NovaVPN granskning

NovaVPN är en formidabel utmanare för en av de bästa nya VPN-produkterna och erbjuder några av de vanligaste funktionerna med betalningsplaner för alla typer av behov.


NovaVPN kan installeras på telefoner, surfplattor eller datorer som kör Windows, macOS, iOS och Android. den’är inget speciellt, men NovaVPN täcker det väsentliga och ger samma 256-bitars kryptering och säkerhet över hela linjen.

Med sex samtidiga anslutningar och obegränsad serverväxling mellan speciella servrar för P2P-användning och människor från Asien är NovaVPN en prisvärd lösning på problem av geo-blockerande karaktär, som att försöka få åtkomst till Netflix US från Kina eller Qatar - ja, NovaVPN fokuserar på båda ändarna av spektrumet.

Medan de tillgängliga länderna kan ha lågt antal har varje land flera servrar och var och en tjänar ett unikt dedikerat syfte.

NovaVPN kommer också med några roliga funktioner (kill-switch och dubbel VPN) och istället för att skapa en tjänst som den är’t för alla verkar uppmärksamma användarnas behov.

Säkerhet och integritet

NovaVPN, till skillnad från andra VPN som kanske inte ser användningen av att använda flera protokoll, tillåter både OpenVPN- och L2TP / IPSec-anslutningar, var och en krypterad enligt 256-bitars SSL-metoden och AES-256 med RSA-4096.

Även om detta kan vara oavkänsligt för dem som inte känner till de mer tekniska aspekterna av VPN: er, översätter det helt enkelt till vad som i huvudsak är en militär nivå av skydd och säkerhet. OpenVPN är en industristandard som för närvarande anses vara otillgänglig även med hackning med brute force.

Medan L2TP / IPSec är en äldre uppsättning protokoll, mycket mindre säker jämfört med OpenVPN, är det’är bättre lämpad för länder där det är’s svårare att avblockera strömningssidor och censurerade resurser, så det har det som går för det.

NovaVPN uppmärksammar också IPv6- och DNS-läckor, med NovaVPN som använder sin egen krypterade och dedikerade DNS på alla sina servrar, vilket säkerställer dina förfrågningar arenan’t fångas upp eller överfördes till någon du inte skulle’t vill.

där’s också en kill switch, som kopplar bort dig från internet om VPN inte lämnar din identitet exponerad.

NovaVPN har en FAQ-fråga som, trots att man tar upp ämnet jurisdiktion, är tom. Pressmeddelanden placerar emellertid NovaVPN som baserat i Belize, ett land i Centralamerika utan lagring av uppgifter eller lagar om integritetsskydd.

Slutligen garanterar NovaVPN en strikt no-logs-policy, vilket innebär att de bara samlar in användarnamn, lösenord och betalningsinformation som är nödvändig för att tjänsten ska fungera. Deras webbplats använder flera cookies, men ingen samlar in eller lagrar data som kan avslöja din identitet.

Hastighet och prestanda?

Med NovaVPN var vår genomsnittliga förlust inte’t mer än 50% av originalet, vilket är en lättnad med tanke på att NovaVPN är ett bra alternativ för streaming.

Uppladdningshastigheterna lämnades praktiskt taget oskadade (med en hastighet på 1: 8-hastighet) medan nedladdningshastigheterna fick en större hit, men ändå bra nog att fortsätta göra det du gjorde.

Med i genomsnitt 7-8 servrar i sju länder (totalt 50+ servrar) och upp till 80 IP-adresser tillgängliga vid en viss tidpunkt, är en nyckelfaktor i detta att NovaVPN verkligen använder sina egna servrar istället för att lita på VPN-återförsäljare. Detta nummer är mindre än de redan små 100+ servrarna i 10+ länder som annonseras på deras webbplats eftersom denna leverantör roterar servrarna för varje användare - ett smart drag för att hålla dem blockerade.

Mer av vad vi tänker på när vi tänker på ett VPN’s hastigheter kommer att täckas i avsnitten nedan som diskuterar NovaVPN’s verktyg för att strömma och strömma Netflix.

Användarvänlighet och multiplatformsstöd

NovaVPN gör tyvärr inte det’låt dig ladda ner appen innan du registrerar dig med en plan.

Windows- och macOS-applikationerna kan laddas ner direkt från webbplatsen, och mobilapparna kan laddas ner via de officiella Google Play och App Stores. Men där’är fortfarande ingen gratis version eller plan, förutom en kostnadsfri testversion i iOS-appen.

Windows-appen erbjuder kill-switch, som saknas från de andra versionerna. De andra versionerna erbjuder både Smart Reconnect och Always On-alternativet, idealiskt för mobiltelefoner. I skrivbordsversionen konsolideras dessa till en “Auto Connect” alternativ.

Alla appar har en bra gemensam funktion: låta tjänsten välja vilken server som är bäst för dig.

NovaVPN för Netflix

NovaVPN är ett bra val för Netflix, med tanke på de hastigheter som erbjuds och de olika formerna av kryptering och skydd (SSL, OpenVPN) som kan skydda dina lösenord från att bli stulna över delad offentlig wifi.

NovaVPN kommer i princip både att kryptera din anslutning och göra den digitalt anonym och rörlig, så att du kan byta regioner på ditt eget Netflix-konto, var du än är.

Eftersom DNS-skyddet fungerar hålls din faktiska IP-adress också osynlig från nätverket. Detta hindrar ditt konto från att flaggas av Netflix för proxyanvändning, och det’s presenterar dig som verkligen vara från den plats du väljer.

Vi kunde också undvika geo-blocken på Hulu, Kodi, Amazon Fire TV, Spotify och HBO.

NovaVPN för torrenter

NovaVPN är utmärkt för torrenter, inte genom att alla deras servrar tillåter P2P, utan att de har servrar med flera IP-adresser som specifikt läggs åt sidan för rekommenderad användning om du vill ladda ner torrenter.

Faktum är att NovaVPN går ett steg längre med att underlätta nedladdning av torrent. Låta’s säger du’försöker ladda ner en torrent på en server som inte gör det’t tillåta BitTorrent. NovaVPN tilldelar dig automatiskt en ny IP från en server som stöder torrents.

I skrivande stund fick vi möjligheten att ansluta till åtta olika servrar med 64 IP: er, var och en för P2P-användning, och alla väl under en serverbelastning på 40% när vi kontrollerade hela dagen.

Är NovaVPN bra för användare i Kina?

Utan loggning eller DNS-läckor, bra hastigheter och inga gränser för att växla mellan servrar är deras användbarhet med det kinesiska internet en av NovaVPN’s verkliga prestationer.

NovaVPN tillåter användare i Kina att överträffa Great Firewall genom deras unika VPN over HTTPS-alternativ (dock endast i Windows-versionen).

Vi rekommenderar att du använder ett VPN med ett större fokus på anticensur och vad vissa kan kalla “revolutionerande” fungerar, NovaVPN fungerar som en charm för att avblockera regionala begränsningar för resurser som Wikipedia och innehåll som YouTube.

För att öka diskretionen är detta alternativ inte tillgängligt offentligt och kan bara aktiveras genom att skicka en begäran via deras biljettstöd.

Stöd

Medan supporten är snabb och svarade med detaljerad hjälp i alla problem vi hade (inklusive att vi inte kan strömma ett regionfritt Netflix till en början) finns det i slutändan inget live supportalternativ. Det enda alternativet du har är genom standarden ‘kundtjänst’ genom ett supportbiljett-system.

Prissättning

NovaVPN erbjuder 3 betalningsplaner:

  • Medium - $ 9,99 / månad
  • Tung - $ 7,00 / månad eller $ 42 var sjätte månad
  • Super Heavy - $ 4,92 / månad eller 59 dollar per år

Medan betalningarna är säkra kan de göras med VISA, MasterCard eller Maestro endast kreditkort.

där’s också en 30-dagars återbetalningsgaranti, men det gäller endast för köp som gjorts utanför Google Play Store och App Store.

I skrivande stund hittade vi också ett specialerbjudande - $ 2,46 / månad årsplan, med en 7-dagars återbetalningsgaranti. Men där’säger inget om hur länge det kommer att pågå, eller om det’är ett tidsbjudande för nya prenumeranter.

Slutsats

NovaVPN är ett tillräckligt prisat modernt VPN som låter dig bläddra obehindrad av datastottling, hastighetsfördröjningar och blockader på innehållet i din region. För priset kanske det finns bättre VPN där ute, men få tjänster skulle kunna matcha sina faktiska funktioner med NovaVPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1