IVPN Review

IVPN är en solid, snabb och pålitlig VPN-tjänst som har många utmärkta funktioner som kontrollerar alla rätt rutor.


IVPN börjar bra - med en utmärkt prisplan och löfte om viss säker anslutning. Programvaran kommer från Privatus Limited och skapades redan 2009, så det’har funnits ett tag.

Saker fortsätter att se bra ut när du går till deras trevliga och lättanvända webbplats. Företaget ökar ännu en gång sina egna säkerhetsnivåer, och det är svårt att påpeka att det inte finns något behov av att ge någon personlig identifierbar information under registreringen - ett stort plus. De erbjuder en rad säkerhetsalternativ, tillförlitliga säkerhetsprotokoll och kryptering. Det finns ett uppfriskande fokus på integritet, vilket framgår av företag’s plats för Gibraltar.

Andra områden som det är stolta över att kunna skryta med inkluderar inga läckor, inga loggar, erbjuder snabba servrar, och en myriad av andra funktioner. Men det har de bara 70+ servrar tvärs över 20+ länder - du’d förväntar mig ganska mer, även om alla är av metall. Vår IVPN-granskning försöker avgöra om det finns’är vad som helst för alla de positiva listorna på IVPN: s webbplats.

Säkerhet och integritet

Detta verktyg tar säkerhet på allvar. Alla deras anslutningar är krypterade med några av de högsta tillgängliga krypteringsnivåerna, vilket innebär att all trafik som kör via deras nätverk är praktiskt taget omöjligt att hacka.

AES-256-krypteringen med 4096-bitars RSA-nycklar är så stark att även regeringar inte kan dekryptera den.

IVPN erbjuder också en dödsbrytare, något de hävdar är en av de mest säkra runt. Dödsbrytare är avgörande för alla VPN-tjänster - anslutningar tappar oundvikligen, vilket potentiellt kan sända användaren’s IP-adress över webben. En dödsbrytare förhindrar detta genom att stoppa all trafik.

Denna tjänst har också IPv6- och DNS-läckskydd och erbjudanden OpenVPN, IKEv2 / IPSec och WireGuard säkerhetsprotokoll.

Slutligen erbjuder IVPN AntiTracker - deras interna annons och tracker-blockerare. Dess “hardcore-läge” kan helt stänga av alla snoopingförsök från Google och Facebook.

Sammantaget gillar vi vad det här verktyget har att erbjuda säkerhetsmässigt.

IVPN stöder WireGuard

WireGuard kan vara det nya OpenVPN. Detta öppna källkodsprogram och protokoll är en nästa generations säker nätverks tunneling-lösning det där’s ska ersätta IPSec och OpenVPN i framtiden. den’är det registrerade varumärket som tillhör Jason A. Donenfeld från Edge Security, ett forsknings- och konsultföretag för informationssäkerhet för experter.

Vad gör att IVPN WireGuard stödjer något annat än andra konkurrenter’? Tja, för en, för IVPN-användaren det’är bara ett klick bort - ingen besvärlig manuell konfiguration krävs. Du behöver helt enkelt välja WireGuard som ditt föredragna protokoll.

Det finns naturligtvis en varning under WireGuard-alternativet som förklarar att detta protokoll fortfarande är under utveckling och experimentellt. Så det’rekommenderas inte för några kritiska situationer när säkerhet är avgörande.

Även om IVPN inte är’t en av våra favorit VPN, vi uppskattar säkert ansträngningen att hålla sig uppdaterad och innovativ.

Loggar IVPN dina data?

IVPN samlar inte in eller loggar inte någon personlig identifierbar information om sina användare.

Vi grävde djupare och upptäckte att det inte gjorde det’t ens använda kakor - det’är bra nyheter för alla inblandade. Företaget medger att ha användarnamn, lösenord och betalningsinformation men i all ärlighet är detta standard för de flesta VPN: er.

