anslut med” fliken, som är typen av anslutning du’Jag kommer att använda. I “Protokoll” , välj OpenVPN som protokoll och under “Anslut med” alternativ, välj “Fullt dirigerad alla” Klicka sedan “Ansluta.” Vänta några minuter och voila, du’åter ansluten!

De “Aktuella avsnittdetaljer” avsnittet visar serverns IP-adress, offentlig IP-adress och det land som är associerat med adressen; De “Kontouppgifter” avsnittet visar ditt användarnamn och certifikatets utgångsdatum.

Om du markerar nästa flik på instrumentpanelen, “VPN-logg” visar loggen över framgångsrika anslutningar över tid. Under “inställningar” fliken, kan du justera klientfunktionerna som passar din smak. Du kan också hantera din konfiguration och uppdatera BolehVPN-appen från den här fliken.

BolehVPN för strömning

BolehVPN tillåter en Peer-to-Peer (P2P) -serveranslutning, vilket innebär att du kan strömma ditt hjärta.

Naturligtvis det’Det är viktigt att notera att torrenting och P2P-servrar inte är olagliga, men att ladda ner upphovsrättsskyddat material är det. Även om många fall av torrenting involverar nedladdning av upphovsrättsskyddade saker, gör det inte’Det betyder att du kan’t torrent lagligt. Torrenter är användbara, men om du’Om du inte använder ett bra VPN kan du vara i riskzonen. Till exempel kan de du hämtar data från extrahera personlig information, till exempel din IP-adress och plats.

Fortunately, när det gäller torrentering är BolehVPN en av de goda.

De säger till och med tydligt på sina forum att de kommer att hantera alla DMCA-meddelanden som kommer deras väg.

BolehVPN för Netflix

I teorin kan VPN-programvara hjälpa dig att blockera Netflix och andra geobegränsade streamingtjänster. Det låter dig ansluta till en annan server hemma och börja titta oavsett din plats. Men Netflix investerar mycket tid och pengar i att knäcka bytnycklar och har lyckats blockera många VPN-plattformar. Många VPN-tjänster hävdar att de arbetar med Netflix, men oftare gör de inte’t. I BolehVPN’fallet där’s några goda nyheter och mycket dåliga nyheter.

Den goda nyheten är att BolehVPN fungerar med Netflix, men de dåliga nyheterna är att de bara har en eller två servrar som fungerar korrekt. Efter att ha testat deras olika servrar fann vi att BolehFlix USA-servern kunde inte öppna den amerikanska versionen av Netflix. Den amerikanska strömningsservern i NY blockerades också. Liksom US-LA, UK och Nederländerna servrar. De Kanadensisk server fungerade, fastän. Tyvärr nämndes inte andra streamingplattformar som Amazon Prime och BBC iPlayer på webbplatsen.

Allt som allt, om du inte’är ett djupt hårt fan av kanadensiska TV-program, du’är bättre på att hoppa över BolehVPN och att använda en av de mer Netflix-kapabla VPN: erna, som NordVPN eller ExpressVPN.

Apps & Extensions Tillgänglig BolehVPN

BolehVPN är tillgängligt för Windows, Mac och Linux skrivbordssystem. Du’Jag hittar nedladdnings- och installationsinstruktionerna på deras webbplats för enkel installation. BolehVPN finns också på Android-mobila enheter, men inte på iOS just nu. Du kan ladda ner Android Application Package (APK) -versionen från Google Play Store eller bara följa länken för att ladda ner från tjänsten’s klientinloggningsområde. Men du’Jag måste ställa in din telefon så att den accepterar inloggningar från okända källor.

BolehVPN begränsar endast samtidiga anslutningar till 3 för alla plan. En enkel lösning för enhetsgränsen är att konfigurera BolehVPN med en router. Genom att göra detta kommer alla dina anslutningar att verka som en enda anslutning, vilket innebär att du kan ansluta så många enheter du vill. Även om du kan konfigurera BolehVPN på routrar, deras webbplats nämner endast stöd för specifika routermodeller. Dessa är Sabai Technology, Asus-WRT Merlin, och DD-WRT-routrar.

