CrypticVPN Review

Att säga att goda saker kommer till dem med pengar har aldrig varit sannare! Medan CrypticVPN kanske är en av de billigaste VPN: n på marknaden för närvarande, lyckas den inte heller leva upp till dess extremt låga pris.


CrypticVPN lever upp till sitt namn, åtminstone i den meningen att de är extremt kryptiska om sin tjänst och det’Det är mycket svårt att konstatera en hel del fakta om det.

För att göra en lång historia kort hålls CrypticVPN tillbaka av många olika saker. Oavsett om det är det faktum att det ägs av ett företag registrerat i USA eller det faktum att du inte får en pengarna tillbaka-garanti, verkar CrypticVPN definitivt inte som ett bra val för alla användare som ser allvar med deras integritet. Det går inte bra för CrypticVPN i andra avdelningar.

Hur motiverar CrypticVPN allt detta? Genom att ta ut ett onormalt lågt pris för sin tjänst.

Men är CrypticVPN till och med värt det till det priset? Låta’s gå vidare och titta, börjar med dess säkerhet.

Är CrypticVPN säkert att använda?

Låta’s börjar med protokollen eller bristen på dem. Det enda protokollet du har när du använder CrypticVPN är OpenVPN. Medan OpenVPN är ett mycket bra protokoll som har 2048-bitars kryptering, finns det många nackdelar med att bara ha ett protokoll på ditt VPN.

För det första garanterar inte att ha något annat protokoll än OpenVPN det faktum att CrypticVPN inte kommer att fungera i Kina. Ovanpå detta måste du använda OpenVPN iOS-appen om du vill använda CrypticVPN på din iPhone.

Saker blir inte mycket bättre. Det finns inte heller någon killomkopplare, vilket innebär att du kommer att vara berömd av Cryptic’s server för att inte plötsligt koppla bort. Med tanke på att vi tyckte att fem av deras fjorton servrar var nere på vårt allra första besök, är det en säker satsning att säga att du kommer att uppleva en hel del avbrott när du är ansluten till Cryptic.

Loggar CrypticVPN dina data?

Även om CrypticVPN påstår sig ha en solid policy för ingen loggning, visar en titt på deras integritetspolicy att de kan logga in användardata i händelse av “misstänkt aktivitet.” Misstänksam aktivitet är en så bred term att företaget kan ganska mycket logga in dina uppgifter när som helst.

Vi tror personligen inte att CrypticVPN loggar in mer data än vad som är vanligt för VPN: er att logga (t.ex. anonym bandbreddstatistik). Men det’Det är viktigt att vara försiktig om du’använder sin tjänst eftersom de har möjlighet att logga in dina data om de väljer att göra det.

Dessutom är CrypticVPN baserat i USA, som är ett land med fem ögon. USA är allmänt känt som mycket integritetsskydd och det är möjligt för din privata information att hotas när du använder ett VPN-baserat i USA.

Sammantaget verkar det inte som CrypticVPN är en bra VPN för säker webbläsning på något sätt. Så låt’s ta en titt på huruvida den kan användas för andra ändamål som åtkomst till Netflix och torrenting.

Hastighet och prestanda

När det gäller hastighet fann vi det bara de amerikanska servrarna hade anständiga hastigheter (75-85% av våra normala hastigheter) och alla andra servrar hade subpar-prestanda. Vi kunde inte testa varje enskild server på plattformen på grund av att nästan hälften av dem var offline, men de som vi testade hade bara 10-20% av våra normala hastigheter vilket gjorde det mycket frustrerande att använda dem.

I slutändan verkar det som om du kommer att ha en dålig tid med att använda CrypticVPN om du inte är nära USA. Människor i Asien, Afrika och Australien bör helt enkelt undvika CrypticVPN och istället söka efter något som PrivateVPN.

Server täckning

CrypticVPN har servrar på 14 platser. De flesta av dessa platser har bara en enda server, vilket innebär att du inte har många alternativ när det gäller de länder du kan ansluta till.

Servrarna spänner över flera kontinenter och du bör inte ha några problem att hitta en server nära dig om du inte är i Sydamerika eller Afrika. Men det enda vi märkte är att deras servrar ofta är nere, vilket är verkligen hemskt eftersom det bara finns en enda server på varje plats och en server som är nere betyder att du måste ansluta genom ett annat land.