Vad’IVPN har också publicerat ett slags etiskt manifest - något vi har’hittills inte sett bland VPN-leverantörer. Uttalandet kräver en rättvis och moralisk konkurrens som inte gör det’t använder spårare, pixlar, övervakningsannonser, betalda recensioner eller falska löften och uppmuntrar också att undvika alla typer av intressekonflikter. Senare fortsätter IVPN att leda med exempel och avslöjar att fyra av deras sju huvudsakliga marknadsföringsmetoder anses vara oacceptabla. Det kommer att vara intressant att se om denna uppmaning till moralisk handling kommer att ha någon inverkan på andra VPN-leverantörer.

Hastighet och prestanda

Hastighet utses som en av de starka kostymerna här. I själva verket skulle du vara hårt pressad för att hitta en VPN-tjänst som lovar bättre hastigheter. dock, “lovande” är nyckelordet här.

De har gjort flera saker för att hålla hastigheten uppe, inklusive att investera i några av de bättre DNS-servrarna på marknaden, optimera deras firmware och programvara för användning på sina egna, inhemska system. Naturligtvis är det också bra att ha serverplatser över hela världen. Våra tester för denna IVPN-granskning har dock upptäckt några ganska långsamma nedladdningshastigheter, särskilt från Hong Kong-servern.

Med det sagt, med ett litet nätverk de’kommer att bli träffade och missa, särskilt jämfört med några av de bästa leverantörerna. Detta innebär att vissa servrar kan bli överfulla och därmed bromsa ner dig.

Server täckning

I skrivande stund har IVPN mer än 70 servrar i över 20 länder. Naturligtvis innebär dessa siffror att vissa regioner kommer att vara undervärdiga och drabbas i termer av hastighet, även om alla IVPN’s servrar är bara metall. Så om du inte’återfinns i Nordamerika eller Europa, kanske denna leverantör inte passar bäst.

Användarvänlighet och stöd för flera plattformar

IBVPN tillhandahåller 2 eller 7 samtidiga anslutningar med Standard respektive Pro-medlemskap, ger dig också appar för dessa plattformar:

 • Windows
 • Mac OS
 • iOS
 • Android

Det här verktyget kan också konfigureras för routrar, Linus och NAS. En förkonfigurerad Vilfo-router är också tillgänglig.

Att använda IVPN är otroligt enkelt. En gång i appen behöver du bara välja den server du vill använda. Var och en av dem är tydligt märkta med aktuell hastighet. Utslagning “Ansluta” tar dig online och dig’Jag meddelas vid anslutningen.

IVPN-startsida

Du kan aktivera och stänga av brandväggen själv om du väljer att, men för det mesta stängs den av automatiskt när du kopplar bort från IVPN-servrar.

Det finns massor av extrafunktioner i preferensavsnittet, som du kan titta igenom och inkludera saker som att VPN-anslutningen automatiskt kommer från inloggning, anslutningar till specifika servrar, portval, brandväggsinställningar, OpenVPN-protokollinställningar och mer.

IVPN-inställningar

Faktum är att gränssnittet är ett av de lättare att använda där ute, vilket sätter det högt på listan över användbarhet och funktionalitet.

Avblockering av Netflix och andra streamingplattformar

Med så många servrar i USA kan du föreställa dig att det skulle fungera för Netflix. Tyvärr visar tester för denna IVPN-granskning det’det är inte fallet. Vissa användare rapporterar framgång med Netflix men detta är verkligen inte en pålitlig lösning - knappast en överraskning med deras låga antal servrar.

Du vann’t kunna använda den för att titta på Netflix-innehåll.

Vad IVPN utmärker sig med är att tillhandahålla en uppsättning verktyg som alla arbetar tillsammans för att hålla användarna säkra medan online och streaming plattformar inte’t kom in i den visionen. Netflix har blivit mycket kunnig när det gäller att blockera VPN: er. Det finns faktiskt bara ett fåtal verktyg där som låter dig se och strömma innehåll från Netflix.

Om du’letar du efter ett VPN som kan hjälpa dig att få tillgång till Netflix från ett annat land än USA, kan det vara bättre att se bortom IVPN.

P2P och torrenting

Det finns några saker att veta innan du använder detta VPN för peer-to-peer-delning.

Det första att notera är att nedladdning av torrenter inte är olagligt, och av den anledningen är IVPN gärna att låta sina användare använda torrentklienter. Vissa problem dyker dock upp på grund av att användarna tenderar att dela upphovsrättsskyddat innehåll. Uppenbarligen får IVPN en hel del juridiska meddelanden från amerikanska lagstiftare om deras politik för att tillåta delning av P2P.

För att undvika problem ber därför ägarna till IVPN sina användare att använda servrar som är baserade utanför USA.

Online-censur i Kina och på andra håll

Det korta svaret är att IVPN kan användas i Kina, trots den stora brandväggen - även om det ibland kräver lite lösning.

I allmänhet kan kunder från Kina använda VPN-tjänsten utan problem helt enkelt genom att använda antingen en amerikansk West Coast-server eller genom att använda multihop-funktionen. Multihop-systemet som denna VPN använder gör det möjligt för användare att bestämma vilket land de ska skicka sina förfrågningar till och vilket land de ska ta emot sin information från.

Kunder från Kina kan använda VPN-tjänsten genom att helt enkelt ansluta till en amerikansk West Coast-server eller genom att använda multihop-funktionen.

I vissa fall Kina’s Great Firewall blir bättre av detta nätverk. När detta händer har användare möjlighet att ta sin integritet ytterligare ett steg genom att aktivera obfsproxy från antingen Windows-appen eller Mac OSX-appen. Denna inställning döljer all trafik som går till och kommer från IVPN’s servrar.

Kort sagt betyder det att den krypterade informationen krypteras ytterligare för att dölja det faktum att den har krypterats av VPN-tjänsten. Tyvärr är det inte möjligt att aktivera den här funktionen på en smartphone.

Kundsupport

Användare av IVPN kommer att hitta många metoder för att få hjälp:

 • 24/7 Live chat support
 • E-poststöd
 • Solid kunskapsbas
 • Bra lista med vanliga frågor
 • Anslagstavlor
 • Sociala media

Det snabbaste sättet att få tag på personalen på IVPN är genom 24/7 livechattfunktion. Vi försökte chatten för denna IVPN-granskning och upplevelsen var överlag positiv.

Ett annat sätt att göra förfrågningar är att använda anslagstavlan på företaget’s webbplats, och slutligen driver IVPN en livliga Twitter-konto där frågor också kan ställas. För allmänna ämnen, det’s en bra väg för utredning. För mycket specifika guider och genomgång kan användare hitta några alternativ på webbplatsen.

Det finns installationsguider för alla tillgängliga operativsystem och appar, det finns sekretessguider, och det finns en lång lista med vanliga frågor.

Prissättning

Det finns två prisplaner att välja mellan, var och en tillgänglig månadsvis eller årlig:

 • Standard varje månad - $ 6 / månad
 • Standard årlig - $ 5 / månad
 • Pro månadsvis - $ 10 / månad
 • Pro årlig - 8,33 $ / månad

IVPN-prisplaner skiljer sig åt i antal tillåtna samtidiga enheter - det’s 2 för Standard, 7 för Pro. Pro-användare får också två extrafunktioner - port vidarebefordran och multi-hop.

Vi anser att standardplanen inte bör tas längre än en månad eller två när du vet att du vann’missa ovannämnda Pro-funktioner. På tal om det senare, det’s antingen årsplanen eller ingenting, eftersom du kan få en mycket bättre VPN för ett liknande pris per månad. För att vara ärlig är även Pro årsplanen för dyr.

Det finns en 3-dagars rättegång vilket i själva verket är en pengarna-tillbaka-garanti. Lägga till den i “regelbunden” 7-dagars återbetalning ger dig tio dagar att tänka på din relation med IVPN.

Slutsats

IVPN är en anmärkningsvärd VPN-tjänst. Samtidigt som det är små och låga på servrar, har VPN några bra säkerhetsinformation och ideal. De är belägna i en VPN-vänlig jurisdiktion och don’t hålla mycket i vägen för stockar.

Tjänsten har appar för alla huvudenheter och kan hjälpa användare på många viktiga sätt, som att tillhandahålla säkerhet samtidigt som man torrenterar eller förbigår online-censur i Kina.

Som sagt, IVPN är inte den mest mångsidiga tjänsten runt - den vann’låt dig till exempel strömma Netflix USA, men det har verkligen sin plats! Om det bara var lite billigare…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2