VikingVPN Review

Det finns många VPN-tjänster tillgängliga på internet idag. Vi ser så många dåliga eller otydliga exempel att det kan vara en trevlig överraskning att stöta på en VPN som får många saker rätt.


Idag ska vi’ger dig vår VikingVPN-recension där vi’Jag kommer att gå igenom alla detaljer du behöver för att förstå vad som gör att detta VPN kryssar och om det inte’är rätt för dig.

Översikt

Det första du’Liksom om vår VikingVPN-granskning är att tjänsten använder en hög standard för kryptering med ett solidt protokoll som effektivt skyddar din trafik mot läckor och andra faror.

Programmet självt gör det inte’t orsakar betydande avmattningar när du är ansluten, vilket är ett enormt plus som öppnar upp många alternativ för denna VikingVPN-granskning.

Ett område där klienten slår mot en vägg är prissättningen. Planerna för denna tjänst är på den dyra sidan, men det’är knappast något att oroa sig för med tanke på den utmärkta säkerheten och andra funktioner associerade med denna VPN.

Klienten själv har också appstöd för de flesta vanliga operativsystem, inklusive Windows, Android, Mac, iOS och Ubuntu. Även om det skulle vara trevligt att se plattformen utvidgas till några mer specialiserade områden, är detta definitivt en kompetent nivå av enhetstäckning.

För mångsidighetspunkterna i vår VikingVPN-granskning märkte vi att programmet var ganska effektivt för att utföra ett antal uppgifter, som att avbryta Netflix-innehåll och torrentera effektivt.

En annan cool sak som vi fann när vi forskade är att klienten verkar vara en effektiv lösning för privat surfning i Kina. Vi’Jag kommer att prata mer om detta senare i vår VikingVPN-granskning, men det’Det är bra att bara tänka på nu.

Företaget tyvärr inte’Det verkar väldigt bra om att utbilda ett specialiserat kundtjänsteam. Det innebär att de gör kundtjänsten själva. Detta är bra för effektivitet, men dåligt för lyhördhet. Vi’Jag kommer att prata mer om detta nedan.

För att komplettera allt detta är klienten okomplicerad och lätt att använda. Så utan vidare, vi’Jag går vidare och fortsätter med vår VikingVPN-granskning genom att gå igenom några av de säkerhets- och säkerhetsfaktorer som vi bör tänka på när vi tittar på detta VPN.

Är VikingVPN säkert att använda?

Det finns många saker som gör en VPN önskvärd eller olämplig för integritetsskydd. Det första vi behöver oroa oss för vår VikingVPN-granskning är krypteringsstandarden.

VikingVPN ser allvar med säkerhet: de använder AES-256 CBC-kryptering med 4096 RSA-handskakning. Tjänsten fungerar på OpenVPN-protokollet, som är industristandard och mer än kapabelt att ge dig säkerhet’Jag behöver det.

När vi testade för läckor var klienten väldigt solid och läckte inte information om IP, WebRTC DNS eller IPV6. Sammantaget konstaterade vi under vår VikingVPN-granskning att krypterings- och säkerhetsfunktionerna är ganska solida.

Vidare till den legala jurisdiktionen är företaget baserat i USA, med servrar i USA och Storbritannien. Dessa arenor’t de bästa platserna för ett VPN-huvudkontor eller server närvaro, eftersom det finns några strikta lagar där om datainsamling och integritet. Det viktigaste att tänka på är att dessa två länder ingår i initiativet 5 Eyes. Detta innebär att regeringarna och brottsbekämpande myndigheter i dessa länder kan dela data och underrättelser som samlas in om sina medborgare.

Naturligtvis är detta bara ett problem om du tänker bryta internationell rätt. Fortfarande, det’är viktigt att ha i åtanke om du’kommer att göra något när du surfar som landar dig i varmt vatten.

Nästa sak som vi bör ta upp oss är sekretesspolicyn. När vi undersöker vår VikingVPN-granskning noterade vi deras policy som säger att de samlar in viss information.

Den viktigaste informationen som de samlar in är faktureringsinformation och e-postadresser som krävs för att fakturan och tjänsten ska fungera korrekt. I policyn betonas att saker som faktureringsinformation hålls strikt konfidentiella och hanteras av en tredje parts betalningsentreprenör.

Företaget’webbplats hämtar också en del data i form av Google Analytics-information. Detta är nödvändigt för att företaget ska förstå vilken typ av trafik som’kommer och går från deras webbplats, och dit’s en plugin som låter dig välja bort analyssamlingen.

Det sista som företaget säger i sin integritetspolicy är att vid en skadlig attack kan de behöva tillfälligt aktivera loggning för att hantera och skydda mot problemet.

Överallt, ungefär som deras kryptering, VikingVPN’s integritetspolicy är ganska solid, med inte så mycket att oroa sig för när det gäller sekretess och informationsdelning.

Hastighet och prestanda

Eftersom tjänsten inte har någon kostnadsfri prövning eller återbetalningsgaranti, var vi det’inte kunna utföra våra egna hastighetstester på tjänsten. Med det sagt är företaget mycket säkert om sina anslutningsfunktioner, och det finns gott om kundrecensioner online som ger fantastisk kommentarer om prestanda för denna VPN.