Stöd med flera plattformar

CrypticVPN har för närvarande en applikation för både PC och Android. Du kan dock använda den på vilken enhet som helst som låter dig använda OpenVPN-protokollet.

Det betyder att det är möjligt för dig att använda CrypticVPN med MacOS, Linux och iOS så länge du är villig att ladda ner alla nödvändiga program och information.

Det faktum att CrypticVPN inte har dedikerade klienter för så många av de vanligaste operativsystemen är ett bevis på företagets lilla storlek, och det får dem att se extremt oprofessionellt ut..

Avblockerar Netflix

Vi var ganska glada över att testa CrypticVPN på Netflix eftersom webbplatsen stolt visar hur den blockerar Netflix på hemsidan. Föreställ dig vår besvikelse när vi fick reda på att CrypticVPN inte fungerar på Netflix.

Under våra tester, inte en enda plats kunde ansluta till Netflix-servrarna. Det är synd men eftersom CrypticVPN kunde ha varit ett extremt billigt alternativ för någon som bara behöver en VPN för att avblockera Netflix.

P2P och torrenting

Det här är en sak som CrypticVPN för närvarande kan användas för. Vi kunde enkelt torrentfiler när vi anslutit oss via CrypticVPN, och hastigheterna var ungefär samma som de var för webbsökning.

Om du är någon som vill ha en extremt billig VPN-lösning för strömning, kan CrypticVPN kanske fungera för dig. Det finns fortfarande många andra alternativ som kommer att vara mycket bättre för att torrentera förutsatt att du kan skicka ut lite mer kontanter som TorGuard.

Kina och online-censur

Om du har någon kunskap om hur VPN fungerar, vet du redan svaret på detta. CrypticVPN använder OpenVPN-protokollet, som har varit förbjudet i Kina under lång tid nu.

Till skillnad från andra VPN erbjuder CrypticVPN inga alternativa protokoll, vilket innebär att det inte kommer att fungera i Kina eller alls.

Kundsupport

Låta’se vad CrypticVPN har i butik supportmässigt:

  • E-poststöd
  • Kunskapsbas
  • FAQ-sida

…Och det’s ganska mycket det. Det finns ingen livechattfunktion, men där’är en anständig kunskapsbas som finns på webbplatsen inklusive en ganska lång FAQ-sida.

Vårt samarbete med stödet var ganska normalt. Alla våra frågor besvarades inom några timmar och folket var generellt hjälpsamma. Vi har emellertid hört många olika klagomål från olika användare om deras stöd och hur det ofta misslyckas med att avhjälpa alla problem de har.

Det verkar för oss att CrypticVPN har arbetat för att förbättra sitt kundsupport genom att lära av tidigare misstag och det’s ett steg i rätt riktning. Men där’är fortfarande långt framåt.

Prissättning

CrypticVPN erbjuder för närvarande totalt fyra olika planer:

  • Tvådagarsdagars åtkomst med kompletta funktioner för $ 0,99
  • 1-månaders plan för en måttlig $ 3,49 / månad
  • 1-års prenumeration för $ 1,25 / månad
  • Livstidsabonnemang för totalt 49 $ (de har rabatter på detta ofta och går så lågt som $ 19)

En sak att komma ihåg är att det finns ingen gratis rättegång för CrypticVPN och det finns inte heller någon pengarna tillbaka-garanti. De försöker kompensera detta genom att ha en två-dagars rättegång.

När det gäller betalningsmetoderna har du möjlighet att PayPal, Bitcoin, Ethereum, Litecoin och PerfectMoney. Kom dock ihåg att PayPal inte fungerar för testet på två dagar.

Slutsats

CrypticVPN är inte alls ett bra VPN. Inte bara har den inte tillräckligt bra säkerhet, utan det är också ganska kort på funktioner inklusive en kill switch, förmågan att avblockera Netflix och förmågan att arbeta i Kina.

Om du’letar du efter ett extremt billigt sätt att blockera webbplatser eller ladda ner torrenter, kan CrypticVPN kanske fungera för dig. De som vill skydda sin online anonymitet och integritet bör dock definitivt hålla sig så långt borta som möjligt. Vår lista med 10 topp-VPN är ett bra ställe att hitta en pålitlig VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 81