Kan du använda BolehVPN i Kina?

Som du’kanske är medveten om att Kina är ett av de länder som sätter allvarliga begränsningar på sina medborgare’ Internetanvändning. Detta kan vara ganska besvärande, särskilt för utlänningar som vill tillbringa lite tid i landet. För dem som reser till Kina är det bästa alternativet att ladda ner en VPN-tjänst innan du kommer in i landet.

Tyvärr finns det inget om BolehVPN-tjänsttillgängligheten i Kina på deras officiella webbplats.

Även om det har förekommit anekdotiska påståenden om användning av BolehVPN i Kina, är de enda sätten att vara 100% säkra att faktiskt åka dit själv eller ladda ner ett VPN med en beprövad prestanda för att arbeta i Kina. Vi’d ta det andra alternativet.

Stöd

bolehvpn-stöd

BolehVPN tillhandahåller kundsupport genom livechatt, e-post, Twitter, Facebook, och deras egna forum. Skicka en biljett är endast tillgänglig när du har registrerat dig och loggat in. Supportteamet är till och med villigt att tillhandahålla fjärrhjälp via TeamViewer om du stöter på återkommande tekniska problem.

Det verkar finnas en glitch i livechatten, men ibland är chattenspråk inte detsamma som på webbplatsen. Svarstiden är bra, och även om supportföreträdarna kanske inte kan kommunicera flytande på engelska, bör du fortfarande kunna förstå varandra.

Tyvärr, BolehVPN gör inte’t har telefonstöd. Men om du kan ta dig tid att gå igenom fliken Helpdesk, där’s mycket information och vanliga frågor som hjälper till med alla problem du stöter på.

På den positiva sidan, Boleh kommunicerar aktivt på sociala medier, med snabba inlägg och en modern känsla av internethumör.

Prissättning

BolehVPN-prissättning

BolehVPN har en något ovanlig prissättningstruktur. De erbjuder en en dags gratis provperiod, men detta kräver direkt kontakt med Boleh-teamet via e-post. Ett annat alternativ är Testpaket som är tillgängligt för $ 3,70. den’är en 7-dagarsplan, där du får tillgång till hela produkten. Prissättningsplaner är något dyra, som du själv kan se:

  • $ 10 för 30 dagar
  • $ 17 för 60 dagar
  • $ 46 för 180 dagar
  • 85 dollar för ett år

Tyvärr företaget erbjuder inte återbetalning om du inte kan använda tjänsten på grund av tekniska skäl, så det’är nästan obligatoriskt att använda $ 3,70 “rättegång” planerar att testa BolehVPN. Du kan betala för ditt prenumeration med kreditkort, Paypal, och ett sortiment av krypton för de som inte gör det’Jag vill att deras betalningar ska spåras: Bitcoin, Rusa, Monero, och Zcoin. De ger dig också en bonusabonnemangsperiod om du hänvisar tjänsten till dina vänner.

Nedersta raden i vår BolehVPN-granskning

Sammantaget är BolehVPN bara en VPN-tjänst i mitten av paketet: ingen fantastisk eller livsförändrande VPN-upplevelse har här, tyvärr.

Även om tjänsten är säker, snabb och pålitlig medan den erbjuder flera anslutningsalternativ, vann all hastighet i världen’t räcker om den amerikanska Netflix-strömningsservern är blockerad och du kan’t använder det under din semester i Kina. Mer än så är BolehVPN inte billig (men åtminstone kan du betala för det med krypto), gratisversionsalternativet är svårt att få åtkomst till, och deras återbetalningspolicy är ganska begränsande. Och ingen iOS-app? Verkligen?

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

81 − 73 =