Även om de bara har en server-närvaro i USA och Storbritannien, bekänner kunder på flera platser minimala avmattningar och hastigheter som är effektiva för att strömma innehåll av hög kvalitet eller strömma stora filer.

Naturligtvis är hastighet en mycket subjektiv statistik när det gäller VPN-tjänster, och det finns inte’t verkligen ett bra sätt att kontrollera själv utan att köpa ett prenumeration.

Hur man laddar ner och installerar VikingVPN

VikingVPN är en mycket enkel tjänst. Navigering till deras webbplats kommer att landa dig på en färgstark liten sida med några enkla länkar och grundläggande information om deras VPN-tjänst.

VikingVPNs hemsida

Klicka på “Anmäl dig nu” -knappen tar dig till en sida med deras betalningsplaner, där du kan registrera dig för premiumtjänster. När du’Vi har registrerat ditt konto och du’om du är redo att komma igång kan du klicka på “ansluter” rullgardinsmeny och välj det operativsystem du vill använda med VikingVPN.

För Windows är installationen mycket enkel och kräver endast installationen av klienten själv. MacOS blir lite mer komplex, vilket kräver en viss manuell installation och användning av en tredje parts klient. Mobilinstallationer är i stort sett desamma, vilket kräver en slags process för att få tjänsten igång.

Det finns många guider på webbplatsen för att hjälpa till med varje steg i anslutningen till VikingVPN.
När du kör programmet kommer du att träffas med en enkel serverlista redo att få dig ansluten och surfa på ett säkert sätt.

vikingvpn server land lista

De andra kunderna har något mer komplexa gränssnitt, men inget för komplex för vår VikingVPN-granskning.

Appar och tillägg

Klienten erbjuder support för Windows, MacOS, iOS, Android och Ubuntu. den’Det är trevligt att se stöd för några mindre populära operativsystem som Ubuntu, men det är fortfarande en ganska standarduppsättning enheter att täcka. Det skulle vara trevligt att se plattformen utvidgas till några mindre kända system, eller att de utvecklar specialiserade klienter för att effektivisera processen på maskiner utan Windows..

Mångsidighet

Detta är den del av vår VikingVPN-recension där vi’Jag kommer att gå igenom några funktioner som gör en VPN mångsidig. Det här är saker som om klienten är användbar för att avblockera Netflix, torrentera eller få åtkomst till internet säkert från Kina.

Det första vi märkte under vår VikingVPN-granskning är att klienten är effektiv för att avblockera Netflix. Även om det finns ett begränsat antal serverplatser tillgängliga, kunde vi få blockerat USA-innehåll utan problem.

För torrenting, det’Det är viktigt att notera att företaget inte förbjuder strömning i sina servicevillkor, och även om det finns vissa farhågor om den lagliga jurisdiktion som företaget och deras servrar omfattas av, gör den höga säkerhetsstandarden och anständiga prestandaprofilen denna klient ganska effektiv för peer-to-peer-fildelning.

Det sista vi behöver titta på för detta avsnitt i vår VikingVPN-granskning är hur klienten fungerar inifrån Kina. Även om bristen på serverplatser och sådant kan ge dig intrycket att klienten inte är användbar för användning i Kina, finns det faktiskt ett antal användare online som säger att de kan bläddra effektivt när de använder klienten.

Webbplatsen är också blockerad i Kina, vilket är ett annat bra tecken för vår VikingVPN-granskning.

Stöd

Som vi nämnde tidigare gör inte företaget det’t utbildar och upprätthåller ett specialiserat team av kundtjänstexperter. Medan det’Det är trevligt att kundtjänstgruppen består av huvudsakligen utvecklare som verkligen förstår hur tjänsten fungerar, det betyder att deras svarstider och supportvägar är lite saknade.

vikingvpn nyheter

De ger direkt kundsupport via e-post och de har också en passiv supportblogg på deras webbplats.

Prissättning

vikingvpn prissättningsalternativ

Som ni ser är prisplanerna väldigt enkla. Tre olika planer för tre olika åtagandeperioder. Den längsta planen ger dig den största rabatten, men kostnaden förblir ganska hög vid alla prispunkter.

Det är vettigt att du’betalar för extra säkerhet och mångsidig funktionalitet, men dessa priser är fortfarande mycket höga, även jämfört med konkurrenterna som kan över VikingVPN’s säkerhetsnivå och funktionalitet.

Företaget hanterar betalning via kreditkort, Bitcoin och Dash. den’Det är trevligt att se privata alternativ som Bitcoin i deras betalningsmetodalternativ, men det här avsnittet kan fortfarande använda en viss expansion.

Poängen

VikingVPN är ett mycket solid alternativ om du’är bekymrad över att effektivt använda höga krypteringsstandarder för att skydda din trafik medan du inte påverkar din hastighet negativt. De har en hel del funktioner som är utformade för att göra din VPN-upplevelse så bekväm som möjligt.

Medan vi tyckte att de var på en dyr sida, med vissa bestämda områden för förbättring, var den totala upplevelsen mycket solid, och vi rekommenderar starkt denna VPN till alla som är villiga att gaffla över kontanterna.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 3