StrongVPN granskning

Letar du efter en solid VPN-tjänst som levererar på grunderna - inklusive upplåsning av Netflix, enkel installation, stor säkerhet och möjlighet att använda den för upp till tolv enheter? StrongVPN kan vara tjänsten för dig. Vår StrongVPN-granskning kommer att berätta vad du behöver veta.


StrongVPN täcker alla grunderna som du behöver och levererar starkt om dess primära funktioner. Det har det mycket säkra OpenVPN-protokollet, snabba anslutningar och använder AES-256-CBC-kryptering. Testare har också rapporterat att de inte kunde hitta några WebRTC- eller DNS-läckor.

Du’Jag kan använda det för att få åtkomst till det innehåll du vill ha från webbplatser som BBC iPlayer och Netflix, och kundtjänstens åtagande är bra. Var dock lite försiktig på integritetsfronten, eftersom StrongVPN finns i USA, snarare än mer integritetsvänliga platser, som Schweiz.

Läs hela StrongVPN-recensionen för att lära dig mer.

Funktioner

StrongVPN är enkelt och är utformat för att fokusera på vad’s verkligen kommer att vara viktigt för användare. Användargränssnittet är lite minimalt, men om du’när det gäller en nybörjare i VPN: s värld kan detta vara en fördel för dig.

Appar, servrar och anslutningar

Medan vi bara testade Windows-versionen av appen för vår StrongVPN-granskning, du’Jag hittar appar som är tillgängliga för iOS, Mac och Android också. Det finns över 650 servrar att välja mellan, belägna i 26 länder och 46 städer. Det där’är ganska allvarlig. där’s en karta som visar närmaste tillgängliga server, men du kan’t flytta runt det för att hitta andra servrar.

Anslutningstiderna är dock enligt uppgift bra och skrivbordsversionen ger varningar som visar att du är skyddad. Don’o oroa dig om dessa typer av meddelanden gör dig galen - du kan helt enkelt gå till dina inställningar för att inaktivera dem.

En nackdel är bristen på funktionalitet i platsväljaren. Till exempel kan du’t se pingtid eller serverbelastningssiffror för att hjälpa dig att välja den bästa servern. där’är inte heller praktiskt “nyligen anslutna” menyn för att påskynda saker, inte heller något sätt att skapa en favoritlista. Du kan visa “ansluta” alternativet genom att högerklicka på ikonen i systemfältet, men det’det är inte möjligt att använda detta för att hitta en ny server.

Du kan’testa tjänsten, så du’Jag måste registrera dig i minst en månad - att notera att det finns en 30-dagars tillbaka-garanti på plats om du inte’t gillar det. När du registrerar dig’Vi ser nedladdningsknapparna för alla förväntade klienter: Mac, Windows, Android och iOS.

Det finns mycket detaljerade instruktioner för att manuellt ställa in ditt konto. Dessa inkluderar ämnen som Kodi, routrar, Linux, Amazon Kindle, Chrome OS och mer.

Välj bland ett antal protokoll - SSTP, L2TP, OpenVPN, IPsec eller IKEv2. IKEv2 och OpenVPN är de bästa alternativen att använda för bästa kombination av säkerhet och hastighet. Det finns ingen begränsning av datahuvud eller bandbredd, och du kan använda P2P på varje server för att strömma.

Kundservice

Vår StrongVPN-granskning drar gärna slutsatsen att tjänsten har kundsupport dygnet runt dygnet runt. Användarens feedback är bra och tjänsten verkar vara bra och snabb. Få åtkomst till det via livechatten eller e-postsystemet på webbplatsen.

Är StrongVPN säkert att använda?

Teknologi

StrongVPN har ett par överraskningar i ärmen. Till exempel möjligheten att ansluta så många som 12 enheter samtidigt. Det där’s förmodligen mer än de flesta användare kommer att behöva, men det’Det är alltid bra att känna till funktionerna om du’är en kraftanvändare.

Företaget har också en egen säker DNS. där’s en kill switch och även om det’det finns ingen uttrycklig hänvisning till läckskydd, våra tester har inte’t upptäckt någon.

Krypteringsparametrarna är AES-256-kryptering, SHA256-autentisering och ett 2048-bitars RSA-handskakning via OpenVPN. IKEv2-anslutningar använder jämförbara funktioner och erbjuder en hög grad av säkerhet som kommer att anses vara mer än tillräcklig för de flesta användare.

Company pPOLITIK

Kolla in StrongVPN-webbplatsen och du’Jag ser en verkligt omfattande sekretesspolicy med underlag. Men som en sammanfattning är detta de viktigaste punkterna som du behöver veta.

  1. För det första lagrar eller spårar aldrig dina data när du använder VPN.
  2. StrongVPN samlar bara in personlig information som behövs för att konfigurera ditt konto; i princip dina inloggningsuppgifter, en e-postadress och din betalningsmetod.
  3. Det förbinder sig att aldrig sälja dina uppgifter till någon tredje part
  4. StrongVPN använder bara cookies för att samla webbplatsaktivitet (t.ex. samlas ingen individuell data) och för att möjliggöra grundläggande funktioner. Användare kan dock också välja att inaktivera cookies närhelst de vill.

