LiquidVPN Review

Det finns ett växande behov av att förbättra säkerheten när vi surfar på nätet, även som individer. En av dessa säkerhetsleverantörer är LiquidVPN - hur väl klarar de jobbet? Låta’s ta reda på detta i LiquidVPN-granskningen.


LiquidVPN är en liten men mycket innovativ VPN-leverantör.

Dess servrar finns i USA, Storbritannien, Kanada, Nederländerna, Sverige, Schweiz, Singapore och Rumänien.

Den stora nyheten om LiquidVPN är dess förmåga att kringgå geo-blocken på Netflix med lätthet. Tjänsten möjliggör peer-to-peer (P2P) -anslutningar och även torrentaktiviteter.
Nästa, låt’s titta på LiquidVPN’s andra viktiga aspekter och om denna VPN är värt din tid och pengar.

Är LiquidVPN säkert att använda?

LiquidVPN använder sig av OpenVPN, SSTP, PPTP och L2TP med Internet Protocol Security (IPSec) för kryptering, som alla är industristandard. Som abonnent ges du friheten att välja något av protokollen direkt från klienten’s gränssnitt.

LiquidVPN erbjuder också en “Modulering av IP” funktion. Det här fungerar genom att ändra din IP-adress till en delad IP-adress varje gång du ansluter till en webbserver. Så innan en webbsida laddas helt skulle användaren ha fått flera IP-adresser och det gör det svårt att fastställa en enda IP-adress för användaren. För närvarande är LiquidVPN den enda leverantören som erbjuder modulerande IP: er.

Denna VPN klarat också IP-läckagetestet efter att ha använt ipleak.net, doileak.net och test-ipv6.com för att testa för läckor, så att du kan vara säker på att denna VPN är säkra läckage.

Hur man laddar ner och installerar LiquidVPN

Till skillnad från andra VPN-tjänster behöver du inte registrera dig på LiquidVPN-webbplatsen innan du använder sin klient.

  • För att installera LiquidVPN måste du först ladda ner .exe-filen.
  • Kör installationen och klicka på efter att ha laddat ner “Nästa.”
  • Du’Jag blir ombedd att välja en destinationsmapp. I nästa fönster väljer du plats för genvägen och klickar på “Nästa.”
  • Innan installationen är klar, du’Jag blir ombedd att installera Terminal Access Point (TAP). TAP är ett ytterligare verktyg som hjälper klienten att fungera bra. När du installerar TAP väljer du bara den virtuella Ethernet-adaptern TAP.
  • När du’reinstalled, klicka “Avsluta.”
  • Kör klienten och klicka “Ansluta” - din anslutning är säker.

Även om det kan finnas lite variation för klienter på andra plattformar, är grundidén densamma.

Hastighet & prestanda

Det första du bör notera om VPN är att det kommer att minska hastigheten på din anslutning. Men att ansluta till en server nära dig kommer att ha mycket mindre påverkan på prestandan.

I hastighetstester klockade LiquidVPN ganska snabba hastigheter för både uppladdnings- och nedladdningstider. Siffrorna var ungefär samma, oavsett om vi anslutit oss till amerikanska eller europeiska servrar.

LiquidVPN för Netflix och torrenting

För närvarande fungerar LiquidVPN bra med Netflix.

Detta är en sällsynt seger, men låt’inte bli för upphetsad. Netflix arbetar alltid outtröttligt för att blockera VPN och har lyckats nästan varje gång. Men för nu vet du åtminstone att LiquidVPN är ett alternativ för streaming.

LiquidVPN också stöder P2P-anslutningar för strömning. Den goda nyheten är att de tillåter detta på någon av sina servrar, inte bara specialiserade.

Kan användare i Kina använda LiquidVPN?

Kina är ett av få länder som helt har tagit kontroll över internetanvändningen i landet. De flesta sociala medier webbplatser och streaming plattformar är inte tillgängliga i Kina.

Så om du besöker Kina, se till att ha VPN installerat innan du går in på dess territorium. Det har inte gjorts några recensioner från användare (åtminstone ingen som vi känner till) om att de kan använda LiquidVPN i Kina, vilket gör det svårt att rekommendera det som VPN för “klättra över brandväggen.”

Apps & förlängningar

LiquidVPN har klienter utvecklat för alla vanliga plattformar inklusive stationära operativsystem och mobila enheter.

LiquidVPN kan ställas in manuellt med DD-WRT-routrar, och tjänsten kan också användas med OpenVPN-klienter. Konfigurationsfilerna är lätt tillgängliga att ladda ner och ställa in processen är enkla att följa. Hjälpavsnittet på webbplatsen ger en detaljerad förklaring av hur du använder båda.

Prissättning

LiquidVPN erbjuder tre typer av prenumerationsplaner:

  • Sidekick: denna plan kostar $ 7,00 per månad. Du kan dock betala årligen och det kostar $ 57 ($ 4,75 per månad). För denna plan är endast två samtidiga anslutningar tillåtna.
  • Road Warrior: den’s erbjuds för $ 10,00 per månad, vilket blir $ 69 ($ 5,75 per månad) när det betalas årligen. Med Road Warrior-planen är fyra samtidiga anslutningar tillåtna. Det erbjuder servrar i 11 länder och tillgång till en pool med 2 168 IP-adresser.
  • Slutlig: denna plan kostar $ 18,00 per månad, vilket är $ 105,96 ($ 8,83 per månad) när du betalar årligen. Den ultimata planen tillåter åtta samtidiga anslutningar och precis som Road Warrior, erbjuder servrar i 11 länder och en pool med 2 168 IP-adresser. Du kan betala via kredit- eller betalkort, PayPal och Bitcoin.

Kundsupport

LiquidVPN har ganska bra kundsupport.

E-postsvarstiden är genomsnittlig, det tar ungefär en timme att få svar och du får definitivt dina problem löst när de svarar på din fråga.

De har ingen livechatt avsnitt, men detta kan förbises eftersom e-postsvaret är under en timme. Emellertid är avsnittet om självhjälp, vanliga frågor och komma igång förstklassigt och mycket detaljerat.

Slutsats

Utvecklarna LiquidVPN har fått tjänsten att leva upp till (visserligen inte särskilt höga) förväntningar. Inga IP-läckor, smidig torrenting, streaming av Netflix och en detaljerad avsnitt om självhjälp.

Tjänsten har dock ingen inbyggd kill-switch-funktion, även om du kan använda ett skript för att aktivera det.

De är baserade i USA, så de är en del av Five Eyes, så om dina surfdetaljer begärs enligt lag är de skyldiga att släppa dem.

Denna VPN rekommenderas endast för avslappnad webbsökning.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − = 10