En sak att tänka på är dock att djupgående detaljer ofta saknas. Till exempel finns det inte’t verkligen mer information om huruvida log-anslutningar hålls, och i så fall under vilka förhållanden.

En skeptisk användare kan vara lite försiktig här, särskilt att veta att StrongVPN finns i USA, vilket inte är’t exakt känt för sitt integritetsskydd.

Återspeglar bristen på detaljer några dolda detaljer eller agendaer? Kanske inte, men det’är värt att ha detta i åtanke om du’använder du ett VPN för att skydda dina data från alla typer av snooping eller hacking.

Kina, Ryssland och andra begränsade länder

Eftersom vi’inte fysiskt i Kina eller Ryssland förlitar sig detta avsnitt av vår StrongVPN-granskning på indirekt information. Det bör vara möjligt att använda den här tjänsten från hela världen och att den borde kunna kringgå den stora brandväggen i Kina. Med desktop-appen kan du använda “förvränga” funktionen i inställningarna för att göra OpenVPN-trafik svårare att upptäcka för DPI.

I Kina kan det användas för att avblockera webbplatser som YouTube, Facebook och videoströmning, liksom andra censurerade webbplatser. Det gör samma sak i andra länder som har internetcensur på plats.

inställningar

Den goda nyheten är att du’Jag hittar några positiva punkter här i dialogrutan. Om till exempel VPN-anslutningen tappas finns det en kill-switch. Du kan också välja om du föredrar att använda en OpenVPN-anslutningstyp (med TCP eller UDP) och port.

Scramble-funktionen är bra om du försöker få tidigare försök att blockera din VPN, och det kan vara användbart om du får åtkomst till innehåll från Kina, Ryssland eller andra platser med internetblockering på plats. där’s också massor av diagnostisk hjälp tillgänglig än vi’har sett i andra VPN-tjänster.

Sist, men inte minst, du’Jag hittar ett alternativ för att installera om TAP-drivrutinen i Windows. Detta är det virtuella nätverksgränssnittet som VPN brukar använda för att få online).

Även om dessa funktioner är användbara, så är de’t särskilt avancerad eller ovanlig. Till exempel finns det’t konfigurationsalternativ, DNS-läckafunktioner eller alternativ för automatisk anslutning när du’åter på en osäker trådlös hotspot.

Fungerar StrongVPN med Netflix?

Goda nyheter för underhållningsfans över hela världen: StrongVPN låser upp Netflix USA, Hulu och ett gäng andra populära plattformar för innehållsströmning. Det här är ingen liten prestation - många VPN-tjänster kämpar med Netflix, som är mycket flitig när det gäller att blockera VPN-servrar.

På frågan var StrongVPN-stödet också uppriktigt att säga att deras tjänst inte kunde användas för att titta på innehåll på BBC iPlayer just nu. Detta är inte mycket av en överraskning - den brittiska plattformen har alltid varit en svår nöt att knäcka och bara några få VPN-tjänster kan låsa upp den med viss grad av tillförlitlighet. Med det sagt kan den kostnadsfria StrongDNS-tjänsten användas för att titta på BBC iPlayer, vilket är ganska spektakulärt.

Om du vill använda StrongVPN för att komma åt inte bara Netflix, utan även andra geo-blockerade plattformar, fråga bara via livechatsupport om VPN stöder dem.

Kan StrongVPN användas för strömning?

StrongVPN går så långt att säga att det är “The Best Torrent VPN” - en grov övervärdighet om vi’har någonsin sett en. Det illustrerar dock en positiv kvalitet på tjänsten. Starka VPN: s inställning till torrenting är nämligen mycket positiv. VPN tillåter P2P-trafik på alla servrar och tjänsten verkar vara tillräckligt säker för aktiviteten också.

Kort sagt, medan StrongVPN verkligen inte är den bästa VPN-enheten för torrent, är det ett mycket anständigt val.

Prestanda

Hastighetstester på en baslinje på 75 Mbps nedladdning hittade hastigheter på upp till 60 Mbps (Europa). USA: s hastigheter var också bra på cirka 55 Mbps. Du kanske kämpar med hastigheter på några av de ytterligare servrarna, till exempel Brasilien eller Australien.

Prissättning

Det finns olika prisalternativ som erbjuds beroende på vad du gör’åter efter. Vår StrongVPN-recension hittades:

  • En 1-månaders plan till $ 10 per månad
  • En 12-månadersplan till 5,83 $ per månad

Prisstrukturen är relativt standard på VPN-marknaden. I Storbritannien du’Jag betalar motsvarande cirka 4,50 £ per månad om du betalar för hela året. Den månatliga rullande planen fungerar på c. 7,70 £ per månad. Du får också en 30-dagars återbetalningsgaranti om det är fallet’s inte till din smak.

Detta är faktiskt ganska dyrt med tanke på funktionerna. En bestämd användare kommer säkert att hitta en bättre affär för mindre. Det finns inte heller något anonymt betalningsalternativ, vilket också kan vara oroande.

Slutsats av vår StrongVPN-granskning

StrongVPN är inte’Det är exakt chock full av funktioner, men det levererar grunderna snyggt, om något dyrt. Om du vill kunna ansluta många enheter på en gång kan det mycket väl vara värt att titta.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

67 + = 